Украйна - Русия какво ви е мнението

283001640_10226662253323393_1860061464308351694_n-jpg.24266

Да не стане така, че следващата евровизия ще е в Русия :)
 
Също така не ми пречи вярата а парадирането с нея, каквото направи ти и което ме подразни! Ти каза всички атеисти са по-долно ниво хора, само щото не вярват.
Да, не беше ОК това което казах, признавам си явно емоцията е дошла в повече. Изобщо не съм имал това предвид и не искам да натрапвам на никой да вярва в нещо, просто казвам за някои аспекти от религията.
Пак ти казвам не вдигай на пиедестал нещо сътворено от човека за контрол на други хора.
Той целия свят работи така. Ако хората не се управляват ще станем като животните.

Заповедите са нещо нормално и преди християнството.

Например? Маите са вадили сърца в дар на боговете. Други пият кръв щото им давало сила. Други са убивали девици и са ги погребвали с царя за да са с него в отвъдното.
 
Например? Маите са вадили сърца в дар на боговете. Други пият кръв щото им давало сила. Други са убивали девици и са ги погребвали с царя за да са с него в отвъдното.
Абсолютно съм индиферентен към всякакви религии. Но ако бъдем честни християнството май е заляло с най-много кръв планетата. (кръстоносни походи, инквизиция итн)

Пък и онази част с жената на ближния не ме кефи :D
 
Но ако бъдем честни християнството май е заляло с най-много кръв планетата.
Кръстоносните походи са реакция срещу мюсюлманската експанзия. Те са провокирани от 300 години атаки към християнския свят. През тези години мюсюлманите са убивали и гонели християните в изтока, а египетския халиф е унищожил църквата на Светия гроб, както и много други в Светата земя.
 
Да, не беше ОК това което казах, признавам си явно емоцията е дошла в повече. Изобщо не съм имал това предвид и не искам да натрапвам на никой да вярва в нещо, просто казвам за някои аспекти от религията.
мир
Той целия свят работи така. Ако хората не се управляват ще станем като животните.
Не съм казвал, че света работи ок (поне таа част с хората). Друг пример, за някой ще е банален. Карам след един жип бмв имаме гуха уличка на офиса. Отваря се прозореца пвц бутилка се мята и прескача големия метален контейнер. След това слиза мацката с детето под 8г. и тръгва към другия вход на блока. На въпроса ми дали е уцелила тя със сериознст ми обясни как е прескочило. Там живее, там сере и не мисля, че е правилно да я наричам прасе, ще обидя животното, което няма избор.
Кръстоносните походи са реакция срещу мюсюлманската експанзия.
Тц, чиста проба припечелване на некой грош. Обвито естествено в безкористна цел. М-у другото напомня ли ви на Ирак, Афганистан, Украйна и др. Все някой решава, че трябва да спасява друг, за негово добро естествено. Както викаше баба ми "Света се върти от пармак на пармак".
 
Не съм казвал, че света работи ок (поне таа част с хората).
Затова има нужда от религия и управление на хората. Естествено не тотално управления, като в диктатурите.
Тц, чиста проба припечелване на некой грош. Обвито естествено в безкористна цел.

Е аз ти давам исторически факти, ти ми викаш "Тц". Кръстоносните походи са били изключително скъпи и в голяма част финансирани с лични средства. Там малките царства създадени там са финансирани от Европа, а не обратното. Благата са се движили от запад на изток. За да твърдиш, че са колонии трябва да е обратното.

Все някой решава, че трябва да спасява друг, за негово добро естествено.

В случая спасяват себе си, избивани са християни.
 
Е аз ти давам исторически факти, ти ми викаш
Ма, няма исторически факти, които да доказват, че християнството е изобретило моралните норми.

И преди да бъде създадена християнската религия (чрез взаимстване от доста езически вярвания) хората са знаели кое е добро и кое е лошо. И след налагането ѝ като най-масова, хората са продължили да извършват зверства.

Всъщност, в епохите, когато религията е била най-мощна, са извършени най-жестоките зверства - в нейно и от нейно име. Справка: инквизиции, насилствени покръствания и т.н.

Аз лично не мога да повярвам в бог, принизен до образа на злобен човек, който следи творенията си и ги наказва за грешките им. Грешки, които са изначално заложени в това дефектно творение - човека.
 
Е аз ти давам исторически факти, ти ми викаш "Тц". Кръстоносните походи са били изключително скъпи и в голяма част финансирани с лични средства. Там малките царства създадени там са финансирани от Европа, а не обратното. Благата са се движили от запад на изток. За да твърдиш, че са колонии трябва да е обратното.
В тези походи са участвали обикновено втори, трети синове или обезнаследени рицари. Ходили са да спечелят избивайки варварите сарацини докато "освобождават" Светите земи....
 
