Украйна - Русия какво ви е мнението

Чакайте малко, не беше ли Путин този, който искаше да нападне Европа????


Виж файлът 32950
Спокойно, колкото силите са по-изравнени, толкова по-отговорно ще гледат на ситуацията и двете страни.
Или мислиш, че Путин е някакъв комплексар, който ще ни докара ядрена зима, ако срещне по-сериозен отпор?
 
Или мислиш, че Путин е някакъв комплексар, който ще ни докара ядрена зима, ако срещне по-сериозен отпор?

Няма как да го мисля - мислят го (или поне го внушават) вашите пропагандатори.

Като цяло, логиката на вашата имперска клика куца сериозно. 80 години се справяхме добре с дипломация и изведнъж ''войната е мир'' - what the fuck??? Удари по Русия какво ще предизвикат според теб? Путин ще се уплаши и ще изтегли войските от наци-ланд? И ще им върне вписаните в руската конституция РУСКИ територии? Ще им плати репарации? Страшни смешки и смешни страшки.

Един удар по Русия значи един удар по балтийските, румънските или българските натовски бази, в зависимост от къде е изстреляна ракетата. След това гледаме филма ''Иран vs. израел - ще пищят, че Русия удря, без да отчитат, че те са ударили първи. Много лесно може да се стигне до ядрени удари, не се заблуждавайте. Помислете малко, ако сте способни: кой е по-застрашен от ескалация - Европа или сащ, дето са на друг континент през океан разстояние?
 
Чакайте малко, не беше ли Путин този, който искаше да нападне ...


Виж файлът 32950

Няма как ,,,


Една от обявените от Русия причини за войната с Украйна-според ВВП- НАТО е нарушил 'обещанието' за неразрастване към Русия,което самият Горбачов отрича,че е имало такова!
https://www.rbth.com/international/2014/10/16/mikhail_gorbachev_i_am_against_all_walls_40673.html

Изненадаааа....

Путин е искал да се присъедини към НАТО в началото на своето управление!

Бившият ръководител на НАТО Джордж Робъртсън заяви, че руският президент не е искал да чака на опашка със „страни, които нямат значение“...

Амчи как,те са голямото Добрутро !

https://www.bloombergtv.bg/a/8-novi...ini-kam-nato-v-nachaloto-na-svoeto-upravlenie

Гроздето обаче е кисело

И това не е първица....

Но каква е ситуацията през годините след ВСВ?

В 1954 году СССР подал заявку на вступление в НАТО, которая была отклонена[11][12



А на следващата година......

Варшвският договор /ОВД е основан на 14 май 1955 г. за противопоставяне на възприемания като заплаха съюз НАТО (основан през 1949), ..съюзът официално е разпуснат през юни 1991.

След разпадането на СССР...

През 1992 г. Русия се присъединява към програмата Партньорство за мир. През 90-те години двете страни подписват няколко важни споразумения за сътрудничество През 2002 г. е създаден Съвета Русия-НАТО, който да разглежда въпросите по сигурността и съвместни проекти.

Как мислите,защо демократичните държави не са съгласни за членство на Русия в НАТО?

И още една реалност!!

13719722-1179591992100975-4398581786269686606-o.jpg







Информирай модератор
ip.gif
Активен
 
Последно редактирано:
Да обърнем внимание на дипломатическия фронт.

За последните минимум 250 години никоя държава не е спечелила война, изпадайки в дипломатическа изолация. А Русия несъмнено е в такава.

Дори партньорите й от БРИКС я определиха като агресор при последните гласувания в ООН, след като първоначално гласуваха с въздържал се. А основните геополитически противници на Русия в НАТО и ЕС се консолидираха срещу Путин и сие много повече, отколкото преди началото на инвазията. И като се има предвид, че Русия няма икономическите аргументи, които е имала Кайзерова и в по-малка степен след това Нацистка Германия, да спечели ей така само на базата на груба сила е немислимо.

Има една принципна закономерност в развитието на Русия/от създаването на държавата им с помоща на чужда администрация и модел/-Рюрик/, и подсилена от Петър Велики и това е ,че оставена сама на себе си с управници руснаци,страната им тръгва стремглаво надолу в развитието си! А тогава той/Петър/ е направил две неща – насилствено е подменил руските национални ценности с европейски и е въвел силен елемент на външно управление на държавата/предимно немци/. След Екатерина Втора в самата царска династия практически няма руска кръв, историята е запазила чудесен пример, когато император Александър I е попитал своя любимец генерал Ермолов каква награда иска. “Моля да ме повишите в немец!” бил отговорът на героя. След 250 години от развитието си,в средата на 20 век,властта в Русия е поета отново от руснаци и провалът неизбежен-крахът на СССР и така лелеяният от левичарството мечтан комунизъм-"светлото бъдеще" smile.gif"...

