Украйна - Русия какво ви е мнението

Дето викат хората - внимавай какви врати отваряш, защото не знаеш какво ще излезе от там.
Та и варварите мужици така - ритнаха с крак украинската врата, обаче там вместо любезни девойки с хляб и сол, ги чакаха люти биячи с дебели сопи, дето вече шест месеца ги млатят по дебелите глави…
Другаря Гиркин днес пак рони сълзи за спецакцията, казали му очевидци, че лошите украинци били счупили и моста в Нова Каховка, и не ставал вече за и той за автомобили - след като счупиха и антоновския мост, вече нямали сухоземна връзка с бурятите и туванците отвъд Днепър.


https://m.vk.com/wall-129997795_195512

Сега строят понтонен мост, ще е интересно да видим как му се отразяват ракетите.
 
2014 година,малко предистория.....

Защо Русия изпрати войски в Украйна? Какви бяха поставените цели?

Някъде около 20 август бе взето решение, че украинските сепаратисти не се справят сами. Тогава на територията на страната бяха изпратени регулярни подразделения на руските войски. Те обкръжиха украинската армията в различни места и отвориха пътя към град Мариупол. ...

Можеха ли сепаратистите да издържат досега без помощта на Русия?

Трябва да се разбере, че сепаратисти няма. Източникът на конфликта беше Русия. Именно тя инициира появата на тези хора в Донецк и Луганск. И Губарев, и Стрелков, и Бородай (първите самопровъзгласени лидери на сепаратистите – бел. ред.) имат московско жителство. Руските ръководители, в това число президентът Путин и министърът на отбраната Шойгу, разбира се, отричат да има руски войски в Украйна. Но те отричаха и присъствието на "зелените човечета" в Крим, след което си признаха. Затова сега се наблюдава промяна в говоренето и ръководството се опитва да представи всичко като по-широк "геополитически конфликт", който е провокиран от Запада.

 
Руските сволочи са го закъсали с ПВО-то.
Според израелски аналитици руснаците са изтеглили батарея С-300 от Сирия и са я върнали обратно в Крим
Мисля, че тази е от по-новите, ще видим дали ще може да се справя с дроновете от Али Експрес.




Нали руснаците имаха голяма военна икономика и въпреки смешния бюджет произвеждаха поне колкото САЩ (въпреки че имат 10х по-голям бюджет), ама нещо дронове не могат да си произвеждат и си купиха ирански.

Явно и С-300 вече не могат да си произведат ... свършиха украинските перални ..

пс: Освен, че връщат С-300 обратно в Крим, ами и изтеглят самолетите си от там :D
Перлата на черноморския флот ще остане без авио-база. Бахти фашистите гадни бе!
 
Последно редактирано:
люти биячи с дебели сопи, дето вече шест месеца ги млатят по дебелите глави…
Като гледам как ги млатят, скоро ни биячи ни сопи ще останат
 
Русия е започнала военната си операция в Украйна, за да избегне Трета световна война. Това казва в интервю за френския телевизионен канал LCI зам.-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев.
Пу пу, живи да ги оплачеш, спасителите на света!

Спасиха мирното и спокойно население на Крим, като пратиха малко войници, за да им помогнат с носенето на изборните резултати, че много тежат. После помогнаха и на горките безжащитните цивилни, които се крият под земята в Донбас, като им изпратиха и там армия и оръжия. След като и това не помогна, решиха да спасят и цяла Украйна, че и Европа покрай това от гадните фашисти / нацисти!

Онзи ден ни спасиха и от ядрена катастрофа!

Не знам какво щяхме да правим без тия руснаци, бахти добрите са! Да вземем и ние да им пращаме оръжия и перални, че имат нужда да се бият с лошите!
 
Да уточним Доктрината Путин


В историческата си реч на 18.04.2014 г. в Георгиевската зала на Кремъл, В.В.Путин изложи съществената част от новата доктрина.



2.Русия повече няма да разглежда себе си като част от европейската, още по-малко, от евроатлантическата цивилизация... Русия вече не вярва в универсалните ценности за свобода, права на човека и демокрация, както и в всякакви универсални модели. ...

3.Русия не приема муждународното право като система от правила или като координатна система. Международното право се оказа меню, от което силната страна избира това, което е й изгодно. Силна Русия има правото на „суверенна демокрация”. Слаба Украйна – няма. Светът отново е свободна игра на силните и баланс на техните сили и възможности.

