Украйна - Русия какво ви е мнението

Лявата партия в Германия организирала протест. Млако кат жендъри са излезналЕ...

331297170_236085378982626_1027325736084395326_n.jpg

AAFYTAHSAVKH5KDL4FH4GKJIDQ.jpg


Fp04c_0aYAALNoO
Лявата партия ? Тя много голяма. Прилича на едната половина на Германия.
Ние кво да кажем за украинските протести дето си протестират само те. Събрали бежанците от Украйна и протестират в България и после викат виждате ли България подкрепя Украйна.
 
Последно редактирано:
Или говорим за съвсем друга "подкрепа".
Аз като цяло изобщо не разбрах за какво говориш в поста си. :)

Тая па мърша като каква реве за цензура? Нито участва в темата, нито я знаем, че съществува, но настоява да се ''разкара тая помия''.

Отново ще попитам що па точно аз - очевидно мен визира? Тук болшинството сме съмишленици и всички споделяме един тип информация. Брях, толкова па забележителна личност да съм. Не знаех.

А, вие сте ''планктонът'', да си знаете - и кълвете, каквото ви спусна. Има си йерархия - аз съм платен трол, а вие ''планктон''. ;)
 
Аз като цяло изобщо не разбрах за какво говориш в поста си. :)


Тая па мърша като каква реве за цензура? Нито участва в темата, нито я знаем, че съществува, но настоява да се ''разкара тая помия''.

Отново ще попитам що па точно аз - очевидно мен визира? Тук болшинството сме съмишленици и всички споделяме един тип информация. Брях, толкова па забележителна личност да съм. Не знаех.

А, вие сте ''планктонът'', да си знаете - и кълвете, каквото ви спусна. Има си йерархия - аз съм платен трол, а вие ''планктон''. ;)
Недей ще хакнат форума …
Вчера и аз подписах договора на лс, ама не пишат за мене. Щях да си направя безплатна реклама и да вдигна цената
 
Аз още не моем да повярвям, че сте отказали да на цензурирате, въпреки ЛИЧНАТА молба, на некоя си Агата. Пущам сълза.

@Blinky @coolice
Ама много ясно, каква цензора. Нали ако има за едните, трябва да има и за другите. Като с ваксите. Баси хората. И аз съм против агресори, войни и т.н., ама да седиш и да обясняваш как само ти си наясно с цялата картинка е смешно, особено като те облъчват едни и същи медии и не излизаш от кутийката си. Това форум за това е бил такъв як, защото се търпят идиоти, и най вече защото хората могат да изразят какво мислят без да треперят дали ще ги изтрият.
 
Изпий си кафето и го прочети на ново.
Пих, ама второто беше варено, щото ни спря тока и не можах да си направя еспресо. От това ще да е..

Колкото до леля Агата, може да ходи да го духа при останалите славоукраинци. Мяркала съм я из форума преди време, изявява се като нещо като програмист или квото там. Нема лошо, ама да ми пищи за цензура... Айде, у лево.
 
Агата прочете и вече изрази мнение за последните коментатори, които я оплюха тук. От Фейсбук:

pet-malki-prasentsa-novo-izdanie-9789543894949.jpg
 
25.10.2022 г.
Какво се готви в "вещерския котел". Неоезическите култове набират сила в Украйна

С продължаването на спецоперацията в Украйна има все повече доказателства, че най-големите зверства на територията на Донбас и в други рускоезични региони на Украйна са извършени в продължение на много години от фанатици, заслепени от идеи, далеч от здравия разум, морала и традиционните религиозни учения. Това каза пред AIF Алексей Павлов, помощник-секретар на Съвета за сигурност на Русия.
__
Ето пълното изявление на Алексей Павлов пред "Аргументи и Факти"

ВИП сектантите
— От 90-те години на миналия век броят на последователите на религиозни секти в Украйна се е увеличил многократно. Мощен тласък за това беше превратът в Киев през 2014 г. Изпълнителите, насадени от Вашингтон във властови столове, реализираха задачите, които се сипеха отвъд океана.

