Украйна - Русия какво ви е мнението

иначе щеше да види
То вижда, не се безпокой. Тва със ''сложил съм те в игнора'' е някаква джендър поза. Истината е, че следят какво казват ''игнорираните'', следователно им се дразнят ужасно и вмъкват обиди към тях в дебилните си постове.

То само по това можеш да съдиш колко му е акъла. :)
 
  • Haha
Реакции: Vbb
То вижда, не се безпокой. Тва със ''сложил съм те в игнора'' е някаква джендър поза. Истината е, че следят какво казват ''игнорираните'', следователно им се дразнят ужасно и вмъкват обиди към тях в дебилните си постове.

Така е, и мен няколко пъти игнорирани от мен боди(де)билдъри ме цитираха, но игнора е пълен. Вместо да се връзваш да спориш с такива, или дори да им отговаряш, излез поспори с някое животинче навън, то поне има теоретичен шанс да те разбере. Психодесните и джендър-либералите от сектата на Светия бустър, да се свети Спайк-а му, са тежък медицински случай. Такива са и политиците, на които се кланят и възхищават, и които всичките са за лудницата, където спокойно могат да си играят на война, на пандемия и на тормоз върху хората.
Администрацията на форума сериозно трябва да се замисли за имиджовата вреда и отлива на потребители, които шепа джендър-либерал-психо-десни, по душа "Съчки събирам"-крайно леви му причиняват. От скоро съм регистриран, но вече няколко пъти се замислям да си изтрия профила. Няма тема, независимо от тематиката, в която гореспоменатите да не се изцвъкат и да не нахейтят. Тук не става дума за толерантност, а за елементарна хигиена.
 
поспори с някое животинче
Уверявам те, с животинките се разбираме перфектно. Те са умни същества.

Администрацията на форума сериозно трябва да се замисли за имиджовата вреда и отлива на потребители,
Тук няма как да се съглася. Същите аргументи излагат и психо-десните (новите комсомослки секретари), когато настояват да се почисти форума от руската пропаганда и нейните глашатаи (моа!).

Истината е, че Предприемач е един от малкото органично живи форуми именно заради свободната модерация. Проблемът е по-скоро в това, че някои от обиждащите са им лични аверчета и на репортите срещу тях не винаги се реагира. В същото време хора, провокирани от техните обиди, биват наказвани с бан. Такъв беше случаят с етерИум, който беше предизвикан от ретарда. Обиждаха и двамата, но само единия получи бан.

Както и да е... да се придържаме към темата.. :)
 

Западни медии: ВСУ "всичко захвърлят и бягат", но Киев още обещава да си върне Бахмут​

Украински войници призовават Зеленски да нареди отстъпление​


DW съобщава, че Зеленски продължава да мами западната преса, като обещава да превземе Бахмут. Президентът на Украйна обеща да "унищожи" руските войски, които почти са обкръжили Бахмут. Според DW бъдещето на Украйна зависи от тази битка.

Ройтерс сравнява продължилата месеци битка за града с битките от Втората световна война, наричайки я най-кръвопролитната пехотна битка в Европа от 1939 г. насам.





The Guardian цитира командващия украинските сухопътни сили генерал Александър Сирски, който казва, че украинските въоръжени сили използват отбраната на Бахмут, за да спечелят време, докато Украйна може да извърши очакваната пролетна офанзива.

Сирски казва още, че Киев използва възможността да унищожи колкото се може повече руски войници и да натрупа резерви: „Трябва да спечелим време, за да натрупаме резерви и да започнем контранастъпление, което е близо“, казва Сирски цитиран от изданието.

Анализаторите имат различни мнения относно стратегическото значение на Бахмут, но градът е придобил важен политически статут и двете страни инвестират значителни ресурси в битката.

Киев предупреди, че падането на града ще отвори свободен път за руските сили дълбоко в района на Донецк.

The Guardian припомня, че в последните дни се появиха десетки видеоклипове, публикувани от украински войници, воюващи край Бахмут. Те призовават Зеленски да нареди отстъпление.

