Търся помощ за онлайн магазин ! На повече от 6 месеца, а няма посещения

svetl

New Member
Здравейте. Нова съм във форума, с интерес чета, но не разбирам много неща. От 8 години имам електронен магазин, който беше много популярен и работеше добре. Прекъснах бизненса си за две години и преди половин година направих нов чрез Shopify ( с нов домейн ), оптимизирам, пиша статии.. но повече от 20 уникални посещения на ден нямам. Магазина продава цветя и букети, на ясно съм колко посещения трябва да имам като минимум за да има поръчки и работа.. Омръзна ми да ме лъжат фирмите, които предлагат SEO услуги на невероятни цени. Имам заделен бюджет, но търся и аз някаква сигурност, а не пренебрежително отношение. Моля, ако някой има възможност да ми помогне срещу заплащане разбира се.
 
Последно редактирано:
От: Търся помощ за онлайн магазин ! На повече от 6 месеца, а няма посещения

Какво точно имаш предвид с долното? По магазина работено ли е от някой? Какво е правено?
Добре е да споменеш примерен бюджет и очаквания?

...Омръзна ми да ме лъжат фирмите....
 
От: Търся помощ за онлайн магазин ! На повече от 6 месеца, а няма посещения

Работено е по предишният ми сайт, който вече не е активен. И имам опит с 3 фирми, към които се обърнах и сега, но отношението не ми хареса, а и цените за мен са непосилни. Бих искала да се оптимизира на няколко ключови думи - доставка на цветя, поръчка на цветя ..
Бюджета ми на месец е 200-300 лв. но при покачване на посещенията и съответно поръчки - ще го увеличавам.
Сайта ми излиза на първа страница по доста ключови думи, но не достатъчни. Очакванията са ми да излиза по горните две, които споменах и да имам около 200-500 уникални посещения минимум.
 
От: Търся помощ за онлайн магазин ! На повече от 6 месеца, а няма посещения

"Оптимизирай" си сама...

Направи си сайта с МНОГО, АМА МНОГО текст. Опиши всяко цвете във всеки букет. Набухай един блог в него със статии за цветя, пусни си страница в G+, фацата, twitter и стига социалки. Ползвай ги обаче, накарай приятелите ти да ги харесат и ако пускаш готини неща там и те се кефят ще ги харесват/шерват/ретуитват... Направи си добри информационни страници (условия за ползване, доставка, за нас, бля-бля).

Пусни си адуърдс (за тея 300 лева по 15 стотинки макс клик за България) ще работиш 1 година и ще изкараш 30 хиляди от тях...
Имайки предвид, че цветя онлайн ще купуват най-вероятно само жени - можеш да си пуснеш и реклама на страницата във фейса, така ще събираш "ооо колко готино", "искам го", "ще си поръчам" и др. тип "женски" коментари и съответно клиенти.

Не си давай парите залудо...

В момента готиния, цветен и полезен сайт с МНОГО текстов контент е ЦАРЯ!
 
От: От: Търся помощ за онлайн магазин ! На повече от 6 месеца, а няма посещения

Благодаря за инфото:) От както съм пуснала сайта не спирам да се грижа за него както мога - блог, описания, интересни букети на хубави цени, супер услуга, конкурентна - имам страница със 31к фена, непрекъснато и там публикувам и поствам интересни неща.. Имам опит с адуърдс, но около 1 лв. ми излизаше на клик рекламата...
Цветята се поръчват основно от мъже за доставка на адрес за изненада - луксозни, стилни букети и услуги предлагани само от нас..
 
От: Търся помощ за онлайн магазин ! На повече от 6 месеца, а няма посещения

@ the.rampage.rado Цветя колкото да не ти се вярва се купуват и от мъже, като основната цел е подарък/допълнение към подарък/изненада за любим човек. Но си напълно прав за текста.
Не лоша идея би било да се пускат статии покрай празниците, идеи, трикове, съвети как клиентите да се грижат за вече закупени саксийни цветя. Може да се пише много по темата. Идеята е не просто да се затрупват посетителите от никомо необходим текст, а от този текст да има полза и да предизвиква ангажираност в четящия го.
 
Последно редактирано:
От: От: Търся помощ за онлайн магазин ! На повече от 6 месеца, а няма посещения

Само и основно от мъже се купуват, имам 10 годишен опит :) Но дно време колко по лесно беше сайта да ти излиза на първи позиции...
 
От: Търся помощ за онлайн магазин ! На повече от 6 месеца, а няма посещения

Ако предлагаш нещо уникално на пазара - акцентирай колко е добро то.

