Търся оферта за изработка на скрипт

bulhomes

Member
Рейтинг - 0%
0   0   0
Търся оферта за изработка на javascript и още 3-4 задачи по-нататък

1.Търся оферта за изработка на скрипт за тази страница - http://kombiniranimasi.com/Porachka.html. Ще се опитам да обясня. Поръчка за маса. PHP. Работи си коректно. Това, което трябва да се направи е за избора на цвят. В момента съм оставил падащо меню с всички възможни цветове - байцове, ламинирано ПДЧ и ламиниран MDF. По-горе има друг избор за "фурнир" или "ламинат" и още един избор за "ПДЧ" или "MDF". Имаме 3 възможности. Ако избрано "фурнир" да се показват само байцове. При този избор ПДЧ/MDF не ни касае. Ако е избрано "Ламинат" - при избрано "ПДЧ" да се показват само ПДЧ плочите и съответното за "MDF". Надявам се, че няма да Ви затрудни!

Не държа да е php. Сега е такова и затова го написах. Чудя се дали не мога да заменя падащите менюта за избор на ПДЧ и фурнир с линкове, маскирани като радиобутони. :lol: Да така би станало, но не бих се отказал и от по-интелигентно решение.

Променям си поста и добавям и останалите задачи. Мислех да е едно по едно, но май е по-редно един да се занимава с всичко и ще изтропам всичко наведнъж.

Малко обяснения за дейността и сегашната база данни. От 14-15 години издавам едни фирмени указатели, които се раздават безплатно до всеки дом в даден град. По едно време реших да качвам фирмите и в нета и едно момче ми направи сегашната база данни. Момчето е много печено, но го е срам да каже цена, а предстоящата работа е доста. Качихме няколко указателя и заебах проекта, защото нямаше никакви посещения, а играчката си е много. Дълги години беше неактивен (то и сега още не съм го регистрирал никъде) и при подмятането от различни хостове някъде съм загубил рекламните карета на качените фирми, та и те ще се правят наново. Тоест базата данни може да е съвсем нова, но търсачката на старата работи много добре и ако трудно се прави такава - може да се ползва.

2. На http://ukazatelite.com/ZayUkazatelBotevgrad.html трябва да се направи възможно прикачването на един или повече файлове.

3. Тук - http://ukazatelite.com/vraca/ някога някой беше почнал да прави нещо, но така и не го довърши. При избор на вид каре и големина - показва как ще изглежда избраното каре на страницата и може да изчислява цената в зависимост от отстъпките (основна цена +20ДДС, -10% за предварително плащане и -10% за плащане без фактура). Тази точка не е задължителна, но бих платил да се направи.

4. Най-сложното. База данни. Ето я съществуващата - http://ukazatelite.com/search.html (но искам да се редактира малко в т.5). Тази четвърта задача е да се направи така, че фирмите да могат сами да се дописват в нея. Това http://ukazatelite.com/zayavka_internet.html сега ми праща имейл. Но искам директно да се вписва в базата данни. Да изпраща през 6 месеца верификационни имейли с данните на сътветната фирма на съответния имейл. Докато не потвърдят данните си - записа да се изтрива. И да избегнем варианта някой да се записва n пъти - да се прави проверка и при наличие на същите данни да бъде предупреден и записа в базата данни да не бъде осъществен. Можем да добавим и код против роботи там.

5. Все още дописваме базата данни. Досега сме свършили 2 града - остават 7-8 с по 5-6 указателя за всеки... Ще ми се да направим малки промени по нея. Някога почваше така http://livadeto.com/sigma100/, но сега искам да е нещо подобно - http://ukazatelite.com/search.html Махнах началния екран да излиза направо търсенето. Но сега още преди търсенето се показват някакви резултати. И другото за редакция е начина на показване. Преди показвахме името на фирмата, в кой указател е включена, координати, дейността от съдържанието на указателите и линк към изскачащ прозорец, в който се показваше карето на фирмата. Текста от рекламата на фирмата съществува в базата данни и търсачката търси и в него, но не се показваше в резултатите. Сега искам да се показва
- името на фирмата
- текста за дейност
- координати (Адреса и телефоните заедно, мейлите и сайтовете трябва да са с линкове към тях)
- в кой указател е включена и коя година
- карето от указателя да се вижда в резултатите
Тоест няма да се вижда май само раздела от съдържанието (единия филтър при търсенето)

Много дълго стана и отегчително за четене, но си е задача за работа и ми се ще който се захване да я прави да е наясно със всеки аспект.
 