.Рюрик и неговите наследници копират и налагат в страната чужди законодателство, писменост, религия. Дори държавните символи в Русия по произход не са руски. Двуглавият орел е копиран от Византия, царската корона (шапка Мономаха) е донесена от Азия, руското знаме много прилича на това на любимата от Петър Холандия. Най-известният руски символ – Кремъл е построен от италианци и копира италиански крепости. Руските деца растат с хубави родни приказки без да знаят, че “Аленото цвете” навсякъде по света е “Красавица и звяра”, че любимият им Буратино е Пинокио, а “Вълшебник от изумрудения град” си е “Магьосникът от Оз”. Те влизат в училища и вузове, чиято система изцяло е копирана от немската....".



430744780_1749745635553174_2989676850685630666_n.jpg
 
Последно редактирано:
средата на 20 век,властта в Русия е поета отново от руснаци и провалът неизбежен
Всъщност като им гледам фамилиите баш руснаcи са били.
hint : Бронщайн, Каганович, Дзержински ...

PS: Предай на този дето ти спуска материалите че е рядко глупав :D

360_F_559679013_zhogm1aaCKnjf6sRFrW4glCfEv82sFi2.jpg
 
Тотална липса на способност за разбиране на историческите събития. Така е, когато си просто една безмозъчна радиоточка.

Фразата ''нито инч на Изток е казана от Мамфред Вьорнер при молбите за обедение на Германия. Просто явно не е записано. А какво е отрекъл Горбачов, е въпрос на днешните спекулации. Пренаписване на историята и изопачаване на истоорическите факти.

Ето края на речта на Вьорнер през 1990 в Хамбург:

Интересите на сигурността на Съветския съюз - стабилност, свобода от заплаха и сътрудничество по границите на съветската държава - ще бъдат по-добре обслужвани в дългосрочен план чрез интензифициране на процеса на разоръжаване и по-нататъшно намаляване на военните сили, като се възползват на Алианса като партньор за сътрудничество в управлението на мира и чрез разширяване на системата на КССЕ и произтичащото от това намаляване на конфронтацията.Освен това могат да бъдат измислени специални договорености, за да се вземат предвид интересите на съветската сигурност с обединена Германия като член на Атлантическия съюз.
Компонент от такова споразумение може да бъде специален военен статут на територията на ГДР или може би споразумение да не се разширява военната интеграция на тази територия. Това са само две възможности от многото, които могат да бъдат измислени. Германското единство и членството в Атлантическия съюз са напълно съвместими в рамките на една архитектура за сигурност, която би запазила европейската стабилност в интерес на Съветския съюз, както и на други държави.Членовете на Алианса трябва спешно да включат тези съображения в обща концепция за напредък към германското единство.Важният знак е, че Европейската общност, Атлантическият алианс и СССЕ трябва да бъдат развити като рамка за германско и европейско единство. Пропускането на който и да е от тези структурни елементи би нарушило баланса, който е толкова важен за бъдещето на Германия и Европа. Съветският съюз може да бъде сигурен, че приемаме техните идеи сериозно и още повече, че ще зачитаме законните им интереси в областта на сигурността.

Последното изречение е доказателство за нарушено обещание.

Цялата реч от сайта на терористичната групировка

 
Всъщност като им гледам фамилиите баш руснаcи са били.
hint : Бронщайн, Каганович, Дзержински ...

PS: Предай на този дето ти спуска материалите че е рядко глупав :D
Давид Бронщайн е роден на (19 февруари 1924 г. в Била Церква (Бяла Църква – бълг., Белая Церковь – рус.), Киевска област, Украйна, в еврейско семейство.
А кой е МаМфред на селската звезда касандра?

"...казана от Мамфред Вьорнер при молбите за обедИНЕние на Германия

неграмотно
 
Ще му купя ризка на МаМфред, немай грижи. А изядените букви не са показател за грамотност - не винаги. ;)

Нещо по изказването на Мани Вьорнер ще кажеш ли? Дава ли гаранции на СССР, че ще бъдат зачетени ЗАКОННИТЕ им интереси в областта на сигурността??? Зачетоха ли ги, стоварвайки оръжията си пред портите на Русия?
 

  • Сравнението на НАТО с Варшавския договор е възможно или полезно само ако последният се промени фундаментално, за да се превърне в доброволен съюз на свободни и равни партньори. Докато това не се случи, двете не могат да бъдат правилно приравнени, въпреки че често са, поради необмисленост или поради прозрачни причини.

  • Дори да наричаме и двата съюза военни блокове е крайно подвеждащо. Самият Варшавски договор вече не е блок, да не говорим за НАТО. Атлантическият алианс е свободна асоциация на демократични, самоопределящи се нации от свободния свят и има чисто отбранителен характер. Досега Варшавският договор беше военен съюз, лишен от легитимацията на свободното изразяване на волята на участващите народи. Надяваме се на промяна, която решително ще подобри перспективите за ползотворно сътрудничество.
Има и оше,но в международните отношения се сключват договори! Другото е пожелания и игра на думи!
 
