Украйна - Русия какво ви е мнението

Брех, тия да не ни играят схемата с доброто и лошото ченге?
Възможно е, но според мен е малко вероятно. Все пак Киро подло го измами, като му изгони човека в правителството. Това изказване е началото на края на просто киро.
 
  • Like
Реакции: Ivo_
От време на време ми се ще да ни пуснат няколко крилати ракети по определени от народа цели.

Но истината е, че на Путин и Русия отдавна не им пука за България.

То си беше години политическо упражняване по русофобство. Много често даже ни в клин ни в ръкав. Без някаква конкретна случка. Просто така. За да се напапат.

Римайнда сигурно си взема грантовете и много му дреме. Дебелокожите животни са така.
 
Дайте да не поощряваме такива крайни песимистични тези.
Твърде много негативни емоции.

Просто счетоводителката от Булгаргаз, отговаряща за трансферите, е била на почивка off-the-grid (като всяка модерна жена) на Малдивите и не е била в течение с новите икономико-политически актуалности и като се е върнала от отпуската, по навик е пратила пак към старата сметка.

Руските са върнале парите, съответно грешката ще бъде поправена в близките 1-2 дни и всичко ще е постарому.

ПП. Вероятно не е забелязала и залепената бележка на монитора си.
 
Кремъл: Газови доставки за България и Полша при плащане с рубли

Не се планират контакти на Путин с българския и полския му колега

Доставките на природен газ за България и Полша ще продължат при плащане от двете страни по газовите договори в „правилната форма“, заяви прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков.

„Заплащане в правилната форма ще бъде основание за продължаване на доставките“, заяви той, цитиран от ТАСС.
На въпрос дали руският президент Путин планира контакт с колегите си от България и Полша за обсъждане на ситуацията с газовите доставки Песков отговори: „Не се планират“.


Песков не изключи и други страни освен Полша и България да не получават руски газ, ако не плащат за него в рубли.

„С наближаването на крайния срок за плащане /за газа/, ако някои потребители се откажат да плащат по новата система, то указът на президента на Русия Владимир Путин, разбира се, ще бъде изпълнен“, каза Песков.

Говорителят на Кремъл заяви, че не може да посочи колко страни са се съгласили да преминат към новата схема за заплащане на газа.

По-рано днес „Газпром“ съобщи, че напълно са спрени доставките за българската компания „Булгаргаз“ и полската PGNiG във връзка с неплащане в рубли в указания срок.


Източник: https://www.dnes.bg/rusia/2022/04/2...lgariia-i-polsha-pri-plashtane-s-rubli.528270
 
Взема само междукрачието на полякинята - евентуално. Да се надяваме, че топките му се чувстват добре в дамската ѝ чанта.
Някой, който нееднократно се позовава на Нощник? С 500 000 външно финансиране на година. Сайта, който няма дори минимална трол конкуренция?
 
И това че го финансира означава автоматично, че всичко което публикуват е пропаганда? Сигурно ТАСС ти го казаха?

Това прави ли унижението на путинофилите по-малко забавно? Прави ли българските граждани с по-добро критично мислене?
Пич основната дейност на Америка за България е пропаганда
 
Пич основната дейност на Америка за България е пропаганда
И това как прави клипа по-лошо или невярно?

Аз споделих клип, кой кого спонсорира не ме вълнува. Клипа показва колко е лесно да се подлъжат хората и колко са злобни. Имаш мозъчни клетки (надявам се), сам можеш да прецениш дали клипа се опитва да ти втълпи, че американската мечта е най-хубавата мечта, че руснаците са лошите и са решили да нападнат украйна и т.н. и т.н.

Фокуса е клипа, ако ще коментирате нещо друго не ме замесвайте.
 
ПП ще гласува за изпращането на оръжия за Украйна, позицията на Радев - позорна

България не е васален придатък на великите сили

Премиерът Кирил Петков съобщи, ПП е взела решение като партия, че ще гласува в парламента за изпращането на военно- техническа помощ за Украйна

„Отговорът трябва да е на цяла Европа, никой да не си мисли че България е сама, България е част от европейското семейство и ПП реши, че като партия ще подкрепим военно- техническа помощ за Украйна и това е нашето истинско желание като партия и така ще гласуваме в НС следващата седмица“, каза той.

