Търся партньори за Dropshipping-Amazon-.co.uk,.de,.fr,.it,.es

nikij

New Member
Търся за сътрудничество сериозен Seller, който има собствен работещ професионален магазин на европейските Амазони, създаден преди 06.2016г. Предложението е следното - листват се стоки (около 4-5 добре продаващи се артикула, дребна електроника), и продаваме по схемата дропшипинг на клиенти в ЕС. Имам контакт с доставчиците, мога да осигуря и наличност на склад в София. Имам и готови клиенти, които набирам чрез реклама по форуми и блогове в чужбина. Организацията и разходите по изпращането поемам лично, обемът първоначално е около 3000 евро на месец, Поемам всички разходи и такси на Амазон - 9-12% сумарно от сумата на продажбата, курсовите разлики към лева (те са примерно до 3%). На магазина оставям като печалба справедливите 10% от оборота. След плащане на поръчка от клиент и отбелязване на стоката като "изпратена", сумата от продажбата вече е разполагаема по баланса на магазина, и може да се преведе по банковата сметка. Комуникацията с доставчиците и клиентите поемам лично, вкл. гаранционна дейност и пр.Плащанията към мен ще са примерно веднъж на 3 дни (сметката ми е в българска банка), от баланса по професионалните акаунти на Амазон може да се превежда веднъж на 24ч/7дни, в българската сметка постъпват за 4-5 раб.дни. Ако SELLER-а оперира чрез акаунт, оформен на фирма регистрирана по ДДС, разполагам с всички видове инвойси, може да се работи с данъчен кредит, да ми се фактурират плащания и пр.

Ето конкретен пример на опростена финансова калкулация:
1.Продаваме артикул за 100 евро.
2.Таксата на Амазон е 9% = 9 евро.
3.Загуба от конвертация евро-лев при превода към сметката в БГ е 3% от 91евро = 2.73евро.
4.Чиста печалба за магазина 10% от 100 евро = 10 евро
5.Такса за банков превод в България 1.50лв (0.77 евро)
6.Сума, която ми се превежда от продажбата - 77.50 евро (151.58лв)

*При изпълнен финансов план от 3000 евро месечно, магазинът само от моите стоки ще спечели без особен труд чисто 300 евро. Запознат съм с всички подробности по продажбите на Амазон, всичко е тествано на практика. Ако някой има общи въпроси по продажбите на Амазон, ако иска да изрази удивление, несъгласие, да се хване за някаква запетайка в текста, ако има нужда от някакво разяснение, или просто иска да си поговори, моля да не флудва темата, а да ми пише отделно, ще отговоря.
 
Последно редактирано:
сумата от продажбата вече е разполагаема по баланса на магазина,

Парите се превеждат на две седмици или аз не разбрах нещо?! Може да са по баланса, но не са налични.

такси на Амазон - 9-12%

Няма 9% такса! Има 7%, 8%, 10%, 12% и 15%.

Цената се определя от пазара, защо да ви давам 10% ако мога да правя 30% примерно?

Просто напиши какво имаш ако е изгодно ще се продава, ако не е здраве да е.
 
Нарочно закръглявам на 9%, т.к. примерно на английския има постоянни движения и валутни разлики към паунда, а и някои от позициите са с по-висока такса.
Не в това е въпроса, търся човек с разработен ПРОФЕСИОНАЛЕН акаунт, с къс период за теглене на балансите.Всички подробности коментирам персонално
с такъв SELLER, осигурявам стоките с мой капитал, ползвам мои отстъпки при доставчици, с които работя години, осигурявам КЛИЕНТИТЕ, комуникацията,
сервиза, логистиката. Справедливата цена за ползване на чужд акаунт е 10% от оборота (като почти цялата работа я върша аз).
Нямам намерение да предоставям доставчиците и клиентите си...би било нелогично.

Парите се превеждат на две седмици или аз не разбрах нещо?! Може да са по баланса, но не са налични.



Няма 9% такса! Има 7%, 8%, 10%, 12% и 15%.

Цената се определя от пазара, защо да ви давам 10% ако мога да правя 30% примерно?

Просто напиши какво имаш ако е изгодно ще се продава, ако не е здраве да е.
 
Смешно е, когато някой иска да му изложиш насред форума разработен бизнес, и да му сервираш стоките, доставчиците и клиентите си :) За чий Х да го правя?
 
Засега ме интересува Амазон, специализиран съм там. На ebay заради капризите на PP се работи трудно, ако продадеш стоки над 500 евро, започват приключенията с бан-ове, проверки, оглушки и пр.
 
Засега ме интересува Амазон, специализиран съм там. На ebay заради капризите на PP се работи трудно, ако продадеш стоки над 500 евро, започват приключенията с бан-ове, проверки, оглушки и пр.
Те щот Амазон не са същите!!!
Спомням си че имаш условия от 3к€ на месец, Амазон точно след 3 месеца ще те почне да питай кой си защо!! И едни банани.

П.П. Ако някой е продавал повече от година ще търси повече от 10% печелена, щот ще има едно ДДС което ще изяде профита.
 
Мустафов, всеки може да си направи сметката! Когато направим 15 000 евро оборот се минава верификация, и се получава разрешение за по-големи обеми...да речем, че засега нямаме бизнес за милиони. За фирмите по ДДС си има данъчен кредит, разполагаме с право на инвойси по доставките, реално държавата прибира само ДДС върху профита, и то ако счетоводителя е загубен. Така или иначе, тези разлики ги покривам, но това е друга тема.
 

Горе