Украйна - Русия какво ви е мнението

Русия възнамерява да финансира войната си в Украйна с нови свежи пари от големите си производители на суровини и държавните компании. Това става ясно от проект на правителствена заповед, видяна от Bloomberg. В нея е заложено и свиване на всички публични разходи, различни от отбрана, тъй като войната в на Владимир Путин в Украйна, която навлиза в 10-ия си месец, струва все повече.
Съгласно инструкциите, дадени от министър-председателя Михаил Мистушин в средата на декември, държавните компании ще трябва да изплатят по-високи дивиденти към бюджета, а големите производители на торове и въглища – да направят т. нар. „еднократно плащане“.
Проектът определя усилията като част от „мобилизирането на приходи“. Той също така нарежда 175 млрд. рубли (2.4 млрд. долара) допълнителни разходи за презаселване на 100 000 души от Херсон в Русия. Според мнозина това е очевидно признание, че Кремъл няма голяма надежда да си върне украинския регион, който войските му изоставиха през есента само седмици след като незаконно го анексираха.
Бюджетът на Русия е все по-притиснат, тъй като заради инвазията на президента Владимир Путин икономиката се свива под всеобхватните американски и европейски санкции.
Дивидентите и данъкът върху неочакваните печалби, платени от „Газпром“, вече помогнаха за увеличаване на фискалния излишък в края на миналата година, преди тежките ангажименти за разходи през декември вероятно да изпратят бюджета далеч на червено.
Допълнителните пари са необходими за покриване на разходите, свързани с войната, според хора, запознати с материята. Все още не е взето решение за размера на дивидентите или еднократната такса, тъй като сумата ще зависи от това как се е справил бюджетът през цялата 2022 г.
Властите ще се опитат да определят дивиденти над 50% от нетния доход за държавните компании, твърдят запознати пред Bloomberg.
Руският лидер междувременно се зарече, че няма да има ограничения за военните разходи за войната, като социалните програми остават най-голямата отделна бюджетна позиция. За разлика от тях, разходите за образование и медицина се свиват.
Това е акт на балансиране, разкрит в заповедта на Мишустин, който призовава за „оптимизиране“ на бюджетните разходи извън отбраната и сигурността. Това трябва да генерира най-малко 150 млрд. рубли свободни средства.
Нужда от финансиране
Тъй като бюджетните дефицити ще се затвърдят за години напред и международните дългови пазари са почти затворени за Русия, неотложността да се осигури достъп на правителството до финансиране нараства, тъй като енергийните приходи са под натиск.
Министерството на финансите, което миналата година прогнозираше бюджетна дупка от 0.9% от БВП, сега очаква дефицитът да бъде 2% както през 2022 г., така и през 2023 г. Като цяло разходите миналата година вероятно са достигнали около 30 трилиона рубли, каза финансовият министър Антон Силуанов в края на декември, или с около 27% повече от първоначално планираното.
Силуанов допълни, че правителството не планира промени в данъците тази година, дори ако бюджетните разходи се повишат, а заповедта на Мишустин изглежда не предлага постоянни налози.
В месеците точно преди инвазията в края на 2021 г. руските минни компании, включително производителите на въглища и торове, бяха засегнати от увеличение на ставката на данъка върху добива на минерали. Оттогава правителството отказа да облекчи бремето, въпреки че санкциите прекъснаха продажбите и наложиха съкращения на производството, пише economic.bg.
Копирано от standartnews.com
 
Западните понятия за собственост са били чyжди на рyския народ … Hаивният аграрен социализъм винаги е бил присъщ на рyските селяни…

След ocвoбoждаването на селяните … пpи ниска ceлcкoстопанска култура, пpи coциaлна нeycтpoeнocт на селяните, пoлoжeниeто е билo тежко и cpeд селяните е имало пocтoяннo нeдoвoлcтвo и мeчти за нoвo yстpoйство…

Oбщинното, кoлeктивнo влaдeниe на зeмята е cвoйcтвeнo на pycкия народ… Бoлшeвизмът… cъoтвeтcтвaл на липсата в pycкия нapoд на pимcките пoнятия за coбcтвeнocт и бypжоaзни дoбpoдeтeли, cъoтветcтвaл на pycкия кoлeктивизъм, който има peлигиoзни кopени.