"Всичко захвърлят и бягат", казва украински командир истината за подчинените си пред The Washington Post. Качеството на въоръжените сили на Украйна е спаднало поради големи загуби сред опитните военни, твърди изданието.

„Имаме много малко войници с боен опит“, обяснява пред американското издание командирът на батальон от 46-а десантно-щурмова бригада с позивна Купол. Всички те или загинаха, или бяха ранени.

Проблем за въоръжените сили на Украйна е станал и дезертирането на новобранци, липсата или ниското ниво на подготовка.

При пристигането на 100 войници командирите нямат достатъчно време да ги подготвят. Военният казва, че получава заповеди незабавно да поведе неподготвени войници в битка, а те „захвърлят всичко и бягат“. Липсата на боеприпаси също влияе на ситуацията.

В Бахмут, разбира се, е просто месомелачка. За много новобранци, които отиват там, това се превръща в лотария, където животът им е заложен на карта, - цитира списание Military Watch думите на украински ветеран пред германските медии.

Изданието подчертава, че според военните „интензивността на боевете и обстрелите е била колосална дори за хората, които са оцелели след гражданската война от 2014 г. в Донбас“.

Военни експерти смятат, че предаването на града ще погребе кариерата на главнокомандващия въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни. Затова в района на Часов Яр украинското командване съсредоточава голяма ударна сила и възнамерява да удари фланга на руските щурмови части с най-малко десет бригади, за да деблокира града и да унищожи руските части, обкръжили Бахмут.

Ударният "юмрук" ще бъде оборудван с дронове бомбардировачи и танкове Leopard, които се трупат в Часов Яр от февруари.



Русия ще победи

Експертът от American Thinker Джаред Питърсън вече признава победата на Русия във военния конфликт, наричайки го „мъчителен“ и „болезнен“.

„Украйна губи поколение млади мъже, и всичко това, за да подкрепи отслабващата планетарна хегемония на САЩ“, пише Питърсън, наричайки войниците на ВСУ „пушечно месо за онези, които ходят по коридорите на Държавния департамент и Пентагона“.

Питърсън заключава, че Западът трябва незабавно да промени курса си в Украйна. Ако той продължи да проточва войната, която не може да бъде спечелена, да изостря минали грешки, умишлено да създава усещане за изолация и заплаха в Русия, тогава Щатите скоро ще бъдат в точка, в която тази война може да бъде продължена само чрез директно навлизане на войски на НАТО.

А това създава сериозна възможност за унищожаване на цивилизацията. „В края на краищата, каквото и да се случи на бойното поле, руснаците няма да търпят превръщането на Украйна в огромна американска военна база на предната им веранда".

Бившият съветник на Тръмп, полковникът от американската армия Дъглас Макгрегър, също заяви, че САЩ не могат да победят Русия дори на полетата на Украйна.

"Русия не е Сърбия или Ирак. Ние не можем да победим Русия. Тя ще постигне целта си в Украйна и ще унищожи украинските въоръжени сили, твърди военният.

- Киевският режим няма да оцелее. И в резултат НАТО няма да оцелее – ще се разпадне. Защото хората в Европа най-накрая ще разберат какво правим: водим войни в чужбина на висока цена за тях и в ущърб на националните им интереси, в ущърб на тяхната сигурност.

- И също, че Путин не е д-р Зло и не се интересува да води война срещу останалата част от Европа, напротив, той иска да прави бизнес с нея, казва Макгрегър.
 

Русия е загубила 42% от приходите си от петрол заради западните санкции​

Въпреки спада на прихода изнасяният от Русия петрол все още "приблизително същото" количество, според МАЕ.

"Това показва, че режимът на санкциите на Г-7 е ефективен, като не ограничава глобалните доставки на суров петрол и продукти, като същевременно ограничава способността на Русия да генерира приходи от износ", заяви енергийната агенция на ООН.

Дам, санкциите не работели ...
 
Дам, санкциите не работели ...
аз като ти казвам , че си ТЪПАК значи е така!

