Купувам: Търся инверторен електрожен.

Рейтинг - 0%
0   0   0
Тъй като ми откраднаха стария електрожен, а сега започвам строителство на къща, основана върху стоманена носеща конструкция, и търся инверторен електрожен.

watermarked-Къша с веранда без размери.jpg

Това е идейният работен проект.

Тъй като намерих безброй предложения в Мрежата, като в много голяма част от тях не са дадени почти никакви подробности, включително гаранционен срок!, се затрудних в избора и ми хрумна да направя това предложение до продаващите инверторни електрожени.
Надявам се, че тук присъстват повечето онлайн продавачи на инверторни електрожени в България и ще прочетат тази тема.

Какво търся:
  • Инверторен електрожен с IGBT транзистори, захранван с 220 V мрежова електроенергия, с прилични или дори много добри параметри и гаранционни условия;
IGBT-Inverter-Pulse-AC-DC-TIG-ARC-CUT-200amp-Machine.jpg
  • Окомплектоване на електрожена с добри и достатъчно дълги кабели за захранване от електрическата мрежа и силови кабели, с монтирани на тях крайни приспособления - за захващане към маса и на електродите;
  • Включени в комплекта фотосоларна* маска и ръкавици за заваряване.

(Това, което съм изброил, влиза като стандартен пакет в много предложения от онлайн магазините.)
________
* Фотосоларната маска да бъде тип шлем и да покрива горната част на главата. Работил съм с лицева фотосоларна маска, продадена като шлем, и е голяма мъка - от горе влиза светлина, отразява се в работното стъкло и почти не се вижда работното място.

фото солар маск.jpg

Снимките са примерни. Не ме вълнува външния вид, аз го търся за работа. Но с рекламна цел ще е добре нещата да изглеждат колкото се може по-ефектно.

Какво предлагам:
  • Рекламна SEO статия с оценка от реална работа с инверторния електрожен в селски условия*, с дължина минимум 800 думи, като тема в моя форум, с 2-3 линка** към продавача на тази стока;
  • Коментари в темата поне веднъж месечно, с нов текст за работата с инверторния електрожен, за срок от половин година;
  • Споделяне на темата в моя страница във фейсбук - 3 600 натурални харесвания, откъдето ще бъде споделена в различни групи. Не съм се вглеждал в числата, но подходящите групи имат над 100 000, а вероятно и много повече, потребители. Имам авторитет в тези групи и досега не ми се е случвало споделено да бъде изтрито;
  • Споделяне на темата във форума "Направи си сам", евентуално и в други форуми;
  • Минимум едно видео - с един линк към онлайн магазина или сайта, за работа с инверторния електрожен, публикувано в Ютуб и споделено в темата и отделно във Фейсбук.
________
* Не съм мерил електрическото напрежение в мрежата. Първи съм до трафопоста.
** Желателно е не всички линкове да са в първия текст в темата.

NB
  • Горенаписаното подлежи на допълнения, ако се сетя още нещо за взаимна изгода. Ако съм в преговори с някого, ще го уведомя на ЛС или имейл за новите неща.
  • Горенаписаното подлежи на преговори с всяка заинтересувана страна. Допълнително договореното подлежи на публикуване, само ако двете страни заявят това писмено помежду си.
  • Запазвам си правото да избера най-удачното за мен предложение. Изборът ми няма да има нищо общо с продажната цена на инверторния електрожен. Не търся далавера, а нещо, което ще ми върши работа и всичко да е взаимоизгодно.

Очаквам предложения в темата или на ЛС.
 
По-скоро в надлъжна посока няма укрепване. В напречна гредите за втория етаж вършат работа.
Това са само рамкираните обеми (стаи), което ще служи за основа на изчисленията от проектант. Целта е да се постигне нужната якост при минимална цена.
Тази година правих оранжерия по този начин - с готическа арка. Не съм я смятал за якост, но там нещата не са с такава отговорност.
 
кви пари даваш, иначе върви при някоя ремонтна група на ВиК и виж с каква марка работят
Аз имам Енхел, хоби версия , работи перфектно, недостатък - трябва електродите да са много сухи, ако ще работиш на малък ток
на голям ток и баба знае :)

Иначе под 1000лв електрожен недей да взимаш
 
Последно редактирано:
недостатък - трябва електродите да са много сухи
Не е недостатък.
Професионалистите дори задължително подгряват електродите преди заваряване.
 
Имам български - Пещерски, не е инвенторен, 200 ампер часа, не съм заварчик но до колкото знам тези правят много по здрави заварки а това е важно за такъв тип конструкции.
Много малко е използван и много добре работи - 200лв.
Като за теб мога да го представя да го тестваш първо :)
IMG_20170722_212053 [1600x1200].jpg
 
Благодаря!
Предложението е добро и ще го обмисля.
 
Извинявай Вискяр, но проекта ми прилича на оранжерия. А сега по темата утре ще питам един приятел, правят метални силози.
 
@Вискяр Градинаров попитах моя приятел. Препоръчва Кемпи електрожен. Пробвал е различни видове, но този се държал най-добре като стабилност на работа. Също така каза, че не е толкова претенциозен към дебелина на захранващия кабел и моменти премигвания на захранването. Най-малкия модел с до 3,5 електроди се държал добре, тегло към 4кг и цена 1000+.
 

Горе