Украйна - Русия какво ви е мнението

ЕВРОПЕЙСКА ДЕТСКА ПЕСНИЧКА

Насекоми, който не яде,
той европеец не ще да порасте!
Червейчето вика: "Ела тук!"
Ларвата крещи и тя напук!
Щурчо в ъгъла се смей,
а хлебарка червеней.
Бубулечки, който не яде, той голям не ще да порасте, не ще има румени страни, всеки ще го победи!
Насекомите си ги хапват в Беларус и Москва от 2019г. не си интересен. Може да смениш с "Белоруско-Московская песничка".



 
пс: а междувременно Уралс е $49
Абе интересна ми е гледната точка на русоробите - защо след като Уралс е на най-ниска цена от години насам, цените на колонките се вдигат у нас? Защо сме първи дружки с русия, а плащаме на цената на Брент? Ок ли сте с това да дарявате милиарди всяка година на една от най-богатите държави, а децата ви да не могат да посещават ясли и градини и приятелите ви да умират по счупените пътища от катастрофи?

Гледам че изобщо не се трогвате, когато ни завличат с милиарди в посока русия?
 
Абе интересна ми е гледната точка на русоробите - защо след като Уралс е на най-ниска цена от години насам, цените на колонките се вдигат у нас? Защо сме първи дружки с русия, а плащаме на цената на Брент? Ок ли сте с това да дарявате милиарди всяка година на една от най-богатите държави, а децата ви да не могат да посещават ясли и градини и приятелите ви да умират по счупените пътища от катастрофи?

Гледам че изобщо не се трогвате, когато ни завличат с милиарди в посока русия?
Предполагам Крумов, ще ти отговори. 2014-та га е работил в Лукойл, такова нещо не е имало, ся заради санкциите...
 
Отново ще го кажа: когато си воден единствено от омраза и в комбинация си мега-гига тъп, задаваш дебилни въпроси като тези през един пост от моя по-горе.
Вместо да се информира, ТО прави безумни внушения.

Първият и основен компонент в крайната цена на горивата е производствената себестойност. Тази цифра е пряко свързана с нивата, на които се търгува суровият петрол и задължителният биокомпонент. Според ставките на Лукойл те съставляват близо 35% от цената на крайния продукт.


На второ място е акцизът. Той е фиксирана сума на 1000 литра гориво, като на литър излиза 0,65 лева. Държавата няма много опции да влияе на този компонент, защото е задължена да спазва европейските стандарти. В момента акцизът в България е фиксиран на минимума за ЕС и единствената посока, в която може да се променя, е нагоре, информира „Марица“.


Третият компонент е надценката на търговците. В нея се включват и транспортните разходи, амортизационните отчисления за изградени обекти, наеми, разходите за заплати и осигуровки на персонала, трудова медицина, работно облекло, консумативи и т.н.


Последният компонент е задължителният данък добавена стойност (ДДС), който е фиксиран на 20%. Това води до една проста закономерност – колкото е по-висока сумата от предните компоненти, толкова по-голяма е и крайната стойност на дължимото ДДС. Спокойно може да кажем, че почти 50% от крайната продажна цена на горивата отива в бюджета на държавата.

50% от цената на петрола отива в НАШАТА, а не в руската хазна.
Цялата статия ще бъде полезна на неграмотника и неговите клакьорки


Ся като започнем да внасяме същия руски петрол през чуждестранни прекупвачи, ще ви бъде още по-хрупкаво-солен и бензина, и дизела. Щото Ес-ес говори за някакъв свободен пазар, ама слага таван на цената на търговеца.
 
Последно редактирано:
Имаше и нещо позитивно от обиска в дома на Коломойски. СБУ поне не изцапаха килима.
9MuiZuXjNfFgQiLudCNXLEPVLkP8ZVOd69AiYyOB.jpeg

768x1024.jpg

Така се прави (истински) обиск на олигарх.

Украйна бори корупцията културно, по чорапи, а не като в Русия направо да ги трепят.
 