4.Сферата на действие на „доктрината Путин” е постсъветското пространство.

5.Модифицира се Вестфалския принцип за непоклатимост на държавния суверенитет и на териториалната цялост. Вече се приема, че този принцип се отнася само за силните, състояли се държави ...
6.Ролята на международните организации рязко се намалява. С тях трябва да се сътрудничи до момента, когато започнат да пречат на защитата на националните интереси. В такъв случай, тяхната роля трябва да се игнорира.?

В противовес..... просто е: Нужен е нов Рейгън

Ролята на САЩ в света

 
Последно редактирано:
Да уточним Доктрината Путин
Да уточним и доктрината Ремайнд:

Човек, който лъже, че има приятелка и отива с нея на море.
Човек, който си прави пореден профил (Null е само един от многото), за да си дриска сащ-ската пропаганда, преструвайки се, че през това време е в Италия на море.

Но, всичко е точно с доктрината Путин, защото Украйна вече си има анти радиационни ракети, с които ще бори радиацията, в случай че АЕЦ Запорожие бъде гръмната от някое от малкото останали военни подразделения на същата тази държава. ;)
 
Бъркаш ме с някого,живея в Канада!

Путин е бивше треторазрядно ченге патриотар с имперско мислене,и умело раздухва на непросветените мужици манията за величие,просто толкова са му възможностите! Прав е бил Ленин,че отявленият руски национализъм е трагедия за Русия и неминуемо я води към пропаст..

.

Руското общество е изостанало цивилизационно,не е имало Реформация както е станало на Запад....Без Магна Харта/1215 год./ реставрация Мейджи-Япония....Както казва Кончаловски Русия е още цивилизационно някъде в 12 век...

Ето какво пише един руснак,прозрял същината на тоталитарната хегемония от близкото минало....

"...Историята не познава условното наклонение, но въпреки това си мисля, че без Октомврийската революция нямаше да има и Хитлер. Та нали в началото на 1930-те години Съветският съюз начело със Сталин не разреши на левите сили в Германия - комунисти и социалдемократи - да се обединят. А един от резултатите беше, че във войната срещу Хитлер Съветският съюз изгуби 40 милиона души.

Без Октомврийската революция не биха били възможни нито Мао Дзъдун, нито най-новата китайска история с чудовищната „културна революция", с избиването на интелигенцията и с всичко последвало.

От друга страна, без Октомврийската революция трудно можем да си представим активното развитие на социалните институции на Запад и прехода от капитализма (такъв, какъвто го описва Маркс) към социална пазарна икономика и към едно общество, ако не на всеобщото благоденствие, то поне на цивилизованата демокрация. Всъщност, изгода от Октомврийската революция извлече именно Западът - защото се научи какво не бива да прави и съумя да представи достойна алтернатива на съветския тоталитаризъм...."
 

Джефри Сакс: Опасният простодушен разказ на Запада за Русия и Китай​


Основният наратив на Запада е вграден в стратегията за национална сигурност на САЩ. Основната идея на САЩ е, че Китай и Русия са непримирими врагове, които „се опитват да подкопаят американската сигурност и просперитет“. Тези страни, според САЩ, са „решени да направят икономиките си по-малко свободни и по-малко справедливи, да разширят армията си и да контролират информацията и данните, за да репресират своите общества и да разширят влиянието си“. Иронията е, че от 1980 г. САЩ са участвали в поне 15 отвъдморски войни (Афганистан, Ирак, Либия, Панама, Сърбия, Сирия и Йемен са само няколко от тях), докато Китай не е бил в нито една, а Русия само в една (Сирия) извън бившия Съветски съюз. САЩ имат военни бази в 85 страни, Китай в 3 и Русия в 1 (Сирия) извън бившия Съветски съюз.


Президентът Джо Байдън разпространява тази басня, заявявайки, че най-голямото предизвикателство на нашето време е конкуренцията с автокрациите, които „се стремят да увеличат собствената си власт, да изнасят и разширяват влиянието си по света и оправдават своите репресивни политики и практики като по-ефективен начин за справяне с днешните предизвикателства." Стратегията за сигурност на САЩ не е дело на който и да е президент на САЩ, а на американската система за сигурност, която е до голяма степен автономна и действа зад стена от секретност.