Последно редактирано:
От: Търся оферта за изработка на скрипт

След като формата ти работи значи решението е само и единствено javascript. Така че промени заглавието и ще имаш шанс да намериш точния човек ;)
 
От: Търся оферта за изработка на скрипт

ОК. Мислех, че скрипт е общо наименование, на нещо, което прави нещо в интернет, но явно греша. Съвсем лаик съм по тези въпроси и затова търся специалисти тук. Благодаря за поправката.

ПП. А как да си променя заглавието на темата? Промених го в първия си пост, но се отрази само на него.
 
Последно редактирано:
От: Търся оферта за изработка на скрипт

Намерих човек, който започна да работи. Не знам дали тук триете темите, когато не са актуални вече, но ще помоля да оставите все пак, за да не би човека да не успее с някоя от задачите.
 
От: Търся оферта за изработка на скрипт

Подновявам търсенето на специалист. Този който бях намерил работИ, по едно време реши, че са му малко парите (които сам определи) и въпреки, че ги удвоихме - накрая заеба нещата накрая на Дунава. 1, 2 и 3 точки са оправени.

Условието ми е да се работи по php-тата и каквито други файлове са необходими на хоста. PHP-тата са в iframe-та в html-ите ми, за да мога спокойно да си променям дизайна с WebPageMaker на лаптопа ми. Не би трябвало да ми се смеете за webPageMaker-а, щото ако бях специалист нямаше да търся човек тук. Дизайна сега е първоначален докато се оправи функционалността, а после ще мисля за него. Какво остава да се направи:
4. По вписването на дадена фирма в базата данни. Тук http://ukazatelite.com/zayavka_internet.html и тук http://ukazatelite.com/ZayUkazatelBotevgrad.html трябва да се уеднаквят разделите. На едното място са динамични, на другото статични. Трябва да са едни и същи - динамичните. Тук http://ukazatelite.com/zayavka_internet.html има критерий против n записвания от една и съща фирма, но не е доизпипан. Всъщност не позволява на фирма с едно и също име да се впише пак със същата дейност, но дейност, описана в текстовото поле. Трябва да се промени да спира една и съща фирма в един и същ раздел. И когато спира регистрацията - да показва линк към записа на повтаряната фирма.
5. http://ukazatelite.com/search.html Не работи коректно. При избор на град показва всички от дадения град, и не се събразява с другите филтри. Подреждането при резултатите от търсенето на фирми трябва да има няколко критерия - по указатели, размер и дати на вписване. Някои от рекламните карета, които се показват сега при резултатите, като кликнеш на тях се показват в добър изскачащ прозорец с името на фирмата, но други заемат цялото iframe. Трябва всички да излизат в изскачащия прозорец.

Това е. 2 задачи са. Добре е този, който ще се заеме да си провери всичко с което се заема, да не си късаме после нервите и да ми извива ръцете. И трябва подробно накрая да ми обясни как да продължа да си попълвам базата данни и да редактирам самозаписващите се в нея.
 
Последно редактирано:
От: Търся оферта за изработка на скрипт

Не го приемай като заяждане но според мен никой нормален няма да работи при такива условия.
 
От: Търся оферта за изработка на скрипт

Не го приемам хич като заяждане, защото не разбирам. Какво и е на условията и какви трябва да бъдат?
 
От: Търся оферта за изработка на скрипт

Не го приемам хич като заяждане, защото не разбирам. Какво и е на условията и какви трябва да бъдат?
Доколкото рабзрах ти бараш кода след програмиста, повярвай ми това никой не го приема.
Защото се почва една дилема ти ли бара, какво бара и тн.
 
От: От: Търся оферта за изработка на скрипт

...Условието ми е да се работи по php-тата и каквито други файлове са необходими на хоста. PHP-тата са в iframe-та в html-ите ми, за да мога спокойно да си променям дизайна с WebPageMaker на лаптопа ми. Не би трябвало да ми се смеете за webPageMaker-а, щото ако бях специалист нямаше да търся човек тук. Дизайна сега е първоначален докато се оправи функционалността, а после ще мисля за него. ...
Ще се опитам пак да обясня. Кода на програмиста не го барам, не знам къде е и не искам да го знам, за да не го барна без да искам. Всичко, което прави си е в неговите файлове. А те само се показват във фреймове в моите.
 
