Търся програмист, разбиращ от Drupal/Drigg за малка промяна в кода

Wolfhound

Member
Рейтинг - 100%
10   0   0
Здравейте предприемачи,

Имам една социалка на pligg и както може би тези, които са изпозвали тази система знаят - доста е тежка и натоварва процесора. Съответно от хостинга ми пратиха едно поздравително писмо. Та реших да прехвърля сайта от pligg на drigg. Прочетох добри мнения за тази система, но ако знаете по-добра - моля споделете :)

В drigg има добавка да прехвърля данните от pligg, но се прехвърлиха само статиите. Остава да прехвърля и потребителите, като самото прехвърляне не ме плаши - ще си направя скрипт, който да прехвърли нужните записи от едната таблица в другата. Но проблема е при хеширането на паролите в двете системи. Успях да разгадая как става хеширането при pligg (функция, която прави 49 символен хеш.). При Drupal или може би конкретно drigg (не съм много наясно с този начин на писане на код, затова направо се обърквам в него) хеша е с 32 символа дължина, направени с функция md5.

Какво трябва да се направи според мен: да се подмени функцията за хеширане с тази от плиг при регистрацията и съответната проверка при логване на потребителите в системата.

Ако някой може да помогне, разбира се срещу заплащане, ще бъда много благодарен!

Също така споделете, ако знаете по-подходяща CMS за социална мрежа, на която да мога да прехвърля старата информация.

Пишете ЛС с цената, за която бихте направили тази промяна.

Поздрави!
 
От: Търся програмист, разбиращ от Drupal/Drigg за малка промяна в кода

Последната версия Drigg е от преди повече от година а препоръчваната версия е от 2008 година и работи с друпал 5.
В момента се ползва друпал 7, а drigg не го поддържа. С други думи няма много живот според мен в модула.

Моята препоръка е вместо да мигрираш да включиш кеширане на html-а и скриптовете; изключи компресията. Това ще ти свали много натоварването.
 

Горе