Имаше и нещо позитивно от обиска в дома на Коломойски. СБУ поне не изцапаха килима.
9MuiZuXjNfFgQiLudCNXLEPVLkP8ZVOd69AiYyOB.jpeg

768x1024.jpg

Така се прави (истински) обиск на олигарх.

Украйна бори корупцията културно, по чорапи, а не като в Русия направо да ги трепят.


Ма как да изцапат килима, като нЕма - едни голи дЪски и тва е. Немотия :)
 
Насекомите си ги хапват в Беларус и Москва от 2019г. не си интересен. Може да смениш с "Белоруско-Московская песничка".



Интересно. Но никак не значи, че в Русия и Беларус масово хапват насекоми, което им е наложено от държава и бизнес. Виж, тука вдъхва по-големи надежди:
Мантуров призова да се промени манталитета и да се оцени месото от ларви на мухи

В бъдеще потребителите ще добавят все повече и повече растителни суровини към диетата си вместо животински протеини. Държавата трябва да подкрепи това направление, а руснаците трябва да променят отношението си към алтернативното месо, казва Мантуров
756635942310725.webp

Денис Мантуров (вдясно)

Вицепремиерът и министър на промишлеността и търговията Денис Мантуров смята, че производството на алтернативни продукти от растителен протеин в Русия трябва да бъде подкрепено, а потребителите трябва да променят своя "манталитет" по отношение на този продукт. Официалният представител заяви това на сесията на изложението Innofood , проведено в Сочи.

Според него Мантуров е опитал два пъти зеленчуково месо на изложението Innoprom. Ставаше въпрос за продуктите на компанията Efko, която започна производството на растително месо още през 2020 г. (месото е направено от растителни протеини: соя, грах и ориз). „Наистина е много трудно да се разграничи от естественото месо - трябва да си голям гурме, за да го направиш. Честно казано, не можах да различа “, призна ръководителят на Министерството на промишлеността и търговията.
756635994009033.webp

Използването на растителни суровини вместо животински протеин днес е световна тенденция и руските производители вървят в крак с тази тенденция, но потребителите все още са предпазливи към такива продукти, посочва Мантуров. Когато му предложиха алтернативно месо на дегустацията, той знаеше за това предварително: „Беше сляпа дегустация, следователно, както казах, все още седи в манталитета, че ядете заместител, но по отношение на вкуса е абсолютно идентичен. Освен това всички тези аромати са естествени."

Вицепремиерът призна, че самият той "засега се адаптира" към предложенията на производителите относно използването на растителни протеини като алтернатива на животински - например ларви. На изложението Innofood такива продукти - бургери с котлет, който се състои от растителни протеини с добавка на концентрат от ларви на черна лъвска муха, зеленчуци и аквафаба (зеленчуков заместител на яйца) - бяха представени от Modern Food Technology.

„Наистина е изненада, когато светът използва протеина от ларвите на черната лъвска муха, а ние, както казах, сме в крак с времето тук. Вероятно трябва да поработим малко с манталитета на всички присъстващи тук и черният лъв може да „влезе“. Но трябва да опитате. Въпреки че вероятно човек се адаптира към всичко и към това също “, каза ръководителят на Министерството на промишлеността и търговията. Той също така заяви, че като потребител възнамерява да „продължи да експериментира и да консумира месо на растителна основа в диетата си“.