Една от тях е да се преформатира съзнанието на украинските граждани, да се принудят да се откажат от вековните традиции, да се забранят истинските ценности, носени от православната вяра, исляма и юдаизма. С помощта на мрежови манипулации и психотехнологии новите власти превърнаха Украйна от държава в тоталитарна хиперсекта. Още повече, че управляващите в Киев първи се превърнаха във войнствени фанатици, чиито възгледи са пряко противоположни на възгледите на нормалните хора.

Безусловна капитулация на нацистките престъпници от батальона "Азов" в Мариупол на руската армия. Идолите не помогнаха на азовците да победят руските воини. Повечето от нацистите бяха унищожени. Според учението на църквата идолите са изображения на демони, а езичниците са сатанисти, докато душите на непокаяните идолопоклонници отиват в ада след смъртта.

Например Александър Турчинов, който след държавния преврат стана действащ президент на Украйна, е пастор на нео-петдесятната църква „Слово на живот“, клон на бостънското движение „Църквата на Христос“, която има единствен дума за Донбас, Одеса, Харков, Запорожие и други региони на историческа Новоросия — „смърт“. Първият „постмайдански“ премиер Арсений Яценюк е хъбардист, последовател на Църквата на сциентологията, забранена в Русия като тоталитарна секта. Игор Коломойски е любавички хасид, хабад, привърженик на ултраортодоксалното религиозно движение. Основният жизнен принцип на любавичките хасиди е превъзходството на привържениците на сектата над всички нации и народи. Редица други украински олигарси също принадлежат към това движение, по-специално Виктор Пинчук,

Самозвани "магове"
Как може православна Украйна да се превърне в разсадник на секти? Още в началото на XX век духовният вдъхновител на бъдещата ОУН * Дмитрий Донцов заяви, че разпоредбите на неговата идеология не изискват доказателства - или вярвате в тях, или сте враг. Именно той през 1926 г. публикува своя концептуален труд "Национализъм", проповядващ извънморалния радикализъм на йерархичния нацизъм и особен, разгорещен антируски патос, твърдейки, че руснаците уж дори не принадлежат към "разумния човек". Тип.

Родоначалникът на украинското нео-езичество беше някой си Владимир Шаян. През 30-те години на миналия век той твърди, че е получил "духовно откровение". След това, като се назначи за "маг", той създаде езическа секта "Родна вяра". По време на Великата отечествена война се присъединява към украинските нацисти от ОУН, а по-късно бяга в Германия, където продължава да разпространява своето учение. Неговите проповеди бяха еталон за неоезичниците винегрет от древни славянски богове, арийци и ритуали, измислени на колене. Всичко това беше подправено с хавлиен украински нацизъм, в най-добрите традиции на който Русия се смяташе изключително за окупатор.

Идеите на Шаян се харесаха на колаборационистката измет, емигрирала на Запад в края на Втората световна война. Например в Канада са се установили два центъра на нео-езичеството на украински. Но особено изобилни издънки, засети от Шаян, го дадоха с разпадането на СССР. Банерът беше вдигнат от Лев Силенко, който взе звучен псевдоним - Лев Тигрович Орлигора. По време на войната той работи за националистите и след като бяга в Канада, той написва своето верую под формата на историософски фолио "Великата вяра", създава RUNE-вяра ("местна украинска национална вяра"), полагайки вид на "украинската империя" като негова основа. Не е изненадващо, че източникът на това мракобесие, което всъщност няма нищо общо с езичеството, е създадено на Запад от парникови условия. До началото на 70-те години, клонове на RUNE Faith съществуват в САЩ, Канада, Великобритания и Австралия. През 80-те години в тези страни не само се появяват общности на тази секта, но дори се строят храмове.

След 1991 г. клоновете на организацията започват да се появяват в Украйна.

