Търся инвеститори/продуценти за мой късометражен филм

blessy92

New Member
Здравейте хора :)

Предполагам повечето от вас са чели или поне са чували за "Приказка за стълбата" на Христо Смирненски.

Тук може да я прочетете: А тук може да се запознаете кой е Христо Смирненски: https://bg.wikipedia.org/wiki/Христо_Смирненски

Та, адаптирах сценарий, който търпи последни промени в момента. Намерил съм и хора, които могат да превърнат творбата ми в анимационен филм - 2D, като всеки кадър ще е рисуван на ръка. Сумата, която трябва да се заплати на тези хора, ще е около 1000 лв./минута, а филмчето ще бъде около 6-7 минути. Грубо казано - необходими са ми около 6000 лв., като всички останали разходи ще поема аз.
Няма значение за мен колко хора ще влязат в проекта ми - дали 6 човека с по 1000 лв. или 60 човека с по 100 лв. Искам да превърна творбата във филмче, защото ще се хареса на световно ниво със сигурност и ще я пусна по всякакви филмови фестивали.

Има ли някой от тук интерес за нещо подобно? Моля, нека ми пише :)

Поздрави,
 
Здравей,
Трудно ще станат нещата така, макар, че сумата не е голяма което е добрата новина. За да вземеш трябва да дадеш е писано и казано, не са мой думи.. та това първо направи/ете някакво "демо" за проекта, да се види качеството на анимацията.. после в социалните мрежи се изграждат профили на проекта, може и само 1-2.. където намерите за добре .. страница на проекта в която се посочват различните варианти на дарение, какви ползи би имал всеки дарител.. информация за проекта и т.н .. - грубо е това

Ако направиш тези стъпки, може да ми пишеш да погледна проекта и най - вероятно ще се включа. Успех
 
Хммм, това е доста добра идея. Добре, заемам се и ще ти пиша, когато разпространя идеята. Както и сценария мога да изпратя, когато е финализиран да погледнеш.

Тенкс за съвета :)
 
Привет @slavchev ,

В случая не съм мислил за приходи. Искам да се получи нещо стойностно и направено с любов. Искам да се гледа по различни фестивали и да се знае, че този филм е създаден, написан, продуциран, озвучен и т.н. от "този", "този" и "този".

Нека тези, които финансират и очакват приход от тази идея да кажат. Аз съм на мнение, че не винаги и всеки път трябва да се говори за пари, пари, пари :Д В крайна сметка няма да искам и 1 стотинка, ако има приход.

Поздрави,
 
В случая не съм мислил за приходи.
В случая темата трябва да се казва търся спонсори, а не инвеститори.
 
В случая не съм мислил за приходи. ..... Искам да се гледа по различни фестивали и да се знае, че този филм е създаден, написан, продуциран, озвучен и т.н. от "този", "този" и "този".
Това, което ми идва на ум са няколко неща, ако не мислиш за приходи то тогава може да предложиш реклама.
Да поискаш от организаторите на тези фестивали да участват по изграждането на този филм, като в началото на филма изразява специални благодарности към фестивала на който гостуваш.

Също може да предложиш реклама. Преди започването на филма излизат надписи или лога на фирми спонсорирали филма. Накрая пак ще си излязат надписи с кой го е правил, озвучавал и тнт. може би преди самия финал пак да излязат надписи на спонсори.

Да организираш някаква масичка на фестивала на която да сложиш мърч или рекламни материали на хората или фирмите спонсорирали филма. Така те правят нещо за теб и ти правиш нещо за тях, като всички остават щастливи.

Ако по някакъв начин на самия фестивал ще се рекламира това, че ще се излъчва този филм под формата на плакат например, то може да се включи в този плакат и имена на фирми които са спонсорирали филма.
 

Горе