Украйна - Русия какво ви е мнението

Не знам как за 2 години не свършиха нещата, бяха свършили на първия ден, после на първата седмица, първия месец, третия месец, шестия и т.н...
Да разбирам, че визираш руските ракети :D
 
На Украине на 2024 год готовится закон о запрете на выезд женщин призывного возраста. Их планируют использовать в тыловых подразделениях, на блокпостах и такие меры связаны прежде всего со срывом очередной мобилизации - из необходимых для ВСУ 200 тысяч человек удалось набрать всего 30 тысяч. Срок жизни мобилизованного в среднем составляет полтора месяца - если это с учетом времени боевой подготовки, то дела у ВСУ крайне плохи.

В Украйна се подготвя закон за 2024 г., който забранява пътуването на жени в военна възраст. Предвижда се те да бъдат използвани в тиловите подразделения, на блокпостовете и такива мерки са свързани преди всичко с провалянето на следващата мобилизация - от необходимите 200 хиляди души за въоръжените сили на Украйна бяха привлечени само 30 хиляди. Средната продължителност на живота на мобилизирания е месец и половина - ако това се вземе предвид времето на бойна подготовка, тогава нещата са изключително зле за въоръжените сили на Украйна.
Което - ако е така, щото освен 'антируска', има 'антиукро', демек, че в алт-медиите всичко украинско трябва да е посилено черно (което не е много трудно, понеже реален матрял има бол), за да изпъкне несъществуеващата руска борба с дневния ред на големите играчи, които движат америката и запада ... така че и най-незначителни и пародийни укрозлини се изкарват грях на греховете, щото да изглежда Рус противоположна, щото така се увековечава несъществуващата война, която яко, много яко движи дневния ред на на големите играчи, които движат америката и запада, напред и ала-бала...

Та, ако е така, тва отново ми говори, че освен разкараните от укайна, 'поради войната' (разселени и .тн.н), и освен дадените курбан на фронта (който, по същата причина и по други, не само нема абсолютно ни най-малък проблем да е напълно реален, но е желателно, така че вероятно е), сега става много вероятно голям брой украински жени (демек жителки на територията украйна - рускини, казачки, всекви) в детеродна възраст да се изметат оттам.

Тва идеално способства за обезлюдяването. И само трябва да мине някоя и друга годинка, да се сговняса още, да се реши там съдбата на страната и да се почне да се възстановява с вече подготвените кинти и проевкти за възстановяване (тва беше рекорд по бързи планове за възстановяване; даже не знам ако се провери добре, дали няма да излезе, че някой хамерикански възстаовител се е изтървал и е обявил план за възстановяване на Украйна преди "нахлуването"; може, те там друсат яко..)

И даже нема да се учудя - понеже земята е хубава, плодородна, а е и на много ключова позиция, по нея минават и разни тръби, копринени пътища малко - ако някои хора вземат след време да се позаселят там.. Абе примерно.

Ше видим. Да сме живи и здрави и шалом украйнел, както се казва.
 
Радио точката пак пусна да се върти песента. Дадох го тоя пример по повод демагогията ти, че щом имало гражданство и правителство значи било държава... еми не е. Другите лукуми моеше ги спестиш.
Ами примера ти e по-безсмислен и от пост на @ReminD . Я кажи кога съм казал, че е държава? Питах как се нарича човечец живеещ там от поколения и какво гражданство ще получи протеже, което реши да се засели там? Елементарни въпроси, другото е плод на твоята фантазия.
Нямам грам претенция да се наричат палестинци.. ако искат може да са ханаанци, марсианци.. ма да им се даде правото, а не да се внася матрял отвън. Тва не знам за кой път не мое да го схванеш...

Отговори на тия два въпроса и ше приключим тоя спор, стига разпъва локума чак до Румелия, че се виде че и там си за смЕх.

