Украйна - Русия какво ви е мнението

Виновен е консумеризмът, ескалирал до невиждани висоти от началото на "демокрацията".

Колата вече е основната база, върху която се гради имиджът на индивида в новото общество и е главният "интерфейс" за взаимодействие с околната среда и с останалите членове на въпросното общество.

Едно време са посрещали по дрехите. Сега посрещат по емблемата на колата, преценяват по джантите и изпращат по стоповете.
 
Проблема е, че е някво събитие откриването на кофа с навес, както виждаме не е само за децата, цял монтиран клип има и рекламка на "програмата", че са постигнали нещо значимо. Да рекламираш програма за развитие с навес за 1 казан е смешно.
>>
Е "цял", ЦЯАЛ биг факин клип. :) Къде? В един малък канал от многото, стотици хиляди, или може би милиони канали във ВК. И то не какъв да е, а малък канал, някъде в тюменска област (там ли беше?). Канал на селската младеж, някъде из тюменско. Ето ги:

noroot.png

в центъра - Фьодор Маслов, Директор на центъра "Обърната къща"

И двеминутно клипче с явно, очевидно и очеизбождащо режисьорски подход. Или се правим, че не знаем кво е тва? Начи, кофата си е кофа, и по принцип, за някакво си тюменско селце, може и да е нещо. Що? Ми нямат, зле са и нямат, имат нужда от кофа с навес и кофата за тях там е нещо. (Ся, ако някой твърди разцвет на руските села, който няма, тва вече си е негов проблем.)


Въпреки тва, че може да е нещо за тях, некакво дребно подобрение, те не живеят в 17-ти век, имат телевизори, гледат, сверили са си ценностните системи, така че кофата с навес в никой случай не може да бъде възприето като нещо голямо, като цивилизационен напредък за ленти и фанфари (въпреки, че може да е от практично до много необходимо в бита им - не сме ходили в селото, не знаем).

И клипчето, очевидно, е направено с режисьорски чалъми, които не са някакви велики чалъми, но са доста приятни, на мен ми хареса. И един от тез чалъми е нарочно преиграване на значимостта - ако някой не го вижда тва, не знам. Съвсем нарочно е търсен тоя ефект, простата работа по една кофа с навес да се представи като къснометражен филм за събитие, поради което е и пародийно, което също ме изкефи. (Там е включен и елемента с предаванията за майстори и т.н.) Те правят една тъпа кофа с навес, що да не го заснемат така, леко творчески, с пародия, но не прекалена, не е присмех към децата например, за които може да е неква малка детска радост. (А освен тва видех повече прародителско тяло, вероятно бабите на децата, които се кефиха, че са там с внучките си. И тва е организирано - колкото и скромно да е, все пак е организирано някак - от екипа, поради което отхвърляме теорията на Новата, че децата са наглАсили родителските тела.)

Ся, тука вече се усложняват нещата.


Творческа реформа на боклука

Същността на проекта
Проектът е насочен към създаване на благоприятна жизнена среда в селските райони, облагородяване на малки територии и подобряване на качеството на живот в селските райони чрез създаване на креативни площадки и огради около контейнерите за смет.

По проекта ще бъдат извършени следните работи: площадката е бетонирана, монтиран е метален навес, монтирана е информационна табела с информация за графика за сметоизвозване, правилата за извозване на отпадъците, както и информация за национален проект „Екология“, чиито задачи и цели преследва нашият проект, както и върху сенниците ще бъдат поставени креативни, мотивиращи надписи, които да въздействат върху екологичната култура на младежите от селото.

Въз основа на резултатите от подреждането на площадките за събиране на твърди отпадъци ще бъде заснет и разпространен в медиите финален креативен видеоклип, който ще помогне не само за разпространение на информация за проекта, но и ще покаже, че младите хора могат и трябва да станат лидери на промяната на техните територии!


География на проекта
Цели на проекта:

1. Повишаване на привлекателността на малките селски райони
2. Въздействие върху екологичната култура на младежта
3. Създаване на полезни предмети на изкуството

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

Другите проекти:
Екипът:
Относно:
10000 участници селска младеж; 30 села от целия Уралски федерален окръг; 8 постоянни съдружници; 100000 гледания (информационно отразяване в медиите)

sBUFyOA3aow.jpg



a3a419trv8shcw23z4g0eclcgszl62at.png

В Тюменска област ще отвори врати селски младежки център
15 април 2022
kzdx73g58u70d8lv3zq3el8n5hkgw9sd.jpg

Това ще стане възможно благодарение на безвъзмездна помощ от Росмолодеж в размер на 2 милиона и 300 хиляди рубли, която беше спечелена от Държавния аграрен университет на Северния Заурал. Всеруският конкурс за младежки проекти сред образователните организации на висшето образование тази година се проведе от февруари до април. Бяха приети почти 2,5 хиляди проекта от 354 образователни институции от 80 съставни образувания на Русия.

Идеята за създаване на първия студентски център за селска младеж в Тюменска област „Обърната къща“ е студентско пространство за селска младеж, както и набор от нестандартни и модерни събития, насочени към развитие и популяризиране на селското стопанство сред студентите. Той ще се намира в Тюмен на адрес: ул. Рощинское шосе, сграда 12. „Създаването на център за селска младеж в Тюменска област е една от нашите стратегически цели и днес ние направихме първата стъпка към това. Ние ще създадем първия студентски център за селска младеж към Държавната автономна институция на Северния Заурал“, каза
Фьодор Маслов, председател на регионалния клон на Руския съюз на селската младеж в Тюмен."

