Украйна - Русия какво ви е мнението

Референдумите са логичният завършек на борбата на РУСНАЦИТЕ в Донбас за независимост от укро-кенефа
Те дори нямат пълен контрол над тези региони ама нищо, радвай си се. Това бързане с референдумите е още един знак, че им пари под гз.
 
Понеже някои от тук уж са онлайн предприемачи или там както се водят.

Знаете как работи Google Trends, нали?

Значи това трябва да е доста забавно. Или пак е някаква конспирация? Предполагам е много хубаво да се живее в Русия. :)

Съвпада с новината за мобилизацията.

Screen Shot 2022-09-21 at 13.02.47.png
 
Понеже някои от тук уж са онлайн предприемачи или там както се водят.

Знаете как работи Google Trends, нали?

Значи това трябва да е доста забавно. Или пак е някаква конспирация? Предполагам е много хубаво да се живее в Русия. :)

Съвпада с новината за мобилизацията.

Виж файлът 25782
със сигурност не е много хубаво. Едва ли някой го твърди.
 
със сигурност не е много хубаво. Едва ли някой го твърди.

Ако погледнеш Х страници назад ще останеш с друго впечатление. Горе-долу при започването на конфликта.

Като се оправдаваха, че имат семейство и т.н. иначе биха отишли да живеят там. Няма да цитирам имена. :)
 
Ти ще оцелееш ли? С бастуна ли ще бягаш от великите руски бомби? Ще ти хареса ли децата ти да умрат в жестоки мъки заради претенциите на един изкуфял диктатор?
Човече, имам чувството, че си на 12 години. ''Претенциите на изкуфял диктатор'' - това изречение показва, че си затънал дълбоко в лайната на масовата дезинформация. Дай меменце срещу Костя и нема се плашиш. ;)

п.с. далеч съм от възрастта на бстуните, но в мисловната ти импотентност, какво друго ти остава, освен да се хванеш за възрастта. Питай и биаро дали ще бяга с бастуна. Мисля, че сме на една възраст с него.
 
Нанди, зареди ли се с йод?
Да, Теди. Имам цяла тубичка йодасепт, не се притеснявай за мен. Ти се спасявай обратно под юрганчето.
 
Аз лично не следя особено новините около Украйна, но има неща, които ми правят впечатление като по-горните ми постове.

- САЩ твърди, че загубите на Русия са 70-80к войници.
- Украйна цитира по-малко около 50к.

Това са огромни и жестоки цифри... За сравнение по време на цялата война във Виетнам (20г.) САЩ са загубили около 58к.

При 70-80к това прави ~10к на месец. Или 330+ на ден. Звучи абсурдно...

Обаче след тази мобилизация данните всъщност може и да са реални. Иначе защо ще мобилизираш резервите си ако активната ти войска се справя със задачите си?

Тъжна картинка... :cry:
 
Относно лъжата Буча-2

Материалът е преведен от Поглед инфо. Преди да сте рипнали срещу медията - досега не сте опровергали нито една тяхна статия. Срещу вашите фалшиви телеграм канали и дойче зелета обаче имаме повече от достатъчно доказателства, че лъжат. И така:

Военният кореспондент на "КП" Александър Коц, който е живял в града месец и половина, разказва защо Зеленски лъже.


Какви са обвиненията

В покрайнините на Изюм са открити масови гробове. И веднага откриха и виновника.

Европейският съюз е дълбоко шокиран от повече от 440 тела, открити от украинските власти. Ръководството на Русия и всички замесени в това ще бъдат подведени под отговорност“, каза евродипломатът Жозеп Борел.

Осъждам строго зверствата, извършени в Изюм по време на руската окупация. Отговорните ще бъдат подведени под отговорност“, каза френският президент Еманюел Макрон.

Геноцид, изтезания, отвличания, Втората Буча“, започват да бълват заглавия западните медии.

Съгласен съм с „Втората Буча“. Тук, както и в първия път, има куп необосновани обвинения и маса несъответствия, които говорят повече срещу Киев, отколкото срещу Москва. Но на първо място,

Кой стреля

Имахме такава шега в Изюм. 50 пъти да отидеш до тоалетна - медал "За храброст", 100 пъти - Орден за храброст. Живеехме в административна сграда, нямаше ток и канализация, ползвахме лятната тоалетна - на улицата. И ако зад тухлените стени чувствате поне някаква защита, то отвън - чиста лотария.

А само по разписанието на украинските войски, Изюм се удряше два пъти на ден - сутрин и вечер. Виж, извън графика – както дойде. Като правило, нещо реактивно - "Смерч" или "Ураган", имаше и от балистичните "Точка-У". Нашата противовъздушна отбрана, като правило, прихващаше летящи ракети, но касетъчните заряди все пак сработваха във въздуха. В този момент беше по-добре да си в сградата.

А в паузата между "задължителната програма" в различни части на града се взривяваха все същите касетъчни боеприпаси и гърмяха снаряди от натовски гаубици М777. От разположената под нас военна болница колите тръгваха към зоната на обстрела и скоро се връщаха с окървавени цивилни, които бяха оперирани точно там.

