Украйна - Русия какво ви е мнението

Ся в край на сметка унищожен ли е патриота или само има щети по пусковите остановки?

Мога само да направя анализ в стил критично мислене според публично наличната информация до момента



Руското твърдение е че са единия Кинжал се е забил в 5 пусковите установки другия в Радара.



Първо е тоова видео с 30 изстреляни ракети и след това две експлозии накрая дотук съвпада с Руската версия

Вероятно батерията на системата за противовъздушна отбрана Patriot е била унищожена в Киев тази нощ

В мрежата се появи видео от нощната операция на украинската противовъздушна отбрана по време на отразяването на ракетна атака срещу Киев. Може да се предположи, че камерата е записала работата на батареята на системата за противовъздушна отбрана Patriot, която е изстреляла 30 зенитни ракети.

Защо твърдим, че системата за противовъздушна отбрана "Пейтриът" работи на видеото?

Първо, батерията включва до 8 пускови установки с 4 контейнера за ЗРК на всяка (общо 32 ЗРК на батерия).

Второ, изстрелванията на ракети се извършват по наклонена траектория, което се дължи на техническите характеристики на пусковата установка. Ъгълът на изстрелване на ракети е фиксиран - 38° от хоризонта

Трето, пусковите установки по правило се разполагат компактно на изходните позиции (в ред, квадрат, полукръг, кръг). Това разположение отново се дължи на експлоатационните характеристики на многофункционалния радар AN / MPQ-65, при който секторът за проследяване в режим на насочване на ракетата е по азимут от +55 до -45 градуса.

В края на видеото, след изстрелването на всички ракети, се наблюдават две последователни експлозии в района, където се намира батерията. Очевидно е извършено поразяване на радара и командния пункт, които винаги са поставени заедно с пускови установки.
Следователно сценарият на нощна атака срещу Киев изглеждаше така: две вълни от БПЛА и калибри предизвикаха удар от противоракетната система за противовъздушна отбрана, която по този начин намери своето местоположение, където летяха Кинжалите


Второ

Една батарея ЗРК Патриот е 8 пускови установки, радар и команден пост.

Защо е възможно да разбили няколко пускови установки с един Кинжал е заради начина им на разполагане в този пост има снимки от много различни места на който са разполагани ЗРК Патриот.
Защо един кинжал може да унищожи повече от една установка от батареята ? - Заради начина им на разполагане!

На снимките как обичайно се разполага ЗРК Патриот.
.

Един в пусковите установки които са разположени близо една до друга, втори по радара

Чакаме още сателитните снимки от след онзи ден.



Нали Патриотите сваляха кинжалите като стой та гледай 30 изстреляни ракети и си го получиха :oops:

Ако си оператор на Патриот и ще се биеш срещу руснаците - Пускащ радара, прихващаш целите, натискаш копчето за старт на ракетите - и почваш да бегаш бате 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Трето:

- Украйна отказва вече трети ден да прати Резников да се щракне с Патриотите и да разбие руското твърдение на пух и прах ще му отнеме по малко от час от натоварения график дори да реши да иде с градски транспорт.

- Източника на CNN че нищо им няма е анонимен и не иска да застане с името си.
Raytheon произвежда по 150 ракети Патриот на година, мисля че това има в предвид Украйна за 2 минути изразходи производството за 2-3 месеца. Без особен резултат.



Явно не си гледал видеото. :)

Ще почна от далеч. Украйна си има един министър на отбраната Резников - този човек обича да се снима със западни оръжия, както и с модели на такива и даже има бродиран F16 на носната си кърпичка.

Виж файлът 29004


Виж файлът 29003
Виж файлът 29002

Резников работи на улица Банкова в Киев.

Целия свят знае че ЗРК Патриот е на летището в Киев. Руснаците имат няколко стотин военни и шпионски сателита. Китайците имат 300+ военни и шпионски сателита качени на орбита. Индийците имат няколко десетки военни и шпионски сателита (40) качени на орбита. Всички в Киев знаят къде е защото се вижда с просто око от блоковете около летището (лаунчърите са качени на камион).

Да си дойда на мисълта. Този любител на оръжията Резников вече трети ден не успява за 45 минути да се качи на градския транспорт и от улица Банкова да иде до летището. Имат такъв транспорт на всеки 8 минути според Гугъл Мапс.

