Конкурс за: Фирмено лого

absolut_

Member
Рейтинг - 0%
0   0   0
Здравейте,

Имаме фирма, която е специализирана в автосервизните услуги, за която имаме нужда изготването на фирмено лого, което да е част от корпоративната идентичност на компанията. Нужно е да е лесно разпознаваемо и да бъде лесно запомнящо се. Също така да бъде максимално опростено, изчистено и ясно.
Като ориентир за дизайн, сме се спрели на такъв, че логото да бъде под формата на гаечен ключ и ENTERPRISE да бъде изписано в средата му. Но също всякакви други креативни и оригинални предложения са добре дошли. За цветовете би било добре да не са повече от три. И също така да се има в предвид, че с логото ще се брандира фирменият сервиз, която сграда е сиво-черна и трябва да се подберат такива цветове, че да контрастират добре на нея.

1. Начало на конкурса: 23.03.2018г.
2. Край на конкурса: 28.03.2018г.
3. Дата на обявяване на победител: 28.03.2018г. /след 20:00ч./
4. Награда: 120лв.
5. Изписване на английски: ENTERPRISE

ЗАПОЗНАТ СЪМ СЪС ПРАВИЛАТА ЗА КОНКУРС ЗА ЛОГО И ДИЗАЙН.
 
Последно редактирано:
Съобразил съм цветовете да си ходят с цветовете на сградата ви сиво-черно.
Това е моето предложение :)

MbyATps.jpg

8B2AT1h.jpg
 
Последно редактирано:




 
Последно редактирано:
Аз предлагам, като знак на сервиза да използвате летяща чиния, поради няколко причини.

1. Летящата чиния носи като символика на високи технологии.
2. Доста по - добре изразена индивидуалност.
3. Много точно кореспондира с името на фирмата и едноименния космически кораб "Ентърпрайз" от "Стар Трек"
4. Хората обичат да асоциират автомобилите си с летящи чинии (дори правят сравнения: "Таблото на моето Ауди , като на летяща чиния"
5. Разбира се гаечния ключ понякога е незаменим въпреки всички модерни технологии.
...
Визуализациите на логото, които съм приложил са примерни и са само визуализации, които целят, клиента да види как логото би стояло в определени позиции, неговата разпознаваемост и идентичност.

enterprise2.png


enterpise.jpg



fasada.jpg
 
EnterPrise.jpg

Ето и вдъхновението ми;)

Combination%20Wrench.jpg




Като го нарисувах и го сложих до надписа, задната част ми заприлича на гума на кола и едновременно с това реших да е част от буквата R за да се интегрира по никакъв начин, загатнах и покрив на кола над него, а отдолу една линия която заедно с наклонените букви придава малко динамика/ скорост.


И вариации


EnterPrise2.jpg

EnterPrise3.jpg
 
Последно редактирано:
Ето горе долу как ще изглежда върху сервиза, направих и малка модификация - реших само да загатна за това ключа да напомня за автомобил, отзад с лека извивка върху буквата като калник, а отпред хем да прилича на френски гаечен, хем на въздуховоди или там както се наричат, също и на хриле на акула:), а акулата е дяволски добра в това което прави, е в друга област, но...:D, но може да е препратка примерно към "акула в бизнеса" което не значи непременно, че яде конкуренцията, а че просто я превъзхожда.


HomeTowne-Auto-Repair-and-Tire-front-of-building.jpg


 
Последно редактирано:
enp.jpg
 
enp2.jpg
 
Ще е хубаво, ако автора на темата изрази предпичитания и даде насоки, когато се натрупат достатъчно предложения, това ще е от голяма полза и за двете страни мисля.
 

Горе