Производителите показват „добри резултати“, но освен отглеждането на суровини за производството на алтернативни продукти, трябва да се развива и технологията за тяхното производство, включително машиностроенето, добави Мантуров. „Трябва да подкрепим тези области от държавата с облекчени заеми, обезщетения за научноизследователска и развойна дейност, да предоставим подкрепа заедно с Министерството на земеделието и други федерални изпълнителни органи по отношение на регулирането. Защото освен манталитет, това е необходимо да се гарантира и от гледна точка на регулаторните механизми“, заключи служителят. ..."
--
Неофициозната руска преса не беше баш възторжена от изявленията на Денис (ама те са сигурно конспиратори, нали балъка Левърчо каза;))
21 септември 2022 г
Вицепремиерът Денис Мантуров потвърди най-лошите очаквания на патриотите, които се опасяваха, че вместо реално заместване на вноса, той е призован да движи глобалния дневен ред за „устойчиво развитие“, „нулеви емисии“, „екологични храни“ в правителството на Руската федерация и т.н. Предния ден той каза, че руските граждани ще трябва да свикнат да ядат месо... от ларви на мухи. А аргументът беше просто железен – „това е световна тенденция, в която Русия е в крак с времето“. И фактът, че може да не е толкова вкусно и не толкова полезно, е глупост, защото основното е да „работите с манталитета и да опитате“. И естествено, търговци на дребно като Magnit, които плътно седят на „зеления дневен ред“, вече заявиха, че са готови да увеличат капацитета за растително „месо“. И именно в тази посока правителството възнамерява да отпуска евтини заеми за научноизследователска и развойна дейност. Уви, с такова заместване на вноса скоро ще се хлъзнем до пълно швибство и реалният сектор най-накрая ще бъде умножен по нула.

Според него Мантуров опитал растително месо два пъти – става дума за продуктите на компанията Efko, която е започнала производството на растително месо още през 2020 г. (месото е направено от растителни протеини: соя, грах и ориз).
„Наистина е много трудно да се разграничи от естественото месо — трябва да си голям гурме, за да го направиш. Честно казано не можах да направя разликата“, каза ръководителят на Министерството на промишлеността:

„Мантуров призова да променим манталитета и да оценим мястото от личинки“

rbc.ru/business/19/09/2022/632869779a7947552e45e2b4?utm_source=amp_full-link

Той казва, че е готов да се адаптира към предложенията на производителите за използването на растителни протеини като алтернатива на животинските – например ларви. На изложението такива продукти - бургери с котлет, който се състои от растителни протеини с добавка на концентрат от ларви на черна лъвска муха, зеленчуци и аквафаба (растителен заместител на яйца), бяха представени от Modern Food Technology.

„Наистина е невероятно, когато светът използва протеин от ларвата на черния лъв, а ние, както казах, сме в крак с времето тук. Вероятно трябва да поработим малко с манталитета на всички присъстващи тук и черният лъв може да „влезе“. Но трябва да опитаме. Въпреки че, вероятно, човек се адаптира към всичко, и към това също“, отбеляза ръководителят на Министерството на промишлеността и търговията.

Трябва да се отбележи, че Мантуров все още не е решил да опита месо от ларви, но отбеляза, че е необходимо да се подкрепи отглеждането на суровини, алтернативни на месото, включително инженерство, с преференциални заеми, ползи за научноизследователска и развойна дейност (изследователска и развойна работа), „да предоставя подкрепа съвместно с Министерството на земеделието и други федерални изпълнителни органи по отношение на регулирането“.

А откъде в действителност духа този бриз, смятаме, че мнозина вече разбраха… Съвсем в средата на август 2022 г. Европейската комисия покани жителите на ЕС да ядат насекоми, което предизвика бурно възмущение сред европейците. Е, какво да се прави, кравите и прасетата много пръдят, отделят много метан, въглероден диоксид… и това ни прави много зле, така че е време да затворим магазина – помислиха господата глобалисти.

И разбира се, WEF, ръководен от Клаус Шваб и Ко., не подминава – още през май 2021 г. човечеството беше призовано да яде червеи там. Статия от програмата на WEF, озаглавена „Червеи за вечеря“. …И Лондон веднага се включи в темата, като започна да отглежда насекоми специално за храна на африканците.

