Фийдбек за превода на форума :)

От: Фийдбек за превода на форума :)

Така, време е да се намеся.
Добре че се намеси да ни светнеш.:D

vBulletin си върви чудесно с UTF-8, стига да знаеш как да си настроиш всичко, както трябва. Да, търпи критики, защото има недокументирани неща, които са описани по форумите и не са направени като за обикновен потребител, който само щрака по админ панела.

В крайна сметка, този форум тук може и windows-1251 да се направи, но в никакъв случай не трябва да остава така, както е в момента. :shock:

P.S. Някъде мернах тема, че смятате да ъпгрейдвате до vb 4 - препоръчвам да не го правите, преди да оправите всичко с енкодингите и базата, защото може да се получи много яко мазало. :)
 
От: Фийдбек за превода на форума :)

Точно за да не се получи яко мазало, е добре да се остави 1251.
Ето и кратка извадка от конфиденциалната им сбирка преди релийза.

5-1.png
 
От: Фийдбек за превода на форума :)

Конкретно display encoding-a и collation-a няма за какво да се променят.
Иначе проблемът, описан в началото на темата, е че някои стрингове са форматирани в ISO8859-1 и докато форумът използва windows-1251, излизат като &#1059 ;, примерно.
Това се оправя като се edit-не съответният стринг в админ панела и се save-не без промени.
 
От: Фийдбек за превода на форума :)

ОК, ако смятат админите, че само това е проблемът че това е начина да се оправи - нека си играят да отварят и сейват ръчно няколкостотин фрази. :D
 
имено че не ни се играе е на това дердже като подъържаш един, два, 5 саита няма проблем да си перфекционист при всеки и всичко да е барнато до най-малката подробност .... като станат повечко спазваш инжинерното правило: работи ли не бараш като репортват проблем тогава :)

а и ние всъшност ползваме форума на англииски където проблеми няма :) дплу в ляво bgen
 

Горе