Украйна - Русия какво ви е мнението

Китай е добавил китайските имена на осем руски географски обекти в Русия в своите карти
Министерството на природата на Китай публикува на официалния си уебсайт "Изисквания към съдържанието на обществените карти". Така, в точка 14 от документа се казва, че за осем имена на географски обекти в Русия, освен чуждите им имена, в скоби трябва да бъдат посочени и китайски имена.
Това са тези обекти:
  • Владивосток (Heishenwei), Уссурийск (Shuanchengzi)
  • Уссурийск (Shuanchengzi)
  • Хабаровск (Боли)
  • Благовещенск (Hailanbao)
  • остров Сахалин (Quedao)
  • Нерчинск (Нибучу)
  • Николаевск на Амур (Miaoze)
  • хребет Становая (Вейсинан-Линг)
Тези региони някога са принадлежали на Китай, но по време на династията Цин попадат под руска юрисдикция чрез
редица договори, които в Китай се считат за неравноправни.
След падането на династията правителството на Република Китай отказва да признае, че Русия законно притежава тези територии, а след това комунистическото правителство под ръководството на Мао Дзедун и Дън Сяопин започва преговори с Руската федерация по териториалните въпроси.

Удавника се хваща за сламка :)

Ей сега Китай и Русия ще се скарат заради това, а Индия ще каже спираме да си произвеждаме сами, по лиценз руски свръхзвукови противо-корабни ракети коiто са само 500 км по бавни от това да се броят за хиперзвукови и могат да носят тактически ядрени бойни глави и ще минем на американско оръжие което не се продава с такива възможности. Освен че са много по-скъпи и не се предоставя ноу хау да си ги правим сами. :)


Не знам защо запада продължава да си лъже хората и да им вдъхва фалшиви надежди че Украйна може да победи. После де програмирането ще е много тежко за повярвалите. :)


Първо: министерство на природата няма. Има министерство на Екологията и Околната среда.

Второ: Китай доста добре си предоговори всички териториални спорове с Русия още през 90те когато президент беше слабака Елцин, в Русия имаше 2500 процента инфлация. Ако искаха да ги изгърбят тогава можеха с много и със съвсем малко корупция. :)

Трето: при Соловлев вчера беше ръководителя на катедрата по далечен изток на МГУ (Московския Държавен Университет) и съвсем други неща си говореха. По това време в Китай е било вече след полунощ и това министерство трябва да работи в събота за да го изкара сега

Четвърто: Нито един от про китайските канали на руски не го споменава също

Пето: Линк до китайския сайт на министерството - ние ще си го предем.

Шесто: В момента се наблюдава пик на фейковете преди края ще е така

Пак диверсанти в някакво руско село - само че объркали табелката.

photo_2023-03-12_08-25-35.jpg

Видеото



photo_2023-03-12_08-25-40.jpg

Местните жители до табелката без двете точки

 
  • Like
Реакции: Vbb
Войната, ще приключи на 9-ти май 2021 година. Може да обърнете внимание на подписа ми.
 
Това не е де юре война. "Възхищавам" се и на двата, или повече лагери за нищоговоренето, като цяло в тема от която, може да бъде отпечатана в многотомник-енциклопедия.
 
@contra , къде изчезна бандитката? Ако не знаеш нищо по въпроса, ще трябва да питаме онзи другия.
 
Войната, ще приключи на 9-ти май 2021 година.
Ще се връщаме назад във времето ли, Дафни??? :)
 
Боян Чуков във ФБ: "Днес вероятно са нанесени удари по подземни командни бункери на висшето ръководство на ВСУ. Руските ВКС използваха необичайно голям брой ракети "Кинжал" за поразяване на целите. Това се случва за първи път от началото на СВО. Допускам, че във въпросните бункери е имало достатъчно голям брой офицери и на НАТО, които разработват съвместно с ръководството на ВСУ елементи на предстоящата контраофанзива на НАТО/Киев. Засега няма достоверна информация за поразените цели. Не изключвам да са унищожени и ключови телекомуникационни центрове, които координират действията на ВСУ на бойното поле. Ракетите "Кинжал" са много скъпи, не се неутрализират от ПВО. Ползват се предимно за поразяване на ключови цели. Вероятно до няколко дни ще има повече информация по случая."

