Търся съдружници

cross

Well-Known Member
Рейтинг - 100%
41   0   0
Здравейте, колеги!
И преди съм пускал подобни теми, но без голям успех. Осъзнах, че всъщност това, което куцаше в офертите ми беше основно това, че не мога да предложа нещо бог знае какво. Сега смятам, че нещата се промениха. Поради тази причина пускам тази тема, като пускам цялата си бизнес идея за 3 сайта, от които да се печели. Започвам по същество с всеки един от тях, като опиша подробно моята идея, моите възможности и Вашата печалба и умения, които трябва да имате.


1. Магазин http://storehome.info/
От август месец съм стартирал този магазин. Нямах много време да го развивам, за това има само 5-6 поръчки за един единствен артикул. Точно това ме кара да виждам перспективата в този магазин. Продават се доста неща в него на принципа на дропшипинг - виждате за какво става въпрос. За него предвиждам да се прави основно реклама по социалните мрежи. Имам 2 страници с по 2к лайка горе-долу всяка и в момента работя усилено по качването на рийча. Към този магазин мисля да се правят най-малко неща и да работи на дрипшипинг през цялото време. В него ще се пускат общи стоки, които ще разчитат да бъдат купени от останалите сайтове и както споменах - от социалките. Може би идеята не Ви се струва много гениална, но прочитайки следващите две идеи може би ще Ви се изясни.
Система: Opencart

2. Магазин - несъществуващ
Предлагам да изградим нов онлайн магазин на системата WordPress. Той ще е на тема дрехи, обувки и аксесоарите към тях ( например шапки, слънчеви очила, шалове и т.н. )
Смятам да се предлага женска мода. Мислих си дали да не комбинираме мъжка, женска и детска мода, но смятам това да е нещо средно между блог и магазин и искам той да изглежда подреден и да бъде концентриран върху едно нещо. За този магазин нямам доставчици, за това ще търсим колективно. Не смятам да предлагаме стандартни, а елегантни ( средни между официални и ежедневни дрехи, клонящи към официални ) дрехи. Може да Ви се струва странно, но до колкото виждам поне аз, много малко дами, които искат дрехи за най-официални поводи пазаруват онлайн, а ги шият при шивач по поръчка. А относно ежеднивните дрехи като дънките, блузите и якетата - предлагането им е свръх достатъчно - по моловете и къде ли не. Но тези дрехи, с които се ходи на не чак толкова специални събития, като концерти, например или пък дрехи, които се обличат на лични празници, ги има също масово, но малко по-малко от останалите, а и според мен точно в такива дрехи може да има иновации, заради които хората просто да изнесат от магазина ни нещо. Към този магазин ще има блог, където ще зарибяваме по всякакъв начин дамите да си купят нещо: например статии от типа на това "как да комбинираме полите", " с какъв панталон да носим сакото ", " какъв шал да изберем за семпли дрехи " и каквото ни хрумне, свързано с продуктите ни. В този блог ще правим и леки препратки към останалите наши проекти. Този продукт, който се продава в първия магазин е насочен до голяма степен към дамите, а и там има стоки за дома и банята, а всичко знаем кой ги избира. Втория и третия сайт ще си взаимодействат пряко, като ще разберете защо. Ето линк към темата, която съм избрал:http://rehub.wpsoul.com/
На пръв поглед може да изглежда малко неподходяща, но си я представете с по-различен бекраунд и типичните снимки в слайдера, които привличат всяка дама, тръгнала на шопинг, а именно: едни красиви дрехи, обувки и аксесоари. Това е само идея каква може да е темата и никой не е казал, че ще бъде тази. Тук е най-трудно да намерим доставчиците, защото ни трябват различни такива, трябват ни и аксесоари, а може и обувки, ако намерим. Трябват ни наистина хубави дрехи - колекциите трябва да се сменят сезонно.
Смятам да предлагаме, но това след като сайта се развие, място в сайта под наем. Какво имам предвид? Просто е!
След като нашия сайт стане по-популярен, може да даваме на различни фирми да публикуват продукти в магазина ни срещу месечна такса на брой продукти. Тоест, някой има хубава стока, която не може да продаде и срещу някаква цена му даваме да я пусне при нас. Платените публикации също са добър вариант.

