Украйна - Русия какво ви е мнението

Дайте ми властта да изпратя на фронта ... из*лясъците + близки и роднини до 999-то коляно на всички световни "лидери", "филантропи", "олигарси", "банкери" и т.н. + самите тях.
Всички войни ще спрат на същия ден!!!
Всички икономики ще постигнат рязък ръст!!!
Светът се населява от огромно количество дебилни единици, вярващи в неосмислени неща, чули някъде!
/за неразбиращите английски - ... ами, учете! Никой не ви пита! Никой не е питал и доста жертви дали знаят как да се предпазят от мини или снаряди, а?/

!!! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! СИФ-ПРЕЗИДЕНТИ.jpg

 
Последно редактирано:
392813996_10232717866954868_4517067348957906818_n.jpg
 
"Белингкат": Руското ГРУ стои зад унищожаването на оръжеен склад на ЕМКО
 
"Белингкат": Руското ГРУ стои зад унищожаването на оръжеен склад на ЕМКО
Грозев още ли не са го тровили с Новичок - мега страшната отрова на Путин, от която още никой не е умрял? :p
 
Оказа се, че руснаците задигат от Украйна не само перални. Вероятно ще кажат, че НАТО са ги принудили да го направят:
 
Ако имаме следните твърдения:

1) Ковид е опасен и ваксините ни спасяват
2) Русия нападна Украйна и Русия трябва да бъде спряна на всяка цена
3) Палестинците/Хамас са лоши терористи и Израел трябва да ги унищожи
4) Климатичните промени налагат все по-спешни мерки
5) Децата ни трябва да бъдат научени, че пола им е въпрос на избор

Има ли някой, който е съгласен само с 1 от тези твърдения?
Има ли някой, който е несъгласен само с 1 от тези твърдения?
Може и 2, или дори 3.
 
Оказа се, че руснаците задигат от Украйна не само перални. Вероятно ще кажат, че НАТО са ги принудили да го направят:
Що станА с промяната и боцинката?
 
Оказа се, че руснаците задигат от Украйна не само перални. Вероятно ще кажат, че НАТО са ги принудили да го направят:
Имаше я тази новина с украинец в главната роля ама сега е удобно да е руснак. Ако не го бяха хванали новината щеше да бъде:

Украински герой спасява ценни артефакти от руснаците...
 
Ако имаме следните твърдения:

1) Ковид е опасен и ваксините ни спасяват - Не
2) Русия нападна Украйна и Русия трябва да бъде спряна на всяка цена - Не
3) Палестинците/Хамас са лоши терористи и Израел трябва да ги унищожи - Не
4) Климатичните промени налагат все по-спешни мерки - Не
5) Децата ни трябва да бъдат научени, че пола им е въпрос на избор - Не

Има ли някой, който е съгласен само с 1 от тези твърдения?
Има ли някой, който е несъгласен само с 1 от тези твърдения?
Може и 2, или дори 3.
 
Израел: "Не преговаряме с терористи!, но договорихме с терористите да освободят две американски гражданки, като няма да ви кажем какво им дадохме в замяна". Wink, wink..

 
Нанди, ти нали вярваш в ООН и техните резолюции:
Не, Асенче. Не вярвам. Цитирам ги само като контрааргумент, когато се говори за ред, законност, правила от страна на хегемона и неговите клакьорки.

Председателят на ООН стои с камиони хуманитарна помощ пред стените, ограждащи Газа, и се моли на чифутския башибозук да позволи да се доставят вода, храна и лекарства на блокираните вътре жени и деца. Това е поредната кастрирана и изпразнена от съдържание световна организация, чието единствено задължение е да изпълнява заповедите на сащ.

По твоята анкета: Отговор Не на всички въпроси. Ще има ли награди за участниците, които са дали правилен отговор? :)
 
По твоята анкета: Отговор Не на всички въпроси. Ще има ли награди за участниците, които са дали правилен отговор? :)
Какво искаш за награда?

Отговорите са ми ясни - или е всичко Не, или е всичко Да. Като не очаквам отговори от тези дето са всичко Да, поради свойството им да мълчат като пукели когато някой им зададе "правилните" въпроси.

Но нормалното би трябвало да е, всеки да има различно мнение по всеки въпрос. И ако хванем някакви случайни хора от улицата (които не гледат новини), вероятно биха имали разнообразни мнения... докато не направят проучване и не разберат, че 5-тте проблема тръгват от един и същи източник.

Обаче какъв смисъл има да се обсъждат самите проблеми, когато обсъждането е борба за това кой ще докара по-затапващи доводи, и никой няма намерение и способност да погледне от другата гледна точка. Това вече не е дебат, а борба на идеологии.

Едната идеология е, че има едни (най-вече американски) индивиди с много власт, които пропагандират разни неща с намерението да контролират хората по света. В такъв случай е разбираемо защо поддържащите това мнение биха били с отговор Не на всички въпроси от анкетата.

