Цени за реклама

SellAds

Member
Здравейте ,

решихме с колегата да предлагаме рекламни банери на нашия сайт . Но не знам на какви цени да пусна рекламата . Понеже съм да далече от БГ пазара...

Сайта е от тип забавления , уникални около 10-15 хил / ден , 300 хил импресии .

Позициите са две : квадрат 300x250 , и правоъгълник 728x90
Също така мисля и фул брандинг оферта 2-та банера + фон.

Няма да е на импресии а на ден / седмица / месец етц.

Някакви идей , на какви цени да я пусна тази реклама :) . Понеже нямам намерение да обирам клиентите.... идеята е да си покрива наема на офиса и да има за кафета и храна :Д по време на работа ( понеже този сайт не е основната част от нашия и-нет бизнес , а е единствения които е с БГ трафик и които не е монитезиран :)

Мерси предварително ..
 
От: Цени за реклама

Не знам къде ви е офиса и колко плащате за кафета на ден но и да обирате клиентите си мисля че с две рекламни полета трудно се плаща наем. Но пък за кафета сигурно ще има.
Също така има голямо значение каква е тематиката на сайта защото едно е да е сайт с обяви друго е Социалка и съвсем друго безплатни филми музики и тн.
Без да се знаят тези неща едва ли някой би могъл да определи цената на рекламата.
В общи линии за да продаваш успешно реклама трябва да предложиш поне два пъти по добра цена за клик от Адуорс и пак може да не е атрактивно ако трафика е от сайтове за безплатни музики, филми и тн.
За това най добре сложи си банер към твой сайт засечи колко клика ще ти направи за една седмица умножи ги максимум по 3ст. и ще разбереш колко приблизително би могъл да взимаш от реклама така че да са ти доволни клиентите.
 
От: Цени за реклама

Кликовете ги знам , преди време когато имаше адсенс , правеше по 1300-1400 клика на квадрата , при 12 хил уникални , разглеждат се по 50 страници от потребител , трафика е читав и се задържа на сайта доста ! Предполагам ,че ще измислим някаква цена от 3-5 стотинки на клик . ( понеже сега не мога да му сложа адсенс , понеже ми разваля CPM-a на американския трафик)

Мерси за съвета :) Ако още някой има какво да посъветва да коментира свободно :)
 

Горе