Живях така месец и половина, когато изглеждаше, че отиването на фронтовата линия е почивка от артилерийския терор, който Украйна организира за Изюм. Мъртвите тогава бяха погребани в импровизирано гробище в гората. Освен това, то се беше появило още преди пристигането на нашите войски.

Защо датите не съвпадат

И сега Владимир Зеленски разтърсва Instagram със снимки на този гробищен двор като доказателство за „геноцида“ от руските военни. Изюм беше залят от журналисти, появиха се все нови и нови снимки. И тъкмо те пораждат все повече въпроси.

Как, например, хората, които са загинали през март (както е посочено на датите на кръстовете), могат да станат жертви на руски мъчения, след като ние превзехме града през април? Освен това, защо тези престъпници бележат следите от своите престъпления с кръстове? По-логично беше да се направи тайно погребение някъде далеч в гората, което никой никога няма да намери.

И аз вече съм виждал такива спонтанни гробища - в Рубежное, Северодонецк, Лисичанск ... Загиналите от украински обстрел бяха погребвани в дворовете на многоетажни сгради, градски паркове, зад тролейбусната спирка, близо до детска площадка, разорана от нещо долетяло от по-голям калибър. Всяко от тези погребения е доказателство за безразборния огън, който се практикува от украинските войски, обстрелвайки градовете.

Но на никого не му хрумна да нарече мъртвите "жертви на мъчения".

Кого и как погребвахме

И още по-странно е да представят мъртъв украински войник с мобилен телефон в джоба си за разстрелян пленник. Видях десетки пленници в Изюм. И първото нещо, което изземват, е мобилния телефон. Връзка там така или иначе няма, но оперативен интерес представляваше съдържанието на мобилните телефони. Контакти, кореспонденция, видео. Да държите телефона си в плен е невъзможно. Как са се озовали в джобовете на ексхумираните „пленници“, т.е. войници?

И аз ще кажа. Спомням си горските насаждения край Сулиговка, осеяни с трупове на украински войници. Силите на МСУ не можеха да бъдат изхвърлени дълго време, докато накрая покриха позициите им с термобаричните заряди на Слънцепек. И дори в окоп не можете да се скриете от тях. Имаше много мъртви и представляваха ужасна гледка. От нечии джобове са извадени документите на гърдите, но никой не е правил подробна проверка.

Дълги дни и седмици те лежаха без упокой в полето.

Руското командване се свърза няколко пъти с врага, предложи хуманитарна пауза, гарантира безопасността на погребалните екипи. Но в отговор получи само псувни. На чист руски, между другото, език.

И когато започна да се затопля, нашите бойци (не без риск за живота си) започнаха да събират телата на врага и да ги изнасят в същата тази гора. Багерът копае дупка, в която са заровени украински войници. Един от надписите върху кръст гласи: „ВСУ. 17 души.

Те отказаха да вземат своите, бяха заровени от чуждите. И така, какво сме виновни? Намерихте "примка" на врата на някого? Мога да предположа, че при изнасянето на телата от позициите е имало съмнения, че могат да бъдат минирани, имало е такива прецеденти. Затова издърпваха труповете както можеха. Звучи богохулно, но във войната има съвсем други морални норми. На мъртвите не им пука, а живите трябва да бъдат защитени.

Тук, както и в първия, „бучински“ път, има куп необосновани обвинения и маса несъответствия, които говорят повече срещу Киев, отколкото срещу Москва.

На кого и защо е необходимо

Напомням, че след изтеглянето на руските войски от територията на Киевска област никой не е представил доказателства за убийствата на цивилни в Буча от нашите войски. Информационната пяна утихна, интересът към събитията от онези дни изчезна и никой не отговори на неудобните въпроси.

Чия артилерийска стрелба уби хората на улицата, което показаха всички световни медии. Кой застреля нещастниците в мазето с бели превръзки на ръкавите - разпознавателните знаци на руските сили? По кого позволява нацисткият "Боцман" на войниците си да откриват огън в един от клиповете, ако руските войски вече са напуснали града?

Тогава киевските власти организираха натурален терор, търсейки „сътрудници“ и „агенти на нашествениците“. И разстрелваха хората без съд и следствие.

Същото се случва днес в Изюм. А масовите гробове са много удобна история за прикриване на престъпленията им. И за да убедят Запада в руските зверства. И най-важното - версията работи. С Буча това нали „мина“?
 
Човече, имам чувството, че си на 12 години. ''Претенциите на изкуфял диктатор'' - това изречение показва, че си затънал дълбоко в лайната на масовата дезинформация. Дай меменце срещу Костя и нема се плашиш. ;)

п.с. далеч съм от възрастта на бстуните, но в мисловната ти импотентност, какво друго ти остава, освен да се хванеш за възрастта. Питай и биаро дали ще бяга с бастуна. Мисля, че сме на една възраст с него.
Той биарото да не ти е мъж, защото сте на една и съща степен на умствена изостаналост.