Прекомерният страх от Китай и Русия се продава на западната общественост чрез манипулиране на фактите. Едно поколение по-рано Джордж У. Буш-младши продаде на обществото идеята, че най-голямата заплаха за Америка е ислямският фундаментализъм, без да споменава, че ЦРУ със Саудитска Арабия и други страни е създало, финансирало и разположило джихадистите в Афганистан, Сирия и другаде, за да се бият във войните на Америка. Или помислете за нахлуването на Съветския съюз в Афганистан през 1980 г., което беше описано в западните медии като акт на непредизвикано вероломство.


Години по-късно научихме, че съветската инвазия всъщност е била предшествана от операция на ЦРУ, предназначена да провокира съветската инвазия! Същата дезинформация се случи и по отношение на Сирия. Западната преса е пълна с взаимни обвинения срещу военната помощ на Путин за сирийския Башар ал-Асад в началото на 2015 г., без да се споменава, че САЩ подкрепиха свалянето на ал-Асад в началото на 2011 г., като и че ЦРУ финансира голяма операция (Timber Sycamore) за свалянето на Асад години преди пристигането на Русия.


Или още по-скоро, когато председателят на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси безразсъдно отлетя за Тайван въпреки предупрежденията на Китай, никой външен министър от Г-7 не разкритикува провокацията на Пелоси, но министрите от Г-7 заедно остро критикуваха „свръхреакцията“ на Китай към пътуването на Пелоси. Западният разказ за войната в Украйна е, че това е непровокирана атака от страна на Путин в стремежа да се възроди Руската империя. И все пак, истинската история започва с обещанието на Запада към съветския президент Михаил Горбачов, че НАТО няма да се разширява на изток, последвано от четири вълни на разширяване на НАТО: през 1999 г., включвайки три централноевропейски държави; през 2004 г., когато се включват още 7, включително черноморските и балтийските държави; през 2008 г., като се ангажира да се разшири с Украйна и Грузия; и през 2022 г., когато бяпа поканени в НАТО четирима лидери от Азиатско-тихоокеанския регион, за да се прицелят в Китай.


Западните медии също не споменават ролята на САЩ в свалянето на проруския президент на Украйна Виктор Янукович през 2014 г.; неуспеха на правителствата на Франция и Германия да бъдат гаранти по споразумението Минск II и да притиснат Украйна да изпълни ангажиментите си; огромните американски въоръжения, изпратени в Украйна по време на администрациите на Тръмп и Байдън в навечерието на войната; нито отказа на САЩ да преговаря с Путин за разширяването на НАТО към Украйна.


Разбира се, НАТО казва, че това е с чисто отбранителна цел, така че Путин няма от какво да се страхува. С други думи, Путин не трябва да обръща внимание на операциите на ЦРУ в Афганистан и Сирия; на бомбардировките на НАТО над Сърбия през 1999 г.; на свалянето на Муамар Кадафи от НАТО през 2011 г.; на окупацията на Афганистан от НАТО за 15 години; нито на „гафа“ на Байдън, призоваващ към свалянето на Путин (което, разбира се, изобщо не беше гаф); нито на министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин, който заявяви, че целта на войната на САЩ в Украйна е отслабването на Русия.


В основата на всичко това е опитът на САЩ да останат световната хегемонна сила, като увеличават военните съюзи по света, за да сдържат или победят Китай и Русия. Това е опасна, измамна и остаряла идея. САЩ имат едва 4,2% от световното население, а сега едва 16% от световния БВП (измерен по международни цени). Всъщност комбинираният БВП на Г-7 сега е по-малък от този на БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка), докато населението на Г-7 е само 6% от света в сравнение с 41 процента в БРИКС.


Има само една страна, чиято самодекларирана фантазия е да бъде доминиращата сила в света - САЩ. Крайно време е САЩ да признаят истинските източници на сигурност: вътрешно социално сближаване и отговорно сътрудничество с останалия свят, а не илюзията за хегемония. С такава преразгледана външна политика САЩ и техните съюзници биха избегнали война с Китай и Русия и биха позволили на света да се изправи пред безбройните си екологични, енергийни, хранителни и социални кризи.