Като цяло, г-н Мантуров, вие вече спечелихте медал от Шваб, Гутиерес, Бил Гейтс, който разбира се е начело в областта на инвестициите и рекламата на изкуственото месо. Може би е време да се преместите в същия Давос за постоянно пребиваване, за да сте много близо до собствениците си? И ние някак ще сме тук и без вас, ще обработваме обширната си обработваема земя и ще отглеждаме кокошки с крави.
_______
22 септември 2022 г
„В ключовия ден за Специалната военна операция – 21 септември, когато главнокомандващият на Руската федерация отправи призив за частична мобилизация, прекратяване на практиката на „договорни отношения“ и решаване на задачи против всичко, ръководителят на Съединените щати Джо Байдън-младши също каза думата си. Той направи това на 77-ата сесия на Общото събрание на ООН. Както беше обещано от министър Блинкен, основните му думи се отнасяха до обвинението на Русия във всички грехове и необходимостта в тази връзка от реформиране на Съвета за сигурност на ООН. Американският президент постави климатичната програма на второ място по важност, следвана от модерното здравеопазване. Това са най-важните показатели, които Световният икономически форум в Давос на Клаус Шваб, заедно с глобалните корпорации, поставят за човечеството. Това не е случайно, тъй като паралелно с Генералната асамблея в Ню Йорк от 19 до 21 септември се проведе конференцията на WEF за климатичната криза, организирана с парите на френската компания за протеини от насекоми Ynsect, зад която стои клана Ротшилд. Дали това не е причината за неочакваните разкрития на вицепремиера на руското правителство Денис Мантуров, който няколко дни преди речта на Путин заяви, че руснаците трябва да променят манталитета си и да се подготвят да ядат ларви на мухи вместо месо?

Байдън също разви тази теза в речта си към ООН на 21 септември: „САЩ бяха сред инициаторите за извършване на промени при създаването на принципно нов фонд в Световната банка за предотвратяване на пандемии, осигуряване на готовност и предприемане на мерки. Що се отнася до глобалното здравеопазване, ние изпратихме повече от 620 милиона дози ваксина срещу COVID-19 до 116 страни по света и имаме допълнително количество, за да отговорим на нуждите на различни страни — и всичко това е безплатно, безплатно.“ Безплатно сирене има само в капан за мишки, но сега стана известно точно колко „мишки“ са влезли в него.

В сряда, 21 септември, беше направена интересна връзка между климата и новомодния Web3. На конференцията се проведе среща „Въздействието на Web3 върху климата“. Web3 е термин, въведен от един от съоснователите на криптовалутата Ethereum, цифров актив, който се готви да стане основа за потенциална глобална цифрова валута по инициатива на същия WEF. Освен това темата за обсъждане беше замяната на месото от домашни любимци с „протеинова храна“ от насекоми. Факт е, че един от генералните спонсори на конференцията беше Ynsect, ярък представител на FoodTech. Това е нова група от глобални корпорации, които споделят „гладуващ“ свят, който обаче все още трябва да бъде „гладуван“.

В същото време руските глобалисти проведоха форум Innofood в Сочи от 19 до 20 септември – изключително патриотичното му име харесва. Пряко или косвено „Центърът на Четвъртата индустриална революция“, създаден въз основа на споразумение със Световния икономически форум в лицето на неговия президент Борге Бренде и вицепремиерът на правителството на Руската федерация Дмитрий Чернишенко през октомври 2021 г., взе участие в организацията на събитието. Говореше се и за яденето на „червеи и паяци“. Форумът се проведе в рамките на изпълнението на втората цел на ООН за устойчиво развитие „Премахване на глада, осигуряване на продоволствена сигурност и подобряване на храненето и насърчаване на устойчивото развитие на селското стопанство“ – една от основните цели на „Голямото рестартиране“ според Шваб. Именно там вицепремиерът и министър на промишлеността и търговията Денис Мантуров каза колко е страхотно да се ядат личинки. Сред емблематичните присъстващи бяха Константин Иванов, ръководител на работната група Foodnet-2035 на Националната технологична инициатива, и Андрей Шаронов, директор на Националния ESG Алианс. Списъкът на участниците показва, че преходът към „протеин от насекоми“ е част от правителствената стратегия, вероятно замислена като експериментално решение. Основният въпрос към организаторите и изпълнителите на главните роли: „Какво ядохте в Сочи?“ – едва ли беше кебап от хлебарки. директорът на Националния ESG Алианс, бяха сред емблематичните присъстващи. Списъкът на участниците показва, че преходът към „протеин от насекоми“ е част от правителствената стратегия, вероятно замислена като експериментално решение. Основният въпрос към организаторите и изпълнителите на главните роли: „Какво ядохте в Сочи?“ – едва ли беше кебап от хлебарки. директорът на Националния ESG Алианс, бяха сред емблематичните присъстващи. Списъкът на участниците показва, че преходът към „протеин от насекоми“ е част от правителствената стратегия, вероятно замислена като експериментално решение. Основният въпрос към организаторите и изпълнителите на главните роли: „Какво ядохте в Сочи?“ – едва ли беше кебап от хлебарки.

