Урл адреси и защо не трябва да прекаляваме с опитите да правим on page seo

От: Урл адреси и защо не трябва да прекаляваме с опитите да правим on page seo

Състезание може и да има, но не е сигурно, поне това знам аз.
 
От: правим onpage seo

Senior Playa ше рече нещо като Заслужил Спамер :) .

Хехехе, вече ми е ясно за Playa 8) А екипа на форума с hustla ли са или пак не съм разбрал?
 
От: Урл адреси и защо не трябва да прекаляваме с опитите да правим on page seo

Какво мислите за използването на такива урл адреси и мъчите ли се да правите урл адресите приятни за гугъл дори ако се налага да мешате български и англйски и се съобразявате толкова странно с транслитерацията на гугъл.
Специалистите на Google не спират да повтарят по конференции и интервюта, че няма смисъл от "приятни" адреси от този тип и в някои случаи те дори могат да навредят ако не се направят като хората. Роботът на Google е достатъчно умен за да си свърши работата без някой да помпи думи в адресите на страниците. Аз съм склонен да се доверя на хората от Google, а не на знайни и незнайни бг спецове. ;)
 
От: Урл адреси и защо не трябва да прекаляваме с опитите да правим on page seo

Каза гордо @Test и удари по масата. Честно довери се на Google а ние знайните и незнайни бг спецове ще продължим да си работим. Вижда се, че си от старата школа от 1997 година. Тогава SEO гурутата са разправяли, че ако се мазниш на Google и може да намажеш.
 
От: Урл адреси и защо не трябва да прекаляваме с опитите да правим on page seo

Test,djeims е прав. Ако слушаш Маттт Къъъътс няма да стигнеш до никъде.

Все пак не забравяйте че алгоритъма на търсачката гоогле го правят няколко десетки човека които развиват този алгоритъм с една-единствена цел: да противостои на хитрините на други хора като мен.

Преразказано е от мен, но нещо подобно са казали поне няколко човека които наистина са Seo гурута в световен мащаб, така че правете пари докато можете и колкото повече направите на гърба на Google толкова по-добре :)
 
Re: От: правим onpage seo

Хехехе, вече ми е ясно за Playa 8) А екипа на форума с hustla ли са или пак не съм разбрал?

офтопик
до 250 поста ползва стандартните ранкове от 250 поста на горе се минава на playa статус идеята е да се спази това болднатото за да си Playa наиситна


http://www.urbandictionary.com/define.php?term=playa&defid=323720

The skill of a playa is measured by the extent of his or her "game." The more "game" a playa has, the more respect they command in their community.

A person who has enough game (and hence, enough respect) can do whatever they want, dress however awful (or tacky) they want, say whatever crazy things they want to say, and still win the adoration of others. Often these skills are used to earn sexual or material favors, although not by necessity.

Playas are mostly motivated by the ego drive that comes with self expression and self manifestation for its own ends. In many ways, playas are trend-setters rather than trend-followers.

Game recognizes game, and a true playa will always give respect to a fellow playa when it is due. People who ignore (read: fail to notice), criticize, or alienate themselves from a playa without just cause is referred to as a "playa hater."
"I only got time for three types of people: pimps, hoes, and playas wearing Now-And-Later gators."
екипа е с Master Hustla статус иначе само Hustla статус се добива на 3000 поста и означава

http://www.urbandictionary.com/define.php?term=hustla
A hustla is someone skilled at turning a profit no matter what the enterprise.
 
Последно редактирано от модератор:
От: Урл адреси и защо не трябва да прекаляваме с опитите да правим on page seo

coolice, благодаря. Просто нямаше откъде да го знам това :)
 
От: Урл адреси и защо не трябва да прекаляваме с опитите да правим on page seo

тц,тц,тц.... още един незнаен анонимен герой който не е постигнал нищо, но вече критикува Я обясни кой си и за какво се бориш? Познаваме ли се? Ако съм те настъпил в някоя ниша - Извинявай!

Та на въпроса: AlanFort или както ти е ника тук, ако не си се сетил защо са такива тия урл адреси, да ти обяснявам ли или ти ще ни кажеш, нали си спец?

