Украйна - Русия какво ви е мнението

Путинистите нямат за цел да има положителни промени за България. Тяхната цел е да има положителни промени за тях и за Русия. Искат Русия да сложи в БГ една марионетка и те да са лоялни на марионетката. Срещу лоялността си ще получават власт, обществено положение, материални блага. Това са хора с робско мислене.

Мразят САЩ, защото там ще бъдат лузъри и не могат да се реализират, и ги устройва некадърноста ,която са упражнявали и са

близали подметките на партайгеносетата от бкп!


Абсолютно са уверени , че при една диктатура те ще са непременно от тези с благата, а не от репресираните.

serj3107131-300x188.jpg
Виж файлът 27068
Тоест същото както е в момента
 
Любопитен факт - десетки държави открито и с гордост помагат на Украйна с оръжия и химанитарна помощ, докато в същото време дори тези, които продават оръжия на Русия официално отричат да го правят.
Просто илюстрация на това кой с кого е и срещу кого е.
Китайските другари уж обещаха през февруари да са верни съратници на Русия в громенето на империализАма, но сега тактично си правят оглушки и потриват доволно ръце че купуват евтини горива и има голям шанс да се поразширят на север.
 
Източник?

пс: последните 3 пъти нито биаро, нито крумов, нито партито предоставиха такива. Да видим тук как ще е …


anime-want-the-source.gif



Ееех, къде е @етерИум

Както и да е, @fast_and_the_curious специално за теб ще направя кратко въведение на обстановката. Запознай се с историческите факти и чети на долу. Ако те мързи скролни към края.



Всички държави преследват своите цели на геополитическата арена. В свят на естествен подбор е наивно да се предполага, че всички просто искат да бъдат приятели и да се гушкат.

Всъщност, както във всеки процес, където има ограничен набор от активи и неограничен набор от участници, всички искат да се изядат един друг или поне да отхапе парче.

Преследвайки глобални задачи (увеличаване на активите и влиянието си), държавите и техните обединения могат да преследват по различни начини.

Днес ще анализираме какви ползи и как САЩ преследва подобни цели.

Да се обърнем към историческите факти.

Има такова нещо като Lend-Lease - държавен акт на Съединените американски щати (САЩ), който позволяваше през 1941-1945 г. да доставя боеприпаси, оборудване, храна, медицинско оборудване и лекарства и т.н. през Втората Световна Война.

Така държавите снабдяват СССР и съюзниците с необходимите неща, в замяна на бъдещи плащания към тях.

Съвременна Русия наследи задължението да плаща за Lend-Lease и плати последните вноски към САЩ едва през 2006 г


въпреки че техният обем беше по-малък от първоначално планирания.

Въпреки това…

Lend-Lease не стартира веднага, тъй като САЩ трябваше да изберат страната, която ще подкрепят.

Например Хенри Форд беше сред вдъхновителите (и финансовите партньори) на Адолф Хитлер и САЩ също имаха първоначален интерес там.

В същото това време Хенри помага в СССР да се създаде първият трактор. Такава е многопосочната "игра".

В тази историческа конструкция искам да подчертая способността на САЩ да извлича ползи, без пряко участие.

Започвам с подробностите.

Има такова нещо като CSIS - Център за стратегически и международни изследвания. Основан е през 1960 г. и е със седалище във Вашингтон. Това е ключов мозъчен тръст.

На 22 ноември на сайта им се появи важна статия



Ще преведа заглавието й: „Помощ от САЩ за Украйна: инвестиция с ползи, далеч надхвърлящи разходите“.

Нека се обърна към числата. Сегашният обем на "инвестициите" е $68 милиарда. Конгресът иска да отпусне още $37,7 милиарда.

За сравнение, по данни


на “Държавната дума” бюджетът за национална отбрана през 2022 г. ще възлиза на ₽3,5 трилиона…рубли, което се равнява на около $58 милиарда.