И най-вече, в този момент на изключителна опасност, европейските лидери трябва преди всичко да търсят истинския източник на европейска сигурност: не хегемонията на САЩ, а европейските споразумения за сигурност, които зачитат легитимните интереси на сигурността на всички европейски нации, със сигурност включително Украйна, но също и Русия, която продължава да се съпротивлява на разширяването на НАТО в Черно море. Европа трябва да се замисли върху факта, че неразширяването на НАТО и изпълнението на споразуменията от Минск II биха предотвратили тази ужасна война в Украйна. На този етап дипломацията, а не военната ескалация, е истинският път към европейската и глобалната сигурност.
 
Да уточним Доктрината Путин


В историческата си реч на 18.04.2014 г. в Георгиевската зала на Кремъл, В.В.Путин изложи съществената част от новата доктрина.



2.Русия повече няма да разглежда себе си като част от европейската, още по-малко, от евроатлантическата цивилизация... Русия вече не вярва в универсалните ценности за свобода, права на човека и демокрация, както и в всякакви универсални модели. ...

3.Русия не приема муждународното право като система от правила или като координатна система. Международното право се оказа меню, от което силната страна избира това, което е й изгодно. Силна Русия има правото на „суверенна демокрация”. Слаба Украйна – няма. Светът отново е свободна игра на силните и баланс на техните сили и възможности.

4.Сферата на действие на „доктрината Путин” е постсъветското пространство.

5.Модифицира се Вестфалския принцип за непоклатимост на държавния суверенитет и на териториалната цялост. Вече се приема, че този принцип се отнася само за силните, състояли се държави ...
6.Ролята на международните организации рязко се намалява. С тях трябва да се сътрудничи до момента, когато започнат да пречат на защитата на националните интереси. В такъв случай, тяхната роля трябва да се игнорира.?

В противовес..... просто е: Нужен е нов Рейгън

Ролята на САЩ в света

Ауу чу ли ? лошата Европа и лошата Азия....
tenor.gif
 
Последно редактирано:
от 1980 г. САЩ са участвали в поне 15 отвъдморски войни, докато Китай не е бил в нито една, а Русия само в една (Сирия) извън бившия Съветски съюз.

мхм, толкова истина се лее от тази статия, че сигурно си я копирала от поглед.инфо и те е било срам да поставиш източника.

САЩ участват в 18, Русия в 14 военни конфликта от 90та насам.

Толкова са добрички тия руснаци, че освен че решиха да спасят света от ядрена катастрофа (предизвикана от тях самите ), освен че решиха да ни избавят от гадните фашисти, ами и тъй като хич не са военнолюбиви не се намесиха при техния съязним Армения, първата държава приела християнството, когато това лято бяха нападнати от Азайберджан и дори им отнеха територия.
Много добрички, не искаха да убиват хора и само стояха и гледаха отстрани. Хич не обичат войната те.
 
Последно редактирано:
САЩ участват в 18, Русия в 14 военни конфликта от 90та насам.

Имаш затруднения с процеса четене с осмисляне???

Айде пак за бавните:

САЩ са участвали в поне 15 отвъдморски войни (Афганистан, Ирак, Либия, Панама, Сърбия, Сирия и Йемен са само няколко от тях), докато Китай не е бил в нито една, а Русия само в една (Сирия) извън бившия Съветски съюз. САЩ имат военни бази в 85 страни, Китай в 3 и Русия в 1 (Сирия) извън бившия Съветски съюз.

Нужно ли е да ти обяснявам защо има значение на какво разстояние от собствените граници са водени военните действия?
 
Имаш затруднения с процеса четене с осмисляне???

Айде пак за бавните:



Нужно ли е да ти обяснявам защо има значение на какво разстояние от собствените граници са водени военните действия?
Всичко е вече измислено. Тази зима. Ще. Стане. Ясно.
 
Имаш затруднения с процеса четене с осмисляне???

Айде пак за бавните:



Нужно ли е да ти обяснявам защо има значение на какво разстояние от собствените граници са водени военните действия?
Тероризирането на съседски държави не се брои, нали
Хаххаахха

пс: в случая на САЩ колко от тях могат да бъдат на съседни страни? Много удобно подбрани статистики - сравняваме една морска страна с една сухопътна?

пс2: много е удобно да се изкарва колко е лошо Г7, след като Русия вече не присъства там, а?
И също така популацията на Г7 е повече от 6%

Дай да публикувам тука една статия със съмнителен източник, където се говори на тема, на която аз вярвам сляпо и пасва на моите виждания и няма никакъв проблем че споделя супер избирателни статистики. Classic nandi, never change! Отново наблюдаваме ментални гимнастики и чупене на пръсти, само и само да намерим статия, която да потвърди твоите виждания - a.k.a. confirmation bias.