13.09.2022 г.
Жител на Тюмен ще използва безвъзмездна помощ за развитието на село Курган

Проектът на тюменския активист Фьодор Маслов „Креативна реформа на отпадъците“ спечели екологичния конкурс на Росмолодеж в категорията „Развитие на околната среда“. Сертификат за получаване на безвъзмездна помощ в размер на 1,2 милиона рубли беше връчен на лауреата в Камчатка, където се проведе финалният етап на Всеруския младежки форум „Екосистема“. И Фьодор ще похарчи парите в района на Курган за подреждането на контейнерни площадки в село Раскатиха.

Маслов е възпитаник на Раскатихинская гимназия. Постъпва в Курганската селскостопанска академия, след което продължава обучението си в магистърска програма в Аграрния университет на Северния Заурал в Тюмен и остава в съседния регион. Вярно, той не забравя за малката си родина.


Идеята за проекта за реформа в смета по думите му се е родила от само себе си. Веднъж дойдох в Раскатиха и видях кофи за събиране на боклук по улиците. На някои места те лежаха настрани: бездомни крави се опитаха да видят какво има вътре и ги събориха. Веднага кучетата се разровиха из отпадъците, вятърът разнесе найлонови торби и хартия из селото. През лятото целият този позор се покрива с дъжд, през зимата снегът заспива.

„Според проекта трябва да бетонираме зоната за контейнери, да направим ограда, да поставим метален навес, табела с график за събиране на боклука, правила за изхвърлянето му, както и информация за националния проект „Екология“, обясни Фьодор. - Общо планираме да оборудваме 17 такива площадки.

„Просто искаме да го направим хуманно“, е обявеният краен резултат. Оградите трябва да бъдат ярко декорирани, превръщайки ги в истински предмети на изкуството. На сенниците ще се появят мотивационни надписи, предназначени да насърчават екологичната култура и да включат местните деца в процеса на преобразяване на тяхната малка родина. След като цялата работа приключи, се планира да се заснеме креативно видео за това как самите млади хора могат да променят живота към по-добро на своите територии.


Междувременно подобряването е в правомощията на местните власти.

„Има правомощия, но няма пари“, въздъхва ръководителят на администрацията на Раскатихинския селски съвет Акмеджан Тутуков. - Регионалният оператор докара кофите за смет, постави ги в целия район, събира пари за услугите си, а общината трябва да подготви площадките. Никой обаче не отдели средства за това. Разбира се, много благодаря на Федор. Не за първи път помага на селото. Имахме късмета да го имаме.

Всъщност събирането на боклука беше предшествано от проекта „Културно сърце на селото“, благодарение на който бяха обновени шест библиотеки в Тюменска и Курганска области, включително в родното село на активиста. Тогава дойде ред на оригиналната инициатива - „Не изложба на кожени палта“. Творците са забелязали, че кожените палта често се продават в селските културни центрове. Със спечелената безвъзмездна помощ те закупиха оборудване и оборудване, така че местният център за отдих да има клубове, да пуска музика, да провежда празници, а не да продава кожени палта.

Според спомените на директора на училището Раскатихинская Галина Кубасова, Фьодор винаги се е отличавал със своята загриженост, притеснен: защо градът се развива, но селището не? В седми клас дори писах на президента на Русия за това. И сега той самият трансформира селата, като оглави Центъра за творчески проекти на селските територии „Обърнатата къща“ в Тюмен и гордо носи суичър с надпис „Аз съм от селото“.

4444_cbb.jpg



Доста напорист и обаятелен тюменски активист, бих казал, още малко и за президент ще се кандидатира! Така че моята версия е, че Путин се уплаши за бъдещето си в Кремъл, и:
(Фондът за президентски грантове)
Творческа реформа на боклука
Опазване на околната среда и хуманно отношение към животните
дата на кандидатстване
16.10.2023 г
Искана сума
4 596 051,50 рубли
Съфинансиране
1 647 642,00 рубли
Общата стойност на проекта
6 243 693,50 рубли


Статус на проекта: проектът не е получил подкрепа"


Еемии.. Абе, да сме живи и здрави. Поне Альончето е убава.

 
А това е благодарение на смес (по важност) от: 1. тоталната липса на контрол на пътя от органите на реда; 2. липса на качествена маркировка; 3. липса на поддръжка на пътищата.
Тези три фактора са особено актулани след влизането в ЕС така, че дори и косвено е заради ЕС. Опираме до криворазбраната цивилизация на местното население.
 