Н.А.Бердяев: Истоки и смысл русского коммунизма
 
Хубав жест на руското посолство :)


IMG_20230107_171513_409.jpg

Пост на посолството:
Днес в Калофер се честват 175 години от рождението на Христо Ботев – великия българин, революционер, поет и публицист.

Радваме се, че към тази дата успяхме да изпълним предсмъртното желание на руския скулптор Григорий Ястребенецки и да поднесем в дар на кметството на Калофер бюст-паметник на героя, изготвен в Русия и завещан на България. Дарението стана възможно благодарение на съвместните усилия на учениците на скулптора, българските му приятели, както и на Посолството на Русия в България.

Нека монументът ни напомня за нерушимите връзки между народите ни и заеме достойно място в увековечаване на паметта на Христо Ботев.
 
Хубав жест на руското посолство :)


Виж файлът 27168

Пост на посолството:
Днес в Калофер се честват 175 години от рождението на Христо Ботев – великия българин, революционер, поет и публицист.

Радваме се, че към тази дата успяхме да изпълним предсмъртното желание на руския скулптор Григорий Ястребенецки и да поднесем в дар на кметството на Калофер бюст-паметник на героя, изготвен в Русия и завещан на България. Дарението стана възможно благодарение на съвместните усилия на учениците на скулптора, българските му приятели, както и на Посолството на Русия в България.

Нека монументът ни напомня за нерушимите връзки между народите ни и заеме достойно място в увековечаване на паметта на Христо Ботев.

Едните ни обезродяват и заличават историята ни, докато другите я почитат и честват националните ни герои наравно с нас. Много странно защо сме заели конкретната позиция в тоя дълго планиран и подклаждан конфликт.

Друг е въпросът дали СВО в Украйна не е същата измама, каквато беше ковид пандемията? Създаваме събитие, което налага предприемането на стъпки, които пък по една случайност са набелязани в един ''план'' доста отдавна... ;)

Винаги съм вярвала на Етериум, но напоследък наистина разбирам какво точно ни казваше той.
 
A,благодарим,благодарим за осв.... опс ОКУПАЦИИТЕ на България,не напразно нашите възрожденци/не копейковците/ са били против Русия!

Нашата Родина безспорно щеше да има по-добра съдба под западно влияние/нещо като Кипър/,когато е попаднала под руско-татарските орди на руският царизъм,една изостанала земеделска дива страна,наречена още и Тюрмата на народите....

Историческата истина е,

че когато става дума за възстановяване на българската държава,

постигнато като договореност между

Великите сили на Цариградската посланическа конференция


1876/1877 г. е реално постигнато

едва на Берлинския конгрес от 13 юли 1878 г., а не на 03 март 1878 г.

Тогава е установен срок "Освободителите" да се разкарат от България,иначе те не са имали никакви намерения да се изтеглят! Задунайская губерния щеше да бъде факт,не

че и досега негласно не е такава



Но кой,кои попречиха да бъде постигнатото на Цариградска посланическа конференция??

https://www.videoclip.bg/watch/1478835_koj-...ta-konferenciya

България след посланическата конференция щеше да бъде с територия от 220,000 кв.км обединена в границите на Българската екзархия и след световната война независима и избегнала войните/Двете Балкански и ПСВ/....,разпокъсването и унижението си!

Когато някой освободи група роби, те стават освободени роби. Т.е., хора с робски манталитет, но привидно свободни.

А какво да кажем, че според твърденията на българските историци, ние два пъти сме освободени от Русия. Един път не е стигнало да ни освободят, та е трябвало за втори път да се повтори "правилният"освободителния процес. И какви са резултатите от освободителните процеси е ясно – България е най-слабата икономически държава в ЕС, с най-висока корупция, с най-висока престъпност, с най-ниска раждаемост, с най-ниска продължителност на живота, най-боледуващата нация в ЕС, с най-неразвита съдебна система и най-бедно и мизерстващо населени в ЕС.
За сметка на това, България е страната с най-голям брой русофили на глава от населението.


ПП
В член 8 от Сан Стефанския предварителен мирен протокол пише, че става дума за руска ”ОКУПАЦИЯ” на част от българските земи (останалата част е подарена на Сърбия и Румъния и направо върната на победена Османска империя). Там пише и за формиране на ОКУПАЦИОНЕН корпус, който ще се издържа за сметка на ”ОКУПИРАНАТА” българска земя. (”Принос към дипломатическата история на България”, 1878-1925г., София, 1925г. от д-р Богдан Кесяков с предговор на проф. Стефан Баламезов, страница 310.)
 
