Инвестирам в: Търся инвеститор за социална мрежа, която да спре затъпяването на децата

nikste

Active Member
Рейтинг - 90.9%
10   1   0
Писнало ли ви е? На мен – да. Не мога вече да гледам клипове с псевдоинфлуенсъри, безсмислени танци, простотии и агресия, които залива децата в TikTok и YouTube Shorts. Гледам ги – как на 12 години вече им е напълно нормално да не четат, да не знаят нищо, да се подиграват на знанието и културата.

Превръщаме бъдещето си в дигитална пустиня, пълна с лайкове, но без никакъв смисъл.

Не искам да стоя безучастен.
Имам идея – социална платформа, създадена специално за ученици и тийнейджъри, която да ги образова, възпитава и мотивира. Без скука. Без натиск. А чрез игра, съревнование, съдържание от самите тях, видео уроци и лични предизвикателства. Искам да изградя дигитална среда, която не просто им задържа вниманието – а го насочва в правилната посока.

🎯 За проекта

• Цел: ограмотяване и културно възпитание на децата през интерактивна платформа с механизми за обучение и забавление.
  • Учениците ще създават свои собствени видео уроци, ще участват в образователни предизвикателства и ще получават реални стимули за това.
  • Ще преместим фокуса от "вирусни простотии" към стойностно съдържание, което ангажира, обучава и възпитава.
  • Съдържанието ще бъде подбрано, одобрено, структурирано – не хаос, а качествен дигитален дом за децата.

⚠️ Защо е спешно?

📉 Образователен срив:​

• 47% от българските 15-годишни са функционално неграмотни – не могат да разберат, приложат или свържат прочетена информация (PISA, 2022).
  • По-нисък резултат от всички страни в ЕС в областите „четене“, „наука“ и „математика“.

🧠 Вредно дигитално облъчване:​

• Българските деца прекарват средно над 4 часа на ден в социални мрежи, а 17% проявяват симптоми на дигитална зависимост. Това са официални статистики, но вярвам, че числата са много по-големи.
  • TikTok е проектиран така, че буквално пренастройва мозъка: възнаграждава моментно внимание, нарушава паметта и съсипва способността за дългосрочна концентрация.
  • Изследвания показват, че децата, които използват TikTok интензивно, имат по-ниски нива на самоконтрол, по-висока тревожност и по-слаби резултати в училище.

💡 Какво търся?

Търся инвеститор, съмишленик, съратник.

• Проектът ще има нужда от начален капитал – за платформа, екип, модерация, съдържание.
  • Планирам самофинансиране в бъдеще чрез партньорства и образователни проекти.
  • Вие можете да се включите като активен инвеститор или дори да реализирате проекта сам, ако прецените, че е вашата кауза. Аз ще помогна с идеи, концепция, модел и визия. Не търся лична изгода или печалба, а с нещо да променим нагласата на подрастващите.
📩 Ако това, което прочетохте, ви ядоса, вдъхнови или накара да се замислите – свържете се с мен. Не ми трябват пари за себе си – искам промяна. И ако има шанс тази мрежа да спаси дори 5% от днешните деца – струва си всяка стотинка и всяка минута.

Телефон за връзка с мен: 0884150018.

Вярвам, че в България има бизнесмени, които имат финансите и желанието да участват в такъв проект. Дай Боже да се намери такъв човек. Бъдете здрави!

Лично за мен, социална мрежа и спиране на затъпяването на децата са две взаимно изключващи се неща.

Ферми, лагери, горски училища, туризъм, къмпинг, риболов и всякакви други офлайн активности, далеч от екрани са начина и то от най ранна възраст, за не стане на 12 в това състояние, което описваш. От там пътя на обратно е труден.

И тук съм съгласен с Кортес, че родителите са в основата, понеже дори те самите скролват клипове по социалните мрежи при всяка свободна минута и са по-затъпели от децата си!