Последно редактирано:
@EGraphix нещо не мисля, че си в час с историята. Как да е няма да спорим, аз не съм даскал. Всеки може да вярва в каквото му е угодно ;)

ПП Виждам, че ще се намерят хора да направят на луканки розавото пони, дето яздиш.
 
И виж колко подробно, с цял тон доказателствен матрял е обяснено:

ИКОНОМИЧЕСКИЯ ФОРУМ В ДАВОС ИЗКЛЮЧИХА РУСИЯ! ПРЕДСЕДАТЕЛЯ КЛАУС ШВАБ ТАЗИ ГОДИНА НЯМА ДА ДОПУСНЕ РУСИЯ!

ТОВА Е ЯСЕН ЗНАК, ЧЕ РУСИЯ ИСКА ДА ПРОМЕНИ СВЕТА И ДА СЕ ПРЕБОРИ С ГЛОБАЛИЗМА НА НА СОРОС И ДЪЛБОКАТА ДЪРЖАВА !

РУСИЯ Е СПАСЕНИЕТО НА ЧОВЕЧЕСТВОТО!
---
Аз съм поразен, ще се ваксам със Спутниче.

ЛАВРОВ: ЦЯЛОТО РЪКОВОДСТВО НА СЗО Е АРЕСТУВАНО В РУСИЯ! - novini

ЛАВРОВ: ЦЯЛОТО РЪКОВОДСТВО НА СЗО Е АРЕСТУВАНО В РУСИЯ! НЯМА ДА ПОЗВОЛИМ В РУСИЯ ДА ИМА НОВЕ ЗАРАЗИ И ПАНДЕМИИ ТОВА ПРЕДАДЕ ЛАВРОВ vsekidenbg.eu
ЛАВРОВ: ЦЯЛОТО РЪКОВОДСТВО НА СЗО Е АРЕСТУВАНО В РУСИЯ! НЯМА ДА ПОЗВОЛИМ В РУСИЯ ДА ИМА НОВЕ ЗАРАЗИ И ПАНДЕМИИ

ТОВА ПРЕДАДЕ ЛАВРОВ
---
Това са пълните текстове на новините.
 
Последно редактирано:
нещо не мисля, че си в час с историята.

Преди малко обясних, че благата се движат от запад на изток но вие си знаете своето. Казах, че походите са следствие на 300 години терор над християнското население и са отговор, а не завоевания за пари. Либералната пропаганда добре се е погрижила да ни е срам дори от собствената ни цивилизационна история. Сигурно трябва да ни е срам и че заради религията сме се запазили, като държава. Не се учудвайте, че на Запад се бутат паметници и се подменя история.
 
Това са пълните текстове на новините.
Ми така се прави, а не като тебе. :p

Така можеш да се информираш без да цъкаш на линка. :D
 
Украинците не са ли бели? Уж Европа не дава да се барат ама в Германия действат както трябва. Последно ?
Европа не може да каже нищо на Германия. Кое не разбираш, че в тоя Европейски съюз някои са по равни от други.....
 
А ето и какво казват за Лавров и СЗО едни руснаци патриоти, подкрепящи Путин и спец-операция Зъ:

В руското външно министерство се случват странни неща. Само преди няколко дни министерството изпрати в Държавната дума списък от споразумения с международни организации, които трябва да бъдат преразгледани в контекста на тоталната война на "колективния Запад" срещу Русия. Много сенатори, депутати и всички консервативни патриоти издишаха - имаше и споразумение между страната ни и СЗО. И оптимистично споделихме позицията на заместник-председателя Пьотър Толстой, който говори високо за необходимостта да напусне зоната на влияние на офиса, основан с подкрепата на Фондация Рокфелер.

Но предишната вечер Министерството на външните работи смая всички: Сергей Лавров се обади на шефа на СЗО и всъщност започна да моли да „вземе Русия под гаранция“, т.е. да не бъдат наказвани с членство в тази структура. Оказа се, нашата държава е готова да „лежи под“ СЗО и нейната „централна роля за фина настройка на глобалната система за реагиране при извънредни ситуации в здравеопазването“.
Този ход на Лавров очевидно има основни причини, които ще се опитаме да идентифицираме.

„Руският външен министър Сергей Лавров в телефонен разговор с генералния директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Адханом Гебрейесус потвърди подкрепата на Русия за централната роля на СЗО, нашата готовност да продължим активно да участваме в дейността на организацията, да направим важен принос за решаване на глобалните здравни проблеми, включително в контекста на текущото приспособяване на международната система за готовност и реагиране при извънредни ситуации в областта на здравната защита.

