Украйна - Русия какво ви е мнението

И друго интересно:

Миналата седмица сащ отпусна 8 милиарда долара на укро-кенефа - основно за въоръжение.
Тази седмица конгресът гласува още 33 милиарда.

А междувременно Русия е изстреляла ракети за 7,5 милиарда - за 2 месеца!!! И побеждава...

Прав е Тръмп, че украйна е най-корумпираната държава Евър!

 
Злобее, че го изгониха от Ъпсурт, тоя Буч
Не им знам историята и не ме интересува, но хазарта се провали тотално в амплоато си на политик. Всяка публична стъпка, която направи, беше демонстрация какво лайно е всъщност.

Друго е по-важно..
Всичко, което казват янките в тая емисия, повечето от нас си го знаем. По-полезно ще бъде редит-педитата и пасифистите-наци-ловъри да го изгледат. Репортажи от западни журналисти на място, които представят коренно различна история от тази на пропагандните медии, които нямат репортери в зоната на бойните действия.

 
Сега нещо сериозно, газ имаме ! Купуваме руски газ през гръцка фирма с 1 милиард по -скъпо но няма да плащаме в рубли !
Ай ще ги и... руснаците смотани, те ще ни кажат как да плащаме. Гърците взимат евро без проблем ! Че било малко по-скъпо на кой му пука ? За крайния клиент ще скочи само още с 30%
Източник?

Никоя държава от ЕС не е приела официално, че ще плаща в рубли, макар да има съобщения, че някои търговци са открили - но още не използват - сметка в рубли в "Газпромбанк". Твърденията, че Германия, Австрия, Италия или Словакия го били направили, са медийни предположения и неправилно поднесена информация, които след това бяха опровергани.

Азерския газ ще е 4.5 пъти по-евтин от настоящата цена на руския газ. Прекъсвайки ни подаването ни правят услуга и ще плащаме по-малко, отколкото до сега. Освен това ще съдим Русия за нарушаване на договора и ще ни изплатят неустойките.
 
Би било направо невероятно и страшно добре за всички ни, ако яко сме се объркАли и стане по очакванията на fast-ито. Толкова невероятно, че звучи като приказка. По-невероятно е само как е възможно някой да фаща дикиш на подобни специалистки прогнози, независимо дали люби или мрази Путин, Русия, Газпром..

Добре, всеки е свободен да си изчислява и вярва, пък нека видим как реално ще се случат тия прогнози.:)
 

Ти изобщо схвана ли какво се казва в поста? Човека е на терен - участва във войната. Не твърди, че няма да превземат Мариупол, а казва, че няма как да превземат Украйна. За един завод и трябва огромен ресурс, а какво остава за другите големи градове. Отдавна казах в темата, че ако се опитат да нападнат пак Киев ще станат за смях пред целия свят. Гледам ти постовете със сърповете и чуковете и се чудя кога ще разберете, че тази денацификация е пародия.

60524633_101.jpg

В Русия има в пъти повече нацисти.
 
В Русия има в пъти повече нацисти.
Въпросът е спорен. Но и да е така, те не част от официалните въоръжени сили. Пък както искат да си ги наричат, нацгвардия, теротбрана или семкаджии.
 
Попаднах на малък тест за чугунени радиатори:
Кое е най-доброто за енергийната независимост и суверенитетът на страната ни?
а) да внасяме само руски газ
б) да имаме няколко източника на доставки
в) да имаме собствен добив
Кой вариант е най-добър за гарантиране защитата на страната ни?
а) да не участваме във военни съюзи и да се пазим сами
б) да сме членове на най-могъщия военен съюз на планетата - НАТО
в) да сме съюзници на Русия
Кой вариант е най-добър за икономиката ни?
а) да сме част от ЕС - дял от износа ни 65%
б) да сме част от Евразийски съюз - дял от износа ни към Русия и страните от ОНД - 2%
в) да не сме част от никакви търговски съюзи
От кое страната ни е спечелила повече?
а) от членството и парнтьорството си в ЕС - дадени вноски 14 милиарда лева, получени средства по програми 23,5 милиарда лева. Положителен баланс 9,5 милиарда лева. Възможност за усвояване на допълнителни безвъзмездни 13 милиарда лева за следващите 4 години.
б) инвестиции в руски проекти- АЕЦ Белене - 3,5 милиарда лева, инвестиции в "Балкански поток" - 3 милиарда лева, приход от двата проекта - 0 лв. Отрицателен баланс - 6,5 милиарда лева.
Ако средната брутна работна заплата преди влизането ни в ЕС е била 550 лв, а сега е 1550 лв, то членството ни в ЕС е:
а) добро за страната ни
б) лошо за страната ни
На кои икономики е по-добре да подражаваме?
а) на тези на Германи, Великобритания, Франция с минимална работна заплата от над 3500 лв
б) на тази на Русия с минимална работна заплата около 400 лв.
Кое е по-добре за страната ни?
а) Европейски модел - да имаме справедлива съдебна система гарантираща наказания за всеки без оглед социалния му и политически статус
б) Руски модел - да имаме неработеща съдебна система толерираща властимащите и хората с възможности, която за 30г не е вкарала нито един политик в затвора.
И последен въпрос - къде предпочитате да берете ягоди?
а) в Западна Европа или САЩ
б) в Магадан, Иркутск или Воронеж
За индивиди, в чиито глави кънтят сърпове и чукове, е прекалено сложно , въпрос за 500лв(колкото им е средната заплата на ватниците).
1. Какъв автомобил искате да имате ?
2. На какъв телефон пишете ?
 