Update по темата: Новината Тук.

photo_2023-03-12_10-43-48.jpg
 
Безспорни доказателства, че СП е бил взривен от проукраинска група:

331891013_1827518617770463_367258377120386254_n.jpg


BTW, забелязвате ли как, винаги, когато сащ натопяват украинците за техните собствени (на щатците) действия, присъства и българска следа. Не чешка, не латвийска, не румънска - българска. Така беше и с взривяването на кримския мост.

 
  • Haha
Реакции: Vbb
@contra , къде изчезна бандитката? Ако не знаеш нищо по въпроса, ще трябва да питаме онзи другия.
Преди няколко дена я пуснах да си ходи буща из селото.
 
Преди няколко дена я пуснах да си ходи буща из селото.
Устремила се е към депутско кресло, ти какво мислиш по въпроса?
 
и никога ли не си чувал, че жена с власт е гадно брр...

С жена и дъщеря вкъщи, дали па не знае?

И все пак го има и тоя момент

334970902_160172870189265_8038540711035187376_n.jpg
 

Гражданска война в Молдова заради Украйна, страшно е! ВИДЕО​

Прозападната президентка Мая Санду вече заяви, че протестът със сигурност ще прерасне в безредици, според нея "Русия стои зад всичко"​


Тежки сблъсъци между протестиращи и полицаи в Кишинев, след като поддръжници на опозиционната партия Шор в Молдова излязоха в неделя на нов митинг срещу политиката на Мая Санду, нарастващите цени и "въвличането на страната във война", предаде Франс Прес.

Колоната от демонстранти тръгна от централния столичен булевард "Стефан Велики", водена от депутати от парламентарната фракция на Шор и граждански активисти. Според соросоидните медии, всичко това е организирано от Русия, за да се неутрализират "западните ценности и демокрацията".
Хората носят транспаранти и плакати с надписи "Срам", "Не е нашата война!", "Спрете ръста на цените", "Искаме достоен живот", "Не ни заплашвайте с прокуратурата!", "Оставка на Мая Санду", както може да се види от снимки и видеа, които се споделят в социалните мрежи.

Прозападната президентка Мая Санду вече заяви, че протестът със сигурност ще прерасне в безредици и изрази увереност, че Русия стои зад организирането на протестите. Междувременно протестиращите скандират "Русия!", а полицията насилствено отнема мегафони, започнаха и сблъсъци.

Възрастен мъж, който бе излязъл да демонстрира гражданската си позиция, беше съборен на земята от силите за сигурност и загуби съзнание. Още един протестиращ в Кишинев беше повален от униформените, информират опозиционните медии в Молдова.

В центъра на Кишинев продължават се стичат протестиращи от цялата страна, въпреки, че полицията се опитва да им попречи. Така например, протестиращи от град Белци тръгнаха пеша към столицата, след като автобусите им бяха спрени от полицията.

 
Специално за @ReminD, който изтрепа в интернет половината руски генералитет.