По време на разговора бяха разгледани въпроси от подготовката за 75-та сесия на Световната здравна асамблея. "Сергей Лавров подчерта, че е необходимо да се избягват политизирани решения, които могат да представляват заплаха за международното сътрудничество в областта на здравеопазването, да бъдат изпълнени със сериозни смущения в ефективното взаимодействие на страните-членки със СЗО“, се казва в изявление на руското външно министерство. на сайта на агенцията .

Тогава Лавров направи тромав опит да се оправдае пред СЗО за специалната операция на въоръжените сили на РФ в Украйна

„От руска страна бяха представени конкретни факти за причините за хуманитарната криза, възникнала в резултат на антиконституционния преврат от 2014 г. и последвалата агресия на режима в Киев срещу населението на Донбас и пълната блокада на Донецк. и републики Луганск. Той подробно описа действията, които се предприемат ежедневно в рамките на специална военна операция за облекчаване на страданията на цивилното население, и призова СЗО да повлияе на режима в Киев, така че той да не пречи на изпълнението на предложените за тази цел мерки.

Събеседниците се съгласиха да поддържат връзка.

Просто прекрасно - т.е. Оказва се, че руското правителство възнамерява да подкрепи на майската сесия на СЗО нова версия на международните здравни разпоредби, които са поробващи за суверенните държави, написани в Съединените щати - предшественикът на споразумението за пандемия ( наскоро говорихме за тях ). И когато Лавров говори за „необходимостта да се избягват политизирани решения“, не знае ли, че СЗО е типична политическа служба от самото си създаване (със собствена идеология на дегенерация чрез принудителни медицински процедури, аборти и сексуално образование). Доктрината на тази неправителствена организация в ООН няма нищо общо с истинската загриженост за здравето на милиарди хора на Земята. За това обаче сме писали многократно.

Сега се развива странна история, в която Лавров дълго и любезно обясни на шефа на СЗО, че не ние, казват те, сме виновни за украинската криза - всичко това, за да не бъде изхвърлена Русия от ПС и „ глобално здраве”. Въпросът е защо преди два дни Министерството на външните работи трябваше да огради градината и да инициира това:

„Министерството на външните работи изпрати в Държавната дума списък от споразумения между Русия и международни организации за евентуалното им денонсиране. Излизането от Световната търговска организация (СТО) и Световната здравна организация (СЗО) ще бъде разгледано, наред с други неща, каза заместник-председателят на Държавната дума Пьотър Толстой.

Според г-н Толстой е необходимо да се преразгледат споразуменията, които "носят не полза, а пряка вреда" на страната. „Русия се оттегли от Съвета на Европа, сега следващата стъпка е да се оттегли от СТО и СЗО, които пренебрегнаха всички задължения по отношение на страната ни“, аргументира се депутатът .

Засега външният министър не е показал признаци на нисък коефициент на интелигентност или психично заболяване. Може би възрастта все още се усеща - иначе как да се обясни такава непоследователност? Ако отхвърлим вариантите с внезапната лудост на стар чиновник, остава едно: прекъсването на отношенията между Руската федерация и СЗО не е много полезно за значителна част от „нашия“ „елит“ на власт - т.е. защо Лавров получи директива от нея: „обадете се, успокойте и помирете“. Но само след като изпълни злата воля, министърът рискува да придобие статут на сътрудник сред народа, той все пак ще трябва да отговаря за такава рязка „смяна на вятъра“. Правим още един извод за основния вектор на дейност на „нашето“ правителство и отново се надяваме на упоритостта на „партньорите“: техните сурови санкции винаги са водили до обратния ефект и са допринасяли за връщането на суверенитета на Русия. Слугите на глобалистите у нас още не са спечелили битката за суверенитет в здравеопазването, камо ли войната като цяло. Така че нека не се отчайваме. ( :) )
-----

Те винаги се надяват в статиите си, че всичко лошо в Русия идва от либералната пета колона, а не от сами руското висшо ръководство. И така все се чудят: този "луд ли е", онзи "прави странни неща", но никога не е общо, съгласувано с ръководството и по негова воля.
 
Европа не може да каже нищо на Германия. Кое не разбираш, че в тоя Европейски съюз някои са по равни от други.....
Ами точно обратното е. Ако Германия задава тона трябва да правим като нея. Както беше с "приемайте бежанци, като нас", "приемайте зелената сделка, като нас", "приемайте гей браковете, като нас" и тн.
 

Горе