Фирма

sinan

Member
Здравейте,
Имам един много зададен въпрос към вас.
Ако почна да правя дропшипинг нужно ли е да имам фирма.
Защото касовата бележка ще прати другия магазин.
 
до 15 бона оборот годишно по добре без фирма
 
Фирма се регистрира 100 пъти по-лесно отколкото се отрегистрира.

Реално погледнато доста дейности, включително и дропшипинг по определени начини нагласен, могат да се извършват без фирма, но си има плюсове и минуси, и пак зависи доколко искаш да си изряден, от кой 'зареждаш' стока, дали са в ЕС, дали не са, ти дали продаваш в ЕС, дали не, абе сложно е и най-добре ще ти обясни счетоводител.

Но краткия отговор е, че за кокошкарски работи фирма не ти трябва, в доста от случаите е по желание, но данъците и осигуровките не са, така че там трябва да имаш едно наум доколко искаш да ти е спокойна главата.

Доста дропшипинг компании, особено в БГ, могат да ти пуснат един граждански договор за приходи от реклама и така да си осчетоводят разходите за комисионни към теб, а вече ти какво ще правиш след това с парите и данъците си е твой проблем и на тях не ги интересува.

Но като цяло съвета ми е да не се занимаваш да регистрираш фирма, ако не си готов да й плащаш поддръжката за поне година напред, независимо от дохосността на бизнеса, и съотвено трябва да си подготвен за това как и колко струва да ликвидираш фирма, защото иначе остават във времето като черни точки, ако бизнеса не потръгне и нямаш какво да я правиш тази фирма, да не говорим колко е досадно да плащаш всяка година по 60 кинта за годишна данъчна декларация на счетоводител и на фирма без дейност. :) Доста апокалиптично звучи, обаче не всеки бизнес е успешен, за това хората планираш с година или пет напред, а това включва консултация със счетоводител преди да предприемат каквото и да е действия относно да речем трансформирането на бизнеса им в законово приета форма.
 
@ExTended е прав - в самото начало нямаш нужда от фирма - като гледам в момента правиш тестове кое ще потръгне, а като тръгнеш да я правиш трябва да обмислиш някои основни неща, които той вече ти е казал.
 
Как ще си взимаш парите от клиентите...ако е с наложени платежи, и там следят НАП и след определена сума ще искат декларация да подаваш и да плащаш данък
 

Горе