Отсрещната идеология би трябвало да е, че такъв мащабен контрол е невъзможно нито да се постигне, нито да се търси, всичко е на случаен принцип и медиите по света просто ни съобщават какво реално се случва. Но ако някой разсъждава така, тогава би трябвало да има разнообразни отговори в анкетата.

А може би тези, които са всичко Да на анкетата са наясно, че има едни (най-вече американски) индивиди с много власт, които пропагандират разни неща с намерението да контролират хората по света. И са съгласни с такъв световен контрол, затова активно защитават всеки от поставените въпроси. Но не виждам тези хора да защитават въпросните индивиди с много власт, на които образно казано служат. Всеки път, когато бъдат запитани за тях или мълчат, или отговарят с "конспиратори", "антиваксъри" и други думички, които са им били спуснати.

Според мен разговорите между "всичко Не" и "всичко Да" хората трябва да са в посока на това какъв световен контрол съществува, а не за нещата дето се говорят по телевизията.
 
Що станА с промяната и боцинката?
За съжаление няма кой от новите политици да се мери и на малкият му пръст. Печели избори когато иска, хем в управлениието - хем няма никаква отговорност, обвиненията срещу него са прекратени.
Това днес от Русе (който разбрал - разбрал):
B.jpg
 
нищо ново няма тука, само ковид гуруто се е преместил и той тук

Е тва е ново. Кефете се! ;)

 
Палестина е името на римската провинция от времето на империята. Нещо като Тракия или Македония. Няма палестинци, както няма и македонци, макар през вековете така да са били наричани и евреите, и арабите. Това име ползват и британците за тая територия след разпада на Османската империя в 1918 г. и взимането ѝ (уж временното) от Британската империя.

Още преди това те обещават земя на евреите там, защото това са техни исторически земи, но през 22-ра се отмятат и дават големи територии на т.нер. Трансйордания. През 48-ма, на база поредните уговорки за създаването на еврейска държава от предната година, евреите си правят такава и я наричат на първото им царство. В резултат, всичките джагали ги нападат (шест държави), а евреите се вдигат и успяват да ги победят. И оттам вече конфликтът е въпрос на оцеляване за Израел.

След войната от 1948 г. Сирия, Египет и Йордания заграбват земите, предвидени от ООН за евентуалната Палестина.

Всъщност името май е от преди империята.

Нещо от Библията:
И когато фараонът пусна народа, Бог не го поведе по пътя през земята на филистимците, макар че беше по–кратък, защото Бог каза: „Като видят война, хората може да се обезсърчат и да се върнат в Египет.“ Затова Бог поведе народа по обиколен път, през пустинята, която е близо до Червено море.+ И синовете на Израил излязоха от Египет в бойни редици*
"Пътят през филистимската страна" се отнася до маршрут, по-късно известен като Via Maris или "Пътят на морето", един от трите основни търговски пътя в древен Израел.

Кви са тия филистимци?:
Филистимците са древен народ, населявал крайморската част на Палестина, от съвременния Тел Авив до Газа.
Районът съдържал петте града (Пентаполис) на филистимската конфедерация (Газа, Ашкелон [Аскалон], Ашдод, Гат и Екрон) и бил известен като Филистия или Филистимска земя. Именно от това наименование цялата страна по-късно е наречена от гърците Палестина.
Филистимците са известни с иновативното си използване на желязо, което превъзхожда бронза, използван от израилтяните за оръжия и инструменти. Дори по времето на Саул (1050-1010 г. пр. Хр.) израилтяните са принудени да разчитат на филистимците, за да наточат или поправят железните им инструменти. Със своите по-съвършени оръжия и агресивна военна политика филистимците непрекъснато възпрепятствали развитието на Израил като нация. В продължение на близо 200 години филистимците тормозят и потискат израилтяните, като често нахлуват в израелската територия. Израилтяните просто не можеха да се справят с огромната военна мощ на филистимците. Това приключи едва когато Самуил, а след това и Давид, чрез Божието ръководство, успяха да победят филистимците.
Давид и Голиат и другите анимации.

Та.. до момента... имаме филистимци, сиреч палестинци с тяхна си земя.. и бягащи от Египет израилтяни, къде тепърва се нанасят в съседство..., а по-късно с божията помощ ги превземат.

В крайна сметка филистимците са асимилирани в ханаанската култура. В крайна сметка те изчезват от библейските записи и изобщо от историята, като оставят след себе си името "Палестина" като свидетелство за тяхното съществуване.

Т.е. исторически... земите са на израилтяните точно толкова колкото и на палестинците, даже ако гледаме чисто времево.. по-скоро са си на палестинците.

Тъй.. да прескочим малко напред.. почти към края на Османската империя... и любимите ми "Велики сили"...