Пoгребението на Дмитро Коцюбайло

d1ca13da1dc9cb57747acb23b5590275_1678448432_extra_large_1.jpeg
 
,, ЗА ТЕЗИ, КОИТО НЕ РАЗБРАХА И ПОДКРЕПЯТ ФАШИСТКИЯТ РЕЖИМ В Украйна - Украинци ПИТАТЕ ЗАЩО?
ЕТО ЗАЩО!
ДА ПРОЧЕТАТ И ВСИЧКИ АМЕБИ ОТ ЕС, НАТО И УЖ ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВЯТ!
Когато Сашко Бели се появи в Западна Украйна през февруари 2014 г.и започнаха да крадат и се сдобиват с оръжие, а тълпата крещеше „Москаляку на Гиляку“, /Руснаците на бесилото/, вие казахте, че това е хаос, но „няма фашизъм в страната“.
Когато на 14 март 2014 младите момчета Жудов и Шаров бяха застреляни от прозорците на националистическата „Просвита“ в Харков, вие казахте, че това е политика – „но няма фашизъм в страната“.
Когато през април същата година подразделението на,,Ягуар", което натръшка на земята повече от 70 души антимайдановци, а после всички те бяха вкарани в затвора и в следствени арести в продължение на много месеци и години, вие казахте - в града ще е по-спокойно - "важното е, че няма фашизъм в страната" .
Когато на 2 май повече от 50 жители на Одеса бяха изгорени живи в сградата на профсъюзите, вие казахте–трябва да се изяснят нещата, кой го направи, „но фашизъм в страната ни няма! "
Когато на 9 май 2014 г. невъоръжени цивилни бяха разстреляни от танкове и бронетранспортьори в Мариупол, вие казахте, че всичко това са фалшификати – „няма фашизъм в страната“.
Когато на 2 юни въоръжените сили на Украйна обстрелваха Луганск от авиацията, вие казахте - някакъв климатик е избухнал - "няма фашизъм в страната".
Когато започнаха да бомбардират Донбас, вие казахте –е, нали ние сме живи „важното е, че в нашата страна фашизъм няма! “
Когато тръгнаха първите нощни факелни шествия, когато през септември, под общия писък и ярост, най-големият паметник на Ленин беше изхвърлен в Харков, когато ултрасите издадоха индулгенция за беззаконието и беше въведена АТО в страната, вие казахте - само да няма война, - "важното е, че при нас фашизъм няма!"
Когато през цялата следваща година ги притискаха, вкарваха зад решетките, измъчваха всички, вие казахте – „няма фашизъм в държавата“.
Когато бяха разкрити фактите за безброй военни престъпления на националните батальони "Азов", "Донбас", "Айдар", ,Десен сектор", "Торнадо" и други срещу цивилни жители на Донбас, насилие, изтезания, убийства, грабежи, когато бяха разкрити десетки общи гробове на измъчвани и разстреляни цивилни, когато откриха,, Алеята на ангелите "в Донецк на невинно убитите деца, нищо не казахте, а замълчахте – „няма фашизъм в държавата”.
Но когато започна спасението и освобождаването на Донбас, вие потръпнахте и бяхте изненадани -,, ама как така, нали у нас фашизъм няма?"
Когато къщите и инфраструктурата започнаха да се рушат от снаряди и ракети и се появиха и цивилни жертви, вие се уплашихте и започнахте да крещите:,, Ама нас за какво? Не искаме такова освобождаване! Не ни трябва такъв "руски свят"! Нацистите ни нападнаха!"
Когато ви беше убедително обяснено и показано, че руснаците стрелят само по военни обекти и места с концентрация на националистическите батальони и въоръжените сили на Украйна, че нацбатальоните и въоръжените сили на Украйна крият военната си техника в мирни райони, между жилищни сгради, че те са се разположили в училища и жилищни апартаменти и стрелят оттам, че сте си затворили очите и запушили ушите за това и само повтаряте - всички лъжете, това са само руснаците - те са фашисти.
Когато във всички ваши градове започнаха да връзват хората за стълбове без съд и присъда и да издевателстват над тях...
Когато,,Азов"започнаха да се крият зад жителите на Мариупол, използвайки ги като жив щит...
Когато мръсникът азовец се обажда на майката на убития руски войник и й се присмива по видеовръзка, разказвайки подробно как е убил сина й...
Когато изроди в Харков стрелят по краката на руски пленени войници и довършват до смърт ранените...
Когато в мазето на жилищна сграда в Мариупол, където "Азов" оборудва убежището си, намират осакатено тяло на младо момиче, без ръце, със свастика, издълбана на корема...
Когато на руски военнопленник му отрежат пръстите и го изгорят жив...
Когато винничанин изрод от Тербат публично измъчва и убива човек с нож в окото на видео...
Когато...
И тези доказателства не ви стигат...Вие така и не разбрахте от какво дойде да ви спасява Русия.
Вашите въпроси "ама нас за какво?" и „Защо?" така и увиснаха във вашето,, ние не сме молили да ни освобождават и,, на нас не ни трябва такъв Руский мир".
Тогава знайте, вие, в чиято страна,, фашизъм няма", сега освобождават не вас,... а от вас!!!"
 
  • Love
Реакции: Vbb

Горе