Уеб страница ,която предлага безплатно мои снимки на дизаинери- Въпроси :)

borko1981

New Member
Здравейте,
Имам намерение да си напрая сайт чрез, който да предоставям всичките си снимки от любителския фотоапарат,които не са професионални за ползване от хора които имат нужда и то безлпалтно. Тъй като имам около 5000 снимки които биха свършили работа на някой за нещо. Но се питам как мога да докажа ,че са мои и ще имам ли такива проблеми,идеята е да се преоразмеряват и така да се пускат в 3-4 размера но понякога се губят метаданнии и иди доказвай че нямаш сестра. Оригиналите си ги пазя на едно HDD. И изобщо всякакви главоболия от този род. В днешно време човек и добро да иска да направи на някой трябва да мисли че със сигурност някои ще му пречи и то си е така. Също така сайта ще бъде на английски само. Аз лично като търся безплатни картинки почти никога не успявам да намеря подходящи и затова ми хрумна тази идея.Ползвал съм фриипик но там няма кой знае колко.
А снимките да допълня са на сгради,пезажи ,предмети животни,коли засега няма хора тъй като някой може и да се познае и оттам следват неприятности. Иозщо всякаква информация би ми свършила работа.
Нямам намерение да правя фотобанка или нещо сериозно, все пак да се има в предвид.Чист html css i javascript сайт. снимките ще ги категоризирам за да има по лесен избор. и Друго сам ще си го правя :) с помощ от приятели.
Всякаква информация ще ми е от полза.Най вече правната относно собственоста на снимките и нейната доказуемост.
 
От: Уеб страница ,която предлага безплатно мои снимки на дизаинери- Въпроси :)

Погледни - unsplash.com - най-голямата (май), но и най-сигурно най-известната база за безплатни, свободни за ползване снимки с уредени авторски права. Ако влезеш в themeforest ще видиш, че 90% от темите от последната година ползват снимки от този сайт. Наскоро пуснаха и вариант и ти да добавяш снимки към базата им данни.
 

Горе