Виж файлът 29005


Само ако можеше да го направи и да се щракне с установките на които нищо им няма щеше да разбие на пух и прах цялата "руска пропаганда че радара и 5 пускови установки са били разбити. Вместо това се налага да разчитаме на CNN който разчита на източници, които ги е страх да излязат с името си като съобщават новината че на установките нищо им няма.

Явно човека е прекалено зает да отдели време да разбие пропагандата, а сега му беше паднало да хване Руснаците в крачка и да покаже че са лъжци на целия свят. Вместо това баннаха видео фиидовете от Киев.

Не знам кой се опитват да лъжат с поредната пропаганда от Киев анонимните officials на CNN.

Руснаците знаят какви са ги свършили. Китайците знаят какви са ги свършили руснаците, при 300 сателита в орбита поне на няколко часа един минава над Киев. Индийците знаят какви са ги свършили руснаците дори при по малко сателити веднъж на ден може да мине техен през гореща точка ако имат интерес. Всеки който на държавно ниво е приятел на китайците и индийците на държавно ниво може да ги пита какво са видели от сателитите си - разрушили ли са установките и радара руснаците или не са.

Всеки който живее в Киев има поне един приятел във високите блокове около летището от където се виждат установките и знаят какво точно. Всяко страна която има посолство в Киев също знае, като установките са разположени на публично летище а не на секретен военен обект in the middle of the nowhere. Всеки който си е платил за комерсиалните сателитни услуги също може да види снимки, освен ако тези не са ги скрили или отказват достъп което също ще е подозрително.

Остава че само ще излъжат част от публиката на запад на която и липсва критично мислене да навърже фактите, на всички други им е ясно какво точно се случило и отказват да опровергаят по най лесния възможен начин.

Четвърто:

Украинска Правда - Официално регистрирана 23 годишна украинска медия


ukraniska-pravda.jpg


Потвърждава историята от телеграм за 6 украински блогъри които ги грози до 8 години затвор за разкриване на стратегическа информация - за видеата как работи ПВО в Киев, вместо да ги наградят за това че поканват на запада как Киев се отбранява героично и сваля кинжали. Явно че са им ядосани че заради техните видеа не може лесно да скрият факта какво се е случило на установката и трябваше да признаят че била ударена ама леко само

3778404_900.jpg



Жалко ми е за тях защото вероятно точно това са искали да направят да помогнат на пропагандната машина ама не им се получи, а СБУ са положили много усилия да ги открият и спрат. Ако беше Перемога каквато се опитват да ни убдеят че се случила защо такава разправа с тези


Пето:

Украинците вчера за пореден път ги хванаха в Лъжа. Министерство на отбраната казва че са свалили 29 от 30 ракети. Министерство на Енергетиката казва че 20 града са останали без ток от атаката. Тази 1 ракета дето е минала е много добра да остави толкова места без ток.


Mikael Valterss - Former officer Swedish Armed Forces/Air Defence, former defence politician and chief of staff Sweden Democrats. Current political and military analyst.


Шесто:

Руснаците защо да лъжат - като ако лъжеха можеше много лесно да ги хванат опровергаят и покажат какви са лъжци. Нито една медия нямаше да ги прикрие, както прикриват лъжите на украинците от пета точка. Опровергава ги само един анонимен източник на CNN.


Мисля че от материала до тук всеки може да си направи някакви изводи - зависи само от нивото му на критично мислене какви ще са.🧠
 
Нещо интересно:

Ръководителят на военното разузнаване на Украйна призна, че Киев стои зад убийства на видни руски пропагандисти. За британското издание The Times, Кирило Буданов заяви: „Вече успешно набелязахме доста хора“.

„Има добре разгласени случаи, за които всички знаят, благодарение на медийното отразяване.“

Въпреки че Буданов не уточни точно кои лица са били набелязани, от началото на пълномащабното нахлуване на Русия миналата година няколко видни прокремълски фигури бяха убити или ранени на руска територия.

По-рано този месец експлозия в района на Нижни Новгород рани Захар Прилепин, прокремълски писател и един от най-известните писатели в Русия.