Проблема е, че е някво събитие откриването на кофа с навес, както виждаме не е само за децата, цял монтиран клип има и рекламка на "програмата", че са постигнали нещо значимо. Да рекламираш програма за развитие с навес за 1 казан е смешно.
>>
Е "цял", ЦЯАЛ биг факин клип. :) Къде? В един малък канал от многото, стотици хиляди, или може би милиони канали във ВК. И то не какъв да е, а малък канал, някъде в тюменска област (там ли беше?). Канал на селската младеж, някъде из тюменско. Ето ги:

noroot.png

в центъра - Фьодор Маслов, Директор на центъра "Обърната къща"

И двеминутно клипче с явно, очевидно и очеизбождащо режисьорски подход. Или се правим, че не знаем кво е тва? Начи, кофата си е кофа, и по принцип, за някакво си тюменско селце, може и да е нещо. Що? Ми нямат, зле са и нямат, имат нужда от кофа с навес и кофата за тях там е нещо. (Ся, ако някой твърди разцвет на руските села, който няма, тва вече си е негов проблем.)


Въпреки тва, че може да е нещо за тях, некакво дребно подобрение, те не живеят в 17-ти век, имат телевизори, гледат, сверили са си ценностните системи, така че кофата с навес в никой случай не може да бъде възприето като нещо голямо, като цивилизационен напредък за ленти и фанфари (въпреки, че може да е от практично до много необходимо в бита им - не сме ходили в селото, не знаем).

И клипчето, очевидно, е направено с режисьорски чалъми, които не са някакви велики чалъми, но са доста приятни, на мен ми хареса. И един от тез чалъми е нарочно преиграване на значимостта - ако някой не го вижда тва, не знам. Съвсем нарочно е търсен тоя ефект, простата работа по една кофа с навес да се представи като къснометражен филм за събитие, поради което е и пародийно, което също ме изкефи. (Там е включен и елемента с предаванията за майстори и т.н.) Те правят една тъпа кофа с навес, що да не го заснемат така, леко творчески, с пародия, но не прекалена, не е присмех към децата например, за които може да е неква малка детска радост. (А освен тва видех повече прародителско тяло, вероятно бабите на децата, които се кефиха, че са там с внучките си. И тва е организирано - колкото и скромно да е, все пак е организирано някак - от екипа, поради което отхвърляме теорията на Новата, че децата са наглАсили родителските тела.)

Ся, тука вече се усложняват нещата.


Творческа реформа на боклука

Същността на проекта
Проектът е насочен към създаване на благоприятна жизнена среда в селските райони, облагородяване на малки територии и подобряване на качеството на живот в селските райони чрез създаване на креативни площадки и огради около контейнерите за смет.

По проекта ще бъдат извършени следните работи: площадката е бетонирана, монтиран е метален навес, монтирана е информационна табела с информация за графика за сметоизвозване, правилата за извозване на отпадъците, както и информация за национален проект „Екология“, чиито задачи и цели преследва нашият проект, както и върху сенниците ще бъдат поставени креативни, мотивиращи надписи, които да въздействат върху екологичната култура на младежите от селото.

Въз основа на резултатите от подреждането на площадките за събиране на твърди отпадъци ще бъде заснет и разпространен в медиите финален креативен видеоклип, който ще помогне не само за разпространение на информация за проекта, но и ще покаже, че младите хора могат и трябва да станат лидери на промяната на техните територии!


География на проекта
Цели на проекта:

1. Повишаване на привлекателността на малките селски райони
2. Въздействие върху екологичната култура на младежта
3. Създаване на полезни предмети на изкуството

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

Другите проекти:
Екипът:
Относно:
10000 участници селска младеж; 30 села от целия Уралски федерален окръг; 8 постоянни съдружници; 100000 гледания (информационно отразяване в медиите)

sBUFyOA3aow.jpg



a3a419trv8shcw23z4g0eclcgszl62at.png

В Тюменска област ще отвори врати селски младежки център
15 април 2022
kzdx73g58u70d8lv3zq3el8n5hkgw9sd.jpg

Това ще стане възможно благодарение на безвъзмездна помощ от Росмолодеж в размер на 2 милиона и 300 хиляди рубли, която беше спечелена от Държавния аграрен университет на Северния Заурал. Всеруският конкурс за младежки проекти сред образователните организации на висшето образование тази година се проведе от февруари до април. Бяха приети почти 2,5 хиляди проекта от 354 образователни институции от 80 съставни образувания на Русия.

Идеята за създаване на първия студентски център за селска младеж в Тюменска област „Обърната къща“ е студентско пространство за селска младеж, както и набор от нестандартни и модерни събития, насочени към развитие и популяризиране на селското стопанство сред студентите. Той ще се намира в Тюмен на адрес: ул. Рощинское шосе, сграда 12. „Създаването на център за селска младеж в Тюменска област е една от нашите стратегически цели и днес ние направихме първата стъпка към това. Ние ще създадем първия студентски център за селска младеж към Държавната автономна институция на Северния Заурал“, каза
Фьодор Маслов, председател на регионалния клон на Руския съюз на селската младеж в Тюмен."

13.09.2022 г.
Жител на Тюмен ще използва безвъзмездна помощ за развитието на село Курган

Проектът на тюменския активист Фьодор Маслов „Креативна реформа на отпадъците“ спечели екологичния конкурс на Росмолодеж в категорията „Развитие на околната среда“. Сертификат за получаване на безвъзмездна помощ в размер на 1,2 милиона рубли беше връчен на лауреата в Камчатка, където се проведе финалният етап на Всеруския младежки форум „Екосистема“. И Фьодор ще похарчи парите в района на Курган за подреждането на контейнерни площадки в село Раскатиха.

