Уебсайт за аудио услуги

didogrigorov

New Member
Здравейте! Попаднах на този сайт с надеждата да получа малко помощ или по-точно упътване какви стъпки трябва да предприема.

Моят случай е следният: занимавам се с аудио обработка, по-точно смесване и мастеринг, които бих искал да предлагам чрез уебсайт като платени услуги с фиксирани цени и цени по договаряне при някои единични ситуации в България и чужбина. Тези услуги не са свръзани с изработката на ново произведение на изкуството, а са по-скоро от естетическо естество - обработка на вече създадено произведение с цел по-високо качество. Въпросите ми са следните: Необходимо ли е да се регистрира фирма за това и каква трябва да бъде тя ? Има ли възможност да се регистрирам като лице упражняващо свободна професия ? Как се декларират и облагат с данъци доходите ми в този случай ?

Благодаря на всички, които ще се отзоват, предварително. Не съм запознат изобщо как стоят нещата и през какви процедури трябва да премина. Ходих вече при двама адвокати и един счетоводител, но и тримата ме гледаха така - :shock::shock::shock:, тъй като реално тези услуги в България никъде не са регламентирани или поне аз не намерих нещо, докато се рових из законите.
 
От: Уебсайт за аудио услуги

Привет,
добре дошъл в сайта, пожелаваме ти много приятни моменти тук и да получаваш все повече полезна информация, а защо не и да даваш даваш такава :)
Пробвал ли си да реализираш проекти в Енвато мрежата или по специално техният сайт за аудио маркетплейс назоваващ се аудиоджънгъл - audiojungle.net
Не съм много запознат, но ако ще предлагаш услугите си на фирми и тези фирми ти изискват фактура, то няма как да им издадеш фактура без фирма, виж вече ако ще работиш с частни лица на свободна практика няма да имаш проблеми.
Има доста сайтове за хора който са на свободна практика, но според мен за аудио ще имаш най-голяма реализация в одеск - odesk.com
Може също да пробваш и във freelancer.com
Виж не знам до каква степен си с английския, ако не си го превеждаш добре, използвай гугъл преводача - http://forum.freelanceswitch.com/topic.php?id=2981 - тук има интересно инфо относно професионални аудио услуги на свободна практика.
В България не съм забелязал голямо развитие в тази сфера, за мое съжаление.
Ако се сетя нещо допълнително ще пиша в темата.
Надявам се да съм бил полезен.
 

Горе