Финансовата министърка шокира с прогноза: Държавата фалира, курсът на еврото се променя​

Вървим към свръхдефицит, може да се наложи взимането на заем от МВФ, за да се спаси фискалната стабилност, смята още Велкова​


Финансовият министър Росица Великова-Желева направи много лоша прогноза за страната. Според нея сме застрашени от фалит, тъй като има сериозен проблем за поддържането на фискалната стабилност, съобщава БГНЕС.

Съществува риск за промяна на съществуващия курс на лева към еврото. За неопределено време се налага отлагане на присъединяването ни към еврозоната.

Може да се наложи взимането на заем от МВФ, за да се спаси фискалната стабилност. Това ще наложи сериозни финансови рестиркции. В тази ситуация ще се стигне и до замразяване на доходите.

Това са само част от сериозните проблеми пред, които е изправена страната ни. Те се съдържат в доклад на министъра на финансите Росица Велкова-Желева.

Става дума проект на протоколно решение на Министерския съвет за одобряване на параметри, допускания и мерки за разработване на проект на Закон за държавния бюджет на Република България за 2023 г., актуализирана средносрочна бюджетна прогноза за периода 2023-2025 г. като мотиви към него и средносрочна бюджетна прогноза за периода 2024-2026 г.

„Разработените от Министерството на финансите разчети показват, че при запазване действието на приетите през 2022 г. политики и отразяване на фискалните ефекти от влезли в сила нормативни актове, предопределящи приходите и разходите, целогодишният ефект за 2023 г. предполага значително влошаване на бюджетното салдо на сектор „Държавно управление“ в размер на 6,9 на сто от БВП, за което Министерството на финансите сигнализира още през месец август миналата година“, алармира министърът на финансите и добавя, че това е резултат от политическите мерки, взети от последните няколко Народни събрания.

Тя подчертава, че в резултат на мерките, които бяха предприети от 47 Народно събрание, което излъчи правителството с премиер Кирил Петков и финансов министър Асен Василев,

„целогодишният ефект от прилагането на тези политики и изместването на нереализираните инвестиционни разходи водят до значително увеличаване на разходите по бюджета за 2023 г. и в средносрочен план дефицитите са отново в порядъка на 6-7 % от БВП“.

При тези параметри, без предприемане на консолидиращи мерки, се очертават следните рискове:

1. Сериозно се влошава в средносрочен план поддържаната фискална устойчивост;

2. Променя се структурата на разходите в полза на постоянните разходи за социални плащания и възнаграждения и липса на гъвкавост за отпадане на действащи и реализиране на нови политики и програми;

3. Увеличава се рискът от включване на страната ни в процедура по прекомерен бюджетен дефицит още на база на прогнози за нарушаване на фискалните правила, което поражда задължения за предприемане на незабавни, коригиращи мерки, неизпълнението на които може да доведе до санкции от ЕК, в т.ч. и спиране на ЕС плащания;

4. Отлагане за неопределено време присъединяването на страната към еврозоната или поставяне на условия за промяна на фиксирания към настоящия момент курс на лева към еврото;

5. Вероятност от влошаване на кредитния рейтинг на страната;

6. Повишаване цената на дълговото финансиране и затруднения при емитиране на външни и вътрешни заеми, което ще създаде ликвидни проблеми за финансиране на бюджетните разходи, както и ще доведе до значително повишаване на лихвените разходи за обслужване на дълга. При този сценарий може да се наложи страната ни да ползва заем от МВФ, който също ще наложи рестриктивни фискални изисквания като условие за предоставянето на заема;

7. При запазване на очертаните негативни тенденции за дефицита се увеличава възможността с ускорени темпове да се приближим до горните граници на дълговия критерий от 60% от БВП.

„За преодоляване на тези рискове правителството следва да положи всички усилия за придържане към цифровите фискални правила и ограничения по ЗПФ, съответно да предложи постоянни консолидационни приходни и разходни мерки за достигане на целевите нива на дефицита за периода 2023-2026 година“, заявява финансовият министър Росица Велкова-Желева.
 
