Филм "Промяна на данните за собственост на домейн"

nsevimov

Well-Known Member
Та ето в какъв филм се набутах ... вчера вечерта купих един домейн всичко премина успешно както се вика пито-платено.

Реших да сменя неймсървърите с моите както и информацията за собственост на домейна но се натъкнах на факта че компанията няма контролен панел за управление на домейна и всички промени се извършват чрез отваряне на билет по имейл ... Всичко премина по план писах им имейл в който описах новите неймсървъри както и новата информация за собственост на домейна и вече дойде чакането на потвърдителен имейл че промените са извършени успешно.

Днес отварям пощата и нямах никакъв нов имейл и си викам окей може да са ги сменили ама да са пропуснали да ми споменат и отварям аз whois-a на ICANN и какво да видя неймсървърите сменени но информацията за собственост "не"... Звъннах им и жената най-учтиво ми каза "Господине не сме ги сменили защото трябва да попълните един формуляр и да го заверите пред нотариус и след което да го изпратите на адреса ни в София".

Нямам нищо против за гимнастиката която описах по-горе но ми се стори наистина ама наистина адски странно. Това съм го правил и преди но когато променям информация за собствеността на домейн с разширение .BG но за .COM до сега не ми се беше случвало. :twisted:

На вас случвало ли ви се е да се налага да правите подобна гимнастика само за промяна на данните на собственика :?:
 
От: Филм "Промяна на данните за собственост на домейн"

Без лоши чувства.... ама ми е любоптно къде си регвате домейните при някави..... дето още са в 20 век, това за пръв път го чувам

Няма нищо за "лошите чувства" и аз след като и затворих на мацката я уважих ... Но проблема е че домейна не съм го регистрирал аз както по-горе казах този домейн го купих защото е доста подходящ за един нов проект и всъщност и аз за пръв път се сблъсквам с подобна гимнастика.
 
От: Филм "Промяна на данните за собственост на домейн"

Не съм чувал такова нещо, да се попълва писмен документ за .com домейн :D
 
От: Филм "Промяна на данните за собственост на домейн"

Не ми се е случвало, а би ли споделил кой е регистраторът?
 
Последно редактирано:
От: Филм "Промяна на данните за собственост на домейн"

Компанията в която е регистриран домейна е Axfone (чешка компания) и всъщност основната и дейност е предлагане на мобилни услуги т.е мобилен оператор оперира и в България и честно да Ви кажа ако не бях купил този домейн вероятно нямаше и да знам за тях. Преди няколко часа получих формуляра който трябва да попълня и подпиша пред нотариус и ще трябва да го пратя през Български пощи на някакъв адрес базиран в Чехия е надявам се до 2 месеца това писмо да се домъкне и след още 1 да сменят информацията. Всъщност вече ме е страх да ги питам за трансфериране на домейна защото най-вероятно ще ми искат и ДНК експертизи.
 
От: Филм "Промяна на данните за собственост на домейн"

Задължително трябва да проучиш как да трансферираш домейна и да се залавяш с процедурата, която в този случай май ще е дълга и тежка.

Иначе за .com да ти искат такива неща е абсолютно ненормално и го чувам за първи път.

За BG домейните е ясно.
 
От: Филм "Промяна на данните за собственост на домейн"

Компанията в която е регистриран домейна е Axfone (чешка компания) и всъщност основната и дейност е предлагане на мобилни услуги т.е мобилен оператор оперира и в България.

Тия процедират все едно ще ти прехвърлят SIM карта, която е била на друг човек :DТрябва да им се вземе лиценза според мен! Преведи писмо на английски, ако не ти е добър английския дай на преводач и прати 1 мейл първо до ICANN да ги питаш бива ли така, стига да намериш форма за контакт с ICANN
 

Горе