Маслов е възпитаник на Раскатихинская гимназия. Постъпва в Курганската селскостопанска академия, след което продължава обучението си в магистърска програма в Аграрния университет на Северния Заурал в Тюмен и остава в съседния регион. Вярно, той не забравя за малката си родина.


Идеята за проекта за реформа в смета по думите му се е родила от само себе си. Веднъж дойдох в Раскатиха и видях кофи за събиране на боклук по улиците. На някои места те лежаха настрани: бездомни крави се опитаха да видят какво има вътре и ги събориха. Веднага кучетата се разровиха из отпадъците, вятърът разнесе найлонови торби и хартия из селото. През лятото целият този позор се покрива с дъжд, през зимата снегът заспива.

„Според проекта трябва да бетонираме зоната за контейнери, да направим ограда, да поставим метален навес, табела с график за събиране на боклука, правила за изхвърлянето му, както и информация за националния проект „Екология“, обясни Фьодор. - Общо планираме да оборудваме 17 такива площадки.

„Просто искаме да го направим хуманно“, е обявеният краен резултат. Оградите трябва да бъдат ярко декорирани, превръщайки ги в истински предмети на изкуството. На сенниците ще се появят мотивационни надписи, предназначени да насърчават екологичната култура и да включат местните деца в процеса на преобразяване на тяхната малка родина. След като цялата работа приключи, се планира да се заснеме креативно видео за това как самите млади хора могат да променят живота към по-добро на своите територии.


Междувременно подобряването е в правомощията на местните власти.

„Има правомощия, но няма пари“, въздъхва ръководителят на администрацията на Раскатихинския селски съвет Акмеджан Тутуков. - Регионалният оператор докара кофите за смет, постави ги в целия район, събира пари за услугите си, а общината трябва да подготви площадките. Никой обаче не отдели средства за това. Разбира се, много благодаря на Федор. Не за първи път помага на селото. Имахме късмета да го имаме.

Всъщност събирането на боклука беше предшествано от проекта „Културно сърце на селото“, благодарение на който бяха обновени шест библиотеки в Тюменска и Курганска области, включително в родното село на активиста. Тогава дойде ред на оригиналната инициатива - „Не изложба на кожени палта“. Творците са забелязали, че кожените палта често се продават в селските културни центрове. Със спечелената безвъзмездна помощ те закупиха оборудване и оборудване, така че местният център за отдих да има клубове, да пуска музика, да провежда празници, а не да продава кожени палта.

Според спомените на директора на училището Раскатихинская Галина Кубасова, Фьодор винаги се е отличавал със своята загриженост, притеснен: защо градът се развива, но селището не? В седми клас дори писах на президента на Русия за това. И сега той самият трансформира селата, като оглави Центъра за творчески проекти на селските територии „Обърнатата къща“ в Тюмен и гордо носи суичър с надпис „Аз съм от селото“.

4444_cbb.jpg



Доста напорист и обаятелен тюменски активист, бих казал, още малко и за президент ще се кандидатира! Така че моята версия е, че Путин се уплаши за бъдещето си в Кремъл, и:
(Фондът за президентски грантове)
Творческа реформа на боклука
Опазване на околната среда и хуманно отношение към животните
дата на кандидатстване
16.10.2023 г
Искана сума
4 596 051,50 рубли
Съфинансиране
1 647 642,00 рубли
Общата стойност на проекта
6 243 693,50 рубли


Статус на проекта: проектът не е получил подкрепа"


Еемии.. Абе, да сме живи и здрави. Поне Альончето е убава.

Бате, мани тия кофи. кАжи от какво гушна букета Навалний?
 
Тези три фактора са особено актулани след влизането в ЕС така, че дори и косвено е заради ЕС. Опираме до криворазбраната цивилизация на местното население.
Нарича се консумеризъм. Феномен, който превръща гражданското общество в стадо послушни преживни животни.
 
Проблема е, че е някво събитие откриването на кофа с навес, както виждаме не е само за децата, цял монтиран клип има и рекламка на "програмата", че са постигнали нещо значимо. Да рекламираш програма за развитие с навес за 1 казан е смешно.
>>
Е "цял", ЦЯАЛ биг факин клип. :) Къде? В един малък канал от многото, стотици хиляди, или може би милиони канали във ВК. И то не какъв да е, а малък канал, някъде в тюменска област (там ли беше?). Канал на селската младеж, някъде из тюменско. Ето ги:

noroot.png

в центъра - Фьодор Маслов, Директор на центъра "Обърната къща"

И двеминутно клипче с явно, очевидно и очеизбождащо режисьорски подход. Или се правим, че не знаем кво е тва? Начи, кофата си е кофа, и по принцип, за някакво си тюменско селце, може и да е нещо. Що? Ми нямат, зле са и нямат, имат нужда от кофа с навес и кофата за тях там е нещо. (Ся, ако някой твърди разцвет на руските села, който няма, тва вече си е негов проблем.)


Въпреки тва, че може да е нещо за тях, некакво дребно подобрение, те не живеят в 17-ти век, имат телевизори, гледат, сверили са си ценностните системи, така че кофата с навес в никой случай не може да бъде възприето като нещо голямо, като цивилизационен напредък за ленти и фанфари (въпреки, че може да е от практично до много необходимо в бита им - не сме ходили в селото, не знаем).

