Цветанов получи внезапна амнезия: Не си спомням за какво съм разговарял с Пеевски

ReminD

Well-Known Member
Еееее цъцкоооо недей така http://www.blitz.bg/news/article/249822


20140212.relhztvdar.jpg
 
От: Цветанов получи внезапна амнезия: Не си спомням за какво съм разговарял с Пеевски

18496-d%20peevski_960_539.jpg


Как да не повярваме на този честен български политик !
http://www.youtube.com/watch?v=h89qop0xQAE
След 12ти ДПС взима властта!
Колко много истина в думите на дебелото момче....
 
От: Цветанов получи внезапна амнезия: Не си спомням за какво съм разговарял с Пеевски

Aбе ти не виждаш ли, че има официален документ колко пъти е посещавал МВР. Или ще ми кажеш, че не ТВ7и медиите на Пеевски не подкрепяха цвъки и гроб до януари 2013?
 
От: Цветанов получи внезапна амнезия: Не си спомням за какво съм разговарял с Пеевски

Те не са негови медиите. Самият той каза , че били "на мама" :cry:
 
От: Цветанов получи внезапна амнезия: Не си спомням за какво съм разговарял с Пеевски

Няма значение - на мама му, на татко му , на леля му, това е без значение, тук в тази тема става въпрос, че един политик няма елементарна политическа хигиена, обяснява и лъже като мангал и това не му е да го хващат за първи път. Сега пък нападна Цацаров и Сарафов - пак празни думи, това момченце Цвъцко не разбра, че не е хубаво да говори празни приказки, все пак не е министър вече.
 
От: Цветанов получи внезапна амнезия: Не си спомням за какво съм разговарял с Пеевски

Публикувам един много хубав и точен анализ
http://e-vestnik.bg/19938/peevski-se-okaza-po-glupav-dori-ot-tsvetanov-a-tsatsarov/
направи изявления. А те с свеждат до следното:

1. Той станал свидетел как Цветанов натиска Цацаров да назначи за зам.-главен прокурор Ася Петрова.
2. Цветанов искал от главния прокурор да прикрие разследване от Македония срещу съдийката Румяна Ченалова, която непременно трябвало да остане съдийка по делото за Октопода.
3. Цветанов искал от Цацаров да не избира за зам.-главен прокурор Борислав Сарафов.
4. Пеевски се е срещал многократно с Цветанов, който го молил да осъществи чадър в своите медии над някои престъпни босове, например Киро Японеца и Йоско от Сливен. Тези са само част от имената, за които го е молил. И Пеевски, за съжаление, оказвал такова съдействие.

Вестник „Капитал” писа: „Ами ако и Цветанов и Пеевски казват истината?”
Кой от двамата звучи по-достоверно?
Най-напред – за обвиненията на Цветанов. Как Пеевски може да управлява прокуратурата и Висшия съдебен съвет? Да речем, че е близък с Цацаров. Откога и как остава загадка. Цацаров беше фаворит за главен прокурор на Цветанов и Борисов. И двамата, в качеството им на премиер и вицепремиер, се изказаха ласкаво за него още преди да му бъде издигната кандидатурата. Работили много добре с него като съдия в Пловдив и т. н. Борисов го знаел още като бил главен секретар, съдействал на работата на полицията и т. н.
Сотир Цацаров. Снимка: Impact Press Group

Откъде и как в пъзела с новия главен прокурор се появява Пеевски? Той за кратко е бил следовател, кога е имал вземане-даване с пловдивски съдия? Най-вероятно е да го познава покрай Цветанов и Борисов, при някое подобно посещение в кабинет. Защото в продължение на 3 години и половина Пеевски беше част от тяхното управление. Медиите му бяха на пряко подчинение и обслужваха правителството, по-точно Борисов и Цветанов. Това беше видно за всеки средноинтелигентен читател.
И както Пеевски се обърна на 180 градуса с медиите си срещу двамата, така и Цацаров застана срещу тях, току що избран за главен прокурор. Но има разлика – Цацаров просто изпълнява закона като прокурор. Например в разследването за незаконното подслушване. Не се опитва да прикрива някого в този случай. А Пеевски се занимава с пропаганда и черен пиар. Довчера обслужвал Борисов и Цветанов, после ги изобличава.

И сега изведнъж – Пеевски управлявал прокуратурата и ВСС.

Как? С какво ги държи?

Всички имоти и простъпки на Цацаров излязоха в няколко медии още преди избора му. Какво още? И той не може да управлява еднолично ВСС. Съветът има 25 члена. Един от тях е бил тъст на Пеевски. Може да се предположи например, че неколцина от членовете на ВСС се страхуват от медиите му да не публикуват разкрития или измислици за тях в жълти издания. Ама това не е достатъчно и едва ли целият ВСС трепери от Пеевски.