През април експлозия в кафене във втория по големина град в Русия Санкт Петербург уби известния прокремълски военен блогър Владлен Татарски и рани 25 други.

През август миналата година кола, превозваща Дария Дугина, дъщерята на идеолога на Путин Александър Дугин, беше взривена в предградията на Москва. Тя загина при атаката.

В друго интервю във вторник Буданов каза: „Изметта в крайна сметка ще бъде наказана във всяка страна по света. Само елиминирането може да бъде заслужено наказание за подобни действия. Не смятам нищо друго. Това е лично мое мнение, държа на него и ще го прилагам."

—————-

Следете ни в Телеграм за редовни новини:

 
Поражения от ракети няма, какво иска да кажеш че не ти се разбира?
Видеото (украински блогери) явно не си гледал, но знаеш, че няма поражения. Евроатлантизъм сър :D

Излитат трийсетина пво ракети, във въздуха БУУУМ на 6 кинжала няма.

После има 2 пъти бум. Какво има долу и кой с какво го е ударил не се наемам да кажа. Може пък да е призракът на Киев.
 
Си Цзинпин : “
Стига сте обвинявали Китай . Китай не помага на Русия в момента , но ако реши да помогне Китай на Русия , на вас и Бог няма да може да ви помогне. На Украйна помага почти цял свят , а Русия е сама . Видим ли опасност за трета световна война , тогава ще помогнем на Русия . Засега седнете си по местата и гледайте победата на Русия сама срещу която воюват 50 държави. Не сте ли малко .”

1684502477013.png
 
@Vbb, Тва пак е някой фейк. Махни го, докато не са те подхванали.

Китаец никога няма да направи такова директно/недипломатично изказване.

Или поне дай линк към източник. ;)
 
@Vbb, Тва пак е някой фейк. Махни го, докато не са те подхванали.

Китаец никога няма да направи такова директно/недипломатично изказване.

Или поне дай линк към източник. ;)
чакам с нетърпение да ме подхванат , че днес ми е ден за набутване на цървулите подкрепящи усрайна в кучи гъз :)
След като @Станимир И не ще да каже къде правят масажи на краката с включена изработка на сайт така ще е.... избивам болката в краката от полиневропатията с набутване на усрайнците в ......
 
Си Цзинпин : “
Стига сте обвинявали Китай . Китай не помага на Русия в момента , но ако реши да помогне Китай на Русия , на вас и Бог няма да може да ви помогне. На Украйна помага почти цял свят , а Русия е сама . Видим ли опасност за трета световна война , тогава ще помогнем на Русия . Засега седнете си по местата и гледайте победата на Русия сама срещу която воюват 50 държави. Не сте ли малко .”

Виж файлът 29014
Източник?
 

Руската академия на науките: През последните 5 години загубихме 50 000 учени

"Никоя друга страна не е губила толкова много служители в научната сфера", обяви Валентин Пармон, вицепредседателят на РАН
"Никоя друга страна не е губила толкова много служители в научната сфера", каза Пармон, цитиран от "Интерфакс". "Сега, когато всички говорят за технологичен суверенитет, бъдещето зависи от наукоемките технологии. Въпросът е, че Русия като държава е изпуснала тези, които могат да го постигнат".
 
Шампиона по фейкове отново е във вихъра си... че Нанди последно време го догонва. Требе да си пази репутацията.
Ти какво си лицемерче...

Никой не може да бие фастфууда по фейкване с неговите 6 свалени кинжала и 5 унищожени Патриота, според Кремъл, ама неговите не ги виждаш, нали. След 2 инсулта ще съм по-адекватна от него.
 
Ти какво си лицемерче...

Никой не може да бие фастфууда по фейкване с неговите 6 свалени кинжала и 5 унищожени Патриота, според Кремъл, ама неговите не ги виждаш, нали. След 2 инсулта ще съм по-адекватна от него.
Бъзик да става ама тва наглото с руския герб освен да псува и да пуска фейкове, друго не съм видел.
 
Видеото (украински блогери) явно не си гледал, но знаеш, че няма поражения. Евроатлантизъм сър :D

Излитат трийсетина пво ракети, във въздуха БУУУМ на 6 кинжала няма.