И клипчето, очевидно, е направено с режисьорски чалъми, които не са някакви велики чалъми, но са доста приятни, на мен ми хареса. И един от тез чалъми е нарочно преиграване на значимостта - ако някой не го вижда тва, не знам. Съвсем нарочно е търсен тоя ефект, простата работа по една кофа с навес да се представи като къснометражен филм за събитие, поради което е и пародийно, което също ме изкефи. (Там е включен и елемента с предаванията за майстори и т.н.) Те правят една тъпа кофа с навес, що да не го заснемат така, леко творчески, с пародия, но не прекалена, не е присмех към децата например, за които може да е неква малка детска радост. (А освен тва видех повече прародителско тяло, вероятно бабите на децата, които се кефиха, че са там с внучките си. И тва е организирано - колкото и скромно да е, все пак е организирано някак - от екипа, поради което отхвърляме теорията на Новата, че децата са наглАсили родителските тела.)

Ся, тука вече се усложняват нещата.


Творческа реформа на боклука

Същността на проекта
Проектът е насочен към създаване на благоприятна жизнена среда в селските райони, облагородяване на малки територии и подобряване на качеството на живот в селските райони чрез създаване на креативни площадки и огради около контейнерите за смет.

По проекта ще бъдат извършени следните работи: площадката е бетонирана, монтиран е метален навес, монтирана е информационна табела с информация за графика за сметоизвозване, правилата за извозване на отпадъците, както и информация за национален проект „Екология“, чиито задачи и цели преследва нашият проект, както и върху сенниците ще бъдат поставени креативни, мотивиращи надписи, които да въздействат върху екологичната култура на младежите от селото.

Въз основа на резултатите от подреждането на площадките за събиране на твърди отпадъци ще бъде заснет и разпространен в медиите финален креативен видеоклип, който ще помогне не само за разпространение на информация за проекта, но и ще покаже, че младите хора могат и трябва да станат лидери на промяната на техните територии!


География на проекта
Цели на проекта:

1. Повишаване на привлекателността на малките селски райони
2. Въздействие върху екологичната култура на младежта
3. Създаване на полезни предмети на изкуството

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

Другите проекти:
Екипът:
Относно:
10000 участници селска младеж; 30 села от целия Уралски федерален окръг; 8 постоянни съдружници; 100000 гледания (информационно отразяване в медиите)

sBUFyOA3aow.jpg



a3a419trv8shcw23z4g0eclcgszl62at.png

В Тюменска област ще отвори врати селски младежки център
15 април 2022
kzdx73g58u70d8lv3zq3el8n5hkgw9sd.jpg

Това ще стане възможно благодарение на безвъзмездна помощ от Росмолодеж в размер на 2 милиона и 300 хиляди рубли, която беше спечелена от Държавния аграрен университет на Северния Заурал. Всеруският конкурс за младежки проекти сред образователните организации на висшето образование тази година се проведе от февруари до април. Бяха приети почти 2,5 хиляди проекта от 354 образователни институции от 80 съставни образувания на Русия.

Идеята за създаване на първия студентски център за селска младеж в Тюменска област „Обърната къща“ е студентско пространство за селска младеж, както и набор от нестандартни и модерни събития, насочени към развитие и популяризиране на селското стопанство сред студентите. Той ще се намира в Тюмен на адрес: ул. Рощинское шосе, сграда 12. „Създаването на център за селска младеж в Тюменска област е една от нашите стратегически цели и днес ние направихме първата стъпка към това. Ние ще създадем първия студентски център за селска младеж към Държавната автономна институция на Северния Заурал“, каза
Фьодор Маслов, председател на регионалния клон на Руския съюз на селската младеж в Тюмен."

13.09.2022 г.
Жител на Тюмен ще използва безвъзмездна помощ за развитието на село Курган

Проектът на тюменския активист Фьодор Маслов „Креативна реформа на отпадъците“ спечели екологичния конкурс на Росмолодеж в категорията „Развитие на околната среда“. Сертификат за получаване на безвъзмездна помощ в размер на 1,2 милиона рубли беше връчен на лауреата в Камчатка, където се проведе финалният етап на Всеруския младежки форум „Екосистема“. И Фьодор ще похарчи парите в района на Курган за подреждането на контейнерни площадки в село Раскатиха.

Маслов е възпитаник на Раскатихинская гимназия. Постъпва в Курганската селскостопанска академия, след което продължава обучението си в магистърска програма в Аграрния университет на Северния Заурал в Тюмен и остава в съседния регион. Вярно, той не забравя за малката си родина.


Идеята за проекта за реформа в смета по думите му се е родила от само себе си. Веднъж дойдох в Раскатиха и видях кофи за събиране на боклук по улиците. На някои места те лежаха настрани: бездомни крави се опитаха да видят какво има вътре и ги събориха. Веднага кучетата се разровиха из отпадъците, вятърът разнесе найлонови торби и хартия из селото. През лятото целият този позор се покрива с дъжд, през зимата снегът заспива.

„Според проекта трябва да бетонираме зоната за контейнери, да направим ограда, да поставим метален навес, табела с график за събиране на боклука, правила за изхвърлянето му, както и информация за националния проект „Екология“, обясни Фьодор. - Общо планираме да оборудваме 17 такива площадки.

