Фалшив емайл от paypal

SylaRbg

New Member
Здравейте, от вчера ми пише един американец, който иска да купи продаван от мен телефон в обявата (в български сайт) съм го пуснал 230 лв той ми дава 400$ днес ми дойде съобщение, че ми е превел парите
This email confirms that David Mark has sent you 400.00 using PayPal. This credit card transaction will appear on David Mark "PAYPAL".
и трябва просто да отида до DHL да го пусна и после да върна номера на пратката. Всичко изглежда приемливо, но писмото ми дойде в спам папката от адрес ([email protected] <[email protected]>) и се чудя да ли е реално. Някой, ако има опит моля да сподели. Писах съобщение и до хелп центъра на paypal да проверя да ли е реална транзакцията.
 
От: Фалшив емайл от paypal

Провери си в пейпал акаунта дали са преведени парите. То такъв мейл мога и аз да ти пратя.
Иначе си е ясно, че е нещо измамно тука. За какъв чеп ще се набутва някой американец да взема телефон от БГ за 400 долара, след като в ибей що го намери по евтино. Все едно аз да си купя кисело мляко от африка по нетя.
 
От: Фалшив емайл от paypal

Питам, защото не съм наясно с paypal ползвал съм само epay, но като превод нищо няма в акаунта дори и нещо като известие, че ще ми бъдат преведени пари. Само този email за който споменах.
п.п телефона е iphone реплика ако някой се интересува :D
 
От: Фалшив емайл от paypal

Другото за което се сетих е че американеца няма откъде да знае български, та да ти прочете обявата из бг сайтовете. Пък и няма логика да се рови из бг сайтове, след като американски има бол.
 
От: Фалшив емайл от paypal

Ясно че е измама, само като прочетох че дава повече от колкото струва ми стана ясно. Дори и американците не са толкова тъпи.
 
От: Фалшив емайл от paypal

Другото интересно е че от началото ми пишеше на български ама си личеше, че е от google translate : )
 
От: Фалшив емайл от paypal

Paypal праща поща за транзакция, само ако има такава. Това си е измама :)
 
От: Фалшив емайл от paypal

Тоя скам май е доста разпространен един приятел 2 ри път се свързват с него някви агенти намерили обявата му в бг сайт уж чужденци и превеждат с гугъл транслатор.И все уж захапват на някви такива нереални оферти !
 
От: Фалшив емайл от paypal

Теглих му една дълга... Благодаря за отговорите
 
От: Фалшив емайл от paypal

Ако доставката е за негова сметка пращаш една тухла единичка в кашонче и му пожелаваш да си я ползва със здраве.
 
От: Фалшив емайл от paypal

Един познат така искаха да му купят АТВ-то. По-голямата врътка беше той да плати шипинга до УСА, а те ще му пратят после цялата сумата
 

Горе