 
Аз мисля че скоро ще има примирие! Освен че наляха пари за оръжие, западните олигарси там наричани корпорации притежават и около 28% от Украйна - обработваема земя в източна и южна украйна. Русия вземе ли властта там, то тия корпорации остават на сухо.
Та ще се съгласят на автономия на 4-те области в рамките на Украйна, може би дори Украйна ще се федерализира, като и западните етнически области също се са автономни. Ще видим...
Но руснаците тръгнат ли със 300 000 войска, Украйна я бройте за ликвидирана държава, може и някои от другите и съседи ще успеят да прилапат по малко територия, ама надали .
 
Аз мисля че скоро ще има примирие! Освен че наляха пари за оръжие, западните олигарси там наричани корпорации притежават и около 28% от Украйна - обработваема земя в източна и южна украйна. Русия вземе ли властта там, то тия корпорации остават на сухо.
Та ще се съгласят на автономия на 4-те области в рамките на Украйна, може би дори Украйна ще се федерализира, като и западните етнически области също се са автономни. Ще видим...
Но руснаците тръгнат ли със 300 000 войска, Украйна я бройте за ликвидирана държава, може и някои от другите и съседи ще успеят да прилапат по малко територия, ама надали .
ей го поредния облъчен, 28% как изкара и той не знae
 
всъщност 28% е тази част от земеделската земя, която не е успяла да стане собственост на сащ-ски корпорации. Когато говорим за украинско зърно, трябва да е ясно, че то е американско и това не е тайна.

Той биарото да не ти е мъж, защото сте на една и съща степен на умствена изостаналост.
Точно ти с тъпите мемета недей да говориш за умствена изостаналост. Ти си напълно неадекватен по отношение на разговора за войната. Никаква конкретика - празно тролене с по някое идиотско меме за разкош.
 
И друго да кажа, Щатите ще са силни докато Европа търпи кукловодите си, в момента в който европейците изритат елитите си, нещата ще започнат да се нормализират. В момента всякак се опитват да ни убеждават как Русия щяла да се разцепи, как това и бил краят... но реалността е съвсем друга, това са последните дни на САЩ и като умираща империя сега в последните си мъки прави поразия след поразия
 
Точно ти с тъпите мемета недей да говориш за умствена изостаналост. Ти си напълно неадекватен по отношение на разговора за войната. Никаква конкретика - празно тролене с по някое идиотско меме за разкош.
Такива изроди трябва да се тролят. Само трол и гавра за теб!

"Акъл се набива, Томиславе, на умен човек! На прост човек КУР се набива!"
 
И друго да кажа, Щатите ще са силни докато Европа търпи кукловодите си, в момента в който европейците изритат елитите си, нещата ще започнат да се нормализират. В момента всякак се опитват да ни убеждават как Русия щяла да се разцепи, как това и бил краят... но реалността е съвсем друга, това са последните дни на САЩ и като умираща империя сега в последните си мъки прави поразия след поразия
ако слушам вас ватниците САЩ умира от преди да съществува :D
 
Такива изроди трябва да се тролят. Само трол и гавра за теб!

"Акъл се набива, Томиславе, на умен човек! На прост човек КУР се набива!"
Нещо си изнервен, ми се струва - защо? Защото днес никой не ти го е набил? :)
 
Аз мисля че скоро ще има примирие! Освен че наляха пари за оръжие, западните олигарси там наричани корпорации притежават и около 28% от Украйна - обработваема земя в източна и южна украйна. Русия вземе ли властта там, то тия корпорации остават на сухо.
Та ще се съгласят на автономия на 4-те области в рамките на Украйна, може би дори Украйна ще се федерализира, като и западните етнически области също се са автономни. Ще видим...
Но руснаците тръгнат ли със 300 000 войска, Украйна я бройте за ликвидирана държава, може и някои от другите и съседи ще успеят да прилапат по малко територия, ама надали .
Колкото със 200 000 изринаха Украйна, нали?
Ходиха по затворите, мобилизираха войници от Крим и ДНР/ЛНР, но не стигат. От Чечня пък изпратили даже и местната милиция, защото няма вече кого - и всичко това, като не стигна и ще изпратят още 300к?

Ще имат ли достатъчно пари, за да им купят техника от Иран и Северна Корея? Защото освен калашниците и артилерията, другото май им е на привършване? В момента използват С-300, за да стрелят наземни цели - можеш да се досетиш, че това е крайна мярка.

А това с 28те процента имаш ли някакъв източник, освен: едно дърто комунистическо пиянде в кръчмата ми разказа?

САЩ ги чакам да се разпаднат от 500 страници на сам - толкова омраза към една държава, която пряко не ви е направила нищо и накрая ще излязат най-чисти от целия този конфликт. Долара и той щеше да потъне. Май май по-вероятно е Китай да си вземат централна Азия и братушките да останат сами.

пс: При предишната им мобилизация се е сменил режима, да видим този път дали ще им хареса на московчани да отидат на фронта, при това през зимата.
 
Доставя истнско удоволствие да видиш как джендърите, мислещи се за ''западняци'', жално квичат. Една проста дума - ''референдум'', а предизвиква такава истерия у либерасткия планктнон. :)
 

Горе