Украйна - Русия какво ви е мнението

Утре събалян очаквай.
Ляга си с кокошките.
Моля да не се спекулира с личния ми живот. С кого си лягам не е ваша работа. :confused:

С Днём Великой Победы! Bonne dernière Journée de l'Europe!

Днешният ден е семеен празник за мен и близките ми. Родителите на баща ми се завърнаха живи от нацистки плен с татуирани цифри на ръцете – както татуират животните пред заколение. Дядовците на майка ми пък се прибраха инвалиди от войната – след участия в Дравската епопея и боевете за освобождението на Крим.

Тъжната истина, е че ние винаги ще празнуваме День Победы на 9 май, а Европейският съюз днес отбелязва своя последен Ден на Европа.

Ще обясня защо това е така като потомък на таврийски българин (1) с повече живи роднини в Бердянск, отколкото в България. Призовавам ви да прочетете следващите редове в името на повече от 100-те украински бежанци от Мариупол, Запорожие и Одеса, на които помогна моето семейство.

- В Украйна има войнстващ национализъм. В продължение на години той е втълпяван на масите, подхранван от елитите, толериран от държавата и поощряван от службите. Войнстващият украински национализъм сред цивилните прераства в неонацизъм при военните. Този процес е естествен и логичен. Негови последователи са добре познатите батальони „Азов“, „Айдар“, „Донбас“, „Торнадо“ и много други. Понастоящем тези ултранационалисти са изцяло абсорбирани в украинската армия и се сражават наравно с наборниците и контрактните войници. Навярно затова и в месеците, в които следя войната, видях повече нацистка символика отколкото човек може да види в епизод на History Channel.

- „Героите на Украйна“, на които Столична община кръщава булеварди, са Степан Бандера и Роман Шукевич – признати от историята нацистки колаборатори, военнопрестъпници и терористи. Тяхната Украинска въстаническа армия (УВА) е отговорна за геноцид над поне 3 етнически групи, включително и украинци. Нейното знаме е червено-черният двукольор, който окървави Майдана през 2014-а (2). Той се вее и сега, по войнишките погребения из Украйна.

- „Слава Україні – Героям слава“ е опознавателен поздрав, използван от главорезите на УВА по време на ултрадесния терор през 40-те и 50-те години на миналия век. Иронията е в това, че либералните среди на запад и у нас истерично повтарят този повик, без да си дават сметка за човекомразните му корени.

- „Слава Україні“ е ревизионистична, екстремистка идеология, издигаща смъртта на неукраниците (онези отвъд Галиция) в култ. До събитията от 2013-2014 г. този поздрав е напълно непознат за украинското общество (3). Неговото ехо отеква единствено в прогнилите мазета на футболните ултраси.

- „Слава Україні“ е токсична психопатия, изпиваща крехкия разум. Голяма част от украинската младеж не на шега вярва, че в Русия няма перални и микровълнови печки и това е една от причините руснаците да нападнат Украйна – за да заграбят тяхната битова техника. Същите смятат, че в Русия не са виждали тоалетна, и че Юрий Гагарин е украински герой. Украинската преса уверява читателите си, че руснаците ядат домашни папагали в окупираните територии, а в същото време крие от света средновековните мъчения, на които режимът подлага собствените си граждани.

- Дмитро Кулеба порица президента Радев, защото последният окачестви войната между украинци и руснаци като „братоубийствена“. Причината за това съвсем не е обида от приравняването на защитника с агресора. Сегашната украинска идеология е превъплъщение на мракобесието на Бандера и Шукевич. Според нея руснаците са „хлебарки“ и „нехора“. Всеки, който намира това за неправдоподобно, може да го свери с изказванията на медийни звезди от ранга на Дмитрий Гордон, както и официалните украински власти в лицето на Алексей Арестович и Борис Филатов.

- През 2008-а, няколко месеца след като завърших стажа си в Европейския парламент, посетих Бердянск. Улиците на този град в Украйна не се различаваха по нищо от коридорите на Европарламента в Брюксел. Самоопределението на хората там беше гарантирано и от това не следваше терор. Години след Майдана в този град се завъдиха цели кол-центрове от телефонни измамници, които властите толерираха, само защото мамят руснаци. Бивши гробари пък станаха „Герои на Украйна“, само защото можеха умело да убиват свои сънародници с различен мироглед.

