Фалшивите рекламни оферти вредят на бизнеса

Странникът

Well-Known Member
Не успях да измисля по-добро и кратко заглавие на темата, но предполагам, че на всички е ясно за какво става въпрос. А повода да пусна темата е една обява в рекламната секция, в която един от потребителите търси наливане с трафик. Както сам казва, не го интересуват начините, методите на трафика, това което иска е трафик около 10к на ден и то не за един сайт.

После за какво ще използва този трафик не знам, а и не ме интересува - може да продаде сайтовете на завишена цена, като мотива е трафика и по този начин да излъже евентуалния купувач. А може би и да продаде по-скъпа реклама. Това си е негов проблем.

Обаче си мисля, че подобни похвати вредят на бизнеса ни. И то на всички нас, които имаме сайтове и искаме да печелим от реклама. Чудим се защо няма реклама в интернет, защо трудно намираме рекламодатели, защо когато ги намерим тя е на ниска, символична цена? Ами ето за това, това е една от причините: Манипулацията, лъжата с трафика!

Все пак едно е да имаш 1 000 дневен трафик, и друго е да имаш 10 000. Да, ще вземеш повече пари, но нали това ще е еднократно? И после какво се случва? Рекламодателя, като види, че рекламата му е неефективна и ще се оттегли, а бъдете сигурни, че в бранша се знаят, комуникират, така както ние сме един сектор и комуникираме и се знаем. И как мислите, че ще реагират фирмите когато разберат, че рекламата в конкретен сайт е неефективна, че той лъже с трафика?

Тук разбира се не става въпрос само за привличане на реклама в сайт, а и за неговото продаване. Този който ще го купи ще изгори, ще бъде неприятно сюрпризиран, но после ще се замисли и повече няма да купува от човека, излъгал го, ще внимава, а и е твърде вероятно да ограничи бизнеса си в интернет - и от ново другите са потърпевши.

Какво мислите за това? Аз съм на мнение, че такива методи много вредят на нашия бизнес и трябва не само да избягваме такива хора, но и да ги разобличаваме, да се знаят от всички, че са некоректни!
 
От: Фалшивите рекламни оферти вредят на бизнеса

Знае се, че в България практиката да се продават банери в ниши с ниска IM образованост е много разпространена. Малко се изненадах, че тази тема не е активна и обсъждана тук.

Знам за каталожни сайтове с подобна порочна практика. Разчита се на отдел "Продажби", които звънят и убеждават собствениците на фирми да станат платени абонати в каталога. Вярно е, че така се изкарват пари, но според мен, до няколко години (5-6) тази практика ще изчезне от само себе си.

Пишете и вие какво мислите.
 
Последно редактирано:
От: Фалшивите рекламни оферти вредят на бизнеса

Това е проблем на купувачите на трафик (рекламодателите), не на продавачите. Все пак интернет е най-свободния пазар и ако някой може да продаде калпав трафик на висока цена е редно да го направи.

Темата е много дълбока и сме я обсъждали и преди. В дъното на проблема не е, това че някой набутал някого с кофти трафик, а това че агенциите държат големите рекламодатели с корупционни практики, шуробаджанащина и други антипазарни прийоми. Ти на мене, аз на тебе един вид:)

Ето две теми дето на дълго и широко сме ги бистрили нещата... Най-тъпото е че темите са доста стари, а погледнато от днешния ден нищо не се е променило, даже май е по зле отколкото беше.



4% от рекламните бюджети отиват за онлайн реклама

Интернет пазарът у нас
 

Горе