От: Търся оферта за изработка на скрипт

Направо дай нов сайт да ти направим :)
 
От: Търся оферта за изработка на скрипт

Давам.....
 
Последно редактирано:
От: Търся оферта за изработка на скрипт

Определено е по-добре нов сайт.
Тази каша никога не е била на добре да се ръчка...
 
От: Търся оферта за изработка на скрипт

Нямам нищо против. Каквото е по-добре да се направи. Затова съм написал "Добре е този, който ще се заеме да си провери всичко с което се заема, да не си късаме после нервите и да ми извива ръцете. " Данните за базата данни ги имам в екселски файл, който все още допълваме. Предния човек, който се беше хванал на няколко пъти ми обяснява, че "прогнил трабант" се опитва да закърпи, но пак няма да е "мерцедес". Аз не държа да се кърпи трабанта. Даже и информацията качена в момента е много стара, почти безполезна, а и си я имам в екселския файл. Така, че който мисли, че може да направи "мерцедеса", ако ще от нулата, ако ще от "трабанта" - за мен е все на китайски - важното е да работи добре. Как ще се направи си преценявате Вие и Вие си определяте цената.
 
От: Търся оферта за изработка на скрипт

Понеже т.5 вече е оправена и някои от т.4 ще обобщя нещата, за които съм готов да платя. Ако може някой модератор да разчисти темата и да сложи този пост за първи, ще е по-добре, защото почти всички неща по-горе вече са невалидни.

1. Не знам как точно се нарича комбинацията от текстово поле и излизащо падащо меню с предложения за автодовършване, но вече е доста често срещана. Тук съм направил едно падащо меню със всички населени места у нас - http://ukazatelite.com/Gradove.html , но ми се ще да имам такова модерно. Да е текстово поле за писане и като почнеш да си въвеждаш населеното място да ти излизат предложения за автодовършване (в еконт го има като си подготвяш пратка, тук www.trivago.bg е много добро, ...)
2. Това нещо - http://ukazatelite.com/zayavka_internet.html води до това - http://ukazatelite.com/search.html Няма добра система против многократно записване на една и съща фирма. Сега гледа дейността в текстовото поле и (май) името на фирмата и ако се повтарят дословно - показва ехо, че има такъв запис.
- първо - при ехото ми се ще да има линк към данните за записаната вече фирма
- второ - да се следи името на фирмата, града и избрания раздел да не се повтарят
3. Искам да се преправи полето за въвеждане на име. Да стане "Име:" и отделно да се избира юридическата форма (ЕТ, АД, ООД, ЕООД). За да премахнем възможността със или без кавички или различни интервали да доведат до възможност една фирма да пребори филтъра ни против повторно записване
4. Ще ми се да добавим
- възможност за регистрация на потребители със sms верификация
- коментари от потребители към информацията за дадена фирма
- рейтингова система (потребителите да могат да поставят оценка на фирмата с коментар - не анонимно)
5. Да се добави възможност за добавяне на дейност от една и съща фирма. Примерно фирмата се записва и описва координатите на офиса. Да има и бутон "добави обект", с който да може да добави и цеха си. Или друг пример. Една фирма има хотел, но и магазин за сувенири, дава и АТВ-та по наем и т.н.
6. Автоматични линкове към гугъл мапс по адреса на обекта.
7. Няма критерий при подредбата на резултатите от търсачката, а трябва да се въведат такива.
-първо включените в указателите фирми
-от тях - първи тези от по-новите указатели
-от тях - първо тези с по-големи реклами (може би по размер на файла с рекламата)
-включените само в интернет - по-напред да излизат по-отдавна записалите се фирми и тези с повече верификации (през 6 месеца им се праща мейл за актуализация на данните - това е направено)
8. Дизайна на http://ukazatelite.com/ го виждам съвсем различен. Подобно на www.trivago.bg На първо място ще е търсачката

Нямам претенции всичко да се направи от един, но би било по-добре. Ако някой прецени, че може да се справи с дадена точка - нямам против да се отхвърля и по малко от работата. Не държа да се ползва сегашната база данни и дизайн.
 
От: Търся оферта за изработка на скрипт

Почвай отначало сайта.
 
От: Търся оферта за изработка на скрипт

Аз ако мога дали ще пиша тук? Познанията ми са елементарни - колкото да направя този първоначален дизайн, за да се види какво искам и специалистите да оправят функционалността.
 

Горе