Благодаря за хубавите идеи. Мисля че в днешния съвременен свят не може да изключим телефоните, но може да се опитаме да създаваме полезно и поучително съдържание. По отношение на стимула именно това е част от голямата идея за социалната мрежа - измислил съм много стимули, които да накарат подрастващите да се застоят повече време, но не и прекалено много. Все пак не трябва да се превръща в поредния Тик Ток.

Поздравления! Идеята ти е уникална и пълна със позитивно съдържание! Вместо да чета поредните псевдоспециалисти които ще оплюят идеята и ще кажат , че неосъществима поради тесногръдството си , ще подкрепя идеята и реализацията с каквото мога! Изготви един White paper с цялостна концепция и лично аз ще инвестирам и пари и време за осъществяването и! Покрай мен ще убедя поне още 10 души да инвестират!

п.пс. От доста време това е първото нещо което ме грабна още с първите си написани редове!

Поздравления! Идеята ти е уникална и пълна със позитивно съдържание! Вместо да чета поредните псевдоспециалисти които ще оплюят идеята и ще кажат , че неосъществима поради тесногръдството си , ще подкрепя идеята и реализацията с каквото мога! Изготви един White paper с цялостна концепция и лично аз ще инвестирам и пари и време за осъществяването и! Покрай мен ще убедя поне още 10 души да инвестират!

п.пс. От доста време това е първото нещо което ме грабна още с първите си написани редове!
Благодаря за разбирането и подкрепата.

Мисля, че трябва да се върнат различните кръжочни форми от едно време: фотография, рисуване, дърворезба, грънчарство, различните форми на RC моделизъм ( супер актуално ), литературен клуб, програмиране, ролеви игри ( Table Board не онлайн ) дори някава форма на доброволчество в домове за деца, стари хора, почистване, пазаруване и т.н.

Мисля, че трябва да се върнат различните кръжочни форми от едно време: фотография, рисуване, дърворезба, грънчарство, различните форми на RC моделизъм ( супер актуално ), литературен клуб, програмиране, ролеви игри ( Table Board не онлайн ) дори някава форма на доброволчество в домове за деца, стари хора, почистване, пазаруване и т.н.
И сега има такива, но са нишови, отделени от масовката групички. Неотдавна правих нещо за едно такова комюнити със средна възраст на мембърите 18-27 г. Сякаш попаднах в съвсем различен свят - всички имаха перфектен изказ и правопис, плюс богата обща култура.

И сега има такива, но са нишови, отделени от масовката групички. Неотдавна правих нещо за едно такова комюнити със средна възраст на мембърите 18-27 г. Сякаш попаднах в съвсем различен свят - всички имаха перфектен изказ и правопис, плюс богата обща култура.
Това е идеята да се направи по масово. И лека полека нещата ще се подобрят.

💡 Какво търся?

Търся инвеститор, съмишленик, съратник.

• Проектът ще има нужда от начален капитал – за платформа, екип, модерация, съдържание.
  • Планирам самофинансиране в бъдеще чрез партньорства и образователни проекти.
  • Вие можете да се включите като активен инвеститор или дори да реализирате проекта сам, ако прецените, че е вашата кауза. Аз ще помогна с идеи, концепция, модел и визия. Не търся лична изгода или печалба, а с нещо да променим нагласата на подрастващите.
📩 Ако това, което прочетохте, ви ядоса, вдъхнови или накара да се замислите – свържете се с мен. Не ми трябват пари за себе си – искам промяна. И ако има шанс тази мрежа да спаси дори 5% от днешните деца – струва си всяка стотинка и всяка минута.

Телефон за връзка с мен: 0884150018.

Вярвам, че в България има бизнесмени, които имат финансите и желанието да участват в такъв проект. Дай Боже да се намери такъв човек. Бъдете здрави!
Уж правиш сайтове, развиваш бизнес а търсиш финансиране :)
Screenshot(5).pngScreenshot(7).pngScreenshot(8).png

Уж правиш сайтове, развиваш бизнес а търсиш финансиране :)
Точно така колега. Правя пари и имам малък бизнес. Опита, който съм натрупал в сайтове през последните 20 години не е случаен. Проекта, който съм описал е нещо много по-сериозно.

Горе