"Миналата седмица сащ отпусна 8 милиарда долара на укро-кенефа - основно за въоръжение.
Тази седмица конгресът гласува още 33 милиарда."


Като сложиш и останалата помощ (само засега) отвсякъде, като добавиш и прибраните кинти на олигарсите.. (А интересно да се види колко ли от тях - тези олигарси на които иззеха кинти - са джурасик, освен Абрамовича. Не съм проверявал, но там си е традиционно да са бая. И ето един много добър начин да дадеш за строежа на Украйна, като същевременно запазиш имидж на ограбен. После можеш да се покаеш и да кажеш, че всичко е било за добро. Интересно как ще се развие съдбата на олигарсите след 'специалната операция', ще имат ли почва във възстановената Украйна.)

Тук също продължават ежедневните актуализации на дигитални помощи: https:// techukraine.org/news/
Мъск и той завчера се регистрирал: "Компанията Starlink Ukraine, представител на SpaceX, току-що се регистрира в Украйна"

И както "пандемията" беше "уникален шанс да се усили дигитализацията на обществата", по собствените, многократно изказвани думи не само на дядо Клаус, но и на всички възможни важни заинтересовани страни, така сега "войната" дава уникален шанс да се продължи и да се внедрят и нови джаджи. И най-вече - в самата Украйна.

И също, пак от там:

WIRED: Войната в Украйна подтиква новите правила за извънредни ситуации в Европа за интернет

Законът за цифровите услуги предостави на Европейската комисия безпрецедентна власт над технологичните компании по време на война.

Подтикнат от нахлуването на Русия в Украйна, това ще даде на властите в блока значително влияние върху това как се управляват големи технологични платформи с повече от 45 милиона потребители в ЕС, като Facebook Meta, TikTok и Amazon по време на пандемии и войни.

„Беше договорено, че когато възникне криза, като заплаха за обществената сигурност или здравето, Комисията може да изисква от много големи платформи, за да ограничат всякакви неотложни заплахи на своите платформи“, казва Хена Вирккунен, финландски член на Европейския парламент (МЕП) от Европейската народна партия, която участва в преговорите."

Тва е супер: еврокомисията получила власт на технокомпаниите. Иначе те се дърпат и недоволстват, нали:) Пак са много отделни - едните искат да ограничават, другите - да освобождават потребителите, но накрая се съгласяват (няма как) и потребителите гризват дръвце.
Остава да видим тълкованията: какво ще се третира като "всякакви неотложни заплахи", които да бъдат "ограничени", и такива подробности.
 

Зомбито Лавров прецака половината опорки на руските рултани и русороби в България .
 
Много ми е интересен Leverage: беше напълно наясно с "пандемичният филм", а сега и той смело налапа двойнствения сценарий. Путин, та Путин. Да, и аз смятам, че Путин участва, но какво стана с онези уродчета, които 2 години въртяха смешния, долен филм към диктат? Сега изсветляха набърже и са на правилната страна - на свободата, на демокрацията, борят се на страната на хората, за да запазят свободите и ценностите на демократичния свят. Наистина? Интересно..
 
Бат' Юри и той бърза "да се дистанцира", че да не яде дръвцето:)

"Роденият в Русия милиардер, технологичен инвеститор и съосновател на Mail.ru Юрий Милнър обещава 100 милиона долара за стартиране на нова инициатива, която ще помогне на украинските бежанци на фона на продължаващата война с Русия.

Това бележи последното усилие на магната от Силиконовата долина – чието състояние се оценява на около 7,3 милиарда долара благодарение отчасти на ранните инвестиции във Facebook и Twitter – да покаже подкрепа за украинците и да се дистанцира от източници, свързани с Кремъл, които му помогнаха да изгради богатството си преди повече от десетилетие."

Тва малко като приказка от "зората на демокрацията" (у нас) - сур-блюк комуняги бързаха да се дистанцират от червеното си минало, доказвайки принадлежността си към синята идея:D (Само дето тогава нямаше заплаха да ги декомунизират. А и щатите начаса заработиха с всякакви възможни комунисти на съответните постове.:) )
 
Ново видео от 29.04.22г.

България и Румъния ще подкрепят европейския път за Украйна, Молдова и Грузия


 
И друго интересно:

Миналата седмица сащ отпусна 8 милиарда долара на укро-кенефа - основно за въоръжение.
Тази седмица конгресът гласува още 33 милиарда.

