Цена за изработка на сайт

От: Цена за изработка на сайт

Голяма критика ти удариха но наистина в тоя си вид нищо не струва. Няма как да знаем какво ще рече "когато е готов". Има прекалено много безплатни темплейти за ЦМС-и с пипнат дизайн и подобни функционалности.

Иначе има хубави идеи и "потенциал" :) но не е за пазара.

Ако приемаш съвети и мислиш да работиш сам (без съдружник), и искаш да си програмист а не дизайнер примерно, по-добре наблегни на тия услуги и не показвай нищо, което би могло да се подложи на тежка критика. Примерно откъм дизайн това е ужасно и ти вреди на репутацията да показваш такива неща.

Ако искаш да си стриктно програмист, може би е по-добре да правиш предимно приложения разни.
Ако искаш да правиш сайтове - бутни повече към дизайна и се специализирай в някой ЦМС.
Понеже трудно се носят няколко дини под 1 мишница.
 
От: Цена за изработка на сайт

не започнах всичко защото ми възложиха тази задача за 220лв и срок от около 10 дена(ако аз давам парите за такъв сайт нито ще поставям срок нито ще имам такива големи изисквания при положение ,че давам смешни пари) ,и аз се съгласих,но после почнаха да изкачат нови и нови изисквания,та затова започнах темата.
А дизайна не е мой,а негов.
 
От: Цена за изработка на сайт

Трябваше да уточниш че е негов дизайна.

При това положение 220 лв са малко. Дори ако портваш ПСД дизайн към Уордпрес (а не правиш къстъм цмс) примерно, това си е бая труд дори да претупаш качеството. Сравнително сложен лейаут и разни финтифлюшки.

Особено пък щом ти е дал дизайн с такова качество... Аз от такъв "дизайн" нормален сайт не мога стъкми, дори да се надрискам от напъване.
 
От: Цена за изработка на сайт

ами затова и почнах темата прав ли съм ,че ми дава малко пари или не съм,защото админ панела му стана почти като на WP само дето няма плугини да се добавят :)(шега)
И да наистина си беше трудно да се направи от неговит дизайн дори до тук докадето го докархме.
И вие ще се стараете ли много за сигорноста при положение,че работите за никви пари?
 
Добре айде няма да питам струва 5 лв.

Да, пич, не струва повече от 5 лв. Разбирам, че ти се ще да правиш яките кинти от изработка на сайтове, но има още доста хляб да ядеш преди да можеш да искаш пари за това, което правиш. В момента си личи, че си доста начинаещ. Няма лошо, всеки е бил начинаещ, но вместо да се чудиш как да метнеш клиента да ти даде повече кинти, хвани и се развивай и се радвай, че има кой да ти плаща и 5 лв. за сайтовете, които правиш.
Понеже ме дразниш с нахалството си, ето ти малко доказателство, че сайтовете ти са зле:
Админ панел - никаква функционалност, елементарно пробиване на защитата.
izgubeni2.jpg

Част от кода на сайта:
izgubeni1.jpg
От него си личат няколко неща - 1. изобщо си нямаш идея как работят и за какво се ползват функциите htmlspecialchars() и mysql_real_escape_string(), затова ги блъскаш наред, където ти падне. Лошото е, че забравяш да ги сложиш на важни места в сайта, а тук си ги използвал не където трябва.

Да не показвам шот от другия файл, където правиш връзката с базата - никакви проверки дали е успешно или не, просто работи на магия. Ако падне mysql сървъра какво става, знаеш ли?

Та за 10 мин. имам потребителя с достъп до базата (domovete_lost), паролата (ko********), името на базата (domovete_izgubeni), юзъра (nuni) и паролата (po*******) за админ панела (дааа, въпреки, че е хеширана с md5! не се чуди как, просто хвани и чети!). Пълен достъп до хоста и всички качени сайтове на него (видях 3-4 други).

Взех този сайт от портфолиото, защото пише колко пари е платил клиента за него, качен е на хоста на клиента и считам, че е завършен проект. Ако подпукам сайта, за който искаш цена, ще кажеш, че не бил довършен...
От гледна точка на security не знаеш НИЩО! Хвани и чети, вместо да питаш с колко пари да изпържиш някого. Това мисля, че е предостатъчно, няма смисъл да ти изреждам всичките проблеми по сайтовете - зле са и като програмен код и като html/css и като дизайн.

Накратко - първо седни и чети, упражнявай се и се научи как се правят нещата за да можеш да имаш самочувствието да си поискаш от клиента подобаващо заплащане. С подобни сайтове можеш да създадеш сериозни проблеми на клиентите си (с хакването на твоя сайт може да засегнат други сайтове в същия хостинг акаунт на клиента).
Аз мизерии няма да ти направя, но ти гарантирам, че веднага след като твой сайт започне да се посещава от повече от 10 човека дневно, ще се намери някой, който да омаже нещата и после да се червиш и оправдаваш пред клиентите.

EDIT:>>
И вие ще се стараете ли много за сигорноста при положение,че работите за никви пари?
Да не си се хващал на хорото щом са "никви пари"! Сайтът izgubeni също ли е за "никви пари" и затова не си обърнал никво внимание на сигурността или за него имаш друго оправдание?!
 
Последно редактирано:
От: Цена за изработка на сайт

добре де как успя,кажи ми за да знам как да не прявя,ако не ти е проблем,
и плус това едно приятелче скоро(което разбира колкото мен) разби защитите на gepime.com ,но от агенцията едва ли са взели 200лв за направата му,но нали,та му дадоха 100 вип,няма проблем.
И найстина не се опитвам да бъда нахален ,а да получа информация .
 
От: Цена за изработка на сайт

Кодът е зле написан наистина - процедурен, isset() напълно ненужна в случая, както каза vBTK не знаеш как се използват и можеби какво правят двете гореспоменати функции, инклудваш файл и след това пускаш сесиите. nice :) Наблягам, че е процедурен.
 
От: Цена за изработка на сайт

Само едно не разбрах, защо питаш други хора ? ... Защо реши, че тази работа е за теб при положение, че не можеш сам да си оцениш труда ?

Казах достатъчно. Извинявай, дано не съм те обидил с нещо !
 

Горе