УниКредитБулбанк инкасиране на чек

nIksdevIL

Well-Known Member
Здравейте приятели, някой осребрявал ли е чек ( от чичо гошо ) във УниКредит? Нормално ли е да се бави чека над 30 дена ?
 
От: УниКредитБулбанк инкасиране на чек

По принцип не съм осребрявал чек от Google, но мои познати са и при тях макар, че беше в друга банка пак се чакаше над 30 дни и доколкото си спомням, момчето беше обиколило всички банки и навсякъде срока беше такъв, така, че предполагам е напълно нормално.
 
От: УниКредитБулбанк инкасиране на чек

Всички банки в България имат период до 45 за осребряване на поименни чекови, каквито са и чековете от гоогле. Но вече не е нужно да чакаш чековете има опция за електронно изплащане. За чека таксата ти е 10 евро, а за валутния трансфер е около 10лв. но това разбира се зависи от стойността на превода.

Само да добавя, че аз преди използвах общинска Банка. Един път ми бяха забравили един чек. Обадих се на жената и след 15 мин сумата ми беше преведена. Така, че ако не ти се чака може да им се обадиш, най-вероятно ще те помнят (практиката с чекове в България не е много популярна)
 
От: УниКредитБулбанк инкасиране на чек

Благодаря много, ще изчакам още малко, ако ли не ще им звънна едно телефонче :|
 
От: УниКредитБулбанк инкасиране на чек

Спокойно, месец Май идват парите по-късно заради празниците.
Миналата година чаках осребряването на чека чак до 15-ти май някъде.
Минавай на електронно разплащане, че е по евтино.
С чека веднъж плащах за доставка с DHL , че иначе се случваше да ми губят чекове с нормалната поща, отделно си плащаш за обработката на чека и чакаш 30-40 дена.
Сега с електронното разплащане е по-евтино и по-бързо, така че смени си опциите за плащане.
 

Горе