Цена на банер реклама

BGVL

New Member
Здравейте. Дайте малко акъл по едно казусче така да се каже :) Става дума за информацийка относно банер реклама в два сайта. Та с две думи. Най- сериозния играч в дистрибуцията на специализирана електроника ( на цена от 200 до 2000 долара) в УСА, има амбицията да излезе на световна сцена. Имат някакъв първоначален интерес да ги рекламирам след няколко месеца, но за нещо конкретно още не е говорено. Та да ви питам за мнение за каква цена да говорим за реклама в два сайта. Единия сайт е англоезичен, не е развиван сериозно, но прави по 12000 уникални месечно и десет пъти повече импресии. Има доста публикации и притежава най-голямата база данни в света с информация за въпросната електроника. Другия сайт е БГ форум с около 40 000 уникални месечно и към 300 000 импресии. И двата сайта са със сто процента релативна насоченост. Говорим за твърда цена месечно, не за плащане на клик и тем подобни.
 
От: Цена на банер реклама

BGVL - не мисля, че някой от този форум може да ти даде правилен отговор, защото си мисля, че тук не разбират от реклама, скъперници са и знаят само как да подбиват от цените.

Иначе за да се ориентираш - потърси къде другаде рекламират, в кои други сайтове и виж техните рекламни оферти. Също така е много важно, че те са те потърсили, а не ти тях - това повишава цената на рекламата, която би поискал. Не на последно място имаш много добри показатели на поведение на посетителите си в сайта. Недей пренебрегва, и че имаш най-голямата база данни в цял свят. Може да спечелиш още повече, че доколкото разбирам си тясно специализиран. За сега не мога да кажа точно колко би могъл да им искаш, би трябвало да видя техния сайт, да видя твоите сайтове, да се запозная с нишата и да погледна и другите сайтове, конкуренцията каква е. Но на базата на това което ти споменах - според мен спокойно може да им искаш примерно ... не знам колко, но си мисля, че спокойно може да им вземеш и четирицифрена цена в $ за месец реклама в един сайт. Ако желаеш, може да им направиш отстъпка за реклама в двата сайта едновременно, ти си избери колко процента да бъде отстъпката, според мен нормално е да е около 20 %.
 
От: Цена на банер реклама

Тенкс колега :) с удоволствие бих ти пратил повече информация, но тези хора изрично подчертаха че всеки разговор е с поверителен характер. Фирмена политика, какво да се прави :)
 
Здравей. Може на период от време, като ми метнеш колко ще му е на позиция А за период 1 месец и ротация 50%. Комбинирай в една оферта с няколко варианта:

1) 1 месец, ротация 100%, позиция А = $
2) 1 месец, ротация 50%, позиция А = $
3) 1 месец, ротация 30%, позиция А = $

........ и ако мислиш, че ще мине тънко давай в долната граница, но ако има бюджет - горните стойности са за него.

...........и продължаваш с:

4) 1 месец, ротация 100%, позиция Б = $
5 1 месец, ротация 50%, позиция Б = $
6) 1 месец, ротация 30%, позиция Б = $

............и така. Вече всеки си определя цените. Но така може да му ги представиш, като опция, щом искаш да е месечно, без да се застъпва клик или импресия или каквото и да е. Макар, че застъпваш малко импресии, но няма как, освен ако не искаш да го заковеш на 100% ротация. Тогава това отпада като променлива. :)

Ако можем да бъдем по-полезни, кажи. :) На среща сме. а и не забравяй да дадеш бонуси и отстъпки. :)
 

Горе