Търся фрилансър за инсталиране на Drupal модул

От: Търся фрилансър за инсталиране на Drupal модул

Готови са, обявата не е валидна вече.
 
От: Търся фрилансър за инсталиране на Drupal модул

Да използвам темата да питам нещо свързано със САПЕ. Регистрирах се, но ми иска докмент за самоличност. Това пък защо, малко подозрително ми се струва. Безопасно ли е да си пратя скан на личната карта. Какво следва след това, получавам ли достъп с базата със сайтове където мога да купя линкове или има още какво да се прави? Мерси.
 
От: Търся фрилансър за инсталиране на Drupal модул

Хм, наистина странно за какво изискват скана? Регистрираш се като физическо лице – нерезидент на РФ (ако нямаш регистрация като руски ИП, разбира се) и дори името не би трябвало да ти искат - в договорите фигурираш като "Клиент със sape-лична сметка (ЛС) логин едикойси".

Иначе е безопасно, доколкото изпращаш лични документи на чужда компания, все едно ги пращаш на PayPal. Но всякакво изпращане на лични данни, изпратени на когото и да е, крие риск.

Прати ми на ЛЧ основанието, поради което ти искат скан на документа за самоличност.
 
От: Търся фрилансър за инсталиране на Drupal модул

Малко допълнение към темата, че ми стана интересно по какво се ориентират програмистите - по общата сума или по заплащането на определен период. Получих запитване на ЛС дали съм намерил хора за тези пари.

Уточнявам предварително, че много малка част от сайтовете ми са на Drupal, така че може и да греша в разчетите си. Затова бих искал да вземат отношение хора, имащи практика с Drupal (6) .

По моите сметки излиза, че инсталирането на вече готов drupal-модул отнема около 5 минути. За три сайта - 15 минути. За тези 15 минути предложих 15-20 лева - т.е. повече от лев на минута (60 лева на час). И близо цял ден не се обади никой. Къде съм сгрешил - във времето, в цената или в някакви допълнителни сложности, че се наложи да си добавям sape-кода собственоръчно?

P.S. Дори не е до програмист.. всеки, който работи редовно с Drupal като CMS би могъл да свърши тази работа за това време, според мен. Поне аз добавих php-кода директно в блок - нито съм програмист, нито работя с Drupal редовно - обикновено само го ползвам във вид на готови сайтове.
 

Горе