Похарчени за „Конфронтация с Руската федерация, която не води до жертви сред населението на САЩ. Обединяването на съюзници около себе си. Отслабване на РФ като стратегически противник.

За секунда, за войната в Афганистан САЩ похарчиха близо $2 трилиона. А това не е малко!

Статията


има важен вътрешнополитически подтекст с интересен детайл.

Подтекстът е следният - "Някои републиканци (а те взеха достатъчно места на изборите) са недоволни от обема и разходите, и ще им обясним, че това е заради каузата".

Важна подробност - в статията изрично е посочено, че общият размер на необходимата помощ е неизвестен.

САЩ не смятат, че помощта трябва да бъде неограничена.

Като фактор за тяхното разрастване в статията се отбелязват ударите по важни инфраструктурни обекти (и точно това Русия приложи наскоро).

В резултат на това се отбелязва, че разходите трябва да отговарят стриктно на националните интереси на САЩ (стига да е изгодно, има разходи, а след това ще видим, както се казва) и трябва да имат горна граница, защото не искат втори Афганистан.

Сега светът преживява глобална икономическа конфронтация.

Като на покер масата - играчите увеличават залозите. Някой вдига, друг блъфира, а за някой няма да е изгодно да го надига допълнително.

Сега разбираме една от ключовите стратегии и мотиви на САЩ за провеждане на такива прокси конфронтации.



----------------------------------------------------------------------

И така, Финландия се подготви за НАТО на фона на случващото се.

В НАТО за красивите им очи, няма да ги вземат, ще трябва да се купуват повече оръжия, за да отговарят на стандартите на асоциацията.

И ето официалната новина


- Финландия ще отдели допълнителни $1,7 милиарда за закупуване на оръжия, основно от САЩ. И тази сума е само за тази година (след това още ще отделят).

Това е сравнително малко, защото Финландия вече е отделила $9,4 милиарда през 2022 г. за закупуването на 64 изтребителя F-35. И това не е всичко.

Тези изтребители и много още, за които Финландия ще похарчи $1,7 милиарда тази година, са продукти на Lockheed Martin.

Те също произвеждат известните в интернет установки Himars. Между другото, Lockheed Martin наскоро получи нов договор




за производство на тези системи, макар и скромен, за $0,5 милиарда “вечнозелени”. Но в Естония също така ги купува




в резултат на това още 1 милиард може да потече.

И това е само част от последните договори с Lockheed Martin. А това далеч не е единствената компания в американския военно-промишлен комплекс.

Фондовият пазар е отличен индикатор за състоянието на икономиката.

Нека да разгледаме котировките на Lockheed Martin.


Ето

KAD51.png


Със зелен кръг отбелязах датата на началото на CBO и точно от тази дата започна растежът. От 24 февруари котировките са добавили около 22%.

Акциите на Northrop Grumman, малко по-технологична корпорация, също показват подобна динамика.

KAD93.png



От 24 февруари също има увеличение в района на 40%.

Нека да видим как работи всичко с примери:

Отбранителният сектор е изключително важен в американската икономика (и в почти всяка сериозна икономика и държава). Наличната сума за отбрана в държавния бюджет е $1,6 трилиона. САЩ са на първо място в света по бюджет за отбрана.

https://www.usaspending.gov/agency/department-of-defense?fy=2022

Чрез отбранителния сектор парите се разпределят за научни/технологични разработки. Често на първо място военни технологични разработки - след това стават приложими в цивилния сектор на икономиката. Въвеждането на пари в икономиката чрез отбраната става без сериозен инфлационен отпечатък.

Например: Ако просто разпределите пари на хората или направите някакво обществено благо безплатно, тогава това ще доведе до инфлация / или спад в търсенето в определена индустрия.

Ако обаче, парите се въвеждат чрез дългосрочни договори за отбрана, тогава те ще се разпространяват много плавно във времето и няма да имат рязко пряко въздействие върху инфлацията/търсенето, а ще влязат в икономиката.