- Революциите не се печелят от мнозинството. Революциите се печелят от малцинството, което не се колебае да употреби сила. Майданът започна като мирен проевропейски протест и завърши като кървава националистическа баня. Европа направи своя избор още тогава – през 2013-а. Тя избра геополитиката пред принципите си. Европа избра да се противопостави на Русия вместо на червено-черните знамена. Под тяхната сянка горяха живи хора в Киев и Одеса, но Европа не повярва на техните сълзи. Войната в Донбас бушува години след тези събития, и хилядите цивилни, които умряха там, вече не бяха от значение. Европа бе направила своя избор.

- Европейският съюз е съучастник в украинската криза. Той се провали в опазването на основополагащите си ценности на мир, плурализъм и антинационализъм. Сега ЕС просто препотвърждават своя избор, като крещи „Слава Україні“. Ето защо и днешният ден е последния Ден на Европа. Приемането на Украйна в ЕС – такава, каквато е тя сега – ще бъде неговият окончателен край – такъв, какъвто си го представяше Робер Шуман.

Антон Желев
 
" - „Слава Україні“ е ревизионистична, екстремистка идеология, издигаща смъртта на неукраниците (онези отвъд Галиция) в култ. До събитията от 2013-2014 г. този поздрав е напълно непознат за украинското общество (3). Неговото ехо отеква единствено в прогнилите мазета на футболните ултраси."

Да Живее България! - И това ще да е екстремистка идеология. Русоробите днеска май ще чупят тъпомера, щом от сутринта се почва с глупостите.
 
Днес бях планирала да съм дама (за разнообразие), дано не се поддам на провокации. :)

Относно укро-изметта, която някои наричат ''бежанци''. Това са ТУРИСТИ!!!

 
И ко ше прайм? Я се съберете един файтон дърти чанти и отрепки като от протестите на Копейкин - и правете протест - за връщане на руските туристи в БГ.
4-25-1024x576.jpg
 
Това с трибагреника е много добър пример, как хората са готови да попият информацията през тяхната призма. По същия начин вероятно римайнда вижда някакви неща, които нормалните хора просто пропускат. Иначе няма никаква логика.

@Krumov , наистина прилича на пръв поглед, ама айде малко логика.
 
Защо продължаваш да се излагаш? Очевидно червеното и бялото (и колаж в него) са фон, а в средата е летичката от ордените. Може да го видиш и от дясно с другия орден или там са сложили полския флаг? :D

Ето ги същите ордени но с други фонове от ляво и дясно. Знам че ти е трудно мисленето но поне не се излагай.

depositphotos_235846756-stock-photo-russian-soldier-armata-battle-tank.jpg
Добре признавам моя грешка.
 
Мен не ме мисли какво виждам - аз от преди войната всичко, което съм казал излиза вярно. Ваште приказки от 1001 нощ за газта, за края на европа, за украйна пада за 2 дни, за великата руска армия, за нацистите, лабораториите, долара се рутел всеки момент, Русия мачка Европа, Европа е на колене и т.н.. - три месеца едни и същи лъжи.
Трети месец - санкциите се увеличават, противно на бръщолевенията, как за 2 дни ЕС и САЩ са щели да мрънкат, и ще видели, че срещу Русия никой не вървял... Та три месеца - рашляците не могат да превземат 2 града и три села в Украйна, РТ събира един килим с използвани джавелини и ги разнасят трета седмица на различни места, да показват как намират оръжие.

А северномонголците загубиха всичко европейско и обедняха в пъти и сами се върнаха в 18-ти век.
 
Това с трибагреника е много добър пример, как хората са готови да попият информацията през тяхната призма. По същия начин вероятно римайнда вижда някакви неща, които нормалните хора просто пропускат. Иначе няма никаква логика.

@Krumov , наистина прилича на пръв поглед, ама айде малко логика.
Впрочем ако се тръгне да се търси логика може да е направено и с цел. Признавам грешката си в случая, но това не променя случилото се на 09.05 като цяло.
 
