Не съм писал скоро в темата, та малко да ви кажа какво виждам аз напоследък че се случва с тази война:
* Преди време украинците започнаха да удрят с дрони цивилни кораби в черно море, сега си получават реципрочният отговор, не само им удрят коребите, но им занулиха и пристанищата. Това води до 2 неща:
1. Затруднява се износът на зърно 2. Затруднява се вноса на оръжия (защото за внос на оръжие се ползваха същите кораби с които след това се изнасяше зърно) . Тая схема вече е на дъното на морето.
* Украйна дефакто вече няма ПВО. Не само че руснаците си удрят целите с ракети без прблемно, но вече руските бомбандировачи пускат управляеми бомби от много по-близко до фронта разстояние, което означава че лесно болбят по-задните позиции на украинската армия, обикновено където са разположени водачите на дрони/дронове, складовете и т.н.
Гледам също че в Украйна редовно са удряни разни предприятия, скадове, бензиностанции, локомотивни депа и прочее.
Цалта тази деност на руснажите постепенно ще срине отбраната на Украйна, а прогнозата ми е че вълните от атакаи с дронове от Украйна към РФ ще започнат да намаляват.
Но затова последното не съм сигурен, в последно време дроните за дълбоки удари в русия се управляват чрез сарлинк, т.е операторите на дроните може да са както в лондон, така и навсякъде по света. А къде се произвеждат самите бпла - ами може да е навсякъде.