Сега ситуацията позволява на отбранителните компании да печелят още повече и да се заредят с дълги производствени договори. В историята по-горе изтребителите F-35 ще се произвеждат за Финландия до 2026 г. Тоест, това е многомилиарден договор с дълги пари, който ще осигури натоварването на производството. ( Това много напомня за случващото се с нашите Ф16)

При сегашните условия страните от НАТО прехвърлят на Украйна различни видове оръжия. Но самите те няма да стоят невъоръжени.

След трансфера много страни трябва да сключат договори, да закупят оръжия, чийто основен производител са САЩ. Дадоха нещо - това означава, че купуват / произвеждат нещо в замяна. Такъв е цикъла.

Тези икономически механизми са една от причините за такава кампания на оръжейни трансфери от САЩ. Това е индустрия за милиарди долари, която е един от локомотивите на американската икономика.

Цялата тази оръжейно-отбранителна сфера често е скрита от общественото внимание. Но, както виждате, тя не е само сподвижник, така да се каже, на моралните чувства в обществото. Но също така е изключително важен икономически играч.

-----------------------------------------

Малко за нас, след поръчката на допълнителните Ф16, отделно и ракети за тях. Също 2 бойни кораба, които трябва да дойдат след няколко години, ако ги направят в тази криза но вече правим поръчки за въоръжение за същите тези не готови кораби. България вече е в преговори и за други самолети и подводници, като това разбира се няма да е края. Всичко това може да се провери в гугъл за 2 мин има статии много. Тези поръчки за милиарди, разбира се са само и единствено да сме на ниво "Партньорите от НАТО".И това е само началото ;)
Това което даряваме в момента не е на "нивото на партньорите" и автоматично означава, че на нас не ни трябва, защото ще си купим по- хубаво. А имаме ли ресурса? Абе какво ти пука! Ще претърпим ли негативи от това ? Абе какво ти пука, щом шефовете казват, трябва да се направи! ;)

Едит: вместо да задаваш глупави въпроси, като " Източник ? " и да се чудиш защо никой не иска да си хаби времето, като ти отговаря, вземи се разрови и намери сам за себе си източник. По пътя може да разбереш и други интересни неща:)
 
Последно редактирано:
Любопитен факт - десетки държави открито и с гордост помагат на Украйна с оръжия и химанитарна помощ, докато в същото време дори тези, които продават оръжия на Русия официално отричат да го правят.
Просто илюстрация на това кой с кого е и срещу кого е.
Китайските другари уж обещаха през февруари да са верни съратници на Русия в громенето на империализАма, но сега тактично си правят оглушки и потриват доволно ръце че купуват евтини горива и има голям шанс да се поразширят на север.
Охо, гордост един от типично пропагандистките лозунги.... Поне стана ясно, че не дяваш за какво иде реч а просто черафразираш или копираш нечии мнения ...Тъжно.

Китай и Русия към дадения момент провеждат съвместно учение, та не знам кого подкрепят китайците вие кажете - експертите
 
anime-want-the-source.gif



Ееех, къде е @етерИум

Както и да е, @fast_and_the_curious специално за теб ще направя кратко въведение на обстановката. Запознай се с историческите факти и чети на долу. Ако те мързи скролни към края.



Всички държави преследват своите цели на геополитическата арена. В свят на естествен подбор е наивно да се предполага, че всички просто искат да бъдат приятели и да се гушкат.

Всъщност, както във всеки процес, където има ограничен набор от активи и неограничен набор от участници, всички искат да се изядат един друг или поне да отхапе парче.

Преследвайки глобални задачи (увеличаване на активите и влиянието си), държавите и техните обединения могат да преследват по различни начини.

Днес ще анализираме какви ползи и как САЩ преследва подобни цели.

Да се обърнем към историческите факти.

