Търся помощ за администриране на домейн/хост

markos

New Member
Навлязох във Вашата територия, като си помислих, че както долу-горе се оправям със сайтчето си, направено чрез Гугъл, така и с малко повече мъки, ще се оправя с регистрирания си домейн.Работата е следната:Регистрирах два домейна -един в България и един в чужбина (да ме пита човек, защо два- дилетант!).Работата е там, че с българския Cpanel трудно се оправях.Много пари ми поискаха за SSL сертификат и затова се насочих към чужди хостинг компании.Купих си dedicated IP, host ,позволяващ SSL сертификат и се започнаха мъките ми. Разбрах,че без помощ няма да се оправя. Уж правя DNS-настройките, пък все не се получава. Преди да ме обвините, че не е трябвало сама да се опитвам да го правя, ще кажа, че всичко опира до парите, нали? Моята цел е да свържа сайтовете си от Гугъл с тези домейни.Може единият домейн да стане поддомеин, даже имам оше един регистриран домейн-резерва.
Очаквам някой да се отзове, ще плащам, както се договорим.
 
Последно редактирано:
От: Търся помощ за администриране на домейн/хост

казано честно не е (или поне на мен) много ясно какво се опитваш да направиш. Ако обясниш малко повече може би ще ти помогнат :),
Cpanel-a не е български и е скрипт за управление на хостинг акаунти (ако не бъркам). Мога да допусна че имаш предвид контролен панел на самия домейн, та ако е така, там има 2 полета за нейм сървъри където трябва да се въведат тези на хостинг-а. Не съм мн на ясно как стоят нещата със сайтовете на гугъл, но трябва да имат някакво инфо как се насочва домейн. ако имаш само ИП обаче имаше някакви фрее днс хостинг-и където си насочваш домейна на там и после директно към ИП. Твърде вероятно е да бъркам някъде по веригата, но това е защото не ми е мн ясен върпоса, успех :)
 
От: Търся помощ за администриране на домейн/хост

Аз ще проверя Гугъл дали има фри днс, но там е много объркано, като се регистрираш за Аппс.Те ти правят домеин с името на твоя домеин, оше при регистрацията и после не можеш да удостовериш собствеността си. Аз така сбърках с българския домеин и затова си регистрирах друг в чужбина. Става дубъл и сега не мога ди изтрия създадения дубъл в АППС. Аз първо пробвах там.А тези от чуждия хостинг ми казват, че може. Но аз затова питам тук- със СНАМЕ ли трябва или с редирект.Но предпочитам професионална помощ. Моите познания са ограничени засега.
 
От: От: Търся помощ за администриране на домейн/хост

Благодаря за Аппс.Наистина не го бях намерила това, но аз търся помощ за администриране на хостинга. Пак ще се пробвам сама тези дни.
 
От: От: Търся помощ за администриране на домейн/хост

От недостатъчни познания, изгубих някой и друг лев.Сега не използвам българския си хостинг, а си регистрирах домейн в чужбина, там си направих и нов хостинг. Техният контрол панел е точно за такива като мене. Засега се справям, но ти благодаря и сигурно ще те потърся, защото си купих домейн там (иначе щях да си изгубя парите).Всичко се дължи на английския ми, не всичко разбирам правилно.А искам да използвам урл-то му (разбрах кое е), но засега имам много още работа. Извинявай, че досега не съм ти отговорила,.
 
От: От: Търся помощ за администриране на домейн/хост

Това е отговор и на двете ми писма, защото още нямам право на отговори.
 

Горе