После има 2 пъти бум. Какво има долу и кой с какво го е ударил не се наемам да кажа. Може пък да е призракът на Киев.

единствено признават за 6 броя задържани, които са публикували видеата, демокрация!
 
Последно? Скачат ли в пъти над другите или са с "близък процент"?
Не знаех, че 10 пункта разлика са близък %, ма ти си човека с фантазиите все пак. Кой е след тях, че на разбрах? :rolleyes:

Среден годишен ръст на цените 2022 спрямо 2021

infl.png

Ето как гледа интереса на гражданите:
Първи по инфлация и ръст на цени, недостиг на стоки и опашки заради таваните...
За 2022 са 4-ти, както казах, те горе долу така и си се движат от няколко години насам. Разликата с Полша я виждаме?

Та вметването за блокажа на парата, която е за Ковид театъра, е на база отказ за въвеждането на некъв педалски закон, т.е. гледат си интереса, въпреки, че тая година сигурно ще са още по зле.
 

Руската академия на науките: През последните 5 години загубихме 50 000 учени

"Никоя друга страна не е губила толкова много служители в научната сфера", обяви Валентин Пармон, вицепредседателят на РАН
То само като прочетеш Клуб-З и трябва да пропуснеш, но все пак:

Сам можеш да си сравниш двете статии:

Като за накратко, човека иска повече лев.

Иначе за:
Социологът Маргарита Завадская, която заедно с OK Russians е изследвала мигрантските потоци през 2022 г., смята, че 12% от напусналите през пролетта и лятото на миналата година са учени.

Тия "OK Russians" съществуват от началото на конфликта миналата година. В момента не са активни.
Изследването:
Онлайн опрос людей, выехавших за пределы России после 24 февраля 2022 года, проводился
с 27 марта по 4 апреля 2022 года. Данный опрос является частью регулярного панельного
исследования, состоящего из респондентов, которые оставили свои контакты и дали согласие
на участие в последующих опросах (ожидается не менее 1500 участников в каждую волну
исследования).
Время заполнения онлайн анкеты составило в среднем 10-15 минут. Анкета включала блоки
по социально-демографическому положению, профессиональным позициям, политическим
взглядам респондентов, их планам после отъезда, угрозам в случае возвращения в Россию,
основным потребностям и опасениям на новом месте.
Выборка исследования – удобная (convenience sample). Исследование включает только людей,
самостоятельно откликнувшихся на просьбу пройти исследование. Анкета распространялась
в группах по релокации (всего не менее 10 групп о релокации в различные страны), через
дружественных проекту Ok Russians инфлюенсеров, а также самими респондентами.
Полученные данные не репрезентируют группу уехавших россиян, но дают
представление о той ее части, которая наиболее активна в социальных сетях и мессенджерах.
В связи с этим выборка, вероятнее, смещена в сторону наиболее молодых, активных (в том
числе политически) пользователей интернета, горожан и профессионалов.
Сам си го преведи.
 
Последно редактирано:
Много бе! 15ти път за последните 10 дни, не ли им свършиха бонбите?
Кинжали има ли тоя път? Или откакто пратиха в затвора създателите, нещо не ги използват?

Свършиха, почнаха с катапултите. Мятат тухли, брак от въшните кенефи. Днес имат хит по ел. централа. 4-ти за тоя месец.
Може да си сипеш едно и да отпразнуваш поредните няколко стотин милиона на вятъра.
 
Бъзик да става ама тва наглото с руския герб освен да псува и да пуска фейкове, друго не съм видел.
абе нагъл , нагъл колко да съм нагъл? Не по нагъл от теб ... ма поне съм образован докато ти си и необразован наглец
 

Как "Патриот" се изложи срещу "Кинжал", ето какво направиха от Пентагона​

Най-вероятно на Украйна повече няма да бъдат предавани такива скъпи системи, защото хипервука на Русия не може да бъде спрян​


Администрацията на Вашингтон отдавна хвали ракетните системи "Пейтриът" по всякакъв възможен начин. Руската армия обаче успешно унищожи инсталациите, изпратени на територията на украинската държава.

В САЩ разказаха как "Пейтриът" се е опозорил, докато е ловувал хиперзвуковата ракета "Кинжал" на Въоръжените сили на страната ни.