Последно редактирано:
  • Like
Реакции: Ivo_
Мен не ме мисли какво виждам - аз от преди войната всичко, което съм казал излиза вярно. Ваште приказки от 1001 нощ за газта, за края на европа, за украйна пада за 2 дни, за великата руска армия, за нацистите, лабораториите, долара се рутел всеки момент, Русия мачка Европа, Европа е на колене и т.н.. - три месеца едни и същи лъжи.
Почти нищо.

- края на Европа започна с излизането на британците от ЕС.
- 2та дни се появиха от твойите писания, редит и западните медии.
- ми велика си е
- има ги дори в БГ
- лабораториите също
- рути се редовно, ама много хартия имат
- вече я смачка, на колене е и САЩ и го подават
 
Почти нищо.

- края на Европа започна с излизането на британците от ЕС.
- 2та дни се появиха от твойите писания, редит и западните медии. * Питай нандибандито и себе си на страница 20-30.
- ми велика си е
- има ги дори в БГ
- лабораториите също
- рути се редовно, ама много хартия имат
- вече я смачка, на колене е и САЩ и го подават

milka-marmot.gif
 
Вчера вместо да се извини за злините той продължи да обвинява НАТО, че те били го принудили, че те били почнали войната, че действат коварно и забиват нож в гърба на честната и благородна Русия която спасява милите украинци от злощастния им живот като им изпосъбори градовете, напълни гробищата и ги изсели немили-недраги. Вместо това трябваше да подаде оставка и да каже на народа си за народе извинявай:

- За това че ви нафърморих тази абсолютно излишна никому нужна война.
- За това че 25 хиляди върнахме в ковчези и още поне толкова без ръце и крака.
- За милиардите безсмислено потрошени пари във вид на самолети, кораби, танкове, ракети и друга военна техника.
- За това че през следващите поне 10 години Русия няма да има боеспособна армия и за това че вече никой няма да се съобразява с нея.
- За това че досъборих и без това разклатената руска икономика която се хранеше от износ на горива и нищо друго.
- За това че ви оставям пред избора или да плащате поне няколко трилиона репарации за възстановяване на опустошената Украйна или да карате на санкции до правнуци.
- За това че окончателно досъсипах и без това нелицеприятните представи за Русия като империя на злото. Сега това мнение не ни мърда до 22-ри век.
 
Мен не ме мисли какво виждам - аз от преди войната всичко, което съм казал излиза вярно. Ваште приказки от 1001 нощ за газта, за края на европа, за украйна пада за 2 дни, за великата руска армия, за нацистите, лабораториите, долара се рутел всеки момент, Русия мачка Европа, Европа е на колене и т.н.. - три месеца едни и същи лъжи.
Трети месец - санкциите се увеличават, противно на бръщолевенията, как за 2 дни ЕС и САЩ са щели да мрънкат, и ще видели, че срещу Русия никой не вървял... Та три месеца - рашляците не могат да превземат 2 града и три села в Украйна, РТ събира един килим с използвани джавелини и ги разнасят трета седмица на различни места, да показват как намират оръжие.

А северномонголците загубиха всичко европейско и обедняха в пъти и сами се върнаха в 18-ти век.
Нормален ли си? На кой свет се намираш всъщност!? Еврото се срива всеки ден, повсеместна нечовешка инфлация, в цяла западна Европа призовават за икономии, борсата е в колапс, невиждан от години. Ама не бе, всичко е точно....Европейците обедняват всяка секунда с нечовешки темпове, как не го виждаш това? Скоро ще почнат да гърмят различните видове балани, дето се надуха последните години. Идва икономически апокалипсис, трябва наистина да си много заблуден, за да не го виждаш това. Или да живееш в някаква розово-еропейска химера. Свали розовите очила и виж света в реалните му измерения. Гледката е грозничка....
 