Тия думи си ги вземам като цитат от фирмата,господин ЗНАЕН ИЗВЕСТЕН ГЕРОЙ.
А това да го казваш от името на фирма, мисля,че доста вреди като цяло на имиджа в интернет, лично аз ако имах фирма за интернет услуги, никога не бих обиждал така по форумите. Да не говорим, че парадираш с нещо, което си изградил изцяло с black hat техники ; )

пс : Мисля, че още имаш време да ми се извиниш публично за това което каза и аз ще се опитам да забравя за black hat фирмичката ти, ако пък не... здраве да е и спамерите като тебе са хора.
 
Последно редактирано:
От: Урл адреси и защо не трябва да прекаляваме с опитите да правим on page seo

ззззззззззззззззззззз
 
От: Урл адреси и защо не трябва да прекаляваме с опитите да правим on page seo

Не виждам нищо обидно и нещо което да не е истина! Ако си се обидил - за твоя сметка си е, истината боли.

И вземи първо се понаучи малко кое е блек и кое не е, кой сайт е лник ферма и какво е прикачен домейн че си смешен (блогчето в блогспот).

Безплатен курс по seo: Толкова си добър че дори не си погледнал в кода на сайта какво се казва на гоогле. Ще те отворя нещо: направено е по правилата на гоогле. Сам съм си субмитвал моя сайт за спам на 2 пъти за последната 1 година (че и писах във уебмастера даже да видят и там), за да видя дали ще направят нещо и дали нарушавам правилата. Не ги нарушавам щом не ме наказаха или ти щом си толкова добър мислиш друго?

Защо не ни обясниш с какво тоя сайт нарушава правилата на гоогле или може би първо ще погледнеш че това е ЕДИН сайт с няколко прикачени домейна които изрично казват на гоогле с таг каноникал кой е правилния линк?

ъъъъъ.... май ще трябва да измислиш нещо дуго. То така не се прави проучване на конкуренцията. Дори не виждам смисъл да пиша ти как се опитваш да се класираш - със спамене в коментарите по блогове. Мани че блоговете са на английски ами и думата "уеб дизайн" пишеш в коментара :D
 
От: Урл адреси и защо не трябва да прекаляваме с опитите да правим on page seo

Ок, а сега на въпроса: защо толкова плюеш и защо точно по мен? (Естествено на него ще отговоря аз, няма да те питам теб)

AlanFort, или "Krasimir Krastev" с бизнес сайт (един от всички) sitefocus.net. Ако се питате защо точно той хейти тук веднага ще ви отговоря: Сайта предлага уеб дизайн, тоест пряка конкуренция на моята фирма.

Ето какво казва българския закон: ( http://lex.bg/laws/ldoc/2134403585 )

Глава седма.
НЕЛОЯЛНА КОНКУРЕНЦИЯ
Обща забрана
Чл. 30. (Изм. - ДВ, бр. 9 от 2003 г., изм. - ДВ, бр. 64 от 2007 г., в сила от 08.09.2007 г.) Забранява се всяко действие или бездействие при осъществяване на стопанска дейност, което е в противоречие с добросъвестната търговска практика и уврежда или може да увреди интересите на конкурентите в отношенията помежду им.

