Фирма за развитие на дропшипинг?

velinchoo02

New Member
Здравейте,

Реших да започна да се занимавам с дропшипинг бизнес модел, но на българския пазар. Създадох онлайн магазин, договорих условия с доставчик, като ще развивам по-скоро търговия , отколкото комисионен начин на разплащане с него.

Както се досещате, ще закупувам стоката предварително от него и ще се препродава към крайния потребител, като за всяка поръчка ще ми бъде издавана фактура от него. Главните въпроси, които искам да задам с тази тема са свързани с това :

1. Успяват ли колеги дропшипъри да продават без регистрация на фирма, ако да, то ще се радвам да споделите мнение, защото чисто математически разходите отваряйки дружество са доста над първоначалните обороти при стартирането на онлайн магазин върху този бизнес модел.
2. Без значение с фирма или не, при рекламиране във Фейсбук, друга социална мрежа, Гугъл и т.н. използвайки услуга от страна, членка на ЕС сме задължени пред закона за ДДС. Добавяйки написаното от въпрос № 1 , тук само месечният разход за осчетоводяване е склонен да изяде печалбата.

В заключение ще отбележа, наясно съм, че с отварянето на собствен бизнес човек работи на загуба в началото. Просто чисто от житейски опит разсъждавам, по какъв начин колегите работят, ако е през фирма, то регистрирани ли са по ДДС задължително, изобщо регистрирали ли са фирма и т.н. ..

Смятам, че темата би била интересна за обсъждане, както би помогнала на много други хора, които решават да се занимават с това начинание.
 
стартираш с 500 лева разходи за осигуровки, счетоводство и подобни, сам си направи сметката

до 20 бона оборот на година по добре стартирай като фл с 15% данък
 
стартираш с 500 лева разходи за осигуровки, счетоводство и подобни, сам си направи сметката

до 20 бона оборот на година по добре стартирай като фл с 15% данък
Привет,
Ето това имам предвид. Какво можеш да споделиш относно нещата с рекламите и ДДС регистрацията. 15% данък, но доколкото съм запознат, макар и ФЛ съм задължен да отчитам ДДС.
 

Горе