Управител във втора фирма

ingiliz

New Member
Здреавейте колеги. Мисля че прочетох всички постове, но не открих отговор на моя въпрос.
Моля някой ако е наясно да сподели мнение относно следния казус.
Управител съм на едно оод. Договорът ми за това управление е "Трудов договор за възлагане на управление" и е на 4 часа. Съответно осигуровките са пропорционални на договореното време, а не са пълни. Работя и по трудов договор в друга фирма на 4 часа. Там също се осигурявам пропорционално на времето според минималния праг за упражняваната дейност.
Проблем ли е тази ситуация?
 
Как така си управител, пък в същото време си на трудов договор в една фирма?
 
Не е.
 
... Работя с трудов договор и в друга фирма. Там не съм управител, но пак съм с намалено работно време. Възнаграждението ми е минималния осигурителен праг за съответната длъжност, но пропорционално на договореното време - 4 часа.
Проблем има ли с първият ми договор като управител?
 
Втори път... не.
 
Благодаря ти s1yf0x.
Няма други мнения, но се надявам да си прав.
Аз също милех че е ОК.
 
Благодаря ти s1yf0x.
Няма други мнения, но се надявам да си прав.
Аз също милех че е ОК.
orhideq е второто мнение. Ако все още се съмняваш можеш да потърсиш консултация в Агенцията по заетост.
 
Ако все още се съмняваш можеш да потърсиш консултация в Агенцията по заетост.

Патроне - сисадмин, баскет и економист... има ли още някое твое амплоа за което не знаем? Примерно писател, художник, поет?
 
Патроне - сисадмин, баскет и економист... има ли още някое твое амплоа за което не знаем? Примерно писател, художник, поет?
Мога да ти покажа дипломи и сертификати за всяко едно, а за баскетбола съзтезателни карти от 2 различни лиги и федерации.
 
Агенцията по заетостта честно ли дават такива консултации ... или това беше шега ?
 
Като данъкоплатец имаш храво на безплатни котсултации в държавни структори. В Бг само малцинствата са детайлно запознати с правата си и си ги нърсят и ползват.
 
Аз също съм работил преди време държавната администрация и смело мога да кажа, че там има много знаещи хора, ОСВЕН ОСТАНАЛИТЕ, които не знаят за какво са там. Обаче ВСИЧКИ от тях такъв ентусиазъм ги гони да правят консулатции, че ... Е, освен ако няма някакъв катализатор ;)
Благодаря за мнението.
 
Извинявам се но да не отварям нова тема...

При откриване на нова фирма ООД, управителят върху каква минимална сума и часове може да се осигурява / фирмата ще се налага да издава фактура веднъж на 2-3 месеца /.
Може ли на 4 часа да се осигурява или като управител на пълен работен ден.
 
А той съдружник ли е в това ООД?
На друго място работи ли , или други фирми има ли, в които се осигурява?
 
Иначе на пръв поглед без да знам отговорите може да е самоосигуряващо лице на 460 лв, и в зависимост от това дали иска да ползва болничен да внася всеки месец 123.28 лв или 139.38 лв
 

Горе