„Просто искаме да го направим хуманно“, е обявеният краен резултат. Оградите трябва да бъдат ярко декорирани, превръщайки ги в истински предмети на изкуството. На сенниците ще се появят мотивационни надписи, предназначени да насърчават екологичната култура и да включат местните деца в процеса на преобразяване на тяхната малка родина. След като цялата работа приключи, се планира да се заснеме креативно видео за това как самите млади хора могат да променят живота към по-добро на своите територии.


Междувременно подобряването е в правомощията на местните власти.

„Има правомощия, но няма пари“, въздъхва ръководителят на администрацията на Раскатихинския селски съвет Акмеджан Тутуков. - Регионалният оператор докара кофите за смет, постави ги в целия район, събира пари за услугите си, а общината трябва да подготви площадките. Никой обаче не отдели средства за това. Разбира се, много благодаря на Федор. Не за първи път помага на селото. Имахме късмета да го имаме.

Всъщност събирането на боклука беше предшествано от проекта „Културно сърце на селото“, благодарение на който бяха обновени шест библиотеки в Тюменска и Курганска области, включително в родното село на активиста. Тогава дойде ред на оригиналната инициатива - „Не изложба на кожени палта“. Творците са забелязали, че кожените палта често се продават в селските културни центрове. Със спечелената безвъзмездна помощ те закупиха оборудване и оборудване, така че местният център за отдих да има клубове, да пуска музика, да провежда празници, а не да продава кожени палта.

Според спомените на директора на училището Раскатихинская Галина Кубасова, Фьодор винаги се е отличавал със своята загриженост, притеснен: защо градът се развива, но селището не? В седми клас дори писах на президента на Русия за това. И сега той самият трансформира селата, като оглави Центъра за творчески проекти на селските територии „Обърнатата къща“ в Тюмен и гордо носи суичър с надпис „Аз съм от селото“.

4444_cbb.jpg



Доста напорист и обаятелен тюменски активист, бих казал, още малко и за президент ще се кандидатира! Така че моята версия е, че Путин се уплаши за бъдещето си в Кремъл, и:
(Фондът за президентски грантове)
Творческа реформа на боклука
Опазване на околната среда и хуманно отношение към животните
дата на кандидатстване
16.10.2023 г
Искана сума
4 596 051,50 рубли
Съфинансиране
1 647 642,00 рубли
Общата стойност на проекта
6 243 693,50 рубли


Статус на проекта: проектът не е получил подкрепа"


Еемии.. Абе, да сме живи и здрави. Поне Альончето е убава.

Браво, човече. Не знам как изобщо се занимаваш с тези олигофрени защото от тук натам за мен са точно такива цялата им малоумна евро пасмина.

Уви едва ли ще схване Графичния, но супер за труда.
 
Браво, човече. Не знам как изобщо се занимаваш с тези олигофрени защото от тук натам за мен са точно такива цялата им малоумна евро пасмина.

Уви едва ли ще схване Графичния, но супер за труда.
Не знам точно кво е - що е, нали виждаш колко сложна история, колкото повече се ровиш, повече излиза, а пък - ена кофа с навес. :) Немам представа кое колко струва и кви милиони се въртат, може да е неква страшна шашма, може всичко. Дано поне в селото кофите да им вършат работа накрая от цялата работа. :D
Само да добавя, че пропуснах:
Център за творчески проекти на селските райони

19 юли 2023 г
Реформата за креативния боклук е в разгара си!
В село Раскатиха, област Притоболни, област Курган, ще бъдат оборудвани площадки за 18 кофи за боклук, ще бъде монтиран метален навес и информационна табела за графика за събиране на боклука, правилата за изхвърляне на отпадъци, информация за Росмолодеж и националния проект „Екология “, както и креативни, мотивиращи надписи с цел повлияване на екологичната култура на младите хора.
Очакваме отговори от нашите партньори, налейте бетон и започнете монтажа на козирките!"


Така че тва не е един клип за само една единствена кофа, а е за една от осемнайсетте само в тва село. (Пък вече колко струва и дали е много по-малко и т.н., и дали трябва да се правят клипове - немам представа.
Мойте критики към Путин и останалите от Кремъл и компания олигарси са за съвсем други неща (същите, дето са известни). Иначе ги знам че крадат и лъжат... като колегите им от Запад и Китай, обаче. Ма тва другото, дето правят едно и също, или направо заедно, е по-притеснително.) :)
 
Бате, мани тия кофи. кАжи от какво гушна букета Навалний?
Не ти ли е интересно за кофите?
:D:D
Мии, Навалкатаа, кво да ти кажа. ТръгнАх си малко по-рано от свиждането и не бех там кат гушна букета.

Жена му го уби, много ясно. Ти не й ли видя обидно - за хора с изискан вкус и усет, като нас с теб - фалшивия клип, дето не можа да изиграе скръб. (То и в стила на мъжа й де, по некъв мега дразнещ холивудски тертип) Имам чуството, че беше на некви обезчувствяващи наркотици. То бива слаба игра, "ма поне ена сълза".

*Не говоря за "Запада уби Навални" щото да злепостави Путин. Нали ма знайш? :) Промяна няма, напротив - значително си затвърдих прогнозите вследствие, особено на интервюто на века.