Далеч по-голям беше страхът сред съдиите и прокурорите от бившия вътрешен министър, който беше главният подслушвач на републиката. И ако някой в съдебната система е с гузна съвест и има какво да крие, със сигурност е бил под негово влияние.
Всички факти сочат, че не Пеевски, а Цветанов е имал много повече влияние и се е опитвал да кадрува в съдебната система. Също и Борисов – един запис на разговора му с градския прокурор Кокинов показва, че той иска от бившия премиер съдействие да бъде назначен на друга работа. И Кокинов подаде оставка, потвърждавайки срамните си действия и влиянието на Борисов, включително върху сегашния главен прокурор.
Снимка, изпратена от читател във в. “Дневник” през 2010 г. показва Цветанов и жена му (в средата), съдийката Владимира Янева (на третия ред вляво) и Станимир Флоров (на третия ред вдясно) на концерт на Веселин Маринов.

Атаките на Цветанов против съдиите бяха непрестанни, дори предизвикаха декларация от международни организации. За шефка на Градския съд беше избрана негова фаворитка и семейна приятелка Владимира Янева. Преди още да я изберат, тя беше включена в делегацията на правителството при папата. За шеф на Върховния административен съд беше избран пак фаворит на ГЕРБ – Георги Колев, възпитаник на ковачницата на кадри на бойкоборисовата партия – милиционерското училище в Сименово.
Примери за натиск на Цветанов върху съда има достатъчно.

За Пеевски трудно може да се каже същото. Може би има нещо под повърхността, но няма как да се докаже. От лятото насам упорито се говори под сурдинка в политически и медийни среди, че отговорът на сакралния въпрос на протестиращите

„Кой?” е …Цацаров

Тоест – той бил предложил Пеевски за шеф на ДАНС. Версия, съзвучна с интригата, която пусна Цветанов още в началото на лятото. Но тази клюка така и не успя да си пробие път в медиите – жълти или пембени, включително онези, които обслужват ГЕРБ. Очевидно нещо не достига.
Със сигурност в парламента са се поинтересували за мнението на Цацаров за избора на Пеевски. Но едва ли то е имало решаващо значение за политиците.

Обвиненията между Цветанов и Пеевски са с непредвидими последици. Твърдението за натиска над Цацаров за Ася Петрова се потвърждава косвено – наистина я избраха за зам.-главен прокурор. Изборът не може да го направи сам Цацаров, защото той само предлага на ВСС. Още е нов, към онзи момент няма това влияние върху ВСС. Но фактът е факт. А срещу съдийката Ченалова няма никакви действия, докато ГЕРБ не слиза от власт. Цветанов признава, че се е срещал с Пеевски 7 пъти. Пеевски в отговор твърди, че са се срещали поне 40 пъти, дори бил извикан в неговия кабинет през нощта на рождения си ден. Но и двамата признават за срещи.

Признанията на Пеевски съвсем не показват, че е интелигентен и пресметлив бизнесмен, за какъвто го смятат Доган и др. Ако Цацаров е негов човек, то Пеевски демонстрира рядката глупост да го насади на пачи яйца и да застраши не само авторитета му, но и поста му. Главния прокурор сега дава обяснения как е била избрана Ася Петрова, как се е срещал с Цветанов и т. н. Ами ако ВСС се заеме да разследва този случай? Дали пък Пеевски не от глупост, ами съзнателно иска да компрометира Цацаров?

Но други думи на Пеевски задълбочават съмненията, че не е блести с ум. Първо – признава, че има медии. То не е имало съмнение в това, но официално по документи той не е собственик. Затова се наложи да дообяснява ден по-късно, че медиите били семейни – на майка му. Второ – признава, че е поставял чадър в медиите си над престъпници, по искане на Цветанов. Някои враждуващи с Пеевски медии веднага гракнаха – ааааа, ето, чадър, престъпление. Ами те, като не са поставяли чадър, къде са им публикациите за същите тези престъпници? Медиите не са съдебна власт. Чадър при тях е нещо различно. Да не пишеш съзнателно за някого е чадър, наистина, но, ако няма за какво? Примерно, Киро Японеца може да не е дал повод да се пише за него. И е малко вероятно на някого да му хрумне да прави разследване за него ей така, без повод.
В медиите на Пеевски (и не само) има неофициален списък с хора, за които не трябва да се пише или не трябва да се пише нещо компрометиращо. Имената постоянно се редактират, допълват, изваждат. В списъка беше и бившият премиер Борисов, срещу когото във вестниците на Пеевски нямаше и една критична дума от лятото почти до края на 2013 г. Очевидно е имало някаква договорка.

Всички тези разменени обвинения между Цветанов и Пеевски повдигат завесата как изпълнителната власт се бърка в съдебната. И злепоставят главния прокурор до такава степен, че това може да му коства оставката, ако разкритията се задълбочат.
 

Горе