Има такова нещо като Lend-Lease - държавен акт на Съединените американски щати (САЩ), който позволяваше през 1941-1945 г. да доставя боеприпаси, оборудване, храна, медицинско оборудване и лекарства и т.н. през Втората Световна Война.

Така държавите снабдяват СССР и съюзниците с необходимите неща, в замяна на бъдещи плащания към тях.

Съвременна Русия наследи задължението да плаща за Lend-Lease и плати последните вноски към САЩ едва през 2006 г


въпреки че техният обем беше по-малък от първоначално планирания.

Въпреки това…

Lend-Lease не стартира веднага, тъй като САЩ трябваше да изберат страната, която ще подкрепят.

Например Хенри Форд беше сред вдъхновителите (и финансовите партньори) на Адолф Хитлер и САЩ също имаха първоначален интерес там.

В същото това време Хенри помага в СССР да се създаде първият трактор. Такава е многопосочната "игра".

В тази историческа конструкция искам да подчертая способността на САЩ да извлича ползи, без пряко участие.

Започвам с подробностите.

Има такова нещо като CSIS - Център за стратегически и международни изследвания. Основан е през 1960 г. и е със седалище във Вашингтон. Това е ключов мозъчен тръст.

На 22 ноември на сайта им се появи важна статия



Ще преведа заглавието й: „Помощ от САЩ за Украйна: инвестиция с ползи, далеч надхвърлящи разходите“.

Нека се обърна към числата. Сегашният обем на "инвестициите" е $68 милиарда. Конгресът иска да отпусне още $37,7 милиарда.

За сравнение, по данни


на “Държавната дума” бюджетът за национална отбрана през 2022 г. ще възлиза на ₽3,5 трилиона…рубли, което се равнява на около $58 милиарда.

Похарчени за „Конфронтация с Руската федерация, която не води до жертви сред населението на САЩ. Обединяването на съюзници около себе си. Отслабване на РФ като стратегически противник.

За секунда, за войната в Афганистан САЩ похарчиха близо $2 трилиона. А това не е малко!

Статията


има важен вътрешнополитически подтекст с интересен детайл.

Подтекстът е следният - "Някои републиканци (а те взеха достатъчно места на изборите) са недоволни от обема и разходите, и ще им обясним, че това е заради каузата".

Важна подробност - в статията изрично е посочено, че общият размер на необходимата помощ е неизвестен.

САЩ не смятат, че помощта трябва да бъде неограничена.

Като фактор за тяхното разрастване в статията се отбелязват ударите по важни инфраструктурни обекти (и точно това Русия приложи наскоро).

В резултат на това се отбелязва, че разходите трябва да отговарят стриктно на националните интереси на САЩ (стига да е изгодно, има разходи, а след това ще видим, както се казва) и трябва да имат горна граница, защото не искат втори Афганистан.

Сега светът преживява глобална икономическа конфронтация.

Като на покер масата - играчите увеличават залозите. Някой вдига, друг блъфира, а за някой няма да е изгодно да го надига допълнително.

Сега разбираме една от ключовите стратегии и мотиви на САЩ за провеждане на такива прокси конфронтации.



----------------------------------------------------------------------

И така, Финландия се подготви за НАТО на фона на случващото се.

В НАТО за красивите им очи, няма да ги вземат, ще трябва да се купуват повече оръжия, за да отговарят на стандартите на асоциацията.

И ето официалната новина


- Финландия ще отдели допълнителни $1,7 милиарда за закупуване на оръжия, основно от САЩ. И тази сума е само за тази година (след това още ще отделят).

Това е сравнително малко, защото Финландия вече е отделила $9,4 милиарда през 2022 г. за закупуването на 64 изтребителя F-35. И това не е всичко.

Тези изтребители и много още, за които Финландия ще похарчи $1,7 милиарда тази година, са продукти на Lockheed Martin.

Те също произвеждат известните в интернет установки Himars. Между другото, Lockheed Martin наскоро получи нов договор




за производство на тези системи, макар и скромен, за $0,5 милиарда “вечнозелени”. Но в Естония също така ги купува




в резултат на това още 1 милиард може да потече.