Съединените щати разглеждат вариант за пряка намеса в бойните действия в Украйна...
Скептичен съм.
Избори наближават, а САЩ традиционно си преживяват доста драматично кончината на повече от 10 американски войника (Виетнам, Ирак, етц.)
 
Скептичен съм.
Избори наближават, а САЩ традиционно си преживяват доста драматично кончината на повече от 10 американски войника (Виетнам, Ирак, етц.)
Освен това в последните дни все повече говорят за реална и директна война с Китай. Дори в сената им вече има предложения да се отрече правото на Китай да разглежда Тайван като част от своята територия - демек да се изметнат от това, което са признали преди десетилетия.

Като цяло ситуацията си е класика: ''воюваме с Евразия, не сега вече воюваме с Истазия''...
 
  • Like
Реакции: Vbb
Само тоя да си покаже източника на информацията.
За разлика от твоя Пулицър, източниците му не са толкова имагинерни. Ама друго си е да вярваш, че Bavaria C50 може да качи един тон експлозиви. Още повече, че някой може да купи такова количество С4 без да го засекат :D
 
За разлика от твоя Пулицър, източниците му не са толкова имагинерни. Ама друго си е да вярваш, че Bavaria C50 може да качи един тон експлозиви. Още повече, че някой може да купи такова количество С4 без да го засекат :D
Измисляш си аргументи в момента. Не съм твърдял, че вярвам в нещо такова, нито че написаната статия от него за взрива е лъжа. В момента му коментирам абсурдното изказване за намесата на САЩ във войната. Слез малко на земята.
 
  • Haha
Реакции: Vbb
Измисляш си аргументи в момента. Не съм твърдял, че вярвам в нещо такова, нито че написаната статия от него за взрива е лъжа. В момента му коментирам абсурдното изказване за намесата на САЩ във войната. Слез малко на земята.
ей ТЪПУНГЕР
 
Голяма БОМБА.
 
  • Love
Реакции: Vbb
Цигания до шия. "Окучени хора пламенно участват в американски кеч (фалшива борба), докато очакват воюващите да ги чипират".

Но науката ще спаси човечеството до към 2030-та некъде. Много хубави изследвания и разработки чета, за използване на човешкото тяло за възел в мрежа и източник на енергия. (Американчетата имаха, европейци, китайци, джапанци, Курчатовски институт обади много хубаво, че "кръвта генерира електричество" и може да се ползва). Та е такива кучета, дето се палят задълго от нищо, мисля че сте идеални. Все за нещо може да послужи излишъка, който е доказал, че е лековерен като кокошка и не може да свърши и една хилядна от тва, дето новите модели напреднали невронни мрежи ще могат. Не само безполезни за бъдещето, но и много вредни. (В краен случай - на дръвника. 90% кокошки минимум.)
 
Цигания до шия. "Окучени хора пламенно участват в американски кеч (фалшива борба), докато очакват воюващите да ги чипират".

Но науката ще спаси човечеството до към 2030-та некъде. Много хубави изследвания и разработки чета, за използване на човешкото тяло за възел в мрежа и източник на енергия. (Американчетата имаха, европейци, китайци, джапанци, Курчатовски институт обади много хубаво, че "кръвта генерира електричество" и може да се ползва). Та е такива кучета, дето се палят задълго от нищо, мисля че сте идеални. Все за нещо може да послужи излишъка, който е доказал, че е лековерен като кокошка и не може да свърши и една хилядна от тва, дето новите модели напреднали невронни мрежи ще могат. Не само безполезни за бъдещето, но и много вредни. (В краен случай - на дръвника. 90% кокошки минимум.)
Дълбай, дълбай моето момче. Може да си книжния Че Гевара. За съжаления не си издълбал нищо качествено ново, а и да намериш едва ли има значение.
 
Глава ОП Андрей Ермак утверждает, что 93 бригада ВСУ под Бахмутом сбила российский истребитель.

 

Горе