Виж ся, накратко: Тъкър го уби. Навални говоря. :)

(Въпреки, че той си имал 5 иРНК-та ли, колко беше? Но тва не е гаранция, тука имаме хора с по 10 и нагоре.)

Добре, що умря малко след интервюто? Колко, ден-два, 5? Забрайх.
Резултата беше, че Путин-лош имиджа беше възстановен или/и укрепен при тия, които никога не са се съмнявали (при "левичарите", макар че те не знам дали са левичари, но нали така им викаме) И в същото време, Путин-гууд имиджа беше затвърден в десничарите (щото запада уби Навални за да злепостави Путин, пък ние вече много добре им знаем селските номера знаем нашите власти и медии; тва пак отива на "те са тъпи", което е тъпо да се мисли).

И в двата случая: се разми голямата новина от интервюто (която беше само загатната в интервюто, но достатъчно за да се вкара идеята, че "тва е неизбежно, тва са просто нещата + НО ГЛЕДАЙ ДРУГОТО, ДРУГОТО ГЛЕДАЙ, там е интригата!!!" Сеш'са? -- Така че беше направена тая магия с интервюто, и след това развитието, което можеше да се види само в руските мейнстрийм медии (но не беше прикрито) - беше скрито за Западаааа. Що така стана..

Интервюто уби Навални
 
ПРОГНОЗА:
Войнътъ продължава до ноември (което е почти ясно... то там друго, освен продължаване по вскакви причини, няма)

Тръмп взима вашингтонският трон и почва да си изпълнява обещанието, че "ше реши войната много бързо", обаче *става точно обратното и *конфликта се задълбочава*, така че Дони Бъщътъ на Ваксиийн форсира още повече военно-промишления, но в качествено отношение - "за да вземем войната/да спрем Путин"

Демек иновации.
От другата страна - отговарят със същото (те са подготвени, а и да не са - Чайна може да помогне, пък и те бездруго трябва да се включат по някое време "за да си разрешат проблемите с щатите", и като се има предвид, че Дони Ментата "им е много по-наточен" отколко Спящия Джо

и дрончетата, които много се разхвърчаха "заради войната", ше се видят като от втората световна

Да видим. (Аз гледам тука едни неща и освен ако не е най-невероятното съвпадение на света, значи е същото дето си мисля... Но те скриха развитието от интервюто и съответно
замъглиха смисъла на интервюто. Така че...)

знам че най се радваш като ти пиша така ясно нандибранди :):)
 
бездомни крави

Аз до тук стигнах и изведнъж погледа ми се замъгли от картинката на създанието в центъра на Киев, и въображението ми тикна за сравнение ситуацията на бездомен кон у факутето.... И тогава реших, че ми е дошло в повече и се прекатурих в леглото, знаейки, че ще изразходя цялото това натоварване, някъде през ноща, в някой друг сън (надявайки се, че няма да си го спомням на сутринта), и на другия ден ще съм избистрил тази тревога около горкото тревопасно 😆
 
Най-после сме на първо място в ЕС по нещо различно от бедност и корупция. Как да не се гордееш и да не се смееш на орките, че правят ивент от един контейнер за смет..

Виж файлът 32334
Като гледам, нема некой да си мръдне пръста кога става дума за България, все пак не е Русия. Некак си на вътрешно ниво ни е кеф, кога сме най-зле, по тоя начин си оправдаваме личното нещастие - държавате е много зле, затова аз не съм успял, (за тва ша имигрирам у западналио запад) не за друго. Виновен ни е ЕС, САЩ, демокрацията само не и ние да сме си виновни, абсурд.

Та да видим, ако братушките беа у ЕС дали нямаше те да са на последно място? В статията са взели "предварителни данни" та за да е най-обективно, нека видим как е положението през 2022г.

Според НСИ у България има 531 смъртни случая, населението на България за 2022г. е 6 447 710млн. - да закръглим на 6 400 000. Тоест, средно 82 души на 1 милион (смъртните случаи разделени на населението и умножени по 1 милион)

Според руското МВР в Русия за 2022г. са загинали 14 172, а населението им е 145 478 097 - закръгляме на 145 000 000. Демек, при тях за година са загинали срено 97 души на един милион.

Проблем с ПТП имаме сериозен, спор няма но всяка година с малко но намаляват смъртните случаи. (В Русия също)

Идеята е, че ако това беше статия за мада Раша или снимка на кофа с навес, щеше 5 човека да направят дисекция на темата (Освен @Krumov , той обича да си блещи на ниво беседката пред блока) + проучване на нещата до ниво проект, колко точно кофи с навес щело да има, помагали ли са децата, имало ли е тържество и как са е развила Асамблеята на мира по читалища и паланки. Това беше и идеята на (по модерно му) "бейта" с кофата, да се види колко шарани ще скочат на куката.

пп. По-добре последен сред първите, отколкото пръв сред последните.
 
Идеята е, че в единия случай пускаш неква новина с внушение за празненства за триумф и прогрес..
Понеже исках да усетя атмосферата от тези празненства и да преценя да се смеем ли, да плачем ли на положението в раша.. та потърсих повече инфо.
Е, видя се, че нещата не са баш тъй, та запя песента за иронията и търсен ефект. Все пак трее се замаже положението.

Що обаче реши да си бъркаш в раната не е ясно..