И това е само част от последните договори с Lockheed Martin. А това далеч не е единствената компания в американския военно-промишлен комплекс.

Фондовият пазар е отличен индикатор за състоянието на икономиката.

Нека да разгледаме котировките на Lockheed Martin.


Ето

KAD51.png


Със зелен кръг отбелязах датата на началото на CBO и точно от тази дата започна растежът. От 24 февруари котировките са добавили около 22%.

Акциите на Northrop Grumman, малко по-технологична корпорация, също показват подобна динамика.

KAD93.png



От 24 февруари също има увеличение в района на 40%.

Нека да видим как работи всичко с примери:

Отбранителният сектор е изключително важен в американската икономика (и в почти всяка сериозна икономика и държава). Наличната сума за отбрана в държавния бюджет е $1,6 трилиона. САЩ са на първо място в света по бюджет за отбрана.

https://www.usaspending.gov/agency/department-of-defense?fy=2022

Чрез отбранителния сектор парите се разпределят за научни/технологични разработки. Често на първо място военни технологични разработки - след това стават приложими в цивилния сектор на икономиката. Въвеждането на пари в икономиката чрез отбраната става без сериозен инфлационен отпечатък.

Например: Ако просто разпределите пари на хората или направите някакво обществено благо безплатно, тогава това ще доведе до инфлация / или спад в търсенето в определена индустрия.

Ако обаче, парите се въвеждат чрез дългосрочни договори за отбрана, тогава те ще се разпространяват много плавно във времето и няма да имат рязко пряко въздействие върху инфлацията/търсенето, а ще влязат в икономиката.

Сега ситуацията позволява на отбранителните компании да печелят още повече и да се заредят с дълги производствени договори. В историята по-горе изтребителите F-35 ще се произвеждат за Финландия до 2026 г. Тоест, това е многомилиарден договор с дълги пари, който ще осигури натоварването на производството. ( Това много напомня за случващото се с нашите Ф16)

При сегашните условия страните от НАТО прехвърлят на Украйна различни видове оръжия. Но самите те няма да стоят невъоръжени.

След трансфера много страни трябва да сключат договори, да закупят оръжия, чийто основен производител са САЩ. Дадоха нещо - това означава, че купуват / произвеждат нещо в замяна. Такъв е цикъла.

Тези икономически механизми са една от причините за такава кампания на оръжейни трансфери от САЩ. Това е индустрия за милиарди долари, която е един от локомотивите на американската икономика.

Цялата тази оръжейно-отбранителна сфера често е скрита от общественото внимание. Но, както виждате, тя не е само сподвижник, така да се каже, на моралните чувства в обществото. Но също така е изключително важен икономически играч.

-----------------------------------------

Малко за нас, след поръчката на допълнителните Ф16, отделно и ракети за тях. Също 2 бойни кораба, които трябва да дойдат след няколко години, ако ги направят в тази криза но вече правим поръчки за въоръжение за същите тези не готови кораби. България вече е в преговори и за други самолети и подводници, като това разбира се няма да е края. Всичко това може да се провери в гугъл за 2 мин има статии много. Тези поръчки за милиарди, разбира се са само и единствено да сме на ниво "Партньорите от НАТО".И това е само началото ;)
Това което даряваме в момента не е на "нивото на партньорите" и автоматично означава, че на нас не ни трябва, защото ще си купим по- хубаво. А имаме ли ресурса? Абе какво ти пука! Ще претърпим ли негативи от това ? Абе какво ти пука, щом шефовете казват, трябва да се направи! ;)

Едит: вместо да задаваш глупави въпроси, като " Източник ? " и да се чудиш защо никой не иска да си хаби времето, като ти отговаря, вземи се разрови и намери сам за себе си източник. По пътя може да разбереш и други интересни неща:)
Хахах
Това смешното на края ли ти е оправданието да дрънкаш глупости все едно си с пиянките пред блока?