Увреждане на доброто име на конкурентите
Чл. 31. (1) Забранява се увреждането на доброто име и доверието към конкурентите, както и на предлаганите от тях стоки или услуги чрез твърдение или разпространяване на неверни сведения, както и чрез представяне на факти в изопачен вид.
(2) Забранява се приписването чрез реклама или по друг начин на несъществуващи качества на стоки или услуги при сравняване със стоките или услугите на конкурентите, както и приписване на несъществуващи недостатъци на стоките или услугите на конкурентите.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Допълнителни разпоредби
§ 1. По смисъла на този закон:
1. "Предприятие" е всяко физическо, юридическо лице или гражданско дружество, което извършва стопанска дейност на съответния пазар независимо от правната и организационната си форма.
2. (изм. - ДВ, бр. 9 от 2003 г.) "Сдружения на предприятия" са сдружения на професионална основа и други форми на сдружения на независими предприятия, които не осъществяват отделно самостоятелна стопанска дейност и съответно не разпределят печалба.
3. (отм. - ДВ, бр. 9 от 2003 г.)
4. "Съгласувана практика" съставляват координирани действия или бездействия на две или повече предприятия.
5. "Съответен пазар" се състои от:
а) "продуктов пазар", в който са включени всички стоки или услуги, които могат да се приемат от потребителите като взаимозаменяеми по отношение на техните характеристики, предназначение и цени;
б) "географски пазар", включващ определена територия, в която се предлагат съответните взаимозаменяеми стоки или услуги и в която конкурентните условия са еднакви и се различават от тези в съседни райони.
6. "Добросъвестна търговска практика" са правилата, определящи пазарното поведение, които произтичат от законите и обичайните търговски отношения и не нарушават добрите нрави.
7. "Производствена или търговска тайна" са факти, информация, решения и данни, свързани със стопанска дейност, чието запазване в тайна е в интерес на правоимащите, за което те са взели необходимите мерки.
8. "Повторно нарушение" е нарушението, извършено в едногодишен срок от влизането в сила на решението, с което нарушителят е наказан за същото по вид нарушение.
9. "Стопанска дейност" е дейността на предприятия, резултатите от която са предназначени за размяна на пазара.
10. (нова - ДВ, бр. 9 от 2003 г.) "Заинтересувано лице" е всяко лице, предприятие или асоциация, чиито интереси могат да бъдат засегнати от нарушение на закона - конкурентни предприятия или организации на конкурентни предприятия.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Съдържание на молбата
Чл. 49. (1) Молбата по чл. 36, ал. 1, т. 1 трябва да е написана на български език и да съдържа:
1. името, единния граждански номер и данни за съдебната регистрация на молителя и на лицето, срещу което е оплакването;
2. адреса (седалището и адреса на управление) на молителя;
3. в какво се състои искането и изложение на обстоятелствата, на които се основава молбата;
4. доказателствата в подкрепа на молбата;
5. подписа на лицето, което подава молбата, или на неговия пълномощник;
6. платените държавни такси, ако такива се дължат.
(2) Исканията по чл. 36, ал. 1, т. 2 съдържат съответно посочените в чл. 11, ал. 2 и в чл. 26, ал. 1 данни.
(3) (Отм. - ДВ, бр. 28 от 2002 г., в сила от 20.06.2002 г.)
(4) Неподписани или анонимни молби не се разглеждат от комисията.
(5) Ако молбата не отговаря на изискванията на ал. 1, 2 и 3, на молителя се изпраща съобщение да отстрани в седемдневен срок допуснатите нередовности.
(6) Ако молителят не отстрани нередовностите в срока по ал. 5, молбата не се разглежда от комисията.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Глава единадесета.
САНКЦИИ
Имуществени санкции
Чл. 59. (1) (Изм. - ДВ, бр. 9 от 2003 г.) За нарушенията по чл. 9, 18, 30, 31, 32, 33, 34 и 35, за извършване без разрешение на действия по чл. 13, ал. 4, чл. 15, ал. 2, чл. 24, ал. 1 и чл. 27, ал. 5, както и за неизпълнение на постановеното по чл. 7, ал. 1, т. 8 комисията налага имуществена санкция на предприятието в полза на държавата в размер от 5000 до 300 000 лв.
(2) При повторно нарушение комисията може да наложи имуществена санкция на предприятието в размер от 100 000 до 500 000 лв.
(3) При неизпълнение на решение на комисията тя може да наложи имуществена санкция на предприятието в размер от 100 000 до 500 000 лв.

Глоби
Чл. 60. (1) Физическите лица, извършили или допуснали извършването на нарушения по този закон, ако деянието не съставлява престъпление, се наказват с глоба в размер от 1000 до 10 000 лв.
(2) На лицата, които не представят в срок поисканите доказателства или точна информация, или не се явят лично за даване на обяснения пред комисията, се налага глоба в размер от 500 до 2500 лв.
(3) При повторно нарушение по ал. 1 и 2 на виновното лице се налага глоба в размер от 2000 до 20 000 лв.
(4) (Отм. - ДВ, бр. 9 от 2003 г.)