Финансовият министър и съпредседател на ПП Асен Василев коментира за спрените доставки от „Газпром“, че това е безпрецедентна икономическа агресия спрямо България.

„Страната ни беше поставена в списъка на вражеска страна, руската посланичка си позволи недопустим изказвания и въпреки е България не е изпратила оръжия към Украйна, това се случва“, коментира той.

„Трябва да се върнем назад в историята. По време на Втората световна война СССР обявява война на България и влиза тук с армия и изнася от България 162 завода“, коментира Василев.


„Политиката да се преструваме, че няма агресор не работи, ние не търсим конфликт, не търсим война, но когато войната дойде на нашия праг, ще я посреще и ще отблъснем агресора и това трябва да е ясно на всеки агресор независимо кой е той. Мачът, в който някой се опитва да ни казва какво да прави, да се опитва да ни насилва, да ни изнудва, приключи“, отсече той.

По думите му в този конфликт България ще помогне на страната, която се бори срещу агресора.

„Това трябва да е ясно, защото в този конфликт това, което ние виждаме е много ясна позиция- от една страна държавите сами да определят как да живеят, как да се управляват, в какви блокове да участват и как да си уреждат живота на гражданите от другата страна на конфликта живее цялата концепция за велики сили, сфери на влияние и малките държави като васални придатъци на тези влияния. България не е и няма да е васален придатък на който и да е. Позицията на Румен Радев, че като даваме оръжия участваме в конфликта, е позорна, защото в нея имплицитно стои позицията че Русия ще победи в този конфликт и е добре тя да победи“, скочи Василев.

„Аз смятам, че Украйна ще победи, защото алтернативата е първо Украйна, а след това цяла Източна Европа да станат васални придатъци, което това правителство няма да допусне“, закани се министърът.

Според премиера Кирил Петков има вътрешни сили в страната, които работят за руските сили.

„Само за няколко месеца хванахме много хора, за съжаление това са само част от хората, но тези групи ще бъдат идентифицирани“, коментира той.

„Коалицията е от четири партии с много различни идеологии, но до този момент успяваме, да, със скандали, с кризи, с различни виждания, с различни начини на комуникации, но до този момент успяваме да напреднем. Важното е да имаме уважение един към друг коалиционните партньори, да уважаваме различните си интереси и да търсим националния интерес, който защитаваме“, посочи Петков.

Източник: https://www.dnes.bg/politika/2022/0...za-ukraina-poziciiata-na-radev-pozorna.528281
 
Тия въртят, сучат и все насочват акцент, че след Украйна сме ние (Източна Европа). Алоу, че нали сме в ЕС и НАТО, как ще тръгне да пипа тука Русия. Ама май май някой ни ръчка с пръчка да влезем в обсега на шамарите, пък после да си имат оправдание за по-мащабен конфликт.
 

Асен Василев: Позицията на президента за Украйна е позорна


Позицията на президента Румен Радев е позорна, защото в нея имплицитно стои разбирането, че Русия ще победи в този конфликт и че е нормално и добре Русия да победи в този конфликт. Това заяви по време на пресконференция вицепремиерът Асен Василев по повод твърдението на държавния глава, че давайки оръжие продължаваме конфликта.

„Украйна ще победи в този конфликт и ние трябва да им помогнем, защото алтернативата е първо Украйна, а след това Източна Европа да станат васални придадъци. Ако някои ни обяви война, трябва да е готов за нашия ответен удар“, обяви Василев.


Кирил Петков каза
, че "Продължаваме промяната" защитава изцяло българския интерес. "Това означава независима България, свободна България, просперираща България. За съжаление в близкото и по-далечно минало Русия е атестирала България като пета колония. В България има много политически и икономически кръгове, които пряко защитават интересите на Русия", каза Кирил Петков. Стана ясно още, че „Продължаваме Промяната“ ще подкрепи изпращането на оръжия за Украйна.


Петков допълни, че е избор на БСП дали да напусне коалицията, както обяви, че ще направи, ако се окаже оръжейна помощ на Украйна. "Ние сме четири партии, като въпреки кризите и скандалите напредваме. Казваха, че правителството ще падне през февруари, след това, че ще падне през март, април, сега май, а то не пада. Важното е да имаме уважение едни към други, въпреки че има различни гледни точки, важното е да работим заедно в името на общите интереси, които ни обединяват", посочи Кирил Петков.