Този копирания ферман от поглед.инфо ли си го взел или гласове.ком?


Китай и Русия към дадения момент провеждат съвместно учение, та не знам кого подкрепят китайците вие кажете - експертите
Китай отказва да превозва руски петрол, както и да им отпуска още заеми.

Можеш да потърсиш в Гугъл кои са топ 10 на най-големите търговски партньори на Китай. Русия имат мижав дял в търговията, няма нужда да си рискуват партньорите, които им носят пари.
 
Едно не мога да разбера. Защо в светлината на великата перемога, която се очертава до броени дни евроатлантиците ставате все по-големи хардлайнери? Дори носителя на християнските добродетели смята, че избиването на цивилни, щом е от правилната страна си е съвсем в реда на нещата ...

И без това след йорданов ден по БТВ ще гледате репортажи от украинско-китайската граница :D
 
Какво означава за нас изпращането на 450 млн. лева „хуманитарна“ помощ? Защо Радев отказва да публикува списък с номенклатурата на изпращаните оръжия? Защо не налага вето на пратките? Става ли БСП маргинална партия? Украйна ли предизвика военният конфликт? Какво движи реалната икономика в момента? Защо военната експертиза изисква да не се вглеждане просто в парите за оръжие? Пере ли ЕС пари в България? Има ли договорка между Русия и САЩ? Какво представлява шенгенското пространство?



 
23 ДЕКЕМВРИ 2022 Г

MS-21 достави Дядо Коледа в Нижни Новгород​


Компанията Irkut (част от UAC на държавната корпорация Rostec), като част от съвместен проект с региона на Нижни Новгород, достави Деда Мороза в региона на най-новия самолет MS-21 за участие в празничната новогодишна елха.

Полетът се проведе на прототип на самолет MS-21 на компанията Irkut в специална празнична ливрея на авиокомпания Rossiya. Самолетът е излетял от летището на Московската областна летателно-изпитателна база на ОКБ им. КАТО. Яковлев и кацна на международното летище в Нижни Новгород. В.П. Чкалов, доставяйки Деда Мороза, Снегурочка и губернатора на Нижни Новгородска област Глеб Никитин в града, придружен от стюардеси на авиокомпания "Русия". Дед Мороз и Снегурочка бяха посрещнати на летището от децата на участниците в специалната военна операция и членовете на Нижегородския хор на момчетата.

Нижни Новгород не случайно стана участник в празничния проект. В навечерието на 2023 г., в която Руската федерация ще отпразнува 100-годишнината на своята гражданска авиация, корпорация Иркут пресъздаде с този полет първия пътнически полет Москва - Нижни Новгород, от който през 1923 г. започва историята на редовния въздушен транспорт у нас .

Новогодишната нощ е време на чудеса и изпълнение на желанията, затова решихме да помогнем на Деда Мороза да стигне до новогодишното дърво в Нижни Новгород. За нас това е чудесна възможност не само да демонстрираме възможностите на самолета MS-21, но и да дадем празник на Нижни Новгород. Регионът е един от ключовите за Rostec, тук са разположени много от предприятията на корпорацията, включително тези, които участват в сътрудничеството по проекта MS-21. Този полет придобива особена символика в контекста на друг голям празник – предстоящата 100-годишнина на руската гражданска авиация“, каза Андрей Богински, заместник генерален директор на ОАК по гражданската авиация, генерален директор на корпорация „Иркут“.

Следващата година ще отбележим стогодишнината от пускането на редовни полети у нас. И първият полет беше направен точно по маршрута Москва - Нижни Новгород. Страхотно е, че в навечерието на Нова година главните герои на празника, Деда Мороза и Снегурочка, избраха същия път. Бих искал да благодаря на руското Министерство на промишлеността и търговията, Rostec, UAC и, разбира се, Irkut, че направиха този проект възможен. Регионът на Нижни Новгород е една от най-популярните дестинации за новогодишно пътуване и ние винаги имаме с какво да ви изненадаме. Освен това подобни събития позволяват да се покаже потенциалът на проекта MS-21, който е много значим за руската авиация“, каза Глеб Никитин.

