Търся: Търся програмист за написване на сравнително проста програма

Хостинга може да е 5 лв ама ако тая база нещо се сбози? Нали трябва да има кой да отреагира при такава ситуация. И не всичко е отговорност на съпорта на хостинга. Въобще няма да изброявам колко нужда от подръжка има такова нещо, като ако човек не разбира всичко това струва пари за подръжка, при положение, че това е безсмислено в случая.Ами ако трябва някаква миграция, или трябва да се направи анализ на данните който не е бил зададен в първоначалните изисквания? Очевидно, че тоя софтуер ще го направи някой частник, който утре я го намериш я не, освен ако не го наемеш и за съпорт след това. Ако се проектира грешно после иди имплементирай нови неща. По скоро ще трябва да търси пренаписване - още разходи. Докато с екселската таблица може да се борави доста по-гъвкаво и то от крайния потребител, без това да създава ИЗЛИШНИ разходи, които ще донесат точно 0 разлика в прихода. Освен програмисти сме и предприемачи. В тоя форум почти всички ти обясняват, че собственото жилище е лошо, защото имало данъци, а не носело доходи, но видиш ли въобще не се замислят, че и разходите за подръжка на един софтуер, който не носи печалба съществуват. Ама това в Богат татко беден татко не го пише сигурно, за това

продължаваш да бълваш глупости. няма да се счупи таблицата по вероятно е да се прецака ексела тогава какво правиш? някоя лелка ако без да иска селектира всички и го изтрие и го запише какво правиш тогава? оставаш с пръст в гъз, на хостинга има всеки ден backup, едно такова скриптче се пише за 10 мин поддръжката е нулева.
 
Много зависи кой ще работи с програмата и от къде.

Не мислих да си губя времето, но все пак да ви кажа, че в този цитат е разковничето на въпроса. Прост съвет - не си губете времето за неща, които вече са решени - времето е супер ценен ресурс.

Благодаря на всички, които отделиха от своето и успех.
 

Горе