В крайна сметка имало ли е следосвобожденчески просперитет? Аз взех да се обърквам.
 
А ти кой беше, че нещо не те помня?
Ваневски е канадски бот, пуснат лично от Джъстин Трюдо да замърсява форумната ни среда. :)

По негови твърдения е канадец, което неизбежно предизвиква въпроса: що го дириш, бре тука, ми не се възползваш от безплатната възможност за евтаназия, предлагана от канадския тоталитарен режим???
 
В крайна сметка имало ли е следосвобожденчески просперитет? Аз взех да се обърквам.
Изглежда не :cry:
По турско сме си били най-добре. Ама руснаците са дошли и са ни развалили рахатлъка.

После по царско сме успели донякъде да се посъвземем, ама таман сме видели светлината в тунели и ония са ни ударили пак!
 
Изглежда не :cry:
По турско сме си били най-добре. Ама руснаците са дошли и са ни развалили рахатлъка.

После по царско сме успели донякъде да се посъвземем, ама таман сме видели светлината в тунели и ония са ни ударили пак!

Ем, то ~500г. са ни пазили, ма в крайна сметка външните клозетници са ни окупирали, за което даже сме им платили ~30 тона злато, което не е точно тъй, щото сме платили 1/3, после дълга е бил опростен.
 
https://facebook.com/groups/429629145801579/

На платените вечни протестъри и натиснаха копчето. Еврото ги плаши, защото ще има мониторинг на банките и няма да могат да ги фалират. Също така далаверата с кредитните милионери рязко ще умре.

https://mobile.frognews.bg/article/182693/
 
Последно редактирано:
На платените вечни протестъри
Жълто-паветната сган??? Лево-атлантическия биоотпадък? Предполагам за подчинените грантаджии говориш, защото те са най-активни в протестите?

Еврото ги плаши, защото ще има мониторинг на банките и няма да могат да ги фалират. Също така далаверата с кредитните рязко ще умре.
Това ако сериозно го мислиш, мега-гига зле положението при тебе. И Джефри Сакс го е страх, че ще ни секнат далаверите. Чехия, Румъния, Унгария, Швеция - и те така, като нас ги е страх за далаверата с кредитите... Абе, образовайте се малко, бе хора.
 
Жълто-паветната сган??? Лево-атлантическия биоотпадък? Предполагам за подчинените грантаджии говориш, защото те са най-активни в протестите?


Това ако сериозно го мислиш, мега-гига зле положението при тебе. И Джефри Сакс го е страх, че ще ни секнат далаверите. Чехия, Румъния, Унгария, Швеция - и те така, като нас ги е страх за далаверата с кредитите... Абе, образовайте се малко, бе хора.


За протестите където и да видиш клип си личи кой какъв е. Колкото до администратора на тази група - инфо колкото искаш. Съдържанието в нея - пропагандно.
 

За протестите където и да видиш клип си личи кой какъв е. Колкото до администратора на тази група - инфо колкото искаш. Съдържанието в нея - пропагандно.
Фокусираш се върху несъществени неща. Виж глобалната картинка, бе човек. Замисли се защо е тоя натиск отвън да влизаме в еврозоната, след като не покриваме нито едно условие??? Замисли се дали щяха да ни допуснат там, ако беше добро за страната ни? Ако беше добро изобщо?
 
Фокусираш се върху несъществени неща. Виж глобалната картинка, бе човек. Замисли се защо е тоя натиск отвън да влизаме в еврозоната, след като не покриваме нито едно условие??? Замисли се дали щяха да ни допуснат там, ако беше добро за страната ни? Ако беше добро изобщо?

Ти като се замисли за глобалната картина да не би да я промени с коментари по форумите? Ние българите не можем да си оправим нашата държава, иначе "разбираме" от футбол до ядрени реактори и био инженеринг. Слезте малко на Земята както се казва. Много ютубъри, анализатори, врачки и гадатели, които по цял ден споделяте с разни техни бисери и разтягане на локуми от това живеят. Аз тук си изказвам мнението напълно безплатно и не ми пука на кой му харесва и на кой не. България с всяка година става все по-зле и видимо ни трябва промяна. За еврото съм се замислил не от вчера. Виждам как има дружен русофилски рев срещу него от много време. Ако се въведе може да се каже, че прословутия ни преход ще е приключен и ще се даде оценка за така чаканата от години западна демокрация. Опасенията ми спрямо него са, че изобщо няма да се справим както и Хърватия със спекулата от търговците на дребно (най-вече хранителните магазини).