Калининградска област също стана участник в празничния проект - на 27 декември самолетът MS-21 ще помогне на Деда Мороза да донесе Нова година в уникален регион на Руската федерация, който няма сухопътна граница с нея.

bcht9u3adkefl51ue0kmf6f19g5e0abo.jpg


източник:
"Държавната корпорация Rostec е най-голямата индустриална компания в Русия. През 2022 г. се навършват 15 години от основаването й. Обединява около 800 научни и индустриални организации в 60 региона на страната. Основните области на дейност са самолетостроенето, радиоелектрониката, медицинските технологии, иновативните материали и др. Продуктите на корпорацията се доставят в повече от 100 страни по света. Почти една трета от приходите на компанията идват от износ на високотехнологични продукти."
__

Брандън кво е доставил? Дядо Педо с Транс-Снежанка?

Ааайде в дивия..
 
Какво означава за нас изпращането на 450 млн. лева „хуманитарна“ помощ? Защо Радев отказва да публикува списък с номенклатурата на изпращаните оръжия? Защо не налага вето на пратките? Става ли БСП маргинална партия? Украйна ли предизвика военният конфликт? Какво движи реалната икономика в момента? Защо военната експертиза изисква да не се вглеждане просто в парите за оръжие? Пере ли ЕС пари в България? Има ли договорка между Русия и САЩ? Какво представлява шенгенското пространство?



Само Карбовски и Киро брейка могат да отговорят на тези сложни въпроси!
 
GavaritMaskva.Ru:
В Русия създадоха график за производство на продукти за специалната военна операция до 2025 г.

„За тази година той е съставен на седмична база, за 2023 г. — по месеци, за 2024 г. — на тримесечие, за 2025 г. — на всеки шест месеца.

Това заяви замМинистър-председателят Денис Мантуров в интервю за вестник „Ведомости". Според него графикът е изготвен съвместно с Министерството на отбраната, въз основа на нуждите. Заместник-председателят на правителството подчерта, че тази година производството на продукция на военните - промишленият комплекс се е увеличил многократно, според някои оценки - 10 пъти."

ИЗТОЧНИК:
втори ИЗТОЧНИК:

(Поне) До 2025 ше откарате темицата в сладки приказки. Решено.

Ар-Манди ше е като игленик дотогава.. Идилия. :D
 
Къщичка за пекинска патица
© Виталий Портников


В деня, когато стана известно за пътуването на Владимир Зеленски в Съединените щати, Дмитрий Анатолиевич Медведев, застанал на стойка, съобщи на гражданите на Руската федерация, че е бил приет от председателя на КНР и генералния секретар на Централния съвет комитет на Китайската комунистическа партия Си Дзинпин и обсъдиха с него „сътрудничеството между управляващите партии“ – вече е смешно.

Руските пропагандисти обясниха, че китайците изобщо не се стремят да рекламират визитата, чиято основна цел е да подготвят новогодишна телеконференция между Си Дзинпин и Владимир Путин. Но след като научи за полета на Владимир Зеленски в Съединените щати, Медведев помоли китайските другари да разкажат за посещението - за "подходящ информационен фон".

Така самият Медведев, шефът му Путин и други пазачи на Кремъл правят пряка аналогия: ако Зеленски лети за Вашингтон, ние летим за Пекин. И тази аналогия идеално илюстрира в какво се превърна Русия в ерата на Владимир Путин.