но в международните отношения се сключват договори! Другото е пожелания и игра на думи!
Прав си. Глупакът Горбачов и след него пияницата Елцин се предовериха на доказани лъжци, мошеници и военнопрестъпници. Трябваше да поискат писмени гаранции, въпреки че и това не означава нищо за имперската сган.
 
След малките радости в живота на неудачника - реалността:

1716875615280.png
 
И ''по-добрите'' производители

1716875822998.png
 
Големи изцепки на форумските комунета! Вашият нефел комунизъм не издържа и 100 години,не можеш с танкове да променяш гледища....Гнус!!

А за матушката ви русь

"...Гарбузов, .//.. пише за "атмосферата на псевдопатриотично безумство" и в "условията на пълзяща реставрация на сталинизма" руската пропаганда създава нови митове – за криза на глобализацията и целия "англо-саксонски свят", за "нова антиколониална революция", за "провал на американската доминация" и за "упадък на Запада". Гарбузов пише, че за тези твърдения няма никакво основание. "Доминирането на САЩ – обективно постоянно действащ фактор, започва от началото на ХХ и съществува и до днес", пише в коментара му.

Валерий Гарбузов отбелязва, че днес на планетата съществуват "само две неформални империи – САЩ и Китай".

"Русия е бивша империя, наследница на съветската супердържава, преживяваща крайно болезнено синдрома на внезапно изгубеното имперско величие", заключава историкът. По думите му с помощта на такива митове руската пропаганда формира "съвременно утопично съзнание". Той отбелязва със съжаление, че населението на Русия "с поразителна лекота, наивно и мълчаливо приема тезите на тоталната държавна ...."





Dimitar_blagoev_02.jpg



 
Да се върнем в реалноста на днешният ден!

Иии, малко предистория,все пак!

За Маркс общественото развитие е резултат от антагонизма между класите. Класите са класово конструирани. Робовладелското е разделено на робовладелци и роби, феодалното - на феодали и крепостни, капиталистическото - на капиталисти и пролетарии.Между тях съответно се инициира напрежение и това е естествено! Например робите се бунтуват,избухват въстания-Спартак,юдейската война и др. Но истинско "освобождение"потиснатите получават след падането на подтисниците,в случая Римската империя,покорена от варварите!
Крепостните селяни също се бунтуват,но получават свободата си при падането на феодалите аристократи,те пък елиминирани от буржоазията/Европа/! Разбира се,не и в тогавашната царска Русия-там феодализЪмЪт остава-Кончаловски https://offnews.bg/evropa/andrej-konchalovski-rusia-razrushi-putin-661639.html!:"...А що се отнася до нашата ценностна система, сравнена с Европа, то ние се намираме в XI или XII век, когато все още не е имало никаква буржоазия, не е имало граждани...."


Такааа стигаме до така омразният капитализъм от нЕкои дрогаре и нещастните пролетарии! Които не са крепостни,не са роби а свободни и формално могат да станат и те капиталисти,известни са такива,могат със сдружения и повечко труд и умения-занаятчии и т.н.

Интересното е че при пролетарската революция кой/кои/ са тия титани и герои ,които свалили феодалите са се възползват от тази смяна на собствеността,завоювана от пролетариите? Тогава на сцената излиза една друга, новосформирана подтисническа класа за да заграби властта и да установи ново господство не само над самия пролетариат, но и над цялото общество.Тази нова подтисническа класа е създадена от водещите"революционери",които променяйки общественият строй,заедно с това променят законноста,отнемат имуществото на всички населяващи територията и реално създават номенклатурата-най лесното обяснение,ако не си в списъкът на "заслужилите",оставаш извън борда! Оказва се, че съвсем не пролетариатът, а "новата класа" номенклатурата, се е възползвала от енергията на подтиснатият пролетариат!...Сега вече за обикновените трудещи остава поточната линия,на полето,и живот като на ясла-колкото дажба ти се отпусне!

При номенклатурата господството й се основава върху притежанието, върху "особственоствяването" на властта,без тя да е собственик,а само ползвател. Времената на социализма наричаха туй особственоствяване "обобществяване на средствата за производство", по същността си то обаче беше чисто и просто одържавяване на собствеността! Властта се превръща в собственост, собствеността става държавна и така всеки, който има власт, има собственост и право да се възползува максимум от нея. Но в същото време изпадането от властта означава изпадане от собствеността, тоест условието да си собственик е да си oт облагодетелстваната НОМЕНКЛАТУРА т.е белязан свише!

Социалистическата държава затова е тоталитарна, защото (в идеалния случай) цялата собственост е в ръцете на държавната власт. Всеки друг вид собственост и друг вид власт се явява смъртен враг, гробокопач на социалистическия начин на производство, респективно на номенклатурата.

Но "другарите" след промените/преходът/ бяха на власт и с измама си запазиха обобощената собственост и сега вече са "честни" капиталисти с бели якички!! Честито на "печелившите",горко на победените!

2.jpg


Аве Цезар,моритури те салутант


Я,тук нещо от близкото минало...за обща култура....

 

Горе