Бяха нужни за пропагандата на ковида. Когато обаче се опитат да заявят своето мнение на мислещи хора са дърти комуняги...
Не знам какво планират заедно всички с този ковид. Но като цяло западния начин на живот и този, който е запазен все още в Русия са различни. Хората изглеждат различни.
Тъжна работа е тази озверялост. Тя изобщо не е от след Ковида и ваксините.
Толкова по-хубаво би било народите да се запазят идентичността.

А ние се надявам да не се въвличаме повече защото я карат едно по едно. Морална подкрепа, хуманитарна, оръжейна и накрая военна с хора. И дотам, ще се стигне след като продължава така.
 
Русия трябва да отиде там, където й е мястото. С под 2% от световната икономика и на 96-място по качество на живот, между две африкански държави.

Путлер страда от параноя и деменция- и за двете е характерно точно такова поведение.
Ненапразно стои в подземен бункер и масата му е дълга 10 метра.....

Пере го сачмата яко... та в тоя ред на мисли - къде беше авиацията на парада? Лошо време?

278774371_10225736137537709_6735315480802723182_n.jpg


И това корито беше потопено от 'буря' и 'лошо време', с такива вълни които виждаме, съмнение няма.
 
Не знам какво планират заедно всички с този ковид. Но като цяло западния начин на живот и този, който е запазен все още в Русия са различни. Хората изглеждат различни.
Тъжна работа е тази озверялост. Тя изобщо не е от след Ковида и ваксините.
Толкова по-хубаво би било народите да се запазят идентичността.

А ние се надявам да не се въвличаме повече защото я карат едно по едно. Морална подкрепа, хуманитарна, оръжейна и накрая военна с хора. И дотам, ще се стигне след като продължава така.

Изглеждат различни та - нарича се мизерия и диващина. Като пиеш цял живот цвик от цистерните и напъваш на глътка препарати за вана - как да изглеждаш?

280390522_5102641816449544_2511215981207130791_n.jpg


'Победителите'
 
" - „Слава Україні“ е ревизионистична, екстремистка идеология, издигаща смъртта на неукраниците (онези отвъд Галиция) в култ. До събитията от 2013-2014 г. този поздрав е напълно непознат за украинското общество (3). Неговото ехо отеква единствено в прогнилите мазета на футболните ултраси."

Да Живее България! - И това ще да е екстремистка идеология. Русоробите днеска май ще чупят тъпомера, щом от сутринта се почва с глупостите.Аз

Това с трибагреника е много добър пример, как хората са готови да попият информацията през тяхната призма. По същия начин вероятно римайнда вижда някакви неща, които нормалните хора просто пропускат. Иначе няма никаква логика.

@Krumov , наистина прилича на пръв поглед, ама айде малко логика.
При него няма логика...
 
Парадоксално е някак си, че българите харесват Путин, а самите руснаци го мразят. Само че никой не смее да протестира срещу него, че онзи веднага ги затваря или убива. Ама един ден гладът на руснаците ще победи страхът им.
 
Парадоксално е някак си, че българите харесват Путин, а самите руснаци го мразят. Само че никой не смее да протестира срещу него, че онзи веднага ги затваря или убива. Ама един ден гладът на руснаците ще победи страхът им.
Ти някога критика от русоробите към Путин виждал ли си? Той им е в сънищата нощес. Пускат го по долни гащи, на кон, на мечка, в подводница, как хваща риба и т.н..

Крум - Нанди - биаро - дефнюз - Иво - Лошия - отбор Геноцид / гаварит Масква. Сите до един антиваксове.
 
Защо промитите мозъци от западна пропаганда си мислят, че ако и ние възприемем западните ценности и им се подчим напълно и София ще стане като Париж, Ню Йорк и Лондон. Не, глупаци, това никога няма да се случи. Никой не ви мисли доброто, никой не иска да живеете добре. Никога няма да ги стигнем по качество на живот. Тук да се живее добре не е тяхната идея, точно обратното е. Ние сме колония, окупирана територия. От нас се иска само послушание и да викаме иес, сър, нищо друго.
 
Хораааа, намерих @nandibandi ! Дала е интервю вчера как Русия ша на спаси от гадните католически свине от САЩ, които искат да поробят света!


едит: еее, Реминда ме е изпреварил, дейба :D
 
Последно редактирано:

Горе