Никой дори не мисли да сравнява потенциала на Украйна и САЩ. Ясно е, че Украйна успява успешно да се противопостави на руската агресия благодарение на военната и икономическата подкрепа на САЩ и други страни от цивилизования свят. Но Русия изглежда претендира да бъде суперсила, а нейните лидери непрекъснато повтарят мантрата за „многополюсен свят“. Защо уплашеният Дима Медведев лети до Пекин, за да се оплаква от Байдън и Зеленски на чичо Си? Дали защото самата Русия все повече се вижда като придатък на Китай?

Ролята на Пекин като геополитически лидер в Москва вече не се оспорва. Когато Владимир Путин дойде на срещата на върха на Шанхайската организация за сътрудничество в Самарканд, там той беше равен сред равни - един от лидерите на бившите съветски републики, също като Токаев или Рахмон. А истинският лидер на срещата беше Си Дзинпин. А не Путин. И когато Медведев се надява, че пътуването му до Пекин ще компенсира пътуването на Зеленски до Вашингтон, той просто показва още веднъж, че Русия вижда себе си като младши партньор на Китай.

Няма да ви напомням, че по времето на онези таласъми, на които Путин се ориентира, всичко беше различно. Мао Цзедун отиде в Москва, за да се види със Сталин, а не Сталин в Пекин, за да се види с Мао. И когато китайският лидер се караше с наследниците на Сталин, това беше спор в най-добрия случай на равни партньори. Но така или иначе Съветският съюз дълго време беше възприеман като „още една суперсила“ наред със САЩ, докато КНР не беше. И какво стана?

Ами случи се това, което трябваше да се случи. Китайските комунисти, както и да е отношението ни към тях, успяха да модернизират страната. А Путин със своя идиотизъм вкара Русия дори не в миналото, а в истинска помийна яма. И когато някой от това място идва в Пекин, те говорят с него усмихвайки се, но запушвайки си носа си.

Достатъчно е да се каже, че Си Дзинпин, заедно с всички уверения за стратегическо партньорство с Русия, каза на Медведев, че е готов да посредничи във войната между Русия и Украйна и призова за решаване на кризата на масата за преговори. В Пекин това вече е обща тенденция. На неотдавнашна конференция, организирана от държавния Global Times, китайски експерти единодушно говориха за отслабващата позиция на Русия навсякъде и прогнозираха влошаване на ситуацията в страната.

„Трябва ясно да изразим посланието си: разбираме загрижеността на Русия, но сме против използването на война за решаване на нейните проблеми“, каза на конференцията У Синбо, ръководител на Центъра за американски изследвания към университета Фудан. А Чжу Фенг, директор на Института за международни изследвания към университета в Нанкин, който нарисува на колегите си мрачна картина на руския апокалипсис, който ще сложи край на управлението на Путин, каза, че Китай трябва да подкрепи милионите украински граждани, страдащи от липса на електричество, вода и топлина. А хората, които правят подробни изявления, са уважавани представители на китайския елит, добре познаващи настроенията по върховете.

Следователно Русия на Путин е не просто задният двор на Китай, но и е зловонен заден двор, ситуацията в който дразни и самите старши другари. Русия не е преминала от една цивилизация в друга, тя е заседнала в пропастта между цивилизациите и ръмжи оттам с ракети и "шахеди".
 
Путиновата зима дойде :eek:

 
Дядо Коледа Путин разменя еднополовите родители на дете с майка и баща и дава футболна топка, коли играчки и комплект барабани на момчето, отглеждано като момиче в антизападно пропагандно видео.

Клипът показва момче от Запада, което пише и рисува картина за Дядо Коледа, пожелавайки си традиционни мъжки играчки, както и майка и баща. На рисунката детето от измислицата е нарисувало себе си, държащо се за ръце с жена и мъж.

Снимките върху полицата над камината в дома на детето показват, че в момента то има „Родител 1“ и „Родител 2“ – и двамата са показани като мъже.

Момчето се възмущава, че привидно го карат да се облича като момиче, недоволно от огърлица и лента за коса, които той захвърля на мантията с отвращение.

В сюжета момчето е отгледано против волята си като момиче.


 

Горе