Прехваленият американски комплекс е положил всички усилия да свали руска ракета, отбелязва онлайн изданието "Свободная преса". Въпреки това, по време на лова на Кинжала, инсталацията губи всичките си 32 ракети.

"Пейтриът" на случаен принцип е хвърлял снаряди във всички посоки, но не е уцелил руската ракета, съобщава телевизионният канал 360. Разбира се, този вид фиаско беше голям срам за целия военно-промишлен комплекс на Америка.

Експертите изчисляват, че общата цена на ракетите, разпръснати в различни посоки, възлиза на около 96 милиона долара, съобщават други медии.

"Патриотите" решиха да се заемат с отбраната на украинската столица. Поради ниската маневреност на инсталациите, те не могат да бъдат поставени по-близо до предната част.





Сега комплексите работят отзад, опитвайки се да защитят критичната инфраструктура на Незалежната. Въпреки това, дори и там, руските снаряди успешно разбиват вражеската техника.

Пентагонът наказа Киев за нанесения удар по американската система за ПВО



Пентагонът строго забрани на Украйна да използва зенитно-ракетни системи "Пейтриът" - поне докато не бъдат установени всички обстоятелства около ракетната атака срещу противовъздушната отбрана, прехвърлена на Украйна от американската страна.

Белият дом е решил да изпрати специална група в Украйна, която ще оцени състоянието на разрушената система и ще разбере причините за поражението поради атаката, извършена от руските Въздушно-космически сили.

Според информацията при удара с руската хиперзвукова ракета "Кинжал" са унищожени най-малко две пускови установки Patriot Launch Station-3, както и радарната система Patriot Radar Set. Загинали са петима войници, включително двама инструктори, изпратени в Киев заедно с противовъздушната отбрана като технически персонал, подпомагащ украинските войски при използването на системата.

Въоръжените сили на Украйна, освен че загубиха самата батарея за противовъздушна отбрана, изразходваха и 32 ракети, опитвайки се да свалят "Кинжала". Цялата батерия е била разположена на едно място - само радарната система се е намирала на няколко километра от пусковата установка.

Загубите се оценяват на десетки милиони долари. Анализаторите смятат, че Пентагонът вероятно ще откаже да прехвърли изтребители на Володимир Зеленски.

На въоръжените сили на Украйна е останала още една батарея "Пейтриът"

Новината за унищожаването на батареята зенитно-ракетен комплекс "Пейтриът" в Киев прикова вниманието на западните медии, които анализират фиаското, извършено от въоръжените сили на Украйна. Според предварителните изчисления загубите след удар по противовъздушната отбрана се оценяват за западните данъкоплатци на приблизително 96 милиона долара, ако броим само изстреляните ракети (общо 32 снаряда).

Авторите на Military Watch смятат, че след атаката на руския "Кинжал" тя е поставила под въпрос необходимостта от предоставяне на Украйна на скъпи зенитно-ракетни системи. Като се имат предвид напредналите възможности на Русия в хиперзвуковите оръжия - "Кинжал", "Искандер" и "Циркон" - смисълът на наличието на западна противовъздушна отбрана за Украйна, от гледна точка на инвестициите на Пентагона, е загубен.

"Доставките на "Пейтриът" бяха представени като необходима мярка поради срива на самата украинска противовъздушна отбрана. Западът, както и Киев, предупредиха за изчерпването на арсеналите на Въоръжените сили на Украйна, които се състояха от С-300 и Бук. Въпреки това, изключително високата цена на ракета с ограничен брой прехващачи е сериозен аргумент срещу прехвърлянето на противовъздушната отбрана за Украйна", се казва в статията.

Батареята беше разгърната преди не повече от месец - миг по-късно вече беше унищожена. На въоръжените сили на Украйна им остава още една, но преместването този път едва ли ще помогне. Украинският персонал, обслужващ "Пейтриът", е знаел, че Русия подготвя хиперзвуков удар. Нямаше обаче достатъчно време за предупреждение - и е малко вероятно изобщо да е достатъчно, когато става въпрос за хиперзвуковия "Кинжал".

Превод и редакция: БЛИЦ
 
 
1684583049464.png
 

Горе