Според Англия, Русия и Франция са поели инициативата в надпреварата зада печелят влияние чрез "защита" на малцинствата. Първата е традиционната "сила, защитаваща" православните християни, докато втората заемаше същата позиция за католическите християни, както в Палестина, така и в Близкия изток като цяло. Крайно време беше тази преднина да бъде намалена. Но както ръководители на протестантските сили в Европа, Англия и Прусия първо трябваше да намерят (или, по-точно, да създадат) свои собствени протежета: Евреи и протестанти. Те признаха, че само за да стъпят в Палестина и да упражнят каквото и да е право да участват, до известна степен ще трябва да оспорят „естествените“ силни страни на Русия и Франция. Това доведе до назначаването на британски консул за Йерусалим през 1838 г. В началото той е трябвало да формира контра- тежест на опасенията за разширяване на руското влияние. Така първата стъпка в системно европейско проникване в Палестина е направена в контекста на европропейските съперничества по отношение на "Източния въпрос".
През 40-те години на XIX в. английските "Gentile Zionists" навлизат в ежедневната политика с идеята си за "възстановяване на евреите"; тези идеи се разработват на ниво външна политика. През 1840 г. Палмерстън, под влиянието на лорд Шафтсбъри, се опитва да спечели султана за идеята за "завръщане" на евреите, като твърди, че те трябва да бъдат насърчени да се заселят в Палестина. От една страна, султанът и империята биха се възползвали от богатствата, които "голям брой богати капиталисти" биха дали на Палестина.

От друга страна, намиращите се там евреи биха представлявали преграда пред евентуални бъдещи амбиции на Мохамед "Али". През 40-те години на XIX в. много британски журналисти, духовници, политици, колониални чиновници и офицери са по-директни: под една или друга форма те настояват за еврейски колонии или дори за еврейска държава под британска закрила, за да се изпълни целта за "възстановяване на евреите" и да се защитят британските стратегически и търговски интереси в региона. Не по-малко настойчиви искания за директна окупация или контрол на Палестина от страна на Англия са отправени по-късно, първо през кризисните години около 1880 г., а след това и по време на Първата световна война.

Скачаме.. до към 1917...
Декларацията на Балфур е публично изявление, издадено от британското правителство през 1917 г. по време на Първата световна война, обявяващо подкрепата си за създаването на „национален дом за еврейския народ“ в Палестина.

Декларацията:
Правителството на Негово Величество гледа благосклонно на създаването в Палестина на национален дом за еврейския народ и ще положи всички усилия, за да улесни постигането на тази цел, като ясно се разбира, че няма да бъде направено нищо, което може да накърни гражданските и религиозните права на съществуващите нееврейски общности в Палестина или правата и политическия статут, с които се ползват евреите в която и да е друга страна.
Е, виждаме ги положените усилия..

Тъй, да видим из наще архиви:

Честитка към израелската синагога в БГ за новата държава + 100 кинта дарение.

1918
image.png
1697836474494.png


1929 Palestine riots
jws.jpg

Тука ще се спрем на доклада на британците по случая..., ма ще обърнем внимание на нещо конкретно, което дава отговор какво се случва с палестинците в Палестина, след като англичаните решават да си създадат протежета...

Еврейското предприемачество и еврейската имиграция, когато не надхвърлят капацитета на страната за усвояване, са донесли на Палестина материални облаги, в които участва и арабският народ. Ние обаче считаме, че претенциите и исканията, които от страна на ционистите са били издигнати за бъдещето на еврейската имиграция в Палестина, са били такива, че да събудят у арабите опасения, че с времето ще бъдат лишени от поминъка си и ще преминат под политическото господство на евреите.
Съществуват неоспорими доказателства, че по въпроса за имиграцията еврейските власти сериозно са се отклонили от доктрината, приета от Ционистката организация през 1922 г.
, според която имиграцията трябва да се регулира от икономическия капацитет на Палестина да поеме новодошлите.
Между 1921 г. и 1929 г. са извършени големи продажби на земя, в резултат на които определен брой араби са били изселени, без да им бъде предоставена друга земя за ползване. ... Сега положението е изострено. Няма алтернативна земя, на която изселените лица да се преместят. В резултат на това се създава класа на безземлени и недоволни. Тази класа е потенциална опасност за страната.
Основната причина, без която според нас безредиците или не биха се случили, или биха били нещо повече от локални бунтове, е арабското чувство на враждебност и неприязън към евреите, породено от разочарованието на техните политически и национални стремежи и страха за икономическото им бъдеще. ... Чувството, което съществува днес, се основава на двойния страх на арабите, че поради еврейската имиграция и закупуването на земя те могат да бъдат лишени от препитание и с времето да преминат под политическото господство на евреите.
По наше мнение непосредствените причини за избухването на конфликта са:
- дългата поредица от инциденти, свързани със Стената на плача... Те трябва да се разглеждат като цяло, но инцидентът сред тях, който според нас допринесе най-много за избухването, беше еврейската демонстрация при Стената на плача на 15 август 1929 г.

Т.е. процеса на имиграция(протежезация) си тече с пълна сила, даже се преизпълнява...

Още нещо интересно... близо 10г. по-късно...
izrl1937-1.jpg


т.2 е интересна, от нея се разбира, че за арабите, Палестина вече имала само религиознно значение,... ем нормално.. след изселването по-рано...

Та.. те така за протежетата.
 
нищо ново няма тука, само ковид гуруто се е преместил и той тук
Щом ти е скучно да те подсетя :D

1691572676507-png.30104
 

Горе