3. Туристически сайт - несъществуващ
И този сайт смятам да е на WordPress. Ето темата, която съм му харесал: http://demo.tagdiv.com/newsmag_travel/
В повечето статии от втория магазин, смятам да присъства лека препратка към този сайт и обратното. Така, ако например сме публикували статия за пролетна почивка, можем да пратим линк към някакъв аксесоар или дреха от пролетната колекция и още много варианти има, дори и към първия сайт. Ще разчитаме на повечко платени публикации, защото така хем печелим пари, хем ни улесняват с писането. Ще има банер реклама, а след като се натрупат повече посещения, смятам да направим страница с хотели. Това ще бъде страница със статии, оферти от различни хотели. Над тази страница ще има бутонче "публикувай статия" ( има си плъгин за това ), където хората ще пускат статии, които минават през наше одобрение и идват на сайта. Във всяка оферта ще има описание на хотела и снимки + линк към сайта на хотела или телефон, това ще са контактите за резервации. Отдули ще има секция за коментари, в която всеки може да публикува ревюта за хотела. Всяко нещо ще струва различна сума пари, например:
Статия- 1 снимка на хотела + описание до 300 думи + телефон за резервации+ имейл за резервации - Х лева
Статия - до 3 снимки на хотела + описание до 500 думи + телефон за резервации+имейл за резервации+ сайт на хотела - Х лева
... и така ще вървят пакетите. Ако искат етикет над статията "препоръчано" и тя да се показва на първа страница, цената ще е по-голяма. От тук можем да измъкнем доста голяма сума, щом имаме трафик, поне според мен. Тук също социалките ще играят голяяма роля. Мислех си за имейл спам, но просто не е коректно.

Не забравяйте, че това е моят основен бизнес план. Всичко ще се обсъди от бъдещите ми сътрудници.


Надявам се идеите да са Ви харесали. А ето какво мога аз и какво предлагам:

Мога да се занимавам със:

1. Техническата част - разбирам от WP и OC, не съм чак експерт, но мога да направя всичко, което ще ни е необходимо.
2. Разпределяне на поръчките - основно моя смятам да бъде задачата да информирам доставчиците, когато дойде нова поръчка. Смятам аз да се занимавам основно с дропшипърите. (Парите и поръчките ще се следят от Вас по всяко едно време! Ако искате тази работа, нямам против, аз ще взема нещо друго)
3. Копирайтинг - мога да пиша качествено и добре, но капацитета не ми е голям, мога да пиша по малко статии дневно.
4. Запитвания и въпроси от клиенти
5. Управляване на страниците в социалните мрежи

Ако смятате, че можем да сме си полезни с нещо, сте добре дошли. Всички в екипа са равни. Печалбата се дели по равно, работата също. Всеки има достъп до всичко - пари, поръчки и т.н.... Ако някой смята да лъже - хвана ли го, приключваме работата.
Не смятам да ощетявам никого - работата ще бъде равна с приходите. В началото ще се работи по-малко от Вас и повече от мен, а после ще се изравним с работата. Печалбата, обаче, ще се дели винаги по равно. Мисля си, че така е най-справедливо, не знам за Вас. Разходите също се делят. Те ще бъдат за хостинг и домейн основно. В екипа могат да се присъединят малък брой хора, защото съгласете се, че няма смисъл да се наемат за 100 квадратни метра площ 100 чистачки, които да чистят на 8 часов работен ден по 1кв.м., нали е безсмислено? Ето какви хора ще бъдат от полза ( ако можете нещо друго, или пък сте дропшипър, пишете )
1. SEO оптимизатор - добре дошъл сте в екипа, ако сте такъв! Не разбирам нищо от това и ще се радвам някой да помогне.
2. Копирайтър - трябва качествено съдържание. Лично аз не мога да пиша количество статии на ден, за това ни трябват такива хора. Ще змислим норматива на ден, който ще се увеличава, когато идват приходите. Ако Ви се стори много, няма проблем да си везмете помощник, като му давате от своята печалба.
3. За сега ми идва на ум само това, но ако някой мисли, че има опит и може да помогне срещу част от печалбата с каквото и да е, моля, нека да пише.