От закона следва че без значение дали си фирма или Физическо лице, ако притежаваш сайт с конкурентна дейност и плюеш по конкурентите си попадаш под ударите на закона. Вече съм водил 2 такива така че няма да ми е сефте. Ако си имаш понятие от право или се консултираш с юрист той ще ти каже какви са ти шансовете да не те осъдя.


От тук нататък ще те търсят само адвокати, разбирай го както искаш. Имаш 24 часа (за неграмотниците). Дотогава ще съм отишъл и при адвоката и при нотариус да го заверя със скрийншотове от съответните сайтове, тоест до 48 работни часа вероятно ще съм завел жалбата.
 
Последно редактирано:
От: Урл адреси и защо не трябва да прекаляваме с опитите да правим on page seo

Я по-добре иди при [email protected] и пусни 1 писмо, че започва да ми става смешно , завеждай каквото искаш, по същата логика аз мога да заведа дело за клевета заради това, че твърдиш неща, които не са така, затова първо ще трябва да докажеш дали са така, тогава да ми цитираш глупости от закона и тогава да пускаш TRADERMARK VIOLATION или каквото решиш в бг малумния ни съд. Може да не пишеш в темата, има лични ,етк, не е нужно от форума да ти четат личните драми и изповеди.



Нека да видим една дефиниция от спалнята на black hat шитните:
Mirror websites

A mirror site is the hosting of multiple websites with conceptually similar content but using different URLs. Some search engines give a higher rank to results where the keyword searched for appears in the URL.

Намерете разликите :

www.3dwebdesign.org
http://изработкасайт.com
http://уеб-дизайн.com


пс : приключвай темата, че оспамихме много, пиши на лично да не ти гледат глупостите, че ще стане адски спам.



п.п. - нямаш ядове
 
Последно редактирано:
От: Урл адреси и защо не трябва да прекаляваме с опитите да правим on page seo

От тук нататък ти ще ме търсиш, не аз теб. Нямам за какво да ти пиша ЛС.

П.С. Пиши си спокойно, от тук се отписвам, тоест и да ме запсуваш няма да разбера. Ако те видя случайно някъде ще имаш възможност "да се осмелиш" да ми го кажеш в очите, тогава ще те видя колко си мъж. Форумните герои дето сипят хейт яко на думи всички ги знаят.
 
От: Урл адреси и защо не трябва да прекаляваме с опитите да правим on page seo

Как ви остава енергия да работите с клиенти, не ми е ясно ...
 
От: Урл адреси и защо не трябва да прекаляваме с опитите да правим on page seo

AlanFort, или "Krasimir Krastev" с бизнес сайт (един от всички) sitefocus.net. Ако се питате защо точно той хейти тук веднага ще ви отговоря: Сайта предлага уеб дизайн, тоест пряка конкуренция на моята фирма.
Деба разкри ме!

ЗА СЪЖАЛЕНИЕ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ТИ ГЛАВИЦА НЕ МОЖЕ ДА ПРИЕМЕ, ЧЕ НЯКОЙ МОЖЕ ДА ИЗКАЗВА МНЕНИЕ ЗА ТВОЯТА ФИРМА, НО ЩЕ ТИ КАЖА, ЧЕ НЕ ЖИВЕЕМ ПО ВРЕМЕТО НА ЖИВКОВ, ЗА ДА МИ КАЗВАШ КАКВО ЩЕ ПИША И КАКВО НЕ.
retard-receiving-certificate-congratulations-youre-retarded.jpg
 
Последно редактирано:
От: Урл адреси и защо не трябва да прекаляваме с опитите да правим on page seo

Според скромните ми наблюдения дори и при 100% съвпъдък на търсената дума и оптимизираното УРЛ, Гугъл не винаги го отбелязва. За това се стремя, за радост на окото и за малко СЕО (където е възможно) да избягвам адреси от типа .../showthread.php?t=21972&page=4 - нищо не им се разбира :)
 
От: Урл адреси и защо не трябва да прекаляваме с опитите да правим on page seo

По-добре е да се задоволиш с псуването във форума. Не си стъпил на достатъчно здрава почва и само даваш идеи на хората, дето лесно биха се обърнали срещу теб, барабар с фирмата.
 

Горе