Уеб-мастъри - хоум-мастъри !!!

madgooglebot

Well-Known Member
Днес много щаслив :)
Смених си сам миФката в малката тоалетна. Даже я преместих от едната сТрана, на другата сТрана!
Турих си и ново санитарно шкафче, от тия дет висят на стената, с огледалце и място за хигиенни простотии вътре :) От 5-тата дупка успях да го нивелирам, без голяма драма, щото в началото си мислех, че ще правя стената на швейцарско сириние, до като наместя пустото стенно пособие да седи водоравно и да не ми се търкалят екстрите вътре.
А най-важното - отрих топлата вода, а имено - СИФОНЯ !!!
В тия умрели панелки, не сте ли забелязали, че някак гадно смърди от миФката, еле па когато вали дъжд, има ветър или резко се сменя времето ??
Е, за тая работа е изцяло отговорен - негово величество СИФОНЯ
Когато имаме на лице горепосочените природни галимации, гадните шахти и още по-гадните тръбни комплекси правят налягане и цялата гня от-доле връви - нагоре, и естествено - яко смърди, НО само ако СИФОНЯ ви е прецакан/задръстен или изобщо го няма.
Това чудо на техниката, макар да не е цифрото, а все още - аналогово, може да ви спаси от тая беля и ужасия - смръднята :) Технологията е тайна от години, но разкривам за вас - общо взето (въпреки че всичко общо вече е взето) е сложна система от тръбни извивки, кухини и предпятстия, които служат Вам, смръднята повличана от подземните течения да не влиза в кочинката ви, а мирно и послучно да се връща надоле - може и у съседа, и у съседката, но не и ващо хоме!
Така че, скъпи Уебмастъри, не се стискайте за качествен СИФОНЯ, той може да ви спаси реномето (че никой не иска да изглежда насран), когато домъкнете от нейде, некоя кака, и най-малкото ще ви спести парите за химия и дезодоранти и може спокойно да си ги пренасочите за хостинг услуги :)
 
Последно редактирано:
Или просто си избираш да не живееш в панелка - problem solved. Никога повече няма да си го причиня това.
 
И там не е лесно. Точно за канализацията, по-скоро когато няма такава и си на яма например, ако ямата не ти е направена както трябва, ще има същите проблеми. Лошото при ямите е, че трябва да са по-ниско от къщата, а тогава пък миризмата понеже отива нагоре, и си е проблем. Частично се решава, като се забие много дълга тръба отгове. Дефакто да минава покрива на къщата. Напълно запушена (капсулована един вид) също не е оферта, защото вътре има яки газови процеси, и ще се гръмнете ахаха
Но СИФОНЯ пак е цар, защото без него е същата работа, всичко си влиза в къщата... Така че, панелки, къщи, дворци - СИФОНЯ е N1 :D
 
Така и така се отвори тема за строителство, майстори, галимации, та да питам ако някой тук има ли познат сондаджия. Верно, че уебмастерите си правим всичко сами ахахах, ама има неща, дет не се получават, колкото и да копаме :D Търся за един преател сондаж за вода. За София област е. Да е сух сондажа и да е с малка сонда, не тия огромните камиони. Да е до 100лв на метър, като всичко да си е включено в тях. Ще се радвам ако препоръчате некой познат. За него (майсторо/фирмата) ако си свърши работата както трябва, ще му направя един готин сайт - бонус, иначе парата си е пара.
 

Горе