Интересно нещо пише отгоре на тоз докимент. Говорят за "не-еврейски общности", не беше ли по-лесно да напишат - палестинците?
Тука кое ти е трудно да разбереш? В Палестина има различни общности, еврейски, християнски, мюслита, че и некви други... Когато казват, че ще има внос в еврейската общност в Палестина, тва нема да е за сметка на другите общности, ма както разбрахме тва се оказва лъжа. И другите общности са преебани.
То всъщност еврейската е най-малобройна, започва да се увеличава към средата на 19ти век, когИ се появяват ционистите и идеята да си праят държава.

У точката дет си е дал, не виждам да фигурира Палестинска държава и народ. И това не е идея на местните (които уж били осъзнати, като отделен палестински народ), а на сър Джон и компания.
Ти като цяло много неща не виждаш.. отговори на въпросите по-горе и ще рязберем кои са местните"


Несигурността относно разположението на Палестина засяга всички нейни жители и увеличава политическото напрежение. През април 1920 г. в еврейския квартал на Стария Йерусалим избухват антиционистки бунтове, при които загиват няколко души, а десетки са ранени. Британските власти обясняват бунтовете с разочарованието на арабите, че не са изпълнени обещанията за независимост, и със страховете, подклаждани от някои мюсюлмански и християнски лидери, от масов приток на евреи. След потвърждаването на мандата в Сан Ремо през юли 1920 г. британците заменят военната администрация с гражданска, а сър Хърбърт (по-късно виконт) Самуел, ционист, е назначен за първия върховен комисар. Новата администрация пристъпва към изпълнение на Декларацията на Балфур, като през август обявява квота от 16 500 еврейски имигранти за първата година.

Тва е от Британика...
Виждаш ли нещо или нищо не виждаш?....
 
Да премахнем лошото усещане от излагацията отгоре с нещо наистина смешно:

Минаха местните избори. Изненадващо, един от кандидатите за кмет на София се оказа Путин и разбира се загуби, остава си президент на Русия. Дано не умре от мъка, ще му е трети път тая седмица.

1699626013354.png
 
И даже нема да се учудя - понеже земята е хубава, плодородна, а е и на много ключова позиция, по нея минават и разни тръби, копринени пътища малко - ако някои хора вземат след време да се позаселят там.. Абе примерно.

Ше видим. Да сме живи и здрави и шалом украйнел, както се казва.

 
Комундрелите от темата, и специално Крум и пиянката обясняваха как бил само анимация миналата година.

 
Комундрелите от темата, и специално Крум и пиянката обясняваха как бил само анимация миналата година.

Тамън вчера с мислех как вече мастурбираш на тези снимки и хоп ти взе, че се изпразни тука. Най-забавното е това: "Ядреният стелт бомбардировач"...

Хем ядрен, хем стелт. Кога измислиха ядрен двигател за самолети? ;)

След първия му тестов полет може да минат 5-10-15 години докато е готов или изобщо се продължи да се разработва. Но важното е да има шоГ и боНба в новината. От друга страна мастурбацията е здраве така, че дерзай. Масажирай простата и си свиркай.
 
Спокойно Орки - тея дни като превземете Украйна, ще живнете. Пиянката тези дни нали пусна видео, че всичко е свършило - ще чакаме развръзката, дано да не е още 2 години като в началото видеата на руските подлоги.
🤣
 
Последно редактирано:
Комундрелите от темата, и специално Крум и пиянката обясняваха как бил само анимация миналата година.


E, как първи.. нали още тогава на заблуждаваше със снимки от церемонията......



Зеления трЕее припомпи дедо си да му даде излизащите за скрап b2-ки, сеа кат вземат въздушно преимущество с позакърпените ф16-ки.. праят едно бързо боНбене и приключваме таа сага.
 
mqdefault.jpg
 
Ахмад Ал-Шукейри, казани от трибуната на Обединените нации: “Such a creature as Palestine does not exist at all. This land is nothing but the southern portion of Greater Syria …”

Точното изказване не го намерих, но долколото има инфо е от 1956.

Ето как се отразява из пресата това изказване..

image.png


Тука Ебан цитира, че Ахмадчо е казал Израел, а не Палестина..