Неговите привърженици редовно пишеха писма до президентите Кравчук, Кучма и Юшченко с искания за затваряне на християнските църкви и изоставяне на православието. И учителите от Лвовския университет отидоха още по-далеч, като разработиха програмата на курса "Религиозни изследвания", която включваше задълбочено изучаване на вярата на RUNE.

Тази тенденция, заедно с други неоезически организации, станаха основа за реализацията на антируския проект в Украйна след 2014 г.

От Майдан до Шайтан
Точният брой на сектите в Украйна не е известен, но броят им е стотици. Някои от тях са създадени чрез предварително заточване за определена цел и флок. Други просто съществуват като клонове на по-богати покровители. Трети — и изобщо под формата на затворено акционерно дружество с няколкостотин енорийски привърженици.

Сред тях са Асоциацията на родноверите на Украйна, "Родобожие", "Бял чук", "Перунова армия", "Мокоша", "Бял хорт", "Големият огън", "Внуците на Велес" и др. , Дажбог, Велес и Перун се държат заедно от паус от неоезическите култове на Третия райх, както и от хавлиения национализъм, криещ се зад търсенето на "истинската древна вяра".

Между другото, националистически формации като „Азов“*, „Айдара“*, „Торнадо“, „Кракен“ и други открито използват руническия тризъбец и Черното слънце — символи на окултните практики на СС. Има ангел-вълк, кръстосан с украински тризъбец, и фигурите на основателя на американската расистка група "Орден" Дейвид Лейн. Украинските неонацисти се гордеят с изображенията на руната Одал, символ на фашистите от Генералната дирекция на SS за раса и селища и нацистката емблема на дивизията Deadhead, която разстреля британски затворници през 1940 г., а през 1943 г. безразборно унищожиха жителите на Харков. До богохулните изображения на Христос и Богородица са набодени портрети на Хитлер и Бандера, както и символът на сатанистите Бафомет.

Ако говорим за произхода на окултизма и сектантството, тогава отбелязвам, че "Църквата на Сатаната", която се разпространи в Украйна, е една от официално регистрираните религии в Съединените щати.

Чудно ли е, че през 2015 г. в Киев група езичници счупиха и оскверниха поклонническия кръст, издигнат за 1000-годишнината от смъртта на Светия равноапостолен велик княз Владимир, Кръстител на Русия. И още тази година звездата на украинските социални мрежи беше актриса от Лвов с намалена социална отговорност, изобразяваща леко очукана вещица с гробищен венец, с призиви да се убият всички руснаци. Твърди се, че "най-древният първичен украински бог, който е бил в латентно състояние от векове в хълмовете на Днепър, призовава за това". Киевският магазин с яркото име "Котелът на вещиците" от началото на специална военна операция за много пари предлага на клиентите да извършат ритуал на "разваляне" на руснаци. Освен това,

Смятам, че с продължаването на специалната военна операция става все по-належащо да се извърши десатанизацията на Украйна или, както уместно се изрази ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров, нейната „пълна дешайтанизация“. "
___~~~___
В своето изявление/анализ Алексей Павлов споменава, че специалната операция на Русия е показала колко спешна е десатанизацията на Украйна и че еврейското движение Хабад Любавич също е секта. Какво се случи?
___~~~___

20 януари 2023 г.
Павлов, привърженик на „десатанизацията“ на Украйна, беше уволнен от Съвета за сигурност на Русия
Путин освободи Алексей Павлов от поста помощник-секретар на Съвета за сигурност на Русия

Алексей Павлов, който е работил като помощник на ръководителя на Съвета за сигурност на Русия в продължение на почти 14 години, е освободен от поста с указ на президента на Русия. Преди това е служил във ФСБ. Павлов стана широко известен след интервюто си за "Аргументи и факти", в което обиди евреи. Заради думите си шефът на руския Съвет за сигурност Патрушев трябваше публично да се извини.