Благодаря за вниманието и Ви пожелавам успешен слетобед. Моля, не спамете в темата - отне ми доста време, за да я напиша.

Поздрави,
 
От: Търся съдружници

Реализирай идеите си сам - Партньор = проблем, Партньори = проблеми X бр. партньори. Май си нов във форума, но тук не веднъж е ставало ясно, че като се съберат няколко "специалиста" да работят по един проект става манджа с грозде, кой колко бачкал, на кой труда колко струвал и т.н.. повярвай ми това е модел, който НЕ работи : ). Трябва ти SEO - или четеш и правиш к'вото можеш или си плащаш, трябва ти статия - пишеш си или плащаш, просто е.

П.С има и сдружения, които работят добре, Разбира се! Просто се вкарват едни пари и се получава дял.., а не работа/труд, щото твоя труд/знания струва X а моя Y, предполагам ме разбираш..
 
От: От: Търся съдружници

Реализирай идеите си сам - Партньор = проблем, Партньори = проблеми X бр. партньори. Май си нов във форума, но тук не веднъж е ставало ясно, че като се съберат няколко "специалиста" да работят по един проект става манджа с грозде, кой колко бачкал, на кой труда колко струвал и т.н.. повярвай ми това е модел, който НЕ работи : ). Трябва ти SEO - или четеш и правиш к'вото можеш или си плащаш, трябва ти статия - пишеш си или плащаш, просто е.

П.С има и сдружения, които работят добре, Разбира се! Просто се вкарват едни пари и се получава дял.., а не работа/труд, щото твоя труд/знания струва X а моя Y, предполагам ме разбираш..

Разбирам за какво говориш, но нали се сещаш, че успешните магазини по света, та дори и някои в България ( имам предвид големите ) са с екипи от голям брой хора. За да успееш и да можеш да просперираш все повече и повече, е много трудно да го правиш сам и да мислиш за всичко сам. Поне това е моето разбиране, но иначе всеки определя дали да работи в екип или самостоятелно, аз лично съм избрал така :)

А иначе не знам дали си изчел темата, но целта е да си изравним труда. Тоест, ако моят труд струва 1 лев на ден, трябва да направим така, че ти да вършиш повече като количество, ако твоят труд се оценява по.малко от моя. :)
 
От: Търся съдружници

Тия големите магазини един вади парата, а специалистите работят.
 
От: Търся съдружници

№3 - умряла работа, преди години хотелите плащаха, сега им свидят 20 лева, така че не се хаби в тази ниша, откакто излязоха сайтовете за групово пазаруване никой не дава пари за директна реклама в сайт тип каталог за туризъм
 
От: От: Търся съдружници

Реализирай идеите си сам - Партньор = проблем, Партньори = проблеми X бр. партньори. Май си нов във форума, но тук не веднъж е ставало ясно, че като се съберат няколко "специалиста" да работят по един проект става манджа с грозде, кой колко бачкал, на кой труда колко струвал и т.н.. повярвай ми това е модел, който НЕ работи : ). Трябва ти SEO - или четеш и правиш к'вото можеш или си плащаш, трябва ти статия - пишеш си или плащаш, просто е.

П.С има и сдружения, които работят добре, Разбира се! Просто се вкарват едни пари и се получава дял.., а не работа/труд, щото твоя труд/знания струва X а моя Y, предполагам ме разбираш..