https://money.bg/savings/tsenite-v-harvatiya-varvyat-nagore-sled-vavezhdane-na-evroto.html

Иначе инфлацията се покачва в каквато и да е валутата

https://www.bta.bg/bg/news/world/eu...vri-se-e-uskorila-do-rekordnite-13-8-protsent
 
Опасенията ми спрямо него са, че изобщо няма да се справим както и Хърватия със спекулата от търговците на дребно (най-вече хранителните магазини).

Опасенията ти са смешни на фона на по-сериозните заплахи. Да наричаш реалните опасения на експерти ''русофилски рев" е смехотворно и лаишко.

Очевидно не можеш да се замислиш над въпроса ''кога западните ни партньори са направили нещо хубаво за нас''? Всичко, което са изизсквали от държавата ни, е било в ущърб на българския народ. Не можеш да го видиш? Жив и здрав. И аз си изразявам мнението, използвайки дълбоките ти заблуди за отправна точка.

п.с. не си отговори на въпроса защо други държави от Източна (а и не само) Европа не искат да влизат в еврозоната точно в тоя критичен момент, нали?
 
"Натискът" за влизане в ЕЗ е в главите на русоробите в окупираната територия от Евразия! Иначе европейските лидери директно ни казват ,че не сме достойни да влезем в клубът на демократичните и богати държави,поради ниската степен на цивилизованост и неспазване на ред и законност!

https://factcheck.bg/balgariya-v-evrozonata-mezhdu-zabludite-i-faktite/

Винаги в усложнена геополитическа обстановка критиците на еврозоната се засилват. Или пък в напрегната вътрешнополитическа обстановка, когато трябва да се отклони вниманието. А истината е, че България е поела ангажимента за влизане в еврозоната още с подписването на Маастрихтския договор и на Лисабонския договор.

Въпросът с „да“ или „не“ на еврото е абсурден. Това означава да останем в Европейския съюз или да напуснем Общността.

Вероятно това е крайната цел на маргиналите, които не искат да сме в европейския, а в руския свят на мизерията и безнадеждноста!


1673190896144.jpeg

 
Баси бота, да не си рода с оня герберския :D
 
Баси бота, да не си рода с оня герберския :D
Колкото е по-тероризирано едно общество,толкова повече то е благосклонно към мъчителите си! Нещо като Стокхолмският синдром! Такива са и българите и руснаците сега!

Никъде го няма това овчедушие,западните соцове си направиха лустрацията и макар и трудно вървят напред,даже и в Румъния и Македония народът живее по-добре..

В „Записките“ си Захари Стоянов пише: “Турското правителство при всичката си деморализация винаги е държало страната на народа срещу тиранията на различни забити, аени, чорбаджии, па дори и на подвластни князе./Ценко Чоков, Галиче ли? б.м./ Много паши и каймаками са били изгонвани и сваляни от своите постове следствие на най-малкото оплакване от страна на населението, без разлика на вяра и народност. Достатъчно е било един махзар, и забитинът отивал да се не види. Чумата на търновските кадии са били няколко бебровски мюзюхири, които са си играели с тях, както си искат. В Сопот, Калофер и Панагюрище мюхдюрите не са смеели да доведат и своя любим харем от страх да не разсърдят населението. Когато някой от подвластните, сръбският напр. или румънският княз, са поискали да покажат зъб на народа, ние виждаме, че Турция заема страната на слабите. И така турските халифи с белите чалми са се съобразявали много по-добре с евангелието, отколкото християнските господари, на които скиптърът и короната са били покрити с кръстове и с изречения от същото това евангелие.”
 
Да наричаш реалните опасения на експерти ''русофилски рев" е смехотворно и лаишко.

Хахаха, разсмя ме от сърце! Давай сега имената на "експертите" и ако не са русофили ще се извиня публично в някоя медия. Или съдбата е виновна, че са русофили всички експерти? А може би греша и те са българофили, а тичат по площадите с руските знамена за пазене на равновесие на българското в другата ръка.

А дали ни мислят доброто в ЕС. Като влезе еврото и имаме евроатлантическо правителство ще разберем. Такива като Буда и Сокола са евроатлантици колкото си и ти.
 

Горе