А междувременно Русия е изстреляла ракети за 7,5 милиарда - за 2 месеца!!! И побеждава...

Прав е Тръмп, че украйна е най-корумпираната държава Евър!


Toва е грешна сметка на западните медии и нашите преписват без да мислят - това е нивото на журналистите които имаме и не трябва да им се сърдим - виновен е разпада на образователната система до образувателна - с у - система, която създава образувания в главите на журналистите - като толкова могат трябва да ги обичаме каквито са си и да обясняваме на останалите.

Медиите грешно приемат че руския военно промишлен комплекс работи за печалба - от бюджета на армията - като западните.

Това че е руския ВПК е продал Калибър на Индия по 6.5 милиона няма никакво значение - това вече е за печалба. и вероятно са им искали толкова защото никоя държава която има технологията - няма да продаде ей така ракета която може да носи и тактическа ядрена бойна глава на 2500 км, на свободния пазар. Като на пазара няма аналог - безаналогово както пишеше някой във форума - плащаш колкото ти поискат.

Руския ВПК е 100% държавен. Цената за руската армия на 1 ракета Калибър произведена със 100% руски компоненти е грубо цената на материалите + пари за заплати на работниците във фабриката, платена в Рубли.

Така че цената на една ракета Калибър, като нищо е доста по-ниска от цената за която една натовска армия си купува Джавелини. (200 000 - 250 000 за един джавелин)


Ако някой се хване за цената на R&D - ами конструкторските бюра също са държавни и руската държава ги държи в режим на конкуренция - като иска дадено изделие и пуска проект на две от бюрата и избира единия от проектите за на въоръжение след това - цената пак е в Рубли.
 
Последно редактирано:
Той даже си изглежда малко като гътнат. Как му викаха "тлъст череп" или нещо такова.:)
 
  • Like
Реакции: Ivo_
Toва е грешна сметка на западните медии и нашите преписват без да мислят - това е нивото на журналистите които имаме и не трябва да им се сърдим - виновен е разпада на образователната система до образувателна - с у - система, която създава образувания в главите на журналистите - като толкова могат трябва да ги обичаме каквито са си и да обясняваме на останалите.

Медиите грешно приемат че руския военно промишлен комплекс работи за печалба - от бюджета на армията - като западните.

Това че е руския ВПК е продал Калибър на Индия по 6.5 милиона няма никакво значение - това вече е за печалба. и вероятно са им искали толкова защото никоя държава която има технологията - няма да продаде ей така ракета която може да носи и тактическа ядрена бойна глава на 2500 км, на свободния пазар. Като на пазара няма аналог - безаналогово както пишеше някой във форума - плащаш колкото ти поискат.

Руския ВПК е 100% държавен. Цената за руската армия на 1 ракета Калибър произведена със 100% руски компоненти е грубо цената на материалите + пари за заплати на работниците във фабриката, платена в Рубли.

Така че цената на една ракета Калибър, като нищо е доста по-ниска от цената за която една натовска армия си купува Джавелини. (200 000 - 250 000 за един джавелин)


Ако някой се хване за цената на R&D - ами конструкторските бюра също са държавни и руската държава ги държи в режим на конкуренция - като иска дадено изделие и пуска проект на две от бюрата и избира единия от проектите за на въоръжение след това - цената пак е в Рубли.

Точно това е. От там идва и объркването на либерастите, като почнат да сравняват бюджетите на САЩ и Русия. Военния бюджет на руснаците е абсолютно равностоен, а може дори да е по-голям, ако вземем за база себестойност на въоръжението, заплати, разходи, гсм и тн. Има и потенциал на ВПК, който на руснаците е с огромен ресурс. Кретените си мислят, че ще им свършат танковете, патроните и ракетите, а то това няма как да се случи. Някъде слушах, че руснаците има ли еди колко си танка и 20% вече били унищожени, още малко трябвало и руснаците вече нямали да имат танкове.... :D Не знам как не се разбира, че нито оръжието ще им свърши, нито хората нито ресурсите. Според мен тези не могат да бъдат победени, ако ще и целия "свободен свят" да ги нападне едновременно. Всъщност не че не може, но цената няма да искат да я платят, щото ще е в рубли :)
 
Точно това е. От там идва и объркването на либерастите, като почнат да сравняват бюджетите на САЩ и Русия. Военния бюджет на руснаците е абсолютно равностоен, а може дори да е по-голям


6ef5sy.jpg


пс: Използвахте смеещи се емотинки на последният ми пост, но не съм видял аргументиран отговор? Ръсите глупости, като Ви покажат доказателства, че не сте прави се криете и сменяте темата.
 
6ef5sy.jpg


пс: Използвахте смеещи се емотинки на последният ми пост, но не съм видял аргументиран отговор? Ръсите глупости, като Ви покажат доказателства, че не сте прави се криете и сменяте темата.
Явно лошия е прав....
 

Горе