+1

По-точно от това нямаше как да го напиша! Браво колега:)

Колкото до @cross - Според мен е по-добре да започнеш с едно нещо и да го направиш успешно, отколкото с няколко и да се фейлнат още в началото:)
 
От: Търся съдружници

От личен опит - концентрирайте, се върху един проект и впоследствие, като го развиеш, се захвани с още. Аз така процедирах в началото с идеята да направя 7-8 сайта, да ги напълня с контент (тогава бяха популярни сателитните сайтове) и впоследствие да ги продам и печалбата да инвестирам в заведение за бързо хранене.. Е не стана, както си го мислех. Да поддържаш толкова сайтове, се оказа доста трудоемко и повечето изоставаха сериозно. В крайна сметка ги продадох, върнах си инвестицията и малко отгоре, но не беше това, което очаквах.

Така че - започни с едно нещо и впоследствие идеите сами ще се родят, а вече ще имаш опит, капитал и т.н., които ще ти помогнат много.
 
От: От: Търся съдружници

Разбирам за какво говориш, но нали се сещаш, че успешните магазини по света, та дори и някои в България ( имам предвид големите ) са с екипи от голям брой хора. За да успееш и да можеш да просперираш все повече и повече, е много трудно да го правиш сам и да мислиш за всичко сам. Поне това е моето разбиране, но иначе всеки определя дали да работи в екип или самостоятелно, аз лично съм избрал така :)

А иначе не знам дали си изчел темата, но целта е да си изравним труда. Тоест, ако моят труд струва 1 лев на ден, трябва да направим така, че ти да вършиш повече като количество, ако твоят труд се оценява по.малко от моя. :)

Това пак е тъпо. Аз няма да тръгна да оценявам твоя труд, моя труд и на Иван труда - вкарват се пари от 3-ма съдружници примерно и след това почват да се търсят оферти, ако приемем, че един от съдружниците е програмист, може да каже аз ще изработя сайта за Х лева, като това е най-добрата оферта на пазара съотношение цена/качество, ако всички от съдружниците са съгласни с офертата, плаща му се изработва се и така (реално той си плаща сам на себе си част от парите, ама не е точно тъй.. но той се е съобразил с това в цената, която предлага и какви са му ползите и т.н). След това ти казваш, че ще добавиш продуктите - предлагаш цена, ако преценим всички, че при теб ще ни е най-изгодно, отново наемаме и си плащаме часовете или както сме се разбрали и етц..

Всичко друго е мижай да те лъжа :)

Имаш ли пари действай сам плюсовете са безброй.. ако ли не направи го както се прави :). Аз не вярвам някои здраво мислещ човек да се съгласи по твоя начин.
 
Последно редактирано:
От: От: От: Търся съдружници

Това пак е тъпо. Аз няма да тръгна да оценявам твоя труд, моя труд и на Иван труда - вкарват се пари от 3-ма съдружници примерно и след това почват да се търсят оферти, ако приемем, че един от съдружниците е програмист, може да каже аз ще изработя сайта за Х лева, като това е най-добрата оферта на пазара съотношение цена/качество, ако всички от съдружниците са съгласни с офертата, плаща му се изработва се и така (реално той си плаща сам на себе си част от парите, ама не е точно тъй.. но той се е съобразил с това в цената, която предлага и какви са му ползите и т.н). След това ти казваш, че ще добавиш продуктите - предлагаш цена, ако преценим всички, че при теб ще ни е най-изгодно, отново наемаме и си плащаме часовете или както сме се разбрали и етц..

Всичко друго е мижай да те лъжа :)

Имаш ли пари действай сам плюсовете са безброй.. ако ли не направи го както се прави :). Аз не вярвам някои здраво мислещ човек да се съгласи по твоя начин.


Ами вече работим с един човек и мога да ти кажа, че си е абсолютно здравомислещ :wink:
 
От: От: От: Търся съдружници

Ами вече работим с един човек и мога да ти кажа, че си е абсолютно здравомислещ :wink:
Работи с теб и е здравомислещ?!? Оксиморон!
 
От: Търся съдружници

Най-отгоре трябва да има един човек.Повече ли са ще се изпокарат.
 

Горе