Не ми се отваря сега adwords да гледам какви цени вървят кликовете, но пробвай. Дори левче да ти е... Както сама казваш онлайн се продават скъпи неща, надали 1 лев ще те върне толкова назад при положение, че букета е над 50 лева. Плюс не е задължително да си на първа позиция. Класиранията там също са с доста голяма "игра" и днес си първи, утре си втори, в други ден те е преместило от дясно при по-конкуретна ниша и там ловиш повече кликове за по-малко пари и т.н.

Сложи 50 лева за проба и виж дали ще има резултат.

Дай сайта тук или на лично, за да го прегледаме (на лично надали ще можеш, защото нямаш 10 поста, но).... Пусни го тук, после го изтрий...
 
От: Търся помощ за онлайн магазин ! На повече от 6 месеца, а няма посещения

Правила съм реклама в гугъл, но от 100 посещения средно има една поръчка, а 70, 80 лв. Реклама на ден не мога и да помисля. Цените на на клик ми се струват непосилни за мен от 1 лв.
Сайта е luxflora.com
Сега видях, че все още не мога да изпращам съобщения.
Благодаря ви на всички за съветите и инфото !
 
От: Търся помощ за онлайн магазин ! На повече от 6 месеца, а няма посещения

Така... на първо четене имаш още работа по сайта, после му мисли за рекламата, след като довършиш.

1. Довърши превода - log in, home, your cart is empty, add to cart. Повечето хора, които ще поръчат скъпи цветя, знаят английски, но не е хубаво да седят така...
2. Премести чата в дясно и махни това Контакт ъс. Зопимския чат като не си онлайн си го настрой да ти праща нещата на мейла - същото като дясното на функционалност.
3. Тази платформа платена ли е на месец? Ако - да, ВЕДНАГА я сменяй!
4. Изкарай си горе в хедъра информация за това от кога до кога бачкате, мобилен телефон и мейл за контакт. Това е много важно! Няма да си телефонистка, спокойно, но хората които искат да ти се обадят ще го направят лесно. Качва тръста в това, че си реална.
5. Да погледнем този букет ..... Текста ти трябва да запълва страницата до долу. Форматирай го на абзаци всеки със собствено заглавие (но то да е по-малко на размер от заглавието на продукта), сложи допълнителни малки снимчици в него.
6. На видно място под всеки бутон за поръчка или до него или някъде там трябва да имаш едно банерче с видовете плащане, било то наложен, какви карти приемаш, как ги приемаш (дали директо или Пейпал, Скрил или др.) Харесвам си букета, виждам как мога да платя и добавям в кошницата - всичко на една страница, не да отварям 2ра, 3та, да търся...
7. Тоя адсенс го махни, ти ли ще продаваш или ще взимаш по 2 стотинки на всеки клиент, който ти избяга от сайта при конкурента...
8. Оптимизирай процеса на пазаруване. Текста за доставката, колко е сложна и т.н. го извади от дропдауна и го премести на страницата над него. Плащането не ми е ясно как и кога става, не виждам опция. Не може да чакаш да ти преведат парите, тук трябва да ги препращаш към избрания от тях метод и да ги караш на момента да приключат плащането.


Това е на прима виста

Имаш една тестова поръчка от мен, извинявай!
 
Последно редактирано от модератор:
От: Търся помощ за онлайн магазин ! На повече от 6 месеца, а няма посещения

the.rampage.rado Благодаря за съветите, още сега започвам да оправя тези неща.
Платформата е платена, около 30 долара на месец и малък процент от всяка поръчка, но с нея съм свикнала и ми е добре. Да, видях теста :)
 
От: Търся помощ за онлайн магазин ! На повече от 6 месеца, а няма посещения

Последните години, ми се струва, че нещо бизнеса с цветята не е какъвто беше (както и много други бизнеси). Не разбирам от тоя бранш и не мога да говоря особено конкретно. Но ми идват някои идеи на акъла, защото бизнеса си е бизнес, каквото и продаваш.
Лично аз бих се насочил силно към таргетиране. След което да се подходи с правилна реклама. Задаваш правилните въпроси и търсиш възможно най-точните отговори:
1. Кой купува цветя. Кои са най-редовните клиенти - пол, възраст, местоживеене.
2. С какво се занимават тези хора
3. Какви места посещават
4. В кои периоди през годината са най-активни
5. Какъв бюджет отделят за цветя
6. За кого купуват цветя
7. Този за когото купуват, какви места посещава
8. Регулярно ли се поръчват от клиент цветя или е спорадично
8. Кои са естествени браншове на цвето-продавачите
9. Може ли да се съвмести продаването (подаряването) на цветя с нещо друго (примерно подаряване на книга, бижута, парфюм, покана за събитие - от сорта)
10. Може ли да се предложи крупна доставка - за събитие, заведение, фирма
...
Ако се отговори правилно на тези въпроси, може да се изгради стратегия за действие. Дори няколко плана, според сезона, клиентите, бюджета.
Но най-важно е да се уцели групата, таргета от хора, на които да се въздейства.
В нашата фирма редовно поръчваме букети за женската половинка на 8-ми март. Една година поръчахме даже малки саксийки. А момичетата свикнаха и вече си ги търсят като наследство :).
 