Я публикувай статистики колко % от населението на отделните държави от БРИКС имат тоалетна у тях? Колко от тях покриват минималните нужди на хората за живот (храна, спане, образование), колко от тях имат образование и могат да четат и пишат? Колко от тях имат достъп до медицински нужди? Няма да продължавам нататък, че вече дори не е смешно, а е жалко.
 
Последно редактирано:
Няма да продължавам нататък, че вече дори не е смешно, а е жалко.
Много правилно решение. Наистина е жалко всичко, което си изпльокал, за да защитиш неправилната си позиция.

Между другото, запозна ли се със съдържанието на Минските споразумения? Кой ги нарушаваше системно в продължение на 8 години? Пак Русия, нали? Същата Русия, която обстрелва АЕЦ-а, а украйна спаси света от ядрена катастрофа, след като рашките я изключиха от мрежата...

Я дай и ти за анти радиационните ракети, та да стане картинката пълна.

За тва, че Русия им бомби ''помощите'' и едва 20% от изпратеното стига до фронта не говорим, нали?


И понеже разбрахме, че имаш проблеми с операция ''четене с асимилиране'', ето един важен цитат, който е желателно да осмислиш:

Ukraine also said that Russia targeted its railway lines. It said Russia had attacked more parts of the country than Konashenkov identified.


Ukraine's armed forces said on Tuesday night that Russia had fired missiles "at facilities in Dnipropetrovsk, Kirovohrad, Lviv, Vinnytsia, Kyiv, Zakarpattia, Odesa and Donetsk oblasts," the Financial Times reported.

Ukrainian officials said the strikes were aimed at stopping weapons arriving that were supplied to Ukraine from the West, the FT reported. The strikes managed to delay almost 50 trains for several hours, the FT said.

Слава Кокаине! Украйна обърна войната, мятайки няколко ракети в Крим... Русия е унищожена от санкциите и украинската армия...
Нацистите от Азовстал се евакуират... Руснаците са убили цивилни в Буча, 3 дни след като са напуснали градчето...
 
Между другото, запозна ли се със съдържанието на Минските споразумения? Кой ги нарушаваше системно в продължение на 8 години? Пак Русия, нали? Същата Русия, която обстрелва АЕЦ-а, а украйна спаси света от ядрена катастрофа, след като рашките я изключиха от мрежата...
Ето, сега 3 страници ще ми яде краката :D :D Ако някой си е помислил, че като се майтапихме с Крумов е било обида към нандито .. не е.

Нещо по моя пост ще кажеш ли? Кое е невярното, че не ми стана ясно?
Явно нещо ти е кипнал чайника и си започнала да изтрелваш всичко натрупано, без дори да има общо с предишния разговор?

Много си се разгорещила в началото на седмицата, май си спала на криво? Частта с тоалетните в страните в БРИКС ли те жегна толкова много, я си кажи? Или някоя външна сила не си е свършила работата вчера и си разтроена и си дошла да си го изкараш на нас? Май май пак вървим към емоционален срив, а?
 
Последно редактирано:
ще ми яде краката
Първо: не знам в кой край на страната се използва тоя израз, но е ужасен. :D

Второ: Изцяло по поста ти съм писала, просто го обобщих, щото не виждам смисъл да му отделям време и внимание - бълвоч, повърнато с мирис на либерастка пропаганда.

Трето: Осъзнаваш ли колко безумно е това:

Частта с тоалетните в страните в БРИКС ли те жегна толкова много
Тази част от поста ти е толкова безумна, че не си заслужаваше да я коментирам. Я, ми кажи каква част от хората в собствената ти родина имат модерна вътрешна тоалетна, за да коментираш страните от БРИКС??

Видът и местоположението на тоалетните е абсолютно без значение, когато говорим за държави с огромни природни ресурси. Толкова много ресурси, че тия с луксозните тоалетни са изправени пред избора дали да се топлят или да ядат през предстоящата зима, заради опитите си да ги накажат. Май ако се избере топлото, тоалетните ще останат неизползвани. :)

п.с. в заключение: спах чудесно, мерси. В добро физическо и емоционално състояние съм. :)
 
Последно редактирано:

Горе