Тревожен е самият синхрон на темата и времето на „фудологичните” форуми под егидата на глобалистите. За по-голямата част от руското правителство няма военна операция или война с НАТО на територията на Украйна. Тези хора продължават да огъват линията на WEF и ООН за устойчиво развитие, което убива икономиката на страната ни.

Те не осъзнават, че руснаците, независимо от националността, никога няма да ядат личинки. Хората са създания на Всемогъщия, той ни е дарил със свобода на волята, ние сме това, което ядем благодарение на Неговия план и да го коригираме, добре, със сигурност, не на млади свабри като Мантуров. Едва ли разбира, че адската храна дехуманизира „консуматорите“.

Нашите братчета в училище бяха тригодишни ученици и очевидно не учеха история. Въстанието на сипаите в Индия започна с факта, че британците снабдиха местните войски, лоялни към тях, с патрони, пълни с мазнини от крави - животни, свещени за индусите. В Русия искат ли да опитат да нахранят ветерани от армията си с червеи? Добре добре. Както в класическия филм "Барон Мюнхаузен", нашите родни глобалисти чуват само "покана за масата" от "старши другари", които ядат Земята: "Присъединете се към нас, господа, присъединете се към нас...", което се опитват да направят с всички сили.

Глобалистите на Neocon искат да предизвикат „нов потоп“, така че техният „технологичен ковчег“ да бъде отнесен и той да започне да плава. Опитът за изкачването му от нашия псевдоелит обаче е обречен на провал. „Билетите“, които са купили за пари, услуги или предателство към Родината, пак ще бъдат невалидни.
Официалната преса, като "Комсомолская правда", не изглежда толкова критична към идеята.
Шок прогноза за Русия за 2023 г.: Ще ядем насекоми, а хладилниците сами ще си поръчват бира
Футуролози и икономисти направиха прогноза за 2023 г.
wr-960.webp

Храната за насекоми е основната тенденция на пазара на храни в много страни

[...] Храната за насекоми е основната тенденция на пазара на храни в много страни. По-евтино е да ги отглеждате, отколкото да поддържате ферми с говеда. И по отношение на хранителните си характеристики буболечките и буболечките превъзхождат месото. Съдържанието на протеин в насекомите може да достигне 48%, а в говеждото месо - 19-26%. В същото време в тях има много малко мазнини. Ням, ням, и това е!

И ако си мислите, че яхния от щурци и пържола от гъсеница е нашето далечно бъдеще, тогава грешите. Миналата година в района на Белгород стартира опитна линия за производство на протеиново брашно и липиден концентрат от ларви на черна лъвска муха. По-голямата част от получения протеин отива за производство на храна за животни, но масло от тези ларви вече се предлага да замени растителното масло в майонеза и сладкарски изделия.

- Сегашната хранителна криза ни принуди сериозно да помислим за алтернативни хранителни продукти, - казва икономистът Денис Ракша. - Досега гледахме на органичното месо и протеиновата маса, получена от насекоми, като на екзотика. Но много скоро такава храна ще стане норма. .."
Уникален протеин от учените от BSTU VG Shukhov: пробното пускане на линията беше успешно
19 ноември 2021 г.