От: От: Търся помощ за онлайн магазин ! На повече от 6 месеца, а няма посещения

На всичките точки имам отговор, бизнеса ми е много добре познат, просто търся много посещения:) Към всеки букет над 200 рози например подаряваме малък диамант, наистина страхотен подарък от мои партньори.. За жалост така се стече живота ми, че след толкова години развитие в тази сфера, сега тръгнах от нулата - като изграждане на ново на онлайн магазин и неговото популяризиране.. и всеки съвет е ценен, благодаря на всички, които ми пишете !
 
От: От: Търся помощ за онлайн магазин ! На повече от 6 месеца, а няма посещения

На всичките точки имам отговор, бизнеса ми е много добре познат, просто търся много посещения:) Към всеки букет над 200 рози например подаряваме малък диамант, наистина страхотен подарък от мои партньори.. За жалост така се стече живота ми, че след толкова години развитие в тази сфера, сега тръгнах от нулата - като изграждане на ново на онлайн магазин и неговото популяризиране.. и всеки съвет е ценен, благодаря на всички, които ми пишете !

Проблема е че се опитваш да постигнеш резултатите от 2010-2012, няма как да стане, просто не само тук, а и в световен мащаб, продажбите са намалели.

Особено за луксозни стоки, каквито предлага твоя сайт.
В случая букетите са прекрасни, но са си луксозна стока….

Лукса много трудно се продава в момента, всички компании, занимаващи се с това, имат огромни проблеми.
Ако си от София, огледай се колко празни магазина има в момента в центъра, а ако си в бизнеса, предполагам си наясно колко фирми фалираха в бранша..

Все пак това важи за офлайн бизнеса, но и при онлайн бизнеса би трябвало резултатите да бъдат подобни..

Просто хората, които можеха да си позволят лукс, вече нямат пари….

Така че, каквото и да правиш със сайта си, няма да ти помогне особено, освен ако не намериш къде се крият хората с парите и не ги привлечеш за свой клиенти…:)
 
От: От: Търся помощ за онлайн магазин ! На повече от 6 месеца, а няма посещения

От части съм съгласна, но и от части не. Хората, които си позволяват лукс и преди и сега си имат пари. От София съм принципно, в момента съм в чужбина, защото се опитвам да изкарам малко пари за да си възстановя бизнеса. Прави ми впечатление какви скъпи продукти и дрехи хората купуват, какви сметки плащат по ресторантите и заведенията не само в София. Наясно съм, че букетите, които предлагам са лукс за повечето хора, но винаги е имало богати и с много възможности и винаги ще има. Даже имам чувството, че богатите са станали още по богати, а ние останалите, още по-бедни :) но това може само да ме мотивира, не и колебае да опитвам да постигна резултатите от 2010-2012 :) след като знам, че грешката е при мен, в моята организация, или не предприемане на нищо и оставянето ми да се нося по течението.
 
От: Търся помощ за онлайн магазин ! На повече от 6 месеца, а няма посещения

Виж хедъра на сайта за цветя на един колега от форума как е организиран...

не че ще ти докара повече клиенти де, просто да е по-ясно и на малкото които влизат.

едит: http://flo.bg/
 
Последно редактирано:
От: От: Търся помощ за онлайн магазин ! На повече от 6 месеца, а няма посещения

но това може само да ме мотивира, не и колебае да опитвам да постигна резултатите от 2010-2012

Щом си го постигнала веднъж- не се съмнявам, че ще го направиш отново, дори този път трябва да е по-бързо.
 
От: От: Търся помощ за онлайн магазин ! На повече от 6 месеца, а няма посещения

Виж хедъра на сайта за цветя на един колега от форума как е организиран...

не че ще ти докара повече клиенти де, просто да е по-ясно и на малкото които влизат.

едит: http://flo.bg/

Мерси, знам го сайта, много е популярен, ще си оправя хедъра.
 

Горе