Премина на фантазия, в която никой не си мърдал пръста за България.. и започна така жарко да я браниш... срещу въображаем злодей..

Въображаем, щото статията ясно казва в ЕС, ма не... нашио герой не може да приеме факта, че Раша не е злодея.. (сигурно я защитавам), та се наложи да я включим за кратко в ЕС, за да си нагласим сметките...

Иначе малко по-късно и аз ше са опитам да дам всичко от себе си да защитим родину и да покажем, че не сме на последно място.
 
Като гледам, нема некой да си мръдне пръста кога става дума за България, все пак не е Русия. Некак си на вътрешно ниво ни е кеф, кога сме най-зле, по тоя начин си оправдаваме личното нещастие - държавате е много зле, затова аз не съм успял, (за тва ша имигрирам у западналио запад) не за друго. Виновен ни е ЕС, САЩ, демокрацията само не и ние да сме си виновни, абсурд.

Та да видим, ако братушките беа у ЕС дали нямаше те да са на последно място? В статията са взели "предварителни данни" та за да е най-обективно, нека видим как е положението през 2022г.

Според НСИ у България има 531 смъртни случая, населението на България за 2022г. е 6 447 710млн. - да закръглим на 6 400 000. Тоест, средно 82 души на 1 милион (смъртните случаи разделени на населението и умножени по 1 милион)

Според руското МВР в Русия за 2022г. са загинали 14 172, а населението им е 145 478 097 - закръгляме на 145 000 000. Демек, при тях за година са загинали срено 97 души на един милион.

Проблем с ПТП имаме сериозен, спор няма но всяка година с малко но намаляват смъртните случаи. (В Русия също)

Идеята е, че ако това беше статия за мада Раша или снимка на кофа с навес, щеше 5 човека да направят дисекция на темата (Освен @Krumov , той обича да си блещи на ниво беседката пред блока) + проучване на нещата до ниво проект, колко точно кофи с навес щело да има, помагали ли са децата, имало ли е тържество и как са е развила Асамблеята на мира по читалища и паланки.

Това беше и идеята на (по модерно му) "бейта" с кофата, да се види колко шарани ще скочат на куката.
Хубав опита да се измъкнеш от неудобното положенеи
пп. По-добре последен сред първите, отколкото пръв сред последните.
Най-добре в златната среда.

Новата е достатъчно изчерпателен, но от друга страна съм наистина впечатлен от изключително ниското демонстрирано ниво. Аматьорските ментални гиманистика не помагат ни най-малко и създават впечатление за един напълно неадекватен събеседник.

Никой не брани Русия в случая с този така притиснителен за всеки евро павиан контейнер за боклук. Проблема както беше казано е в малоумните внушения които правиш и то в не една или две теми. Дай да видим европейски Шибанистан ( Да, Шибанистан е докато се управлява от трибуквеното посолство ) какво се прави ама наистина не проформа щото съм ги гледал от първо лице.
 
Нямам за цел даа измествам темата, а пускам ''новината'' в контекста на евтина пропаганда.

БТВ: мигрантите били чуждестранни студенти???!!! Така ли е наистина? Някой да ме опровергае..

 
Като гледам, нема некой да си мръдне пръста кога става дума за България,
Некак вече не съм оптимист

417514062_798807882274134_832244564563822744_n.jpg
 
БТВ: мигрантите били чуждестранни студенти???!!! Така ли е наистина? Някой да ме опровергае..

Изобщо не ги чети тия, ама ич. То тук си е бронкс вече... добре че си се каширала в дефилето ахахах Няма как да разбереш вече кой кой е в тая гнусна столица.. кой е емигрант, кой е Имигрант, кой студент (всички са студенти), кой просто слязал от факутето или филиповци до центерот... кой просто се върнал от морето, кой тръгнал да сменя маке-паспортот си... Тва беше идеята ДА НИ ДИГНАТ МАЛКО СТАНДАРТОТ ахаха
Е, Успяха! Сега радвате ли се, про-атлантически заблудени глубчовци?? 😆
 
Изобщо не ги чети тия, ама ич. То тук си е бронкс вече... добре че си се каширала в дефилето ахахах Няма как да разбереш вече кой кой е в тая гнусна столица.. кой е емигрант, кой е Имигрант, кой студент (всички са студенти), кой просто слязал от факутето или филиповци до центерот... кой просто се върнал от морето, кой тръгнал да сменя маке-паспортот си... Тва беше идеята ДА НИ ДИГНАТ МАЛКО СТАНДАРТОТ ахаха
Е, Успяха! Сега радвате ли се, про-атлантически заблудени глубчовци?? 😆
Е, как бре. Единя си кара около мигрантите Х5-цата с лакти през прозорците и рап в уредбата, други в метрото гледа гордо и си вика: Успяхме, превърнахме столицата ни в мултикултурен европейски мегаполис. Сутрин преди да работа се гледат в огледлото и се тупат сами по раменете... 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣
 
Последно редактирано:
Превърнали са те... превърнаха я в една смърдяща кочина! То не е за мен, за техните деца е..
 
Ай стига сте мрънкЯли. Махнаха МОЧА и сега София е вече модерен лево-атлантически град.

Ние у наше село още си пазим паметника с петолъчката - вдясно от къщичката, ако гледаш в режим Панорама. ;)
 

Горе