Знаете ли, че производството на 1 kg ядлив протеин от насекомо изисква 500 пъти по-малко вода, отколкото отглеждането на 1 kg протеин от говеждо месо? И насекомите отделят значително по-малко парникови газове от повечето животни - според някои оценки, 600 пъти!

В началото на ноември в Белгород се проведе пробно пускане на експериментална промишлена линия за производство на протеиново-липиден концентрат от ларви на мухи. Но не обикновена муха, а черен лъв, който представлява голям научен и практически интерес поради високата хранителна стойност на ларвите и благоприятния ефект на такъв протеин върху растежа и развитието на селскостопански животни и птици.

Проектът е уникален и има страхотна перспектива. Населението на света расте, хората се нуждаят от все повече храна. Учените отдавна търсят алтернативни източници, особено такъв важен компонент като протеина. И се оказа, че ларвата на черната лъвска муха има много ценни свойства, наситена е с микроелементи, витамини, биологично активни вещества. Това ще бъде полезно както за отглеждане на животни, така и за изхранване на аквакултури, а в бъдеще със сигурност ще влезе и в храненето на хората. И ако руснаците все още не са готови да ядат ларви, тогава в африканските и централноазиатските страни акритусът, скакалците и други насекоми отдавна се смятат за деликатес. Светлана Свергузова, доктор на техническите науки, професор, ръководител на катедрата по индустриална екология на BSTU VG Shukhov

Съвместният проект на Белгородския държавен технологичен университет на името на Шухов и Agroacademy LLC за създаване на високотехнологично мащабно производство на животински протеин е сред проектите на научно-образователния център от световно ниво „Иновативни решения в земеделието“ и се финансира в рамките на национален проект „Наука“.

Участието в НОЦ „Иновативни решения в селското стопанство” се разглежда от университета като ключово направление на нашето професионално, образователно и научно развитие. За аграрно ориентираната Белгородска област ние сме готови да подготвим, оптимизираме и предоставим най-модерния персонал и технологии, които намаляват тежестта на глобалните предизвикателства пред човечеството, като достъпно и висококачествено хранене, неутрализиране на антропогенното въздействие върху околната среда и интензивни наукоемки технологии за преодоляване на изчерпването на ресурсите. Сергей Глаголев, ректор на VG Shukhov BSTU

Производствената технология, софтуерът за контролери и операторски панели са разработени от учени от референтния университет. Уникалното оборудване ви позволява да намалите разходите за труд и да ускорите процеса - човекът тук управлява само производствения цикъл. 9,6 хиляди контейнера с ларви могат да бъдат произведени на ден от производствената линия. Извличат се от зоната на отглеждане, обработват се и се подготвят за преработка в протеиново брашно. ..."
--
Черная львинка
Изсушени ларви на калциевата муха на черния лъв, 95 рубли. Идеален за хранене на таралежи, захарни опосуми, сурикати, влечуги, насекомоядни птици и животни, както и домашни птици (кокошки, пъдпъдъци).
193008wm.jpg
193008_1wm.jpg

Букахи Консерва Ларви на черна лъвска муха за насекомоядни, 40гр. Идеален за таралежи, захарни опосуми, влечуги, насекомоядни птици и животни. Особено добре се хранят косовете...
product_img_13717.jpg

В нашето собствено екологично и безотпадно модерно производство, ние отглеждаме големи дълготрайни ларви на черния войник за риболов и пазара в зоологическата градина... Лъвовете са лесно изяждани от насекомоядни птици, влечуги, гризачи, прилепи, големи аквариумни риби, паяци и жаби (под формата на мухи) и са идеални за ежедневна храна.
lichinki-chernoy-lvinki-dlia-rybalki.jpg
krupniy-oparish-xxxl-prodazha.jpg


--
На пръв поглед може да не изглеждат подходящи за хората, но кой може да спори с министър Мантуров?

„Наистина е невероятно, когато светът използва протеин от ларвата на черния лъв, а ние, както казах, сме в крак с времето тук. Вероятно трябва да поработим малко с манталитета на всички присъстващи тук и черният лъв може да „влезе“. Но трябва да опитаме. Въпреки че вероятно човек се адаптира към всичко и към това също, отбеляза ръководителят на Министерството на промишлеността и търговията.
 
