Хубави заплати са си взимали от Хелп карма.. бе

Ами не си гледал внимателно. Първо, това са непазарни заплати. Ако аз имам търговско дружество и като управител си плащам непазарна заплата имат право да я определят проверяващите от НАП като такава и да се стигне до дело за определяне дали възнаграждението е пазарно или не. В случаят то очевидно не е такова. Така че, да, незаконно е. Ако се взимат такива пари те се разпределят като дивидент в края на финансовата година, но в случая естествено това не е възможно, защото това е организация с нестопанска цел.

Второ, няма никаква прозрачност къде отиват въпросните пари. Едната майка си поства снимки в Инстаграм от доста почивки, а събира дарения?! Дори отказва да представи документи колко струва въпросното лечение. Това и неморално, и незаконно.

Така че няма връзка със "социалното порицание" - това е класическа измамна схема
абе, двмата със Станимир да не би да ядете едни и същи гъби?

Можеш ли да подплатиш написаното по-горе нещо (дори не знам как да го окачества) с факти? Според коя законова рамка, едно трудово възнаграждение бива определено като непазарно?!? Имаш 2 основни документа - кодекса на труда и Наредбата за структурата и организацията на работната заплата на МС. В нито един от двата не се регламентира, а какво остава пък да се лимитра размера на допълнителното трудово възнаграждение, което е съвсем различно от основното трудово възнаграждение, минималната работна заплата, минимален осигурителен минимум за дадена длъжност или обезщетения. Не пишете подобни глупости, че ще Ви се смее всеки второкурсник по право или счетоводство, дори и от треторазряден университет.
 
Тук не говорим ли за основната заплата? Допълнителното възнаграждение е отделно от тези 30к на месец, поне доколкото аз разбрах.
Ако са го описали като основно трудово възнмаграждение в трудовите си договори са пълни идиоти и счетоводителя им е за разтрел.
 
Тук не говорим ли за основната заплата? Допълнителното възнаграждение е отделно от тези 30к на месец, поне доколкото аз разбрах.
Еми не разбрахме точно. Но ставаше дума за + бонуси, премии, кредити и какви ли не още благинки. :)
 
Този Супер-човек случайно да не страна от лека форма на кретенизъм? Нещо редички ми се виждат зъбчетата? Тия са за въжето. Нали и те ще имат някой ден деца. Не им го пожелавам, но ако това, което се изписа и каза е истина, много мъка ги чака. Вселената си знае работата. Винаги има баланс. Не мога да ги разбера тия хора какво ще ги правят тия пари? По-скъп и ароматен лубрикант ли продават, за да го намаже някой? Телефона ли трябва да ми е над 5К? Къщата ли трябва да ми е с 10 спални? Нещо не разбирам за какво се напинят като глисти повечето. Че и тия глупаци. На Славчо заплатата му да е и 100 000 лв. на месец пак няма да успее да скри кретенизма лъхащ от него.
 
Две снимки, описващи цялата картинка:

Виж файлът 20285

Виж файлът 20286
giphy.gif
 

Горе