Хостинг за торент тракер.

SLADE

New Member
Препоръчайте ми някой добър чужд хостинг и да не е много скъп.
Все пак в България торент тракерите са забранени... :)
 
От: Хостинг за торент тракер.

В България торент тракерите НЕ СА забранени.
Не мисля, че имаш нужда от тракер в чужбина. Аз лично ти предлагам 2 варианта:
1. Ако имаш стабилно електрозахранване и що-годе сносен нет (абе, да не е свръх зле съвсем), можеш да си хостнеш тракера у дома. Така излиза дори по-евтино и си е под твой надзор.
2. Наемаш сървър (повечето български хостинги го предлагат) и на него хостваш тракера.

Вариант да качиш тракер на нормален хостинг за сайт няма, тъй като тракерите затормозяват на макс процесора на хостващия го сървър.
 
От: Хостинг за торент тракер.

@Unwise за пореден път говориш глупости :/
1. Ако хостваш у вас, след няколко месеца може да ти дойдат на гости и да ти конфискуват компютъра
2. Нито един български хостинг провайдер не позволява хостване на тракери, съспендват ти акаунта ако те хванат и лапаш големия ;)
И естествено има вариянт да го качих на нормален хостинг - www.webthosting.com - но няма да имаш support, така че ти прецени ;)
 
От: Хостинг за торент тракер.

Без да искам да обидя някого ще кажа, че някои хора живеят още в миналия век. Отдавна пиратството е декриминализирано в България. Ако някой има претенции за авторски права, има си съд и до доказване на виновността ти никой не може да те арестува (тъй като това предполагаемо престъпление е декриминализирано) и да ти влиза в частната собственост. Ако се докаже виновността ти, което е трудно, най-много да ти треснат някоя глоба, но само след съд.

А под "хостинг провайдер" вероятно имаш предвид "web хостинг провайдер" (т.е. хостинг за сайтове). На такива сървъри има много сайтове, а тракерите, както споменах, товарят прекалено много процесора. Ако сървърът си е предвиден само за твоите нужди, не би трябвало да има проблем. Е, възможно е някой по-аматьорски хостинг да се стресира от вероятно съдебно преследване, но щом още си го има "Ако гласуваш за Бойко, получаваш Костов" до колкото знам в Space.bg (мързи ме да проверя), то всички виждаме, че за всеки влак си има пътници.
 
От: Хостинг за торент тракер.

Торент тракерите в България не са забранени, но всички български хостинги имат в общите си условия забрана за хостване на тракер. Няма смисъл да се влагат усилия в тая насока щом и големите риби избягаха да се хостват на запад.
 
От: Хостинг за торент тракер.

Май ще излезем леко в offtopic, тъй като някои явно не четат внимателно, така че ще го кажа за 3-ти път, макар и с други думи. Тук трябва да говорим за нает сървър, който обслужва само нуждите на тракера, а не споделен хост предвиден за много сайтове. Аз лично не съм преглеждал офертите за наети сървъри на българските хостинг фирми, но се съмнявам да има каквито и да е клаузи в договора против торент тракерите.
 
От: Хостинг за торент тракер.

В такъв случай защо на двата най-големи български тракера (няма да споменавам адреси да не излезе реклама) сървърите се намират в Холандия ? Явно има нещо гнило в Дания щом се дърпат и не хостват в татковината :?
 
От: Хостинг за торент тракер.

Общите условия на хостингите важат и за наетите сървъри. Друг е въпроса, че хостингите са абсолютно продажни и за пари са готови на всичко. Най-пресния пример е space.bg и боклук.орг, който нарушава условията им, но го държат щото в тая криза всяка стотинка е важна.
 
От: Хостинг за торент тракер.

Вие май го обърнахте на спор, а на мен това не ми помага.
Ако някой знае добър хостинг в чужбина нека ми го каже за да го прегледам.
 
От: Хостинг за торент тракер.

мога да предложа хостинг на мой сървър ако някой го интересува
 

Горе