По-рано днес президентът Радев призова премиера Кирил Петков да обясни защо Русия спира само нашия газ, а вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова - че в Украйна се воюва с българско оръжие.

„Правителството трябва да отговори защо само на България и Полша спират газа. Спира ли се на Австрия и Германия, те как плащат? Резервиран ли е достатъчно капацитет за доставки от Гърция и от други страни? Излизат редица разкрития къде отива българското оръжие и аз недоумявам как министърът на икономиката ще обясни на българите и на левите хора, които винаги са били срещу войните, че българското оръжие подхранва този конфликт“, заяви държавният глава.


И още - според Радев посещението на българската делегация в Киев е ненужно.

Източник: https://frognews.bg/novini/asen-vasilev-pozitsiiata-prezidenta-pozorna.html
 
Тия въртят, сучат и все насочват акцент, че след Украйна сме ние (Източна Европа). Алоу, че нали сме в ЕС и НАТО, как ще тръгне да пипа тука Русия. Ама май май някой ни ръчка с пръчка да влезем в обсега на шамарите, пък после да си имат оправдание за по-мащабен конфликт.
Идеята на цялата галимация е да се обърне общественото мнение срещу Русия. Демек, ние сме невинни, не изпълнявайки указанията за плащане на руския газ. Русия е виновна, защото не прави компромиси специално заради нас, въпреки че правителствата ни са налапали антируската реторика от десетилетия. Колко трябва да си дебилен, за да се вържеш на това евтино театро?

Естествено, че така ни се пада. Русия ни е правила много повече компромиси, отколкото реално заслужаваме.
 
И това как прави клипа по-лошо или невярно?

Аз споделих клип, кой кого спонсорира не ме вълнува. Клипа показва колко е лесно да се подлъжат хората и колко са злобни. Имаш мозъчни клетки (надявам се), сам можеш да прецениш дали клипа се опитва да ти втълпи, че американската мечта е най-хубавата мечта, че руснаците са лошите и са решили да нападнат украйна и т.н. и т.н.

Фокуса е клипа, ако ще коментирате нещо друго не ме замесвайте.
Правят се на приятно разсеяни.

Ето още една пропагандичка, която се скъсаха да споделят и да се радват. Нациста Зеленски, се кара с Азовци и им казва да "свалят оръжие" в клип от 2019г. но представен като актуален.

 

"Не съм руска подлога, аз съм български патриот и защитавам само българския интерес....

Ха! Така ни се пада, браво на Русия!"

Аз пък ще ти представя друга гледна точка.

Щатите карат Европа да се самоубива.

- Обаче така ще ядосаме Путин.
- Браво, браво !!! Европа говори с един глас !!!
 
А нужно ли е да ни занимавате с евтината пропаганда на Америка за България?

И тва при положение, че някои от вас повръщаха тук тонове фейкове, пуснати от урките? Я кажете за отвлечения български консул в Мелитопол?

Нова и бтв побързаха да разпростъранят ''новината'', без да я проверят, а аз нямам право да се вържа на некъв манипулираан клип.

 
Браво, браво !!! Европа говори с един глас !!!
Ма всъщност Не! Всички страни в ЕС, освен нас и Полша, са започнали да плащат газ в рубли.
 
Тия въртят, сучат и все насочват акцент, че след Украйна сме ние (Източна Европа). Алоу, че нали сме в ЕС и НАТО, как ще тръгне да пипа тука Русия. Ама май май някой ни ръчка с пръчка да влезем в обсега на шамарите, пък после да си имат оправдание за по-мащабен конфликт.
Днешното не се окаже накрая път към някоя от тия картички (естествено - по споразумение между "заинтересованите страни)
iu
iu

iu
iu

iu
iu

Или най-малко променената от наша гл.т.:
iu
 
А нужно ли е да ни занимавате с евтината пропаганда на Америка за България?

И тва при положение, че някои от вас повръщаха тук тонове фейкове, пуснати от урките? Я кажете за отвлечения български консул в Мелитопол?

Нова и бтв побързаха да разпростъранят ''новината'', без да я проверят, а аз нямам право да се вържа на некъв манипулираан клип.

Евтина, но доста пари струва. Явно започваш да загряваш.
 

Горе