Абе интересна ми е гледната точка на русоробите - защо след като Уралс е на най-ниска цена от години насам, цените на колонките се вдигат у нас? Защо сме първи дружки с русия, а плащаме на цената на Брент? Ок ли сте с това да дарявате милиарди всяка година на една от най-богатите държави, а децата ви да не могат да посещават ясли и градини и приятелите ви да умират по счупените пътища от катастрофи?

Гледам че изобщо не се трогвате, когато ни завличат с милиарди в посока русия?
Питай демократчините политици дето си ги избирате в Булгаристан. Нали уж сте фенове на бизнес моделите пък не схващате защо и как....
 
Но никак не значи, че в Русия и Беларус масово хапват насекоми, което им е наложено от държава и бизнес.
Че то и тук никой не ти го налага. Просто отбелязвам, че там изпреварват тенденциите, а уж са пазителите на традиционните ценности и консерватизъм.
 
Любимото ми...Това някаква черта на евроатлантиците ли е да присвоявате мнения на опонента си? Понеже не се случва за пръв път :) Някъде да казах, че одобрявам яденето на буболечки където и да е?
 
Че то и тук никой не ти го налага. Просто отбелязвам, че там изпреварват тенденциите, а уж са пазителите на традиционните ценности и консерватизъм.
Не ти го налагат в момента, скоро няма да имаш избор. Не, че повечето хранителни оцветители в момента не са от насекоми :)

За да няма пак объркване не го одобрявам ( да съм сигурен, че си разбрал ), но ЕС принуждава хората и ги оставя без избор с различните си изисквания и наредби и не им оставя много свободен избор. Което е меко казано странно на фона на целия цирк с демократични тъпотии и т.н.
 
Питай демократчините политици дето си ги избирате в Булгаристан. Нали уж сте фенове на бизнес моделите пък не схващате защо и как....
За Бойко ли става на въпрос?

И казваш, че ако беше авторитарен режим щеше да е по-добре ли?
 
Не ти го налагат в момента, скоро няма да имаш избор. Не, че повечето хранителни оцветители в момента не са от насекоми :)

За да няма пак объркване не го одобрявам ( да съм сигурен, че си разбрал ), но ЕС принуждава хората и ги оставя без избор с различните си изисквания и наредби и не им оставя много свободен избор. Което е меко казано странно на фона на целия цирк с демократични тъпотии и т.н.
Ми нещо не се възмути като ти показах, че в Русия и Беларус са изпреварили тенденциите на ЕС. Пускаш сарказъмче за ЕС да се направиш на интересен, а не си наясно, че това вече е факт в "свободния свят". После оправданията "ма аз не одобрявам". Що не пусна песничка за Русия и насекомите преди 1 година, като си обективен?

Не ти го налагат в момента, скоро няма да имаш избор.
Така ли разправят хората?
 
Последно редактирано:
Генерал ако трябва я направете, само не й давайте да кара хеликоптера!

 
Ми нещо не се възмути като ти показах, че в Русия и Беларус са изпреварили тенденциите на ЕС. Пускаш сарказъмче за ЕС да се направиш на интересен, а не си наясно, че това вече е факт в "свободния свят". После оправданията "ма аз не одобрявам". Що не пусна песничка за Русия и насекомите преди 1 година, като си обективен?
Дори не съм се интересувал. А и видимо руснаците не тръбят за всяка диария кояот сътворята катоза по-по-най както е в ЕС.
Така ли разправят хората?
Да се правите на чукове е някакво вродено или придобито качество след заразата с евроценностите?
 
Разбира се, че авторитарен режим е по-добре.

Така наречената "демокрация" видимо не работи.
Искаш да кажеш, че Турция, Русия и Иран са по-добре от Германия, Франция и Швейцария? И Италия и САЩ и Южна Корея и Япония и прочее?

Какво ти е мерилото?
 

Горе