Но да видим едно друго отразяване, по-интересно.

86600232.jpg


След като си разменят разни смешки, Ахмадчо дава некво разяснение.. и споменава, в защита на изказването си една интересна година - 1920 и един интересен конгрес в Дамаск.

За този конгрес четем...

Докато делегатите се събираха в Дамаск от различни части на Сирия, голям брой палестинци вече се бяха събрали в столицата, за да обсъдят бъдещето на своята страна. На 27 февруари те се организираха в „Палестинския конгрес“, съставен от водещи политически фигури и видни личности. Те изложиха безкомпромисна позиция за независимостта на Палестина в обединена сирийска държава, осъдиха ционисткия проект в Палестина и поискаха край на еврейската имиграция. Те също така отхвърлиха идеята, че независимостта на Сирия трябва да се дължи на която и да е чужда държава.

На 7 март под ръководството на Хашим ал-Атаси и редица ключови резолюции бяха приети единодушно. Преамбюлът на резолюциите обобщава позицията на националистите по отношение на пълната независимост на Сирия в рамките на нейните естествени граници, включително Палестина, като се основава на правото на хората на самоопределение, обещанията на съюзниците и Четиринадесетте точки на Уилсън. Конгресът отхвърли ционисткия план за еврейски национален дом в Палестина и призова за административна децентрализация и специален статут на Ливан. Тогава резолюцията обявява Сирия за напълно независима държава в нейните естествени граници и предлага короната на Сирия на Фейсал като неин конституционен крал.

Е кралството му изкарва неколко месеца... щото пая вече е раздаден...

Обобощено:
Фейсал спечели американската подкрепа за самоопределение на Парижката мирна конференция, но други сили на Антантата заговориха да защитят своите колониални интереси. Под заплахата от европейска окупация Сирийско-арабският конгрес обявява независимост на 8 март 1920 г. и коронова Фейсал за крал на „гражданска представителна монархия“. Шейх Рашид Рида, най-видният ислямски мислител на деня, става президент на Конгреса и ръководи изготвянето на конституция, която установява първата арабска демокрация в света и гарантира равни права за всички граждани, включително немюсюлманите. Но Франция и Великобритания отказаха да признаят правителството на Дамаск и вместо това наложиха система от мандати под предлог, че арабите все още не са готови за самоуправление. През юли 1920 г. французите нахлуват и смазват сирийската държава. Крехката коалиция от светски модернизатори и ислямски реформатори, които бяха установили демокрацията, беше унищожена с дълбоки последици, които все още отекват.
 
E, как първи.. нали още тогава на заблуждаваше със снимки от церемонията......



Зеления трЕее припомпи дедо си да му даде излизащите за скрап b2-ки, сеа кат вземат въздушно преимущество с позакърпените ф16-ки.. праят едно бързо боНбене и приключваме таа сага.

Аз само съм отразил новината, пък комундрелите със сърпове и чукове в кратуните, обяснихте, как това е лъжа, и няма такова нещо. Както винаги - сте в грешка, ама за руска утрепка, робуваща в гнилия запад, нормално.
 
Аз само съм отразил новината, пък комундрелите със сърпове и чукове в кратуните, обяснихте, как това е лъжа, и няма такова нещо. Както винаги - сте в грешка, ама за руска утрепка, робуваща в гнилия запад, нормално.

Не виждам някой да е писал, че е лъжа.. даже плешивеца от видеото казва, че към момента е само един ПР, щото релно все още няма реални тестове. Ти обаче ни сподели с голЕма гордост цела снимка от церемонията..., която се оказа, че е на бъдещия 30 годишен скрап - б2, а не на новото поколение.
А още по-забавното е как дебилите се радваха и пляскаха когато над тях минаваше.... б2...., а не новото поколение.
 
Трагичен случай си както винаги. По-голям дебил от теб няма.

Винаги с аргумент, дано поне си сложил ръчичка на сърцето, докато афроамериканеца се дра на микрафоня. Тъжна история си.
 

Горе