Хостинг и домейн малко, но нужна и много важна инвестиция!

Здравейте, искам да споделя нещо, което за може би от 90 процента от хората тук е ясно, но все пак е важно, навярно е написано на стотици места, но ако го знаех нямаше да си загубя времето с глупости.

От скоро навлизам в материята на онлайн бизнеса и реших да започна. Предположих, че със безплатен хостинг и суб-домейн нещата могат да потръгнат, ама уви (и навярно по някакъв начин може да стане, но едва ли е за неопитни хора, а опитните едва ли ще се занимават с такива глупости).И аз се впуснах в приключението да си намеря безплатен хостинг, които да предлага задоволително ниво на услугата, макар и в замяна на линк, банер или нещо от сорта...не е голяма работа...но ударих на камък. Попаднах на хостинг решения с недовършени панели, които уж скрито подтикват към купуването на определен продукт, хостинг решения със 124124 поп-ъпа и глупости, които тотално разрушават визията на сайта, решения които ми гарантира мизерен ъп-тайм и така нататък.

При домейните нещата са малко по-добре, но и там нещата не са цветущи. Домейни, които са съставени от нелогично наредени букви и цифри уж, да са по-кратки, а нещо от рода на affheaven.fd4.com изглежда доста странно, други пък са баснословни по 14 изречения, като аз дори не мога да си запомня суб-домейна, какво остава за цялото нещо. Все пак попаднах на няколко услуги, които изглеждат добре. Преди бях попадал на co.cc, но те вече не съществуват, при dot.tk хубавите домейни са заети и трябва да регистрираш някаква простотия, че да е свободна.

Не искам да ме разбирате погрешно, че се оплаквам или нещо подобно. Хубаво е, че има такива услуги, които предоставят възможността да си създадеш сайт, но не и ако искаш да изкараш някой лев от него. Сам стигнах до заключението, че ще е по-добре да извадя малко пари, не са кой знае колко, за да имам сигурен и функционален хостинг и домейн от първо ниво, който изглежда много по-добре от гореспоменатите. Двайсетина лева стигат за начало, не са кой знае колко, но играят немалка роля в развитието ни и ни дават още малко увереност, че изглеждам малко или много професионално.

Благодаря ви за вниманието и за времето, което отделихте (изгубите), за да прочете това! ^^ Ако решите, че темата не може да допринесе с нищо на това общество я махнете, но аз се чувствам длъжен да споделя това, което мисля, защото съм сигурен, че много хора са били в моето положение и са се нуждаели от насока.
 
Последно редактирано:
От: Хостинг и домейн малко, но нужна и много важна инвестиция!

Дани ето ти едно малко странно виждане по въпроса с безплатният хостинг и домейни

Хората не го заслужават ?!?!?!

Сигурно се чудиш как пък стигнах до това хомофобско заключение - Елементарно от опит

Преди повече от 2 години реших да пусна подобен проект - Безплатен хостинги и безплатни субдомейни - ефекта беше над 100 регистрации и създадени акаунти от тях по малко 10 реално изградиха някакъв сайт и към днешна дата нито един от тези сайтове не се поддържа и обновява.

В следствие на което още на третият месец замразих регистрациите и в последствие продадох сайта.

Когато хората не платят за дадено нещо и го получат на готово те не го оценяват - Трябва да си платят за да уважават труда на другите.

Тук във форума преди няколко месеца един друг ентусиаст беше започнал същият проект много надъхано - потърси му темата че отдавна не съм я виждал предполагам че е още активна.

Преди обаче да направиш сериозен сайт на безплатна платформа се замисли - Кой поддържа този хост - Защо го прави без пари - Каква е гаранцията че утре няма да му писне и да удари кепенците и тн. тн.

Има доста платени хостинги за по 20-тина лева на година домейни на промоция от по 1-2 долара - това са пари за 5 кутии цигари дето всеки тинейджър може да отдели ако пропусне една две дискотеки в месеца.
 
Общо взето с платен хост да ще имаш максимална гъвкавост да направиш какъвто си проект искаш и да се упражняваш с различни скриптове и системи.

Домейна го смятам за задължителен.... иначе ако имаш нужда от съвсем простичък сайт може този домейн да го закачиш към www.blogger.com или гугъл sites

[video=youtube;tkTGrOcFiz0]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=tkTGrOcFiz0[/video]
 
От: Хостинг и домейн малко, но нужна и много важна инвестиция!

Да напълно прав си @mantaman, хубаво е, че споделяш виждане от другата страна на барикадата, като човек, който е предлагал такива услуги. Предполагам идеята за нещо безплатно е постижима в по-малък мащаб и контролирана среда, но пък това свежда вероятността за възвръщане на инвестицията по някакъв начин. Оказва се,че всичко се свежда до добрите намерения, както на този, който предлага услугата, така и на този, който я използва. Което ме кара вече, не само да мисля, но и наистина да повярвам, че 2 лева на месец спестяват много главоболия и усилия, които могат да бъдат насочени към неща, които са в пъти по-полезни.

@coolice, да забравих да спомена, че все пак има и услуги, които си заслужават, макар и да не дават пълна свобода на действие.
 
От: Хостинг и домейн малко, но нужна и много важна инвестиция!

Само се замисли колко лева плащаш на месец, за да имаш интернет и кабелна(от мен да мине, няма да те карам да смяташ и сметката за мобилния)? И изведнъж ще разбереш, че да се мъчиш на безплатен хостинг си е загуба на време, ако си решил да печелиш. Не казвам, че е излишно да си имаш под ръка някой фри хостинг, идеален е за експерименти и разни "простотийки" за които не би рискувал на платен такъв ;)

Ако толкова държиш на безплатен ето ти един, този е един от малкото читави, на които съм попадал - http://goo.gl/fUihPb.

Успех!
 
От: Хостинг и домейн малко, но нужна и много важна инвестиция!

Не, аз вече съм си решил да бъда на платен, макар и това да отложи старта ми малко, поради финансово затруднение, но това не би ме отказало.
 
От: Хостинг и домейн малко, но нужна и много важна инвестиция!

Една зелена репутация за Даниел Маринов.
Смятам, че трябва да се смени заглавието на темата. За да е адекватно при подобни търсения от начеващи уебмастери.
Нещо от типа "Дали да си купя домейн и хостинг или да ползвам безплатни?".
 
От: Хостинг и домейн малко, но нужна и много важна инвестиция!

Да наистина, но аз не мога да го променя, ако някой от администраторите реши нека да го промени ;p
 

Горе