Търся: Финансиране за смесен проект

Статус
Not open for further replies.

kpetrov

Well-Known Member
Рейтинг - 66.7%
2   1   0
Здравейте!

Работя по реализацията на нещо от известно време. Но финансовите ми възможности не са достатъчни.

Проекта е свързан с ентъртаймънт, насочен е към младежите и децата, предимно. Става въпрос за сериозен комерс. С евентуална възможност това да прерастне в мрежа от продукция, като примерно компютърна игра.

Не е нещо нечувано и невиждано, а е надграждане и комбинация от съществуващи неща.

За суровия продукт, ще са необходими още около 1000 лв.

Ако все пак някой се навие, трябва да знае, че след това ще искам да го патентоваме, което като гледах цените...

Все пак, ако някой се заинтересува да ми пише ЛС, ще кажа в общи линии за какво става въпрос.
 
Много съм се зарибил от идеята, даже съм си взел 20 дни отпуска. В момента почти доизкусурявам сценария, както и съм долу-горе напред с дизайна.
 
Тъй, сценария на целият продукт и дизайна на част едно от този продукт от около 40 е вече готов напълно. Шаблона е готов. Разрешен е проблема и с евентуални авторски права.
Отсега-нататък се търси дигитален художник, или спонсор за наемане на такъв.
 
А инвеститора как е обезпечен ?
Първо искам да поясня нещо, включват ми се на ЛС някакви, които явно са от форума и са си направили алт акаунт само за да ме питат за какво става въпрос и за да не е ясно кои са. Отоговор няма да получат.
На един му дадох мъгляв отговор, но повече нищо няма да издам.

Конкретно по въпроса ти - Не може да няма някакъв начин да се уредят нещата законово. Инвеститора го е страх да не му гепя парите, а мен ме е страх да ми гепят идеята.

Аз съм много доволен от това, което направих, дизайна се получи супер яко. Основният шаблон е готов, всеки следващ от серията, ще има някои изменения, няма да правим всичко еднотипно. Но аз съм супер доволен от себе си, какво успях да направя този път.
 
бийте едно оод с по 1к капитал и си действайте законно
 
Какъв според Вас е този начин ? Този отговор "не може да няма" е доста да го кажем непрофесионален.
Трябва да имате точен план иначе никой няма да инвестира пари просто така на базата на вашите думи, че нещо е супер добро. Това, че Вие сте доволен от вашият продукт, не е мярна единица.
 
бийте едно оод с по 1к капитал и си действайте законно
Не мога да си позволя да инвестирам 1к в момента а и да можех това, никак не ми гарантира че някой с пари няма да ми вземе детайлната идея и да си а реализира, ако му я открия.

В други случаи дори бих си пуснал дизайна, за да се похваля, но в този не и не.

Ако някой реши да рискува няколко стотин лева за да се наеме един определен дигитален художник, да пише. Иначе няма смисъл да ми пишете на ЛС. В момента ми е дал да ползвам една негова рисунка, но без пари не иска да се включи за повече.
 
Малко несериозно. Аз културно писах ЛС преди много време, но явно ме считаш за мъглявите, които са се регнали, за да ти пишат.
Не виждам с какво попадам в този профил, но здраве да е. Направих си труда да прочета темата ти и да ти пиша културно съобщение, можеше поне да ми отговориш, че няма да получа отговор.
 
Не разбрах каква е офертата. Искаш някой да ти прати 1000 кинта, та да си шернеш идеята?
 
Не разбрах каква е офертата. Искаш някой да ти прати 1000 кинта, та да си шернеш идеята?
Идеята няма да я споделя. Трябват ми пари за да се наеме един определен художник, който трябва да нарисува около 40 картинки дигитално. По-скоро да обработи снимки по неговия си начин. И аз мога да го направя, но точно в този стил ще ми е много трудно. А точно това ми трябва.
 
И тоя дето ти дава 1000 лв кво ще спечели и кога?
Не съм завлякъл никой от форума. Дали ще спечели, не мога да гарантирам, гаранции няма. Ако ви покажа какво съм направил, всеки по-умен като свърже и някои други теми и въпроси тук, може да ми открадне идеята и няма да я направи както аз съм я измислил, но може да я направи. За 1000 лв. не продавам такава идея.

Има почетни потребители, като Noke, но аз не ги познавам и няма и на тях как да им вярвам. С това не искам да обидя Noke, даже напротив.
Аз не ви познавам, и вие не ме познавате, а тази идея и какво съм направил съм го споделил само на най-близкия си приятел, но той нищо не вдява от такива неща.
 
Т.е. искаш някой на доверие да ти даде пари? Това няма как да стане. Най-късно при изготвянето на договора ще бъде описано какво се очаква от проекта и какви са печалбите за инвеститора. Явно не си наясно как стоят нези неща, за което ще се опитам да ти обясня в едно изречение. Това работи глобално и навсякъде в сериозния бизнес. За това и хората, които са наречени инвестотри, получават пълна прозрачност над проекта, за да преценят рисковете.
Просто крато и ясно, всичко изглежда ето така:

Ти даваш идеята с пълни подробности, до най-малката, а аз преценявам дали да вкарам пари.

Ако нещо се прецака, или не изпълниш това, което си обещал мога да те съдя .
Добре дошъл в релния бизне свят.
 
Не съм завлякъл никой от форума...
Под името ти има 2 зелени и 1 червена точки. Официалната статистика не потвърждава думите ти.
 
Под името ти има 2 зелени и 1 червена точки. Официалната статистика не потвърждава думите ти.
Червената ми точка е заради едни разправии относно конкурсите за лого, преди години.

Здравейте, ще помоля за повече информация относно партньорството.
Здравей Мая, ти ми писа на ЛС, където не ти отговорих, но си нов потребител, та какво мога да кажа? След като ми писаха няколко нови потребителя... Конкретизирай, какво те интересува, ще ти отговоря, ако смятам че е уместно.
 
Мога да финансирам въпросен проект, но се интересувам от повече детайли в каква сфера е проекта, разполагате ли с фирма, ще има ли нужда от производство и ако да, как, и имате ли план, който да осигури както на Вас стабилност, така и на мен за евентуално партньорство, както и подробности относно мое евентуално участие /дял в компанията, спрямо финансирането.
Благодаря.
 
Мога да финансирам въпросен проект, но се интересувам от повече детайли в каква сфера е проекта, разполагате ли с фирма, ще има ли нужда от производство и ако да, как, и имате ли план, който да осигури както на Вас стабилност, така и на мен за евентуално партньорство, както и подробности относно мое евентуално участие /дял в компанията, спрямо финансирането.
Благодаря.
Фирма нямам. Ще има нужда от производство. Но това не е водещето, за сега. Сега трябват пари да се наеме точно определен художник. Така, както го написахте, вече ви имам някакво доверие. Ако сте честен човек ви благодаря за включването. Но аз съм супер недоверчив и идеята няма да издам и грам повече. Вече имам първа реализация.
 
Статус
Not open for further replies.

Горе