Руският президент Владимир Путин подписа указ за отстраняването на Алексей Павлов от поста помощник-секретар на Съвета за сигурност. Документът е публикуван на официалния интернет портал за правна информация. Причините за уволнението не бяха посочени.
Засега данните за Павлов не са премахнати от раздела на сайта на СБ "Администрация на апарата". От тях следва, че 51-годишният Павлов заема поста си от 2009 г., като преди това е работил във Федералната служба за сигурност, както и във Федералната агенция за правителствена комуникация и информация към президента на Русия. Той е генерал-лейтенант, награден с ордени "Чест" и "Дружба", медал на ордена "За заслуги към Отечеството" II степен и други медали. Павлов е женен и има дъщеря.

Миналата есен, заради скандала около интервюто на Павлов, шефът на руския Съвет за сигурност Николай Патрушев трябваше да се извини за помощника си.

Интервю на Павлов
През октомври 2022 г. Павлов в интервю за „Аргументы и факты“ говори за религиозната ситуация в Украйна. Той изрази мнение, че спецоперацията на Русия е показала колко належаща става „десатанизацията“ на Украйна.

Според него режимът в Киев е превърнал страната в "тоталитарна хиперсекта", която уж изповядва нео-езичеството като основа на радикалния национализъм.

„От 90-те години на миналия век броят на привържениците на религиозни секти в Украйна се увеличи многократно. Мощен тласък за това беше превратът в Киев през 2014 г. Изпълнителите, поставени от Вашингтон във властови столове, изпълняваха задачи, които се изсипваха отвъд океана“, каза помощник-м. каза тогава шефът на руския Съвет за сигурност.

Като една от тези задачи той нарече "преформатиране" на съзнанието на украинците, за да ги принуди да се откажат от вековните традиции, "да забранят истинските ценности, носени от православната вяра, исляма и юдаизма".

„Използвайки мрежови манипулации и психотехнологии, новите власти превърнаха Украйна от държава в тоталитарна хиперсекта. Нещо повече, управляващите в Киев първи се превърнаха във войнствени фанатици, чиито възгледи са директно противоположни на възгледите на нормалните хора“, каза той. твърдеше.

В същото време той не можа да назове точния брой на сектите, като определи само, че "броят отива към стотици".

„Някои от тях са създадени, като са били предварително заточени за конкретна цел и стадо. Други просто са съществували като клонове на по-богати покровители. Трети са под формата на вид затворено акционерно дружество с няколкостотин енорийски привърженици, “, се казва в материала, публикуван на сайта на ФАИ.
Между другото Павлов каза, че еврейското движение "Хабад Любавич" също е "секта".

Реакция на материала на Павлов
Това определение предизвика крайно възмущение на главния равин на Русия Берл Лазар. Той заяви, че тезите на Павлов за хасидите обиждат „милиони вярващи евреи, включително огромното мнозинство евреи в Русия“.

"Любавичките хасиди, религиозното движение Хабад, не са "секта", а легитимно училище на юдаизма. И днес това е най-голямото движение в рамките на хасидизма", цитира думите му РИА Новости.

Лазар посочи, че „90% от равините, работещи в еврейските общности в Русия, принадлежат към Хабад“. Той добави, че самият той е любавички хасид.

„Що се отнася до идеологията на Хабад, противно на измислиците на г-н Павлов, тя решително отхвърля идолопоклонничеството, като в същото време проповядва уважение към всички религии, които проповядват вяра в един Бог, към всички народи и към всеки човек“, Това подчерта главният равин на Русия.

Лазар смята, че изказванията на Павлов „могат да се нарекат вулгарни антисемитски глупости и да се подминат с озлобление, но постът, който заема, не позволява това да се прави“. Равинът призова властите и обществото да реагират на думите на представителя на руския Съвет за сигурност, тъй като те "представляват огромна опасност".

Президентът на Федерацията на еврейските общности на Русия равин Александър Борода подчерта, че „Съветът за сигурност е призван да поддържа спокойствие в обществото, а не да създава въображаеми заплахи“.

На свой ред Руският еврейски конгрес се обърна към ИК и прокуратурата с искане да оценят изявленията на Павлов за хасидите. Те поискаха „да се провери наличието в публикацията на Алексей Павлов на административно нарушение по член 20.3.1 от Административния кодекс на Руската федерация („разпалване на омраза или вражда, както и унижение на човешкото достойнство“) или престъпление по член 282 от Наказателния кодекс на Руската федерация („разбуждане на омраза или вражда, както и унижение на човешкото достойнство“).

REK подчерта, че смята за "неприемливи и опасни" изявления, "които създават ясно негативно отношение към любавичките хасиди в обществото".

Скоро,

Той призна, че публикуваното интервю на Павлов „съдържа погрешни редове за любавичките хасиди“.

„Извинявам се на читателите на изданието и бих искал да отбележа, че тази интерпретация отразява личната гледна точка на Алексей Павлов и в никакъв случай не е официалната позиция на Съвета за сигурност на Руската федерация“, пише Патрушев, чиито думи са дадени на сайта на изданието.

Патрушев увери, че "с Павлов е извършена съответната работа".
__________


ps: Хабад Любавич трепери от страх.....
 
Пих, ама второто беше варено, щото ни спря тока и не можах да си направя еспресо. От това ще да е..

Колкото до леля Агата, може да ходи да го духа при останалите славоукраинци. Мяркала съм я из форума преди време, изявява се като нещо като програмист или квото там. Нема лошо, ама да ми пищи за цензура... Айде, у лево.

всъщност гледам в темата там , че аз май съм я провокирал .... от моето мнение за девбг


1677495556464.png
 
Ама много ясно, каква цензора. Нали ако има за едните, трябва да има и за другите. Като с ваксите. Баси хората. И аз съм против агресори, войни и т.н., ама да седиш и да обясняваш как само ти си наясно с цялата картинка е смешно, особено като те облъчват едни и същи медии и не излизаш от кутийката си. Това форум за това е бил такъв як, защото се търпят идиоти, и най вече защото хората могат да изразят какво мислят без да треперят дали ще ги изтрият.

Тя женица е писала със самочуствието да е неква важна и нейната дума да тежи, а наще серсеми са отказали с некъв тъп предлог.. за свободата на словото. Потрес, още не моим да повярвам, баси неуважението.
 
Евалата, глупци!!! Известни сте:

facebook.com/groups/devbg/posts/3499307373639668/

Значи, ако автора на този пост чете, или има пак намерение след Pornhub да влезе насам, нощем, да му дам няколко точки за размисъл:

1. Тук са от двете страни. Има и от едните, има и от другите. Но е похвалил явно само ватенките тук. :D А къде ги видя тези хиляди страници, явно му е много коката.

2. Ако самият автор не е забелязал в какво се е превърнала групата devbg, за жалост няма спасение и за него. Пуска се всичко друго, касаещо посредствения човек, IT темите са по-малко, отколкото в бг мама. Кл. думи като бойлер, топстер, Коцето, напоследък за някакво пушене на интервю са преобладаващи.

3. Да, за едно е права един от потребителите там, а именно, че има един платен руски трол, който флуди форума по над 10 поста на ден. Ако не е платен, значи е по-тъпа отколкото си мисля, да го правиш това без пари.

4. Не харесвам русолюбците като потребителя, на който винаги съм му се възхищавал тук - @ktomov , но определено Киевските протежета ми идват малко по-фанатизирани когато става дума за изразяване на гледна точка. Може би гей парадите им идват малко, не знам.

5. Цензурата никога не е водела до неща креативно и обективно, колкото и глупости да се изливат от различни потребители тук и не само тук.

Форумът тук, и на повечето места, ако не им броим модерациите на "спазващи правилно информационните си източници", е извадка на настроенията в Бг. Или го приемаш или се бориш с вятърни мелници. Точка, всичко друго е криворазбрана цивилизация. ;)
giphy.gif


ПП. Ако попаднеш и на raw footage от секюрити камерите в Карлуково, ше го оценим и него.
 
